分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型河南汤阴县2016高考英语阅读理解(二轮)统练含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547527
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南 汤阴县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 统练含 答案
    资源描述:

    1、河南汤阴县2016高考英语阅读理解(二轮)统练含答案2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I was telling my boy Sonny the story of the hare and the tortoise. At the end I said, “ Son, remember: Be slow and steady, and that will win the race. Dont you think theres something to learn from the tortoise?”Sonny opened

    2、 his eyes wide, “Do you mean next time when Im entering for the 60-metre race I should wish that Billy, Tony and Sandy would all fall asleep halfway?” I was shocked, “But the tortoise didnt wish that the hare would fall asleep!”“He must have wished that,” Sonny said, “Otherwise how could he be so fo

    3、olish as to race with the hare? He knew very well the hare ran a hundred times faster than he himself did.”“He didnt have such a wish,” I insisted. “He won the race by perseverance, by pushing on steadily.”Sonny thought a while. “Thats a lie,” he said. “He won it because he was lucky. If the hare ha

    4、dnt happened to fall asleep, the tortoise would never have won the race. He could be as steady as you like, or a hundred times steadier, but hed never have won the race. Thats for sure.”I gave up. Todays children are not like what we used to be. Theyre just hopeless.1. The writer argued with his son

    5、 because _.A. he liked tortoises while his son liked haresB. they disagreed about whether the tortoise was foolishC. he tried to teach his son a moral lesson but the son had totally different opinionD. he liked the story of the hare and the tortoise while his son didnt.2. Sonny believed that the tor

    6、toise _.A. in fact did win the race luckilyB. took a risk by agreeing to run a raceC. was not given a fair chance in the raceD. won the race by his own hard working3. The writer thinks that his generation_.A. are cleverer than Sonnys generationB. have different ideas about life from Sonnys generatio

    7、nC. are more hopeful than Sonnys generationD. have the same ideas about life as Sonnys generation4. According to the passage, who do you think learnt a lesson? _.A. The tortoise B. SonnyC. The hare D. Sonnys father参考答案14、CABD 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Taking exams in a large

    8、group setting can be stressful for students and for the staff members who are watching over them. When classrooms are crowded and desks are close together, cheating might be tempting. One university in Thailand came up with an anti-cheating hat that makes it almost impossible for students to see oth

    9、er students papers. A photo of the students wearing the anti-cheating hats made its way to the internet, and the university was criticized for making students wear those ridiculous looking homemade hats. The hats were made by stapling two pieces of paper onto a headband, one to each side of the head

    10、. After being criticized, senior academic staff at Kasetsart University in Bangkok, Thailand, released a statement saying that the hats idea came from students. They said that in a bid to prevent cheating they asked the students for ideas on how to prevent cheating in the upcoming exam, which was be

    11、ing taken by almost one hundred students. Students came up with different ideas, then the paper hat idea was selected by them as the most fit. The university claims that no-one was forced to use the hat, but they all chose to do so. “When wearing the hat during the exam, students felt more relaxed,”

    12、 Nattadon Rungruangkitkrai, a lecturer at the university said. “It was not meant to indicate that Kasetsart students often cheat on exams. I apologize if the photo makes other people look at my students in a negative way, Rungruangkitkrai added.1. Why was the university criticized on the Internet?AT

    13、he homemade anti-cheating hat looked too simple.BWearing the anti-cheating hat made students look ridiculous.CWearing the anti-cheating hats couldnt prevent students from cheating in the exam.DThe university forced students to wear the anti-cheating hat. 2. Whats most of the Kasetsart University stu

    14、dents attitude towards the cheating hat? A. skeptical B. negative C. objective D. supportive3. It can be inferred from the passage that_.A. Its useless wearing the anti-cheating hat in the exam.B. Kasetsart students are often caught cheating in the exam.C. Wearing the anti-cheating hat is effective

    15、in some degree.D. Some students are forced to wear the anti-cheating hat.参考答案13、BBC 阅读理解。The pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2013, the 188 m LoB is already beginning to tale shap

    16、e next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it i

    17、s about giving people the right tools for learning, “The aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as t

    18、he physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public bee

    19、n able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it

    20、calls “enlarge reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and c

    21、omment on the material. Gambles says: “Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_. A. the equipment B. the projectC. the digital media D. the physical library( ) 2. W

    22、hile visiting the Virtual LoB, the public can_. A. get a general idea of the LoBB. meet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project( ) 3. Which of the following is true of the LoB when it opens? a. It offers better learning

    23、toolsb. It reaches users in different waysc. It provides users with smart phoned. It allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c, e C. b, c, d D. b, d, e( ) 4. This text is most probably taken from .A. a put book B. a library guideC. a hand

    24、book D. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了Library of Birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1B词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2A细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enable

    25、d those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。3A细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the

    26、 material”可知。4D推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。阅读理解 It is reported that conservation groups in North America have been arguing about the benefits and dangers of wolves. Some groups believe wolves should be killed. Other people believe wolves must be protected so that

    27、 they will not disappear from the wilderness (荒野) For Killing Wolves In Alaska,the wolf almost disappeared a few years ago,because hunters were killing hundreds of them for sport. However1aws were established to protect the wolves from sportsmen and people who catch the animals for their furSo the w

    28、olf population has greatly increased. Now there are so many wolves that they are destroying their own food supply A wolf naturally eats animals in the deer family. People in the wilderness also hunt deer for foodMany of the animals have been destroyed by the very cold winters recently and by changes

    29、 in the wilderness plant lifeWhen the deer cant find enough food,they die If the wolves continue to kill large numbers of deer,their prey(猎物)will disappear some dayAnd the wolves willtooSo we must change the cycle of life in the wilderness to balance the ecologyIf we killed more wolves,we would save

    30、 them and their prey from dying outWed also save some farm animals In another northern state,wolves attack cows and chickens for foodFarmers want the government to send biologists to study the problemThey believe it necessary to kill wolves in some areas and to protect them in places where there is

    31、a small wolf population Against Killing Wolves If you had lived long ago,you would have heard many different stories about the dangerous wolfAccording to most stories,hungry wolves often kill people for foodEven today,the stories of the “big bad wolfwill not disappear But the fact is wolves are afra

    32、id of peopleand they seldom travel in areas where there is a human smellWhen wolves eat other animals,they usually kill the very youngor the sick and injured .The strongest survive .No kind of animal would have survived through the centuries if the weak members had livedAnd has always been a law of

    33、nature. Although some people say it is good sense to kill wolves,we say it is nonsense! Researchers have found wolves and their prey living in balanceThe wolves keep the deer population from becoming too large, and that keeps a balance in the wilderness plant life The real problem is that the areas

    34、where wolves can live are being used by peopleEven if wilderness land is not used directly for human needsthe wolves cant always find enough food .So they travel to the nearest source, which is often a farmThen there is dangerThe “big bad wolf” has arrived! And everyone knows what happens next( ) 1.

    35、 According to the passage,some people in North America favor killing wolves for all the following reasons EXCET that A. there are too many wolves B. they kill large numbers deerC. they attack cows and chickens for food D. they destroy the wilderness plant life选D根据文中小标题For killing wolves 第一段第三行“so th

    36、e wolf population has increased”第三段第一句和第四段第一句话,可知选项D不是原因( ) 2. Some people are against killing wolves because A. wolves help to keep the ecological balance in the widenessB. there is too small a wolf population in the wildernessC. there are too many deer in the wildernessD. wolves are afraid of peop

    37、le and never attack people选A小标题Against killing wolves 中第三段最后一句( ) 3. According to those against killing wolves,when wolves eat other animals, A. they never eat strong and healthy onesB. they always go against the law of natureC. they might help this kind of animals survive in natureD. they disturb t

    38、he ecological balance in the wilderness选C 小标题Against killing wolves 中第二段最后两行可知强者生存,弱者淘汰是自然法则( ) 4. The last sentence “And everyone knows what happens next” implies that in such cases .A. farm animals will be in danger and have to be shipped awayB. wolves will kill people and people will in turn kill

    39、 themC. wolves will find enough food sources on farmsD. people will leave the areas where wolves can live选B 文中最后一段可知狼居住的地方被人类占据,它们就会跑到就近的农场等地吃人,那么人类就会反过来杀死它们。阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 Disposing(处理)of waste has been a problem since humans started producing it.As more and more people cho

    40、ose to live close together in cities,the waste-disposal problem becomes Increasingly difficult. During the eighteenth century,it was usual for several neighboring towns to get together to select a faraway spot as a dump site.Residents or trash haulers(垃圾拖运者)would transport household rubbish,rotted w

    41、ood,and old possessions to the site.Periodically(定期的)some of the trash was burned and the rest was buried.The unpleasant sights and smells caused no problem because nobody lived close by. Factories,mills,and other industrial sites also had waste to be disposed of.Those located on rivers often just d

    42、umped the unwanted remains into the water.Others built huge burners with chimneys to deal with the problem. Several facts make these choices unacceptable to modern society.The first problem is space Dumps,which are now called landfills,are most needed in heavily populated areas.Such areas rarely hav

    43、e empty land suitable for this purpose.Property is either too expensive or too close to residential(住宅区的) neighborhoods.Long-distance trash hauling has been a common practice but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere,cheap land within trucking distance of major city areas is

    44、almost nonexistent. Awareness(意识) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers,ground water,land and air is a price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste,however,continues to grow. Recycling efforts have become commonplace,

    45、and many towns require their people to take part.Even he most efficient recycling programs,however,can hope to deal with only about 50 Percent of a citys reusable waste.36.The most suitable title for this passage would be _.A.Places for Disposing Waste B.Waste Pollution DangersC.Ways of Getting Rid

    46、of Waste D.Waste Disposal Problem提示:第一段告诉了读者本文的中心思想。答案:D37.During the 18th century,people disposed their waste in many ways EXCEPT for _.A.burying it B.recycling itC.burning it D.throwing it into rivers提示:从文章第二、三段可知。答案:B38.What can be inferred from the fourth paragraph?A.Farm areas accept waste from

    47、 the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in modern society.D.Ways to deal with waste in modern society stay the same.提示:实际所使用的垃圾处理方法是烧、埋、倾倒进河里。第四段论述了这些方法在现代社会的不可接受性。文中例数了用这些方法处理垃圾的问题,可见在方法上没有进展。答案:D39.The main pur

    48、pose of writing this article is to _.A.draw peoples attention to waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC.call on people to take part in recycling programsD.tell people a better way to get rid of the waste提示:文章介绍了过去与现在的垃圾处理方法,论述了这种方法所带来的问题和人们对这一问题的认识。最后一段强调利用回收的方法依然不能解决问题的严峻形势。文章旨在引起人们对废物管理的进一步关注。答案:A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南汤阴县2016高考英语阅读理解(二轮)统练含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547527.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1