河南南乐县2017高考英语阅读理解一轮编练及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南南乐县2017高考英语阅读理解一轮编练及参考答案 WORD版含解析 河南 南乐县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家河南南乐县2017高考英语阅读理解一轮编练及参考答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A little brown mouse lived in a small house in the country.His cottage was very warm and comfortable,with lots of flowers in front of it and a few apple trees behind.In his living room the brown country mouse ate good
2、 fresh food.One day his cousin from town came to visit him. “It is so nice to see you,” the country mouse said. “Come in.Sit down.Lets have supper.” Soon he brought in some bread,bacon and corn for supper and they drank fresh clean water.After supper they sat and talked.The town mouse said,“ How can
3、 you live here?The country is so quiet.I dont like the food either.Come and stay with me!”So the next morning the mice went to town.The town mouses house was beautiful.But they got into the house by going under the back door.They were very hungry,so the town mouse took his cousin to the dining room.
4、There was a lot of food on the table. “Look at that!” said the town mouse.The mice jumped onto the table.They began to eat some fine French cheese,some very tasty cakes and biscuits.They drank lemonade and milk. Suddenly the door opened and a man walked in.He came to the table to get some fruit. “Be
5、 quiet!” whispered the town mouse.The man took an apple and went out of the room.The town mouse began to eat again,but the country mouse could not eat a thing,because he felt so afraid.Suddenly he saw a big cat near the sofa in the corner of the room.The cat was sleeping,but then it heard something.
6、It opened its eyes and saw the mice.The country mouse began to cry:“Help!” The cat tried to catch the mice.The mice ran into a hole in the floor.The cat couldnt get in.“Oh,dear,” said the country mouse. “Your food is good,but your life is not.I feel afraid everywhere.Goodbye.Im going back to the cou
7、ntry.”【语篇解读】乡村的老鼠去城里的老鼠那里做客,它认为城里虽然生活富裕,但是却不安全,于是又回到了乡下。1The town mouse considered the life of the country mouse to be_.Ainteresting Bboring Cexciting D. terrifying解析:推理判断题。根据第三段的How can you live here?The country is so quiet可推测,从城里来的老鼠认为在乡村的生活是无趣的,故选B项。答案:B2The underlined word “that” in Paragraph 4
8、refers to_.Athe town mouses home Bthe back door Ca lot of food on the table Dthe dining room解析:指代题。结合第四段的There wa a lot of food on the table可知,这里的that就是指前面提到的food,故选C项。答案:C3The cat didnt catch the mice because_.Aone cat couldnt fight with two miceBthe cat was still sleepy at that timeCthe mice were
9、powerful after eating the magic cakesDthe cat couldnt get into the hole in the floor解析:细节理解题。由倒数第二段的The mice ran into a hole in the floor.The cat couldnt get in可知,猫无法钻进洞里,所以没有逮住老鼠,故选D项。答案:D4The country mouse went back to the country because_.Alife is quiet but safe in the countryBthe city cat was no
10、t friendly at allCnowhere is better than ones own homeDthe city life was too busy for it to enioy解析:推理判断题。根据最后一段的your food is good,but your life is not.I feel afraid everywhere可知乡村的老鼠认为虽然城里的食物精美,但是却不安全,所以不如回到自己的乡下去,故选A项。答案:A5This passage is a_. Apiece of news Bscience novel Cfairy tale Ddrama解析:文章体裁
11、题。本文讲述了乡下老鼠与城市老鼠的故事,是一篇童话故事,故C为正确答案。答案:C.【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Guide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with
12、over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer
13、to connect to the wifi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Groupstudy PlacesIf you want to discuss
14、freely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people.All rooms are marked on the library maps.There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an acti
15、ve University account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a yea
16、rs rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have
17、drinks and sweets with you.36The librarys upper floor is mainly for students to _A. read in a quiet placeBhave group discussionsCtake comfortable seatsDget their computers fixed37Library computers on the ground floor _A. help students with their field experimentsBcontain software essential for schoo
18、lworkCare for those who want to access the wifiDare mostly used for filling out application forms38What condition should be met to book a groupstudy room?A. A group must consist of 8 people.BThreehour use per day is the minimum.COne should first register at the university.DApplicants must mark the r
19、oom on the map.39A student can rent a locker in the library if he _A. can afford the rental feeBattends certain coursesChas nowhere to put his booksDhas earned the required credits40What should NOT be brought into the library?A. Mobile phones.BOrange juice.CCandy.DSandwiches.【要点综述】 本文是一篇说明文,主要介绍了在St
20、ockholm University Library中需要注意的事项。这里有专门的默读区、讨论区,有如何使用计算机、存储材料以及使用手机和带食物及饮料等的规定。36. A细节理解题。根据Zones中的“The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading ”可知,上面的一层楼是学生用来安静地读书的地方。故选A。37B细节理解题。根据Computers中的“you can also use library computers, which contain the most commonly u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春八年级数学下册 第四章 平行四边形4.pptx
