河北邯郸市馆陶县第一中学2014-2015学年高二上学期第一次调研英语试卷纯WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北 邯郸市 馆陶县 第一 中学 2014 2015 学年 上学 第一次 调研 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)评卷人得分二、完形填空(题型注释)Seventeen-year-old Rivertown teenager, John Janson, was honoured at the Lifesaver Awards last night for carrying out lifesaving first aid on his neighbour after a shocking knife .John was presented with his award at a ceremony which recognized t
2、he of the ten people who have saved the life of others.John had been studying in his room when he heard . When he and his father rushed outside, they that Anne Slade, mother of three, had been stabbed(刺) with a knife by her ex-boyfriend(前男友). The man ran from the and left Ms Slade lying in her front
3、 garden very heavily. Her hands had almost been cut off.It was Johns quick and knowledge of first aid that saved Ms Slades life. He immediately asked a number of the people for bandages(绷带), but when nobody could put their hands on anything, his father got some tea towels(毛巾)and from their house. Jo
4、hn used these to dress the most severe to Ms Slades hands. He slowed the bleeding by applying pressure to the wounds until the and ambulance arrived.“Im of what I did but I was just doing what I had been ,” John said.John had taken part in the Young Lifesaver Scheme at his high school. When John, Mr
5、 Alan Southerton, Director of the Young Lifesaver Scheme, said, “ is no doubt that Johns quick thinking and the first aid that he had learned at school saved Ms Slades life. It shows that a simple knowledge of the first aid can make a real .”John and the nine other lifesavers also attended a recepti
6、on yesterday hosted by the Prime Minister before their awards last night.1A. show B. attack C. work D. defend2A. bravery B. life C. thinking D. progress3A. quarrelling B. arguing C. laughing D. screaming4A. realized B. believed C. thought D. discovered5A. repeatedly B. quickly C. frequently D. gradu
7、ally6 A. home B. place C. scene D. house7A. shaking B. struggling C. bleeding D. crying8A. action B. answer C. experience D. request9A. several B. nearby C. familiar D. curious10A. water B. tape C. bandages D. scissors11A. damages B. pains C. injuries D. arms12A. neighbours B. children C. doctor D.
8、police13 A. proud B. fond C.sure D. tired14A. expected B. taught C. encouraged D. educated15A. thanking B. RecognizingC. admiring D. congratulating16A. There B. It C. He D. She17A. skills B. instructions C. key D. history18A. discovery B. harm C. difference D. choice19A. recent B. secret C. private
9、D. special20A. giving B. offering C. announcing D. Receiving【答案】1B2A3D4D5A6C7C8A9B10B11C12D13A14B15D16A17A18C19D20D【解析】试题分析:本文是篇记叙文,主要讲述了17岁的John在发现自己的邻居被其前刀捅伤后,及时地运用自己在学校学到的急救方法,救助了邻居,而在其后他也受到了表彰的故事。1B名词辨析。after后需要一名词作宾语,所以该空必须填名词。“对他经历了_ 的邻居进行急救。”根据句意,应选“攻击,袭击”填于此空。A. 表演,展示,显示;B. 攻击,抨击;C.工作;D. def
10、end是动词,意为保卫、防守。2A名词辨析。bravery 勇敢;life 生命;thinking 思想;progress 进步。该句表达的是“对 10 名救了 他人性命的人的勇敢进行嘉奖”,所以选择 bravery,其他三个词放在这里意思不对。3D动词辨析。D: screaming 尖叫声。John正在房间里学习时,突然听到了尖叫声,所以紧接着他和他的父亲马上跑出去看个究竟。4D动词辨析。他们“发现”Anne Slade 被刺伤了。A. 意识到;B. 相信,认为;C. 认为。5A副词辨析。A. repeatedly 重复地,再三地;B. quickly 快速地;C. frequently 经
11、常地,频繁地;D. gradually 逐渐地。这里讲的是被反复刺了好几刀,所以选择 A。6C名词辨析。C. scene指(发生事情的)现场, ran from the scene 从现场跑了;其他选项中的地点文章并没有明确透露,所以无从判断。7C动词辨析。被刺了好几刀以后“流血”不止,所以 bleeding 更加符合逻辑;此外,根据后面找绷带止血也可以推断出应该是bleeding。8A名词辨析。action 行动;本句是个强调句,强调是因为John快速采取行动对 Anne Slade 进行急救才救了她的性命。其他三个选项的意思(B. 答案;C. 经历,经验; D. 要求,请求)放在这里不适合
12、。9B形容词辨析。 在这么紧急的情况下,他最合乎情理的是像“附近的”人求助。所以排除A. 几个,;C. 熟悉的,亲近的;D. 好奇的。10B名词辨析。当周围的人们都找不到绷带时,他父亲回家取来了毛巾和“胶带” 。在没有绷带的情况下,A. 水;B. 胶带;C. 绷带; D. 剪刀,只能选择胶带来包扎伤口。11C名词辨析。这里说的是“包扎伤口”,所以用 injuries。A. damages 损害,伤害;B. pains 疼痛;D.胳膊。12D名词辨析。后面已经出现了救护车,所以只有 police 放在这里最合理。13A形容词辨析。四个选项的意思只有 proud 放在这里最为合理,“我为我所做的一
13、切感到骄傲” 。14B动词辨析。下文就讲到了John在高中时参加了 Young Lifesaver Scheme,是在那里学到了有关急救的常识,因此这里用 been taught ( teach sb sth );而educate sb (in/on sth)15D 动词辩析。“在祝贺John得奖时”,所以用 congratulating。其他三个选项的意思放在这里不合句义。16A固定句型。There is no doubt that 毫无疑问。17A名词辨析。first aid skill 急救技能。其他三个词意思不合适,instructions 说明,指导;key 关键; history
14、历史。18C固定短语。make a difference“起作用,有影响”。其他名词与make搭配,在此处使用,意义不符。19D形容词辨析。A. recent 近来的;;B. secret 秘密的;C. private 私人的;D. special 特殊的。只有 special 放在句中最为合理。20D动词辨析。give 给,赠与;offer 提供;announce 宣布。主语是John和其他 9 位救生者” , 所以前三个选项的动词如要放在这里应用过去分词表被动;receive 得到,与句子主语是 主动关系,故选 D。评卷人得分三、阅读理解(题型注释)An English traveler
15、found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for him to go back home. As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time without food. So he bought a ticket and got on the ship. The man closed his ears to the sound of
16、 the lunch bell. When dinnertime came, he didnt go to dinning room, saying that he was not feeling very well. The next morning he still didnt have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room. But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter
17、 put in front of him. He got ready for the quarrel (争执). Bring me the bill, he said. The bill, sir? said the waiter in surprise. There isnt any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket, said the waiter.21The story happened _.A.in England B. on a ship from Norway to Engla
18、ndC. in Norway D. on a ship from England to Norway22The traveler didnt go to the dinning room first because _.A.he had no money B. he didnt feel very wellC. he didnt want to eat anything D. he didnt hear the sound of the bell23The traveler went to the dinning room to eat something because _。A. his f
19、riend had given him some moneyB. the waiter had asked him to change his mind C. he learned that there was no bill on the ship D. he was too hungry.24After the traveler finished eating, _.A.he had a quarrel with waiter over the bill B. he drank a lot C. he asked the waiter to bring him the change (零钱
20、) D. he came to know that travelers on the ship had free meals【答案】21B22A23D24D【解析】试题分析:文章大意:一位英国旅行者,由于所剩无几,打算在在返乡的轮船上省吃节用,然而却意外发现,其实不需要这么苦自己的胃。21B推理判断题。根据第一段第一、三句话“An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for him to go back home. ”“So he bought a ticket an
21、d got on the ship.”和文章最后,那个服务员所说的话There isnt any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket, said the waiter. 可以明确地推断出这个故事发生在从Norway到England的轮船上。22A细节推理题。通过文章的前两句话“An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for him to go back home.
22、 As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time without food. ”我们可以知道,主人公在开始时不去餐厅,并不是身体不舒服,而是没钱。23D细节信息题。根据第二段第二句话“But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him.
23、 ”(sothat“如此以至于”)可知,他太饿了以至于不管不顾地先吃了再说。24D细节信息题。由文章的最后一段,我们可知,在他吃过饭后,他本认为会有一场争执等着他,但服务员告诉他,船票的费用里已经包括了用餐的费用。考点:考查记叙文阅读I grew up in Jamaica Plain. My best friend Rose and I used to dream about raising a family of our own someday and living next door to one another.Our dream remained alive through scho
24、ol and beyond. Rose was my maid of honor when I married Dick. Later, Dick was stationed in Alaska and we moved. Rose was sad to see me leave, but wished me the best of luck. We remained in touch for a few years before we lost track.I thought of her several times over the years. All of my children no
25、w have families of their own, and Dick passed away a few years ago. Basically, a lifetime has passed. Then one day, near my 80th birthday, I received a phone call “Hi Natalie, its Rose,” the voice on the other end said, “ I dont know if you remember me, but we used to be best friends in Jamaica Plai
26、n when we were kids.”We have spent hours on the phone catching up. Even after 52 years of separation our personalities and interests are still extremely similar. We both share a passion for several hobbies that we each picked up independently several years after we lost touch with one another. It al
27、most feels like we are picking up right where we left off.Her husband died a few years ago as well, but she mailed me several photographs of her family that were taken over the years. Its so crazy, just looking at the photos and listening to her description of her family reminds me of my own: a reas
28、onably large, healthy family. Part of me feels like we led fairly similar lives.I dont think the similarities between our two lives are a coincidence either. I think it shows that we didnt just call each other best friend; we truly were best friends and even now we can be best friends again. Real fr
29、iends have two things in common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character. The compatible personality is what starts the connection between two people.A strong-willed character at both ends is what maintains the connection. If those two ingredients are present in a friendship, the
30、friendship is for real, It can pass the tests of time and long distance between one another and will never disappear.25From the passage we may know that the author .A. lived next door to Rose in her childhoodB.was Roses maid of honor when she was marriedC.lost touch of Rose since she moved to Alaska
31、D. missed her friend although they lost contact26After 52 years of separation, they .A.had a lot to talk on the phoneB. sent each other photographs of their familyC.they lived the same lifeD. developed different personalities and hobbies27 The underlined word “it” in Paragraph 6 refers to .A. Roses
32、descriptionB. coincidenceC. best friendD. the similarities between our two lives28The author thinks that .A. the similarities between their lives are coincidentB. although theyre not best friends, they have much in commom.C. they both have a compatible personality and a strong-willed characterD. onl
33、y those who have similar characters can be real friends【答案】25D26A27D28C【解析】试题分析:文章大意:真正的朋友,永恒的友谊需要:两个人相容的个性和坚强的个性。25D细节信息题。根据第三段第一句话“ I thought of her several times over the years. ”可知,“我”和我的好朋友在分开之后,我一直很想念她。A选项错误在于,做是邻居是“我们”的梦想,而不是现实;B选项:张冠李戴;C选项:时间错误。26A细节信息题。根据第四段“We have spent hours on the phone
34、 catching up.”可知,在分开了52年之后,“我们”花了很长的时间在电话里聊各自的生活。易错选项C,注意题目给的时间状语是After 52 years of separation, 而不是During 52 years of separation.27D词义猜测题。此题要考虑it 所在句(第六段第二句)和其上一句句子内容及句式之间的关系。“I dont think the similarities are/ I think it shows”显然,it指代的是“我们生活的相似性”。28C细节信息题。从第六段倒数第二句话“Real friends have two things in
35、common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character. ”可知,“我”和“我”的好朋友之所以能在失联多年重新联系上后仍是朋友,在于我们是真正的朋友,我们有相容的个性和坚强的品格。考点:夹叙夹议文章的阅读Travel Information 29It is said that the love story about Xu Xian and the White Snake happened on _.A. Dragon Tower B. West Lake C. Water CubeD. Disneyland30If
36、 a person in Hangzhou feels like visiting Water Cube, he should call _to getinformation.A. 010-28315589B. 0451-82187899C. 0571-68345576 D. 0l0-2813558931Disneyland, which attracts a lot of tourists from home and abroad every year, is in_ according to the travel information.A. Beijing B. Harbin C. Ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547302.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
