分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型河南益阳市2016高考英语:阅读理解专题二轮训练(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547639
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:62.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南 益阳市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 二轮 训练 答案
    资源描述:

    1、河南益阳市2016高考英语:阅读理解专题二轮训练(4)及答案【2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many years ago in a small German town, a Jewish businessman had the misfortune of owing a large sum of money to the moneylender. The moneylender, who was old and ugly, fancied the businessmans beautiful daughter.

    2、So he proposed a bargain.The moneylender told them that he would put a black pebble and a white pebble into an empty bag. The girl would then have to pick one pebble from the bag. If she picked the black pebble, she would become the moneylenders wife and he would forgo her fathers debt. If she picke

    3、d the white pebble, she need not marry him and her fathers debt would still be forgiven. But if she refused to pick a pebble, her father would be thrown into jail.They were standing on a pebble-strewn path. As they talked, the moneylender bent over to pick up two pebbles. The sharp-eyed girl noticed

    4、 that he had picked up two black pebbles and put them into the bag. He then asked the girl to pick a pebble from the bag. No doubt she was caught in a dilemma.What would you have done if you were the girl? Careful analysis would produce three possibilities: 1. The girl should refuse to take a pebble

    5、.2. The girl should know that there were two black pebbles in the bag and expose the money-lender as a cheat.3. The girl should pick a black pebble and sacrifice herself in order to save her father from his debt and imprisonment.The above story is used with the hope that it will make us appreciate t

    6、he difference between lateral (横向的)and logical thinking. Read onThe girl put her hand into the moneybag and drew out a pebble. Without looking at it, she fumbled and let it fall onto the pebble-strewn pathwhere it immediately became lost among all the other pebbles. “Oh, how clumsy of me!” she said.

    7、 “But never mind, if you look into the bag for the one that is left, you will be able to tell which pebble I picked.” Since the remaining pebble is black, it must be assumed that she had picked the white one. And since the moneylender dared not admit his dishonesty, the girl changed what seemed an i

    8、mpossible situation into an extremely advantageous one.55. The underlined word “forgo” in paragraph 2 may mean _.A. pay offB. run outC. take over D. give up56. Which of the following indicates lateral thinking?A. The girl refused to take a pebble and fled at once.B. The girl exposed the cheat and fo

    9、und another way.C. The girl picked one pebbles and made it disappear.D. The girl picked a black pebble and accepted the result.57. It can be inferred from the passage that _. A. The girl dropped the pebble onto the path on purposeB. The girl dropped the pebble onto the path by accidentC. The girl di

    10、dnt know there were two black pebbles in the bagD. The girl replaced a black pebble in the bag58. What lesson can we learn from the story? A. Keeping calm when facing a difficult situation.B. Thinking about a complicated problem in another way.C. Thinking twice before making a final choice.D. Coming

    11、 up with a clever answer is easy.【参考答案】55-58DCAB 说明文阅读阅读下列材料,然后按要求完成读写任务。Maurice Sendaks childrens book, Where the Wild Things Are, published in 1963,has become very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.The books main character is a boy named Max who gets into

    12、trouble with his mother and is sent to bed without any supper.Before long,Maxs room magically becomes a forest,and he sails away to a land where monsters live.Max isnt scared,though,and becomes king of the wild things,but after a while,he begins feeling homesick.Max sails back home and his supper is

    13、 still hot when he arrives in his bedroom.Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination.Melina Davis,an education professor,said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them.“This allows children to sh

    14、ape the story themselves,” she said.The book contains a few of larger words that some parents worry may confuse children,but experts say those words help improve childrens reading skills and challenge them.Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story.“The book talks

    15、 about what all children go through,like I was naughty but my mommy still loves me,” Davis said.The book also encourages children to face their fears.“I think its really good to show that Max is friends with the monsters,” Davis said.“Kids can find out monsters arent always the thing under the bed t

    16、hats going to scare them.I think this is good because it shows that the children can go to scary places but still have a positive experience.”Since the book has been successful throughout the years,a movie was recently made and many people are excited to see it.Davis said she thinks the movie will b

    17、e wonderful but it might be a little scary for younger children.“You dont want bad dreams over a book thats extremely wonderful,” Davis said.以约30词概括短文大意_.根据所读短文选择正确答案1Teachers and professors like the book Where the Wild Things Arelearn to draw their own picturesBunderstand their own fearCdevelop mor

    18、e quicklyDbecome more imaginative2What is the intention of using the larger words in the book?ATo add to the difficulty while children are reading.BTo help challenge the childrens reading skills.CTo cause the children some confusion.DTo help children get involved in the story. 3Which of the followin

    19、g is TRUE about the book?AThe character Max is brave enough in the story.BMax was sent to the forest as punishment.CIt is suitable for people of all ages.DIt is the most popular childrens book ever published.4What does Davis think of the movie?AShe thinks children of all ages will love it.BShe encou

    20、rages children to see it to fight against their fear.CShe worries that it might be too frightening for some children.DShe believes it will be a better choice for children than the book.5Whats the authors purpose in writing the passage?ATo suggest ways to improve childrens reading.BTo comment on a fa

    21、mous childrens book.CTo encourage children to read scary stories.DTo introduce a movie based on a childrens book.参考答案- The passaage introduces a childrens book Where The Wild Things Are解析:从Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination得知答案

    22、。答案:D。2解析:从第四段可知答案。答案:B。3A。4解析:从but it might be a little scary for younger children可知答案。答案:C。5B。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled

    23、 (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family albu

    24、m. The German artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; d

    25、inner with the family; and so on. Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended fo

    26、r some else: “Whys your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the mos

    27、t difficult is: can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the back-story t

    28、o the people in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone

    29、 after weve gone?64. The first paragraph of the passage is used to _. A. remind readers of found photographs B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim Schmid _.

    30、A. is fond of collecting family life photographs B. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs66. The underlined word “them” in Para 4 refers to _. A. the readers B. the editors C. the found p

    31、hotographs D. the self-published magazines 67. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that _. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D. the real v

    32、alue of found photographs is questionable 68. The authors attitude towards found photographs can be described as _. A. critical B. doubtful C. optimistic D. satisfied 【参考答案】 64.D 65.A 66.D 67.B 68.C2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Public caught up in argument over safety of ge

    33、netically modified or simply GM products, report Zhang Lei and Zhong Nan inBeijing.More than 300 people gathered to enjoy a bowl of porridge made from genetically modified food on Saturday, an attempt to quell public fears about the safety of the product.The first China Golden Rice Tasting Event was

    34、 held at Huazhong Agricultural University in Wuhan, Hubei province, sparking another round in the nationwide debate about the safety of GM crops, often called Frankenfood by opponents.Similar events have been held in more than 28 cities since May, the university said.Both the pro and anti camps have

    35、 posted conflicting comments on the Internet, with each providing evidence to back up their beliefs, but the exchanges are becoming increasingly bitter.Jiang Tao, a senior engineer at the Center for Agricultural Resources Research at the Chinese Academy of Sciences, who is in favor of GM foods, was

    36、annoyed about what he called amateurs spreading rumors.Just look at the people who are opposed to GM foods; can you find anyone from a related field in the scientific community? he asked. Jiang also accused the anti-GM lobby of repeatedly using outdated or inaccurate data to support an incorrect sta

    37、nce.Chen Yunfa, an independent researcher into the Yangtze River Delta economy, recently wrote a commentary on the Internet news portal Eastday in which he criticized the actions of the 61 scientists, saying they had gone beyond their proper duty. He suggested that large multinational corporations m

    38、ight be behind the letter and similar incidents, prompted by a desire to freeze Chinas patent hybrid rice technology out of the market.To support his contentions, Chen said that GM rice, first produced by scientists in the US, still hasnt gained official approval from the US government. However, the

    39、 US authorities have actually granted licenses to six varieties of GM rice. The commercial planting of two varieties - anti-herbicide (BAR) transgenic rice LL RICE 06 and LL RICE 62 - produced by the French pharmaceutical company Sanofi-Aventis, was approved in 1999 and a license for cultivation for

    40、 edible use was granted in 2000.The public outcry for GM labeling and boycotting has hindered the advancement of the technology. Concern about GM foods has been fueled by studies like the one published by French professor Gilles-Eric Sralini in September 2012. Sralini claimed that his research invol

    41、ving rats proved that the GM corn fed to them caused tumor growth. Furthermore, there is growing concern that the pesticides(杀虫剂) used on GMOs(转基因作物)are contributing to the decline of the worlds honey bee population, leading to honey bee deaths by infecting the brains of the insects with toxins. The

    42、refore, some experts recommend the labeling of non-GM foods so that consumers can make that decision without a regulatory burden being placed on GMOs.However, we should be cautious about anything that may risk humans life. Only time will tell.59. Why did more than 300 people enjoy porridge made from

    43、 genetically modified food? A. To show evidence that GM products are dangerous.B. To support that the first China Golden Rice Tasting is safe.C. To rid public of fears and worries about the safety of GM foods. D. To draw publics attention to nationwide planting of GM products.60. Which of the follow

    44、ing statements is true according to the passage?A. Those who are for GM products and those who are against keep arguing fiercely by holding conferences.B. People are failing to show evidence to support their pros and cons, although they hold a firm belief of their own.C. Some people think those agai

    45、nst GM foods have a good knowledge of GM technology and are spreading rumors.D. GM food may be just a way for some multinational corporations to drive Chinas patent hybrid rice out of the market. 61. What can we infer from the second paragraph from bottom?A. The public advocated that GM products sho

    46、uld be labeled clearly.B. Sralini claimed that his research proved the GM corn caused rats to grow faster.C. Many honey bees have died because they were fed with GM corn. D. There should be some restrictions on GM products selling.62. What is the writers attitude towards GM products?A. Supportive. B. Suspicious. C. Indifferent. D. Critical.【参考答案】59-62 CDAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南益阳市2016高考英语:阅读理解专题二轮训练(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547639.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1