分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于新高考新教材) 题组限时满分练 50分阅读限时满分练05 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547765
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:37.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于新高考新教材 题组限时满分练 50分阅读限时满分练05 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 新高 新教材 限时 满分 50 阅读 05
    资源描述:

    1、50分阅读限时满分练(五)(限时35分钟).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A(2022山东济南高三第二次模拟)For thousands of years,buildings have been used to show off power and wealth,to honor leaders or religions,and to stretch the limits of architecture.Since the 19th century,high-rise buildings have sprung up all over the world,showing

    2、 the modern architecture wonders.The Empire State BuildingThe Empire State Building,a 102-story building,was completed in New York in 1931 and was the tallest in the world until 1971.While the Empire State Building was built to be an office building,it still draws millions of tourists each year for

    3、overlooking New York.It is currently admired for its green architecture initiatives,in an effort to be a more energy-efficient and eco-friendly green building.The Jin Mao BuildingCompleted in 1999 and standing 420.6 meters high,the Jin Mao Building is Chinas tallest high-rise building.Located in Pud

    4、ong District of Shanghai,the Jin Mao Tower is the 8th super tall 88-floor building,which represents the belief in Chinese culture that the number 8 brings fortune.With both modern and traditional characteristics,the Jin Mao Building is a symbol and landmark of Shanghai and a must-see place for any t

    5、ourist wishing for a taste of modern Shanghai.Taipei 101With a height of 508 meters,Taipei 101 or formerly known as the Taipei World Financial Center became the worlds tallest building when it was completed in 2003.Designed by C.Y.Lee & Partners,the multi-use steel and glass high rise was intended t

    6、o prevent typhoons and earthquakes.Taipei 101 has developed into the outstanding landmark of the area,and the ideal shopping and relaxing place for locals.1.What is the Empire State Building recently recognized for?A.Its multi-functions.B.Its numerous visitors.C.Its wealth and power.D.Its going-gree

    7、n ideas.2.What do Taipei 101 and the Jin Mao Building have in common?A.They are landmark buildings.B.They feature traditional cultures.C.They were built in the 20th century.D.They were designed for natural disasters.3.What is the purpose of this text?A.To promote green buildings.B.To recommend touri

    8、st attractions.C.To introduce famous tall buildings.D.To advertise the high-rise buildings.B(2022广东五月押题卷)Teen freestyle skiing hit Eileen Gu won her first gold medal at the Beijing Olympics on Tuesday in the womens big air competition,sparking extremely happy celebration in the stands and on Chinese

    9、 media.Gu jumped into the top position with her third run,scoring 94.5 with a 1620 and a perfect landingmaking her total score 188.25 in the events debut(首秀) at the Winter Olympics.Frances Tess Ledeux took silver with a score of 187.50.Switzerlands Mathilde Gremaud won the bronze.Ledeux,who had been

    10、 leading the competition until the last run when she overbalanced on the landing,sank to the ground in tears after the final result.Gu and Gremaud both knelt on the snowy floor to console her,pulling Ledeux into a hug and rubbing her back.“That was the best moment of my life.The happiest moment,day,

    11、whatever,of my life.I just cannot believe what just happened,” said Gu after her win,according to the Olympic site.“That was a trick I had never done before,and had never attempted before.”On Tuesday,supporters waved Chinese flags and blue Beijing 2022 flags,and erupted into cheers when her score wa

    12、s announced.Fans filled the stands to cheer for Gu,who was born in the United States but decided in 2019 to compete for China.Known as the “snow princess” in China,Gu,already a superb world championhas become the unofficial face of Chinas Olympic ambitions.The Chinese Internet exploded in joy after

    13、Gus victory.The topic dominated searches on Chinas Twitterlike platform Weibo,where seven of the 10 top trending topics were all about Gus win.Fans on her Weibo,where she has 2.6 million followers,left more than 90,000 comments in just half an hour after her win.Related hashtags(话题标签),such as “Gu Ai

    14、ling won the gold medal”,received more than 300 million views within an houreventually crashing the entire Weibo site due to the massive number of users.4.What can we infer about Gus first gold medal?A.She narrowly beat out her competitor.B.She has finished the trick many times.C.She won with the he

    15、lp from Tess Ledeux.D.She won the medal with much confidence.5.What does the underlined word “console” in paragraph 3 probably mean?A.Vote.B.Ensure.C.Strike.D.Comfort.6.What is the last paragraph mainly about?A.Gus fans.B.Trending topics.C.Gus popularity.D.Worldwide views.7.Which of the following wo

    16、rds can best describe Gu?A.Ambitious and cautious.B.Cooperative and generous.C.Enthusiastic and easy-going.D.Courageous and professional.C(2022山东淄博高三第一次模拟考试)Whats more important in determining life successbook smarts or street smarts?This question gets at the heart of an important debate contrasting

    17、 the relative importance of cognitive(认知) intelligence(CI) and emotional intelligence(EI).Cognitive intelligence is still recognized as an important element of success,particularly when it comes to academic achievement.People with high cognitive intelligence typically do well in school,often earn mo

    18、re money,and tend to be healthier in general.But today experts recognize that cognitive intelligence is not the only determining factor of life success.Instead,it is part of a complex range of influencesone that includes emotional intelligence.Many companies now provide emotional intelligence traini

    19、ng and use emotional intelligence tests as part of the hiring process.Research has found that individuals with strong leadership potential also tend to be more emotionally intelligent,suggesting that a high emotional intelligence is an important quality for business leaders and managers.According to

    20、 a survey of hiring managers,almost 75% of the responders suggested that they valued an employees emotional intelligence more than his cognitive intelligence.Now that emotional intelligence is so important,can it be taught or strengthened?According to one meta-analysis that looked at the results of

    21、social and emotional learning programs,the answer to that question is definitely yes.Strategies for teaching emotional intelligence include character education,modeling positive behaviors,encouraging people to think about how others are feeling,and finding ways to be more empathetic(共鸣) toward other

    22、s.All in all,life success is a result of many factors.Both cognitive intelligence and emotional intelligence play roles in overall success,as well as health,wellness,and happiness.Rather than focusing on which factors have a prior influence,the greatest benefit may lie in learning to improve skills

    23、in multiple areas.In addition to strengthening cognitive abilities,such as memory and mental focus,you can also acquire and improve social and emotional skills.8.People with book smarts tend to .A.debate with other peopleB.deal with various situationsC.be outstanding in academic researchD.be good at

    24、 gaining real life experience9.Why does the author mention the data in paragraph 3?A.To indicate the strictness of hiring process.B.To prove the priority of emotional intelligence.C.To explain the result of emotional intelligence tests.D.To show the influence of cognitive intelligence on success.10.

    25、What can be learned concerning emotional intelligence?A.Evaluating how others feel.B.Ones extreme behaviors.C.Ones academic performance.D.Controlling others emotions.11.Which of the following is a suitable title for the text?A.Does Book Smart Matter? B.Is CI or EI More Important?C.What Counts Most i

    26、n Life?D.Mental Health or Physical Health?D(2022山西晋中三月一模)Britain is launching the worlds largest ever clinical trial of the Galleri test,which picks up pieces of genetic code from DNA before symptoms such as lumps(肿块) appear.The test is a game-changer for early cancer detection,which can detect more

    27、 than 50 types of the disease in the very early stages.It has been developed by GRAIL,a healthcare company focusing on early cancer detection.National Health Service(NHS) chief executive Amanda Pritchard said,“This quick and simple blood test could mark the beginning of a revolution in cancer detect

    28、ion and treatment here and around the world.By finding cancer before signs and symptoms appear,we have the best chance of treating it and we can give people the best chance of survival.NHS has sent out invites across the country offering the test to 140,000 people aged 50 to 77 with no cancer sympto

    29、ms.Another 6,000 with suspected signs have been offered to speed up their diagnosis(诊断).Blood samples will be taken at mobile clinics in retail parks and community locations.Laboratory analysis produces a result in a fortnight.Each test costs 620 but NHS has negotiated a discounted price.Half the pa

    30、rticipants will have their blood screened with the Galleri test right away and samples from the rest will be stored and tested in the future.This will allow scientists to compare the stage at which any tumours(肿瘤) are detected between the two groups.“The Galleri test can not only detect a wide range

    31、 of cancer types but can also predict where the cancer is in the body with a high degree of accuracy.Earlier trial results showed it can detect 68% of 12 deadly cancers,” Health Secretary SajidJavid said.In England 56% of cancers are diagnosed at stage one or two.NHS aims to increase that to three q

    32、uarters by 2028.If found early there are a broader range of treatment options available,which can be curative and are often less aggressive.12.What can be learned about the Galleri test?A.It can spot early-stage cancers.B.It has been developed by NHS.C.It is an effective cure for diseases.D.It has b

    33、een completed in Britain.13.What can be inferred from paragraph 3?A.The test is carried out free of charge.B.NHS has offered the test to people from home and abroad.C.Some blood samples will be saved for future use.D.The test results will come out the following night.14.Why are SajidJavids words men

    34、tioned in the last paragraph?A.To explain the purpose of NHS.B.To prove the necessity of the test.C.To show the testing process.D.To stress the harm caused by cancer.15.What can be the best title for the text?A.GRAIL Developed the Galleri TestB.NHS Found a Solution to CancerC.Britain Saved Money in

    35、Curing CancerD.A Blood Test Helps Save Cancer Patients.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)There are certain things that can only be learned through experiences.The benefit of having a mentor(导师) is one of the best examples.16 For the first time,I had someone not telling me what to do but helping me look at my

    36、 options and finding an answer.Through the Pearson Scholarship for Higher Education,I met my mentor(导师),Lindsey Erlick.She wasnt so stubborn as I had thought.17 Instead of only talking about her experiences,she wanted to understand why I looked at things the way I did.Helping my mentor understand my

    37、 perspective helped me better understand myself.This mentorship experience proved to me there are so many things about me I never knew.18 Growing up,I was often taught to pursue things with a reward in mind.Moving away from the reward and trying things for the experience helped me better understand

    38、what I really wanted to do with my life.I never knew how much potential I had until I was pushed to my limits.There were so many experiences I was passing up just because I was shy.When my mentor shared her struggles,I think I realized how similar we really are.She battled stage fright just like me

    39、and seeing how she overcomes it every day in her job gave me the confidence that I could do it,too.19I realized that I loved being the change I wanted to see.My shyness melted away and I had confidence in voicing my beliefs.20 I joined various non-profit organizations that focused on helping the peo

    40、ple in the community.A.A mentoring relationship is valuable.B.She was a very understanding person.C.Communicating with others became a passion.D.My experience as a learner was a key moment in my life.E.I noticed my confidence brought about a sea of opportunities.F.I gained opportunities to interact

    41、with my experienced mentor.G.My mentor often challenged me to find things I was passionate about.50分阅读限时满分练(五).【语篇导读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了世界上著名的三座现代高层建筑。1.D解析: 由The Empire State Building部分的最后一句“It is currently admired for its green architecture initiatives,in an effort to be a more energy-efficient and

    42、eco-friendly green building.”可知,Empire State Building是一座节能环保的绿色建筑,目前因其绿色建筑倡议而闻名,故选D项。2.A解析: 由The Jin Mao Building部分可知“金茂大厦是上海的象征和地标”,再由Taipei 101部分可知“台北101是台北地区的杰出地标”,这两座建筑的共同之处是“地标性建筑”,故选A项。3.C解析: 本文主要介绍了世界上三座现代的高层建筑。A项错误,因为文中只有Empire State Building提到了是绿色建筑;B项错误,因为文章主要介绍的是高层建筑,而非旅游景点;D项错误,因为文章的目的是对

    43、高层建筑的介绍,而不是以推广为目的的广告,故选C项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了谷爱凌夺得北京冬奥会自由式滑雪女子大跳台金牌的过程及后续影响。4.A解析: 细节理解题。由第二段中“making her total score 188.25 in the events debut at the Winter Olympics.”以及“Frances Tess Ledeux took silver with a score of 187.50.”可推知,谷爱凌以微弱优势击败了她的法国竞争对手,故选A项。5.D解析: 词义猜测题。由上文信息可知,此前勒德一直处于领先地位,但在最后一场

    44、比赛时失去平衡,最终结果公布后她泪流满面地坐在地上,由此推知,此处指“谷爱凌和格雷莫得跪在地上安慰勒德”,故选D项。6.C解析: 段落大意题。通读本段内容可知,该段主要描述了谷爱凌夺冠后深受观众和粉丝欢迎的程度,故选C项。7.D解析: 推理判断题。由第四段中的“That was a trick I had never done before,and had never attempted before.”可知,谷爱凌获胜的关键动作是她以前从未尝试过的,这说明她很勇敢;再由第一段首句“Teen freestyle skiing hit Eileen Gu won her first gold m

    45、edal at the Beijing Olympics on Tuesday in the womens big air competition.”可知,谷爱凌获得了冬奥会的金牌,这说明她是专业的,故选D项。【语篇导读】本文是一篇议论文。文章提出“决定人成功的究竟是智商还是情商”这一问题,答案是智商和情商都在人的成功上发挥重要作用,但人的成功不仅仅由这两个因素决定的,还涉及其他因素。8.C解析: 细节理解题。由第二段中“Cognitive intelligence is still recognized as an important element of success,particula

    46、rly when it comes to academic achievement.”可知,读书聪明的人往往在学术研究方面表现突出,故选C项。9.B解析: 推理判断题。由第三段中“According to a survey of hiring managers,almost 75% of the responders suggested that they valued an employees emotional intelligence more than his cognitive intelligence.”可以推知,作者在第三段提到数据是为了证明情商的重要性,故选B项。10.A解析:

    47、 细节理解题。由倒数第二段中“Strategies for teaching emotional intelligence include character education,modeling positive behaviors,encouraging people to think about how others are feeling,and finding ways to be more empathetic toward others.”可知,关于情商“我”们能学到评估别人的感受,故选A项。11.B解析: 主旨大意题。由第一段中“Whats more important in

    48、determining life successbook smarts or street smarts?”以及最后一段中“Both cognitive intelligence and emotional intelligence play roles in overall success,as well as health,wellness,and happiness.Rather than focusing on which factors have a prior influence,the greatest benefit may lie in learning to improve

    49、 skills in multiple areas.”可知,文章一直围绕“情商与智商谁更重要”这一话题展开,故选B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了医疗健康领域的一项革新the Galleri test,它可以在病人出现癌症症状之前,通过检测血液发现癌症,从而极大提高病人的存活率。12.A解析: 细节理解题。由文章第一段中“The test is a game-changer for early cancer detection,which can detect more than 50 types of the disease in the very early stages.

    50、”可知,这种检测可以发现早期癌症,故选A项。13.C解析: 推理判断题。由第三段中“.samples from the rest will be stored and tested in the future.”可推测,有些血液样本将留待未来研究使用,故选C项。14.B解析: 推理判断题。由最后一段SajidJavid所说的话可知,这种检测覆盖范围广、准确度高,由此可推知,该段引用SajidJavid的话旨在强调说明“这种检测的必要性”,故选B项。15.D解析: 主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了一种新型的检测手段通过检测血液能够诊断出早期癌症,从而挽救癌症病人的生命,因而D项是最佳标题

    51、,故选D项。.【语篇导读】本文是一篇记叙文。人生中能遇上良师益友是三生有幸之事,而作者的导师让作者体验了这种美好的经历,作者从而做到了发现自我、挑战自我并实现自我。16.D解析: 上一句提到“有导师的好处就是最好的例子之一”,由此可知D项“作为一个学习者的经历是我生命中的一个关键时刻”呼应上文,故选D项。17.B解析: 由上一句“She wasnt so stubborn as I had thought.”可知,她不是我认为的那样固执,因而B项“她是一个非常善解人意的人”顺承上文,故选B项。18.G解析: 本段主要讲导师鼓励作者不断挑战自我,克服自身害羞的局限,而G项“我的导师经常要求我去找到我热爱的东西”是本段主旨,故选G项。19.E解析: 上一句提到“她和我一样对抗怯场,看到她是如何克服怯场给了我信心,我相信我也能做到”,由此可知E项“我注意到我的自信带来了大量的机会”呼应上文,符合语境,故选E项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于新高考新教材) 题组限时满分练 50分阅读限时满分练05 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547765.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1