成才之路高二英语同步练习:UNIT2-4 USING LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路高二英语同步练习:UNIT2-4 USING LANGUAGE 新人教版选修8 WORD版含答案 成才 路高二 英语 同步 练习 UNIT2 新人 选修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 2 第4课时Using Language.单项填空从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. (原创)I was _by the great change in her face, and by the way her beauty and grace had fled.Ahurt BdamagedCstruck Dhit答案:C本题题意:她的模样大大地改变了,她的风采和魅力已经消逝,这使我万分惊讶。strike表示“给(某人以)印象;让(某人)觉得”。2(原创)Many people couldnt_the temptation
2、 of money and desire.Aresist BrejectCrefuse Dboycott答案:A本题题意:许多人无法抵制金钱和权力的诱惑。resist temptation表示“经得起诱惑”。3Since your offer is quite _, I can accept it here and now. Areasonable Bpotential Cfavorable Dpractical答案:A本题题意:因为你们的报价公平合理,所以我立刻接受。reasonable表示“合理的;不太贵的;公道的”。4(原创)Large companies have to run sal
3、es training programs _.Afor the time being Bfrom time to timeClast but not least Dto start with答案:B本题题意:大公司得时常举办各种销售培训班。from time to time表示“时不时的;有时;偶尔;间或”。5(原创)Because of the bad treatment he had received, it was difficult for us to bring him back to _.Arecovery BlifeCenergy Dvigour答案:B本题题意:由于他受到不当的
4、治疗,我们很难让他康复。bring.(back) to life表示“使复生;使苏醒”。6(原创)It was _that we tried to find his mother.Ano doubt Bin vainCno wonder Da pity答案:B本题题意:我们百般设法找他的母亲, 但毫无结果。in vain表示“枉费心机;徒劳无益;白费力气”。7(原创)That plant looks in poor _. I think it must be some of Jack Frosts work.Asituation BstateCappearance Dcondition答案:D
5、本题题意:这株植物看上去情况不妙,想必是霜冻造成的。in poor condition表示“状况(情况等)很坏”。8(原创)With only two minutes _ before the end of the game, Chelsea had a threegoal lead and were virtually home and dry.Agoing BgoCto go Dgone答案:C本题题意:离比赛结束只有两分钟时,切尔西队已领先3分,因而基本上大功告成。to go 为固定表达,表示“剩下的;未完成的”。例如:We have, however, a rather long wa
6、y to go. 我们仍然还有好多路要走。9(原创)But now, particularly, when we are faced with so many difficulties, _is a blow most terrible to bear.Ahis not being with us Bhis being not with usChim not to being with usDhis to be not with us答案:A本题题意:但是现在,尤其是当我们面临这么多困难的时候,他不再跟我们在一起了,这是最令人难以承受的打击。本题考查动名词的复合结构再句中担任表语。此外,动名词
7、的否定结构必须在Ving形式前加否定词not.10. (原创)Good design has the feeling of a unified whole, _all parts are in balance and harmony.Ain which Bfor whichCon which Dof which答案:A本题题意:优秀的设计让人感觉是一个整体,各部分平衡和谐。本题考查“介词关系代词”引导定语从句的用法。in the design表示“在设计中”。.完成句子根据相关的汉语提示,完成下列句子。每空仅限一个单词。1附近有两只他们乘坐到这岛上来的独木舟。Nearby were two c
8、anoes _ _they had come to the island.2在一些不适合做笔记的场合,例如行驶的车中,摄像也有用武之地。Video may also prove useful in situations _note taking is difficult,_ _in a moving car.3运动场离学校很远,在城外。The playing field is _ _ _ _the school. Its outside the town.4有时候,广告也反映实际。_ _ _ _the ads refer to reality.5我想达成和解的努力均归徒然。My endeavo
9、rs to_ _a settlement were ended _ _.6请把消息告诉你的同学。Please _ _the message to your classmates.7你真该羞死!把我孤零零丢在这里,无依无靠的!You should_ _shame to leave me here alone and helpless!8这是根据二手资料写成的报告,他按别人告诉他事情发生的经过写成。It was a secondhand report,_ _what others has told him of what happened. 9他们的房子和我们的差不多, 只是我们的花园大些。The
10、ir house is _ _ours, but ours has a bigger garden.10保护牙齿完好是很重要的。It is very important to keep your teeth_ _ _.答案:1.in which2.where; such as3.a long way from4.From time to time/Once in a while5.bring about/come to; in vain6.pass on7.die of8.based on9.similar to10in good condition.完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题的四
11、个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。A few years ago, when my mother was visiting, she asked me to go shopping with her because she needed a new dress. I dont_1_like to go shopping with other people, and Im not a_2_person, but we_3_for the mall together nonetheless.We visited nearly every_4_that carried lad
12、ies dresses, and my mother tried on one after another,_5_them all. As the day wore on, I grew weary and my mother grew_6_._7_, at our last stop, my mother tried on a lovely blue threepiece dress. The dress had a bow at the neckline, and_8_I stood in the dressing room with her, I watched as she tried
13、, with much _9_, to tie the bow. Her hands were so badly crippled from arthritis(关节炎)that she couldnt do it. Immediately, my patience_10_to an overwhelming(挡不住的)wave of sympathy for her. I turned away, trying to hide the_11_that came up involuntarily.Regaining my calmness, I turned back to tie the b
14、ow for her. The dress was beautiful, and she bought it. Our shopping trip was_12_, but the event was etched(铭刻)on my memory. For the rest of the day, my_13_kept returning to that moment in the dressing room and to the_14_of my mothers hands trying to tie that bow. Those_15_hands that had fed me, bat
15、hed me, dressed me, caressed(爱抚)and comforted me, and,_16_, prayed for me, were now touching me in a most remarkable_17_.Later in the evening, I went to my mothers room,_18_her hands in mine, kissed them and, much to her_19_, told her that to me they were the most_20_hands in the world.文章大意:这是一篇讲述亲情
16、故事的记叙文。作者和妈妈一起去商场买衣服。妈妈试穿衣服时打不上领结,这时作者看到妈妈因患关节炎而变形的手,内心受到很大的触动,作者对妈妈的双手有了新的认识。作者赞美了妈妈的手,从一个侧面赞美了母亲的伟大。1A.simply BfinallyCfirstly Dnormally答案:Dnormallyusually“通常”,作者平时不喜欢和别人一起去购物,但这次妈妈来访,并要求一起去买衣服,作者还是答应了。2A.patient BhonestCrespectful Dtrustworthy答案:A这里作者解释不和别人一起去购物的原因,购物需要细心挑选,如果和别人一起去,别人购物时,自己就需要“耐
17、心”等候,而作者是一个没有耐心的人。另外几个词与此语境没关系。3A.take off Bkeep offCget off Dset off答案:D通过连词but与句末的nonetheless可以看出,作者这次还是去了,set off和for连用表示“动身,出发前往某地”。4A.person BstoreCassistant Dboss答案:B购物当然要逛商店,所以B项合适。定语从句的谓语动词用了carried,增加了该题的难度,这样搭配是正确的。例如:The store carried a large selection of shoes.这个店里有一大批各种各样的鞋。5A.rememberi
18、ng BbuyingCrejecting Drecommending答案:C从第二段的意思看,妈妈此时还没有挑到合适的衣服,用rejecting表示“拒绝接受”。6A.frustrated BworriedCtired Dupset答案:A试了很多衣服都没有合适的,妈妈的心情一定不好,所以应该用frustrated,表示因没有做成事情而“沮丧的”。tired不能很好地表达此刻作者的妈妈的情形。7A.Immediately BFinallyCTraditionally DQuietly答案:B根据句子中的“at our last stop”可知,购物还在继续,不过已经接近尾声,用finally表
19、示“最后;最终”。8A.if BbecauseCas Dsince答案:C这里用as引导时间状语从句,作“当时”讲。9A.time BprideCexperience Ddifficulty答案:D从下文“Her hands were so badly crippled from arthritis that she couldnt do it.”可知,她的手因患关节炎而变形了,所以她在系领结时很费劲。10A.gave off Bgave awayCgave way Dgave up答案:Cgive way to“让步,被所取代”,本来作者陪母亲逛了一天,已经“不耐烦了”,但是,看到妈妈费力系
20、领结的手,作者对她产生了极大的同情。11A.tears BmoneyCexpression Dfeeling答案:A转过脸去尽力掩藏不知不觉流出来的“泪水”。12A.off BoutCon Dover答案:D根据上文可知,衣服很好,我们买下来了,而且上文提到这是作者这次陪母亲逛的最后一家店,当然这次购物也就“结束”了。13A.head BmindCheart Dbrain答案:B作者“脑海”中老是浮现试衣间的那一幕,故用mind。14A.sense BbeliefCvision Dconsciousness答案:C根据空格后的“of my mothers hands trying to tie
21、 that bow”,可知,这里指作者当时看到的那个情景。15A.loving BlivelyClive Dalive答案:Ahands后面由that引导的定语从句用了几个并列的动词,列出了妈妈这双手为作者所做的一切,作者这时感觉妈妈的手是“可爱的”。16A.first of all Bmost of allCall in all Dafter all答案:B在西方国家中,人们的宗教观念比较强,所以作者认为,用这双手为作者祈祷是最重要的。17A.style BfashionCmanner Dform答案:Cin a.manner表示以“一种的方式”。18A.took BmadeCremoved
22、 Dreplaced答案:A把妈妈的手放在自己手中。此处表示一个动作,“抓过来放到”。19A.sorry BdisappointmentCregret Dsurprise答案:D作者的这一举动,尤其是作者对妈妈说的话,令妈妈感到“吃惊”。20A.common BeffectiveCbeautiful Duseful答案:C此时,作者是在赞美妈妈的手,用beautiful能够表达出作者对母亲的双手的赞美。.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Faced with a tough job market, fresh graduates are dreami
23、ng of running their own businesses instead. But a recent survey has showed that such ambitions lack the required support and remain just that dreams.The Shanghai Municipal Employment Promotion Center poll of 1,276 graduates in several universities and college in the city, released last Friday, showe
24、d 59.78 percent of respondents considered the possibility of setting up a company or at least a small store.“But they just stop at thethinkingstage,”it stated.Respondents put the top reasons for not going it alone down to a shortage of investment and a lack of business opportunity. They also listed
25、lack of business experience and social networks, the need for advanced study and objections from family members as factors that stood in their way.More than 90 percent of the interviewees said they would rather take up a job after graduating and then consider starting their own business two or three
26、 years down the road.Guo Bing, a senior student in Shanghai International Studies University majoring in English, wanted to be his own boss last year. But he is looking for a job first.“If I fail to find a satisfying job, I would like to establish a company in exhibition services,”Guo said.The Shang
27、hai native has some relatives working in a local printing plant. With their help, Guo hopes to produce exhibition brochures at a relatively low price. He is also confident that his English language skills can help him do well in the industry.“Social networking is an important factor leading to busin
28、ess success,”Guo said.Guo said that the shortage of graduate jobs in the main reason driving more university students to set up a business right after their graduation.Jiang Hua said the university sets up a business guide team made of government officials and professionals. They regularly give trai
29、ning courses to students who show an interest in having their own business. The parents of university graduates are more willing to help their children start their own business, the survey showed“Once you win the support of your family, you have won half the battle,”Guo added.文章大意:这是一篇议论文。面对目前严峻的就业形
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547663.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
无法理喻的文字洁癖.pdf
