河南益阳市2016高考英语:阅读理解专题二轮训练(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 益阳市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 二轮 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河南益阳市2016高考英语:阅读理解专题二轮训练(4)及答案【2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many years ago in a small German town, a Jewish businessman had the misfortune of owing a large sum of money to the moneylender. The moneylender, who was old and ugly, fancied the businessmans beautiful daughter.
2、So he proposed a bargain.The moneylender told them that he would put a black pebble and a white pebble into an empty bag. The girl would then have to pick one pebble from the bag. If she picked the black pebble, she would become the moneylenders wife and he would forgo her fathers debt. If she picke
3、d the white pebble, she need not marry him and her fathers debt would still be forgiven. But if she refused to pick a pebble, her father would be thrown into jail.They were standing on a pebble-strewn path. As they talked, the moneylender bent over to pick up two pebbles. The sharp-eyed girl noticed
4、 that he had picked up two black pebbles and put them into the bag. He then asked the girl to pick a pebble from the bag. No doubt she was caught in a dilemma.What would you have done if you were the girl? Careful analysis would produce three possibilities: 1. The girl should refuse to take a pebble
5、.2. The girl should know that there were two black pebbles in the bag and expose the money-lender as a cheat.3. The girl should pick a black pebble and sacrifice herself in order to save her father from his debt and imprisonment.The above story is used with the hope that it will make us appreciate t
6、he difference between lateral (横向的)and logical thinking. Read onThe girl put her hand into the moneybag and drew out a pebble. Without looking at it, she fumbled and let it fall onto the pebble-strewn pathwhere it immediately became lost among all the other pebbles. “Oh, how clumsy of me!” she said.
7、 “But never mind, if you look into the bag for the one that is left, you will be able to tell which pebble I picked.” Since the remaining pebble is black, it must be assumed that she had picked the white one. And since the moneylender dared not admit his dishonesty, the girl changed what seemed an i
8、mpossible situation into an extremely advantageous one.55. The underlined word “forgo” in paragraph 2 may mean _.A. pay offB. run outC. take over D. give up56. Which of the following indicates lateral thinking?A. The girl refused to take a pebble and fled at once.B. The girl exposed the cheat and fo
9、und another way.C. The girl picked one pebbles and made it disappear.D. The girl picked a black pebble and accepted the result.57. It can be inferred from the passage that _. A. The girl dropped the pebble onto the path on purposeB. The girl dropped the pebble onto the path by accidentC. The girl di
10、dnt know there were two black pebbles in the bagD. The girl replaced a black pebble in the bag58. What lesson can we learn from the story? A. Keeping calm when facing a difficult situation.B. Thinking about a complicated problem in another way.C. Thinking twice before making a final choice.D. Coming
11、 up with a clever answer is easy.【参考答案】55-58DCAB 说明文阅读阅读下列材料,然后按要求完成读写任务。Maurice Sendaks childrens book, Where the Wild Things Are, published in 1963,has become very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.The books main character is a boy named Max who gets into
12、trouble with his mother and is sent to bed without any supper.Before long,Maxs room magically becomes a forest,and he sails away to a land where monsters live.Max isnt scared,though,and becomes king of the wild things,but after a while,he begins feeling homesick.Max sails back home and his supper is
13、 still hot when he arrives in his bedroom.Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination.Melina Davis,an education professor,said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them.“This allows children to sh
14、ape the story themselves,” she said.The book contains a few of larger words that some parents worry may confuse children,but experts say those words help improve childrens reading skills and challenge them.Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story.“The book talks
15、 about what all children go through,like I was naughty but my mommy still loves me,” Davis said.The book also encourages children to face their fears.“I think its really good to show that Max is friends with the monsters,” Davis said.“Kids can find out monsters arent always the thing under the bed t
16、hats going to scare them.I think this is good because it shows that the children can go to scary places but still have a positive experience.”Since the book has been successful throughout the years,a movie was recently made and many people are excited to see it.Davis said she thinks the movie will b
17、e wonderful but it might be a little scary for younger children.“You dont want bad dreams over a book thats extremely wonderful,” Davis said.以约30词概括短文大意_.根据所读短文选择正确答案1Teachers and professors like the book Where the Wild Things Arelearn to draw their own picturesBunderstand their own fearCdevelop mor
18、e quicklyDbecome more imaginative2What is the intention of using the larger words in the book?ATo add to the difficulty while children are reading.BTo help challenge the childrens reading skills.CTo cause the children some confusion.DTo help children get involved in the story. 3Which of the followin
19、g is TRUE about the book?AThe character Max is brave enough in the story.BMax was sent to the forest as punishment.CIt is suitable for people of all ages.DIt is the most popular childrens book ever published.4What does Davis think of the movie?AShe thinks children of all ages will love it.BShe encou
20、rages children to see it to fight against their fear.CShe worries that it might be too frightening for some children.DShe believes it will be a better choice for children than the book.5Whats the authors purpose in writing the passage?ATo suggest ways to improve childrens reading.BTo comment on a fa
21、mous childrens book.CTo encourage children to read scary stories.DTo introduce a movie based on a childrens book.参考答案- The passaage introduces a childrens book Where The Wild Things Are解析:从Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination得知答案
22、。答案:D。2解析:从第四段可知答案。答案:B。3A。4解析:从but it might be a little scary for younger children可知答案。答案:C。5B。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled
23、 (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family albu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
