成都市2014高考英语阅读理解二轮基础训练题(15)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成都市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 15 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家成都市2014高考英语阅读理解二轮基础训练题(15)及答案阅读理解-CLast week, we explained that the planet Mars has passed “opposition. ”It passed a point opposite the Sun. This week, we tell about the planets surprising motion(运动)among the stars. For thousands of years, people have recognized that planets travel a
2、mong the stars. The planets generally follow the path taken by the Sun through the sky. The Suns path is called the ecliptic. The groups of stars along the ecliptic are called the Zodiac. The motion of the planets can be confusing at times. Everyone knows the Sun rises in the east and sets in the we
3、st. But this is caused by the turning motion of the Earth. Planets generally move from west to east. However, Mars will appear to move backward for about two months this year. This happens because the Earth is overtaking Mars on its way around the Sun. Mars began its backward, or westward, motion on
4、 May 11th, It will start moving eastward again on July 19th. Mars apparent motion has been a mystery to astronomers for hundreds of years. Most early theories of the solar system argued that the Sun and planets turned around the Earth. But the sudden westward motion of Mars presented a problem. Why
5、would Mars move west for two months when it nears “opposition”?In 1543, a Polish church worker named Nicolas Copernicus published a different theory. His theory said the Earth and planets moved around the Sun in perfectly circular orbits. Copernicus theory was simpler. But his Sun centered system st
6、ill did not explain the observed motion of Mars very well.Finally, a German mathematician named Johannes Kepler published a complete theory of the motion of the planets in 1619. He had carefully studied the motion of Mars for many years.Johannes Kepler discovered that the planets do not move in circ
7、ular orbits around the sun. Instead, they travel in flattened orbits called ellipses. Mars elliptical orbit is the cause of its unusual brightening this year and its apparent large size.During the next several weeks, you can see for yourself why the mysterious motion of Mars has caused so many peopl
8、e to wonder.63. From the passage we can learn that .A. the sun and planets generally travel westward B. Kepler studied the orbit of the planets in 1619C. Copernicus theory well explained the motion of MarsD. the Earths turning motion causes the sun to rise in the east64. On July 19th Mars .A. will p
9、ass the “opposition”B. appears to change its direction againC. will begin to move westwardD. appears to change its orbit again65. Why does Mars appear to be bigger and brighter when it passes “opposition”?A. It is overtaking the earth.B. It follows the path of the sun.C. It moves in an elliptical or
10、bit.D. It travels in a circular orbit.66. What is the best title for the passage?A. The Recent Research into Mars B. The Surprising Motion of MarsC. The Great Discovery on Mars D. The Wonderful Mystery of Marsmotion of the planets in 1619. Kepler在1619年出版了行星运动的完全理论” 可知,他的研究应该是在1619年之前,B错误;根据第六段最后一句“B
11、ut his Sun centered system still did not explain the observed motion of Mars very well.”可知,C错误;根据第三段第二、三句“Everyone knows the Sun rises in the east and sets in the west. But this is caused by the turning motion of the Earth.”可知D正确。【考点定位】考查推理判断题。64. 【答案】B 【解析】根据第四段最后一句“Mars began its backward, or west
12、ward, motion on May 11th, It will start moving eastward again on July 19th. ”可知,B正确。【考点定位】考查细节理解题。65. 【答案】C 【解析】根据第八段最后一句“Mars elliptical orbit is the cause of its unusual brightening this year and its apparent large size.”可知,C正确。【考点定位】考查细节理解题。66. 【答案】B 【解析】综合全文,文章主要讲今年火星Mars有两个月的时间是向西转动的,这与一般行星自西向东
13、转动是相反的,因此B项符合题意。【考点定位】考查标题总结题。较难题目特训:人物故事类-8Napoleon, as a character inTolstoys War and Peace, is more than once described as having“fat little hands.” Nor does he “sit well or firmly on the horse.” He is said to be“undersized, “ with “short legs” and a“round stomach”. The issue here is not the accu
14、racy of Tolstoys descriptionit seems not that far off from historical accountsbut his choice of facts:other things that could be said of the man are not said. We are meant to understand the difference of a warring commander in the body of a fat little Frenchman. Tolstoys Napoleon could be any man wa
15、ndering in the streets and putting a little of powdered tobacco up his noseand that is the point. It is a way the novelist uses to show the moral nature of a character. And it turns out that, as Tolstoy has it, Napoleon is a crazy man. In a scene in Book Three of War and Peace, the wars having reach
16、ed the critical year of 1812, Napoleon receives a representative from the Tsar(沙皇), who has come with peace terms. Napoleon is very angry:doesnt he have more army? He, not the Tsar, is the one to make the terms. He will destroy all of Europe if his army is stopped. “That is what you will have gained
17、 by engaging me in the war! “ he shouts. And then, Tolstoy writes, Napoleon“walked silently several times up and down the room, his fat shoulders moving quickly.”Still later, after reviewing his army amid cheering crowds, Napoleon invites the shaken Russian to dinner. “He raised his hand to the Russ
18、ians. . . face, “ Tolstoy writes, and“taking him by the ear pulled it gently. . .” To have ones ear pulled by the Emperor was considered the greatest honor and mark of favor at the French court. “Well, well, why dont you say anything?” said he, as if it was ridiculous in his presence to respect any
19、one but himself, Napoleon. Tolstoy did his research, but the composition is his own. 1. Tolstoys description of Napoleon in War and Peace is.A. far from the historical factsB. based on the Russian historyC. based on his selection of factsD. not related to historical details2. Napoleon was angry when
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
