河南汤阴县2016高考英语阅读理解(二轮)统练题含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 汤阴县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 统练题含 答案
- 资源描述:
-
1、河南汤阴县2016高考英语阅读理解(二轮)统练题含答案阅读理解。 Feel tired lately?Has a doctor said he cant find anything wrong with you?Perhaps he sends you to a hospital,but all the advanced equipment there shows there is nothing wrong with you. Then,consider this:you might be in a state of sub-health(亚健康). Sub-health,also call
2、ed the third state or gray state,is explained as borderline state between health and disease. According to the investigation by the National Organization,over 45 percent of sub-health people are middle-aged or elderly.The percentage is even higher among people who work in management positions as wel
3、l as students around exam-week. Symptoms(征兆)include a lack of energy,depression,slow reactions,insomnia(失眠),agitation, and poor memory.Other symptoms include shortness of breath,sweating and aching in the waist and legs. The key to preventing and recovering from sub-health,according to some medical
4、experts,is to form good living habits, alternate work and rest, exercise regularly,and take part in open air activities. As for meals,people are advised to eat less salt and sugar.They should also eat more fresh vegetables,fruits,fish because they are rich in nutritional elementsvitamins and trace e
5、lements(微量元素)that are important to the body. Nutrition experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道).They also say that a balanced diet is very helpful in avoiding sub-health.1.When you are in a state of sub-healt
6、h,you should _.A .stay home and keep silentB. go to a doctor and buy some medicineC. not consider it very seriousD. find out the reasons and relax yourself提示:从全文可以看出,亚健康是身体对压力、疲劳的一种反应,即使最先进的仪器也查不出病因。所以不必去医院,也不必吃药,但是不能听之任之,不认真对待。正确的方法是找出原因、减轻压力、消除疲劳、平衡膳食。答案:D2.Middle-aged people may be easy to get su
7、b-health because _.A. they have used up their energyB. they have lost their living hopesC. they have more pressure in life and workD. they have changed their way of life提示:亚健康的起因与疲劳有关系,但不是已将体力用完,排除A项。B、D两项文章没涉及。根据常识和第四段最后一句,我们也能判断正确答案为C项。答案:C3.The key to preventing you from falling into a state of s
8、ub-health is to _.A. keep on working regularly B. go to sleep a bit earlierC. form good living habits D. take medicine if necessary答案:C 文章倒数第三段第一句“is to form good living habits”4.The underlined word “alternate” in this passage is closest in meaning to _.A. arrange by turns B. cause to take placeC. m
9、ake up for D. keep away from答案:A 从文中可看出:形成好的生活习惯,要劳逸结合,即轮流工作与休息 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 【2014高考英语综合能力测试题】You can choose happiness regardless of your circumstances. You can choose to be happy no matter what cha11enges life brings you. Let the following simple strategies guide you back to your
10、natural happy state. Make lemonade(柠檬水)when life gives you lemons. Besides happiness, trouble will also be part of life. Its how you choose to react to your situations that makes the difference. If you look at something hard enough, youll see the positive side of it.Do what you love doing. Do you ha
11、ve a lifelong dream or desire? If so, start working towards it. Taking baby steps towards a goal will help you feel like youre accomplishing something. Youll find drive and determination to reach that goal when its something you love doing. Use one of your talents. One reason why so many people are
12、unhappy is that theyre not doing what theyre called to do with their God-given talents. Each of us has a purpose in life. You have natural talents to help you achieve your purpose, so use your talents effectively. Call a friend who you know is positive and cheerful. Talk about your feelings and list
13、en to their advice. Usually, people allow themselves to go deeper and deeper into self-depression. The truth is that you dont have to be sad. You can decide to be happy. You just have to make up your mind to do so. Gratitude is the quickest cure for sadness. When you focus on whats wrong with your l
14、ife, you forget to look at whats right and good. Take a step back and reflect on your life. Do you have children or family to be thankful for? Yes, they may not be the person wed like them to be, but imagine life without them. Now, be thankful that you have them in your life. Let your feelings out o
15、n paper. Often youll find that just getting your feelings down on paper will allow you to work through them, helping you feel better about yourself and your beautiful life !26. The first paragraph is used to _. A. expect readers to ignore themselves B. start a discussion among readers C. introduce t
16、he topic to readers D. carry out a challenge among readers27. It can be inferred from Paragraph 2 that _. A. trouble is part of life B. lemonade is very delicious C. life is full of sweetness and bitterness D. lemons can only be used to make lemonade28. The underlined word “God-given” in Paragraph 4
17、 is closest in meaning to “_”. A. diverseB. naturalC. excellentD. learned29. Which of the following strategies is NOT mentioned in this text? A. Be grateful. B. Do any activities. C. Call a cheerful friend. D. Use one of your talents.30. The author wrote the text for _ people. A. excitedB. depressed
18、 C. bad-temperedD. kind-hearted【参考答案】26-30 CCBBB 生活就像一杯柠檬汁,有酸有甜。如何从中找到幸福感呢?本文告诉了你一些方法。26. C。文章结构题。根据第一段主旨句Let the following simple strategies guide you back to your natural happy state.可知第一段的作用是引出主题。27. C。推理判断题。通读第二段的Besides happiness, trouble will also be part of life.可知生活 充满酸甜苦辣。28. B。猜测词义题。从后文的Yo
19、u have natural talents to help you achieve your purpose, so use your talents effectively.可知:God-given意为“天生的,先天的,固有的”。29. B。细节理解题。通读全文可知,只有B项未被提及。30. B。推理判断题。从第一段的You can choose happiness.You can choose to be happy可推理出答案。阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I grew up in a house where the TV was se
20、ldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
