2021高考英语一轮统考复习 Book 8 Module 5 The Conquest of the Universe课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module The Conquest of Universe课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Universe 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Module 5 The Conquest of the Universe.完形填空In 1982, Steven Callahan was crossing the Atlantic alone in his sailboat when it struck something and sank. He was out of the shipping lanes and floating in a life raft, _1_. His supplies were few. His _2_ were small. Yet when three fishermen found him seven
2、tysix days later, he was alivemuch skinnier than he was when he _3_, but alive.The thing that _4_ my eye was how he managed to keep himself going when all hope seemed lost, when there seemed no _5_ in continuing the struggle, when he was suffering greatly, when his lifeboat was broken with a hole an
3、d after more than a week struggling with his weak body to _6_ it, it was still leaking air and wearing him out to keep pumping it up. He was _7_. He was thoroughly _8_. Giving up would have seemed the only wise choice.When people survive these kinds of circumstances, they do something with their _9_
4、 that give them the courage to keep going. Many people in _10_ desperate circumstances give in or go mad. Something the survivors do with their thoughts helps them find the _11_ to carry on.“I tell myself I can _12_ it,” wrote Callahan in his account. “Compared to what others have been _13_, Im fort
5、unate. I tell myself these things over and over, _14_ my determination to keep going.”I wrote that down after I read it. It _15_ me as something important. And Ive told myself the same thing when my own goals seemed _16_ off. And every time Ive said it, I have always come back to my _17_.So here, co
6、ming to us from the extreme edge of _18_, are words that can give us strength. _19_ youre going through, tell yourself you can handle it. Tell this to yourself over and over, and it will help you get through the _20_ spots with a little more determination.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了Steven Callahan独自横穿大西洋时
7、遇险,他一次次地鼓励自己,“我能行”,最后靠着顽强的意志和有效的生存技巧存活下来。作者被这句话打动,时常用来勉励自己。1A.aloud BaloneCaside Daboard答案:B根据上文中的“Steven Callahan was crossing the Atlantic alone”可知,他是独自一人横穿大西洋的。此处指“他在救生筏里孤独地漂浮着”。故选B。2A.fish BholesCcrew Dchances答案:D根据上文“His supplies were few.”并结合语境可知,帆船沉没了,他漂浮在救生筏上,希望渺茫。chance “机会”,被small修饰时意为“希望渺
8、茫”,符合语境。故选D。3A.started BarrivedCrose Ddisappeared答案:A根据上文“found him seventysix days later”,76天之后还活着,并结合语境可知,他只是比他开始横穿大西洋时瘦多了。start意为“开始”,符合语境。故选A。4A.covered BhurtCcaught Dentered答案:Ccatch ones eye为固定短语,意为“引起某人注意,吸引眼球”,符合语境。故选C。5A.point BcompanionCsailor Dopportunity答案:AThere was/seemed no point in d
9、oing sth.为固定句式,意为“做某事没有意义”,此处表示继续抗争已经毫无意义。故选A。6A.board BabandonCsave Dfix答案:D根据上文中的“lifeboat was broken”并结合语境可知,救生艇破了,他拖着虚弱的身躯花了一周多的时间来修理它。fix意为“修理”。故选D。7A.starved BattackedCdisturbed Dsunburnt答案:A根据上文“His supplies were few.”以及第一段最后一句提到的76天之后他才获救可推知,他应该非常饥饿。故选A。8A.excited BexhaustedCamazed Dshocked答
10、案:B根据语境可知,他应该是筋疲力尽了。exhausted “筋疲力尽的”。故选B。9A.tools BdreamsCminds Dhands答案:C根据第三段最后一句“Something the survivors do with their thoughts helps them find the _11_ to carry on.”中的“thoughts”可知,C项“minds”与“thoughts”照应,且与空格后的“that give them the courage to keep going”意思相吻合,符合语境。故选C。10A.similarly BphysicallyCmen
11、tally Ddifferently答案:A根据语境可知,许多与他类似的处于绝望处境中的人最终放弃了或发疯了。故选A。11A.luck BdirectionCcourage Dcompass答案:C根据本段第一句中的“that give them the courage to keep going”中的“courage”可知,此处与其照应,表示帮助他们找寻继续坚持的勇气。故选C。12A.handle Bdelay Crealize Doverlook答案:A根据语境可知,此处表示Callahan告诉自己他可以应付。handle意为“处理;应付”。故选A。13A.into BforCagains
12、t Dthrough答案:D根据语境可知,此处应表示和其他人所经历的相比,Callahan认为自己算是幸运的。through在本句中意为“经过(全部的过程或经历)”,符合语境。故选D。14A.bringing out Bbuilding upCputting forward Dtaking away答案:B根据语境可知,Callahan一遍又一遍地告诉自己这些事,并下定决心坚持下去。build up “增强”。故选B。15A.frightened Bstruck Cdisappointed Dsurprised答案:BIt strike sb. . 为固定句式,意为“某人突然想到”,此处表示作
13、者突然想到一些重要的事情,与下文具体的事情相照应,符合语境。故选B。16A.far BlowCheavy Dbright答案:A根据语境可知,当“我”(作者)的目标似乎遥不可及时,“我”就用它们来勉励自己。far off为固定搭配,意为“遥远的”,符合语境。故选A。17A.status BcrossroadsCtracks Dsenses答案:D根据语境可知,每每念及这几句话,“我”总能有所醒悟。come back to ones senses “恢复理性,醒悟过来”。故选D。18A.survival BvoyageCocean Dexperiment答案:A根据上述事件可知,此处是作者的感悟
14、,表示处在生死边缘时,要想起那些能够给予我们力量的话。survival意为“生存”,符合语境。故选A。19A.However BWhoever CWhatever DWhichever答案:C根据语境可知,此处指无论你经历什么(艰难困苦),告诉自己你能挺过去。whatever意为“无论什么”,符合语境。故选C。20A.smooth BroughCeasy Dcomfortable答案:B根据语境可知,一遍一遍地用此话鼓励自己,这个信念将会使你更有决心去渡过难关。上文讲的是主人公凭借坚强的信念渡过难关的故事,故此处应表示“渡过艰难险阻”。故选B。.阅读理解A(2020深圳高级中学(集团)高三第一
15、学期第一次测试)We love the sea. We swim into it, live near it, build beside it, and even imagine about living under the sea. But were terrified of it, too. For much of our history, we have turned to “hard engineering” to control the marine (海洋) environment and manage its influence on us. We build dams, sea
16、 walls and channels. But all these efforts seem to fail. The sea has a habit of taking back its own. And we suffer.Johnston, a marine ecologist, is advocating for “blue engineering”the marine version of the “green engineering” movement on land that has seen nations like Singapore building the walls
17、and roofs of the concrete jungle with plant life.We are expanding further into the marine environment. This practice does harm to marine ecosystems. Were loving the sea to death, but weve not been thinking about design of structures (建筑物) with respect to ecology. Some coastal structures create shade
18、, which reduces the growth of seaweed. Bright lights at night contuse species such as turtles. Thats why blue engineering comes in.Throughout the world people are starting to turn things around. Researchers with the World Harbour Project are creating tiles (瓦片) similar to the natural structures foun
19、d on rocky shores with 3D printing technology. These make more attractive homes for marine creatures. Researchers are also actively seeding these tiles with local seaweeds and creatures such as the Sydney rock oyster, which is particularly good at improving water quality. Twelve harbours around the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525197.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省响水中学高中语文选修 唐诗宋词选读 第二专题 山居秋暝 课件 .ppt
