分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练(一) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547805
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:34.08KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练一 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 限时 满分 40 阅读
    资源描述:

    1、40分阅读+七选五限时满分练(一).阅读理解A(2022河北唐山一模)Are you moving out for the school term when you have food that you dont want or no longer need?Donate it through Student Food Rescues food driveHoliday Food Rescue!Student Food Rescue at the Boston University Community Service Center is collecting non-perishable(不易

    2、腐烂的)food from students across campus.Whether its unopened canned or boxed food you already own or you decide to buy a few extra canned goods during your next grocery store trip,all food will be donated to local soup kitchens,homeless shelters and organizations that help fight food insecurity in the

    3、Boston area.When and Where Can I Drop Off Food?We will be collecting food from December 13th to December 18th.To make the donation processes as easy and accessible for students of Boston University,there will be donation boxes at various places across campus:East Campus:Myles Standish HallCentral Ca

    4、mpus:Community Service CenterSouth Campus:518 Park Dr near the mailroomWest Campus:Sleeper Hall near the entrance to West dining hallWest Campus:1019 Commonwealth AveDonations will be collected in big cardboard boxes on the ground.There will be a public notice attached to the box,so it is clearly id

    5、entifiable.Where Will the Donations Be Taken?The sourced donations will be taken to select community partners in the Greater Boston Area.Have Questions?Feel free to reach out to the SFR Program Managers Saahil Adusumilli and Alexia Lance.1.Who is the drive to help?A.The owners of nearby stores.B.Stu

    6、dents in Boston University.C.The local people in need of food.D.Some food organizations around.2.How many days do the donations last?A.5.B.6.C.13.D.18.3.At which place are the donations collected on South Campus?A.Myles Standish Hall.B.1019 Commonwealth Ave.C.Community Service Center.D.518 Park Dr n

    7、ear the mailroom.B(2022河北石家庄一模)Bob Shahmardi was 4 years old when he developed a severe disease.Success rates with the disease were relatively low at that time,but his family was lucky to live in a community that was helpful when they didnt have many resources and it was at that time that Make-A-Wis

    8、h stepped in.Through that organization,the Shahmardi family got to enjoy a trip to Walt Disney World Resort in Florida.The then 4-year-old hugged a character actor as part of a wish granted to him and his family by the organization.“It wasnt just going on a trip.It was more about how we got through

    9、that hard time.It was fun for me,but it was lifeline for my parents,” said Bob.30 years later,Bob and his wife,Jill Welch,decided to turn their wedding into a fundraiser for the Make-A-Wish Foundation.Their wedding guests financed two wishes for local children,more being planned.Many donated generou

    10、sly to the cause,spending more,perhaps,than they might have if it was just to buy the couple a wedding gift like fine china or a kitchen appliance.Bob said their wedding donation to the Make-A-Wish Foundation isnt going to be “one and done”.The two plan on continuing to contribute going forward.Glor

    11、ia Crockett,president and chief executive officer of the organization,said she felt it amazing to have someone who benefited come back to pay it forward to other kids looking for wishes.Contrary to popular belief,Gloria stressed that wishes arent given to critically ill children as a “last wish”,but

    12、 are given as a part of the treatment process.The organization granted at least 165 wishes last year.This year Gloria hopes to grant somewhere between 199 and 299 wishes,depending on funding.4.Which of the following helped Bob realize his wish?A.The hospital.B.Make-A-Wish.C.The community.D.Disney Wo

    13、rld.5.What made Bobs wedding special?A.Collecting money for local kids.B.Receiving expensive gifts.C.The attendance of officials.D.The number of the guests.6.What does the underlined part “one and done” in paragraph 2 mean?A.Once-only.B.Non-stop.C.Sizable.D.Personal.7.What did Gloria think of the wi

    14、sh given to Bob?A.It was a fun experience.B.It was a lifeline.C.It was a certain treatment.D.It was a last wish.C(2022安徽安庆二模)Climate breakdown threatens to cause a global food production crisis.The UN forecasts that by 2050,feeding the world will require a 20% expansion in global water use for agric

    15、ulture.It is hard to see how agriculture can feed the population of the planet,let alone toward the end of the century and beyond.Agriculture is a major cause of climate breakdown,and both river and air pollution.Industrial fishing is similarly driving ecological collapse in seas around the world.Ho

    16、wever,at this critical time,farming (a new kind of food technology) is creating astonishing possibilities to save both people and the planet.Farming will enable the return of vast areas of land and sea to nature,greatly reducing carbon emissions (排放物).It means an end to the employment of animals,a s

    17、top to overfishing,and a dramatic reduction in cutting down forests and the use of pesticides (杀虫剂).It is the best hope for stopping the destruction of the planet and,if it is done right,it means cheap and abundant food for everyone.We are about to welcome one of the biggest economic transformations

    18、,of any kind,for 200 years.Arguments continue about plants against meat-based diets;however,new technologies will soon make these arguments irrelevant.Before long,most food will come neither from animals nor plants,but from micro-organisms.Not only will food be cheaper,it will also be healthier.Due

    19、to the fact that farming creates food products built up from simple components rather than broken down from complex ones,hard fats and other unhealthy components can be screened out.Meat will still be meat,but it will be grown in factories rather than in the bodies of animals.Fats will still be fats

    20、,but food is likely to be better,cheaper and much less damaging to the living planet.8.What is the major cause of sea ecological breakdown?A.Food production.B.Global farming.C.Industrial fishing.D.Climate breakdown.9.What does paragraph 2 mainly tell us about farming?A.Its benefits.B.Its security.C.

    21、Its research.D.Its limits.10.What will provide the majority of food in the near future?A.Sea animals.B.Wild plants.C.Micro-organisms.D.Farm products.11.Which of the following best describes the authors attitude to farming?A.Doubtful.B.Positive.C.Disapproving.D.Unclear.D(2022福建龙岩一模)You improve your r

    22、obots software by improving its software.Agrim Gupta of Stanford University,however,begs to differ.He thinks you can also improve a robots software by improving its hardware.He and his colleagues have invented a way of testing this idea.They brought to their robots,unimals,the principles of evolutio

    23、n by natural selection.Unimals,with globes for heads and sticks for arms and legs,are software beings interacting with a virtual environment.The environments where they wandered were in three varieties:flat grounds,grounds with hills and steps,and ones that had the complexities of the second sort,bu

    24、t with added objects.To begin with,the unimals were randomly assigned various shapes,but with identical softwarederl.Newly created unimals learned to face the challenges in a virtual bootcamp.They were then entered into tournaments in groups.Each group winner was awarded one mutation (变异)one extra a

    25、rm or leg,or one extra turning in a joint.The new replaced the oldest unimal and then was assigned to a new group,and the process repeated.About 4,000 varieties of them underwent training.The team were surprised by the diversity of shapes that evolved.Crucially,though,the researchers found the most

    26、successful unimals learned tasks in half the time their oldest ancestors had taken,and that those evolving in the toughest grounds were the most successful.In this evolution of unimals morphology (形态) to promote the ability to learn,Dr Gupta sees a version of something called the Baldwin effect.In 1

    27、896 James Baldwin,a psychologist,argued that minds evolve to make the best use of the morphology of the bodies.What Dr Gupta has shown,though in software,is that the opposite can also be truechanges in body morphology can improve the way minds work.Even though he held the software constant,it became

    28、 more efficient at learning as the unimals bodies evolved.Whether that discovery can be turned to account in the way robots are developed remains to be seen.But the way of testing is certainly an out-of-the-box idea.12.How was the test conducted?A.By promoting unimals learning.B.By adjusting the env

    29、ironments.C.By proving the evolution theory.D.By stimulating unimals mutation.13.What turned out to be surprising in the test?A.The number of trained unimals.B.The decline in time for learning tasks.C.The variety of evolved shapes.D.The replacement of old unimals.14.What can be concluded from the te

    30、st?A.Mind evolution affects body shaping.B.Body changes better mind work.C.Hardware changes do not impact software.D.The discovery is useful in robot development.15.Whats the authors attitude to the finding?A.Negative.B.Objective.C.Indifferent.D.Approving.七选五(2022山东聊城一模)Having a pet can be a magical

    31、 moment for a lot of people.Welcoming a new furry guest in your life conveys a feeling of bliss unmatched by anything else.Unfortunately,many new pet owners can take a while to adjust with their pets and struggle to bond with them.1 According to celebrity dog trainer Nicole Ellis,certain steps will

    32、help you get closer with your pet and eventually become its best friend.This goes without saying but spending time with your pets can greatly help you band with them.Cats,dogs,and other animals love to be included in the activities of their humans.Whether it is going on errands or just chilling at h

    33、ome watching a movie,make sure your furry friends are with you and enjoying themselves.2Another thing to keep in mind is that playtime between an owner and their pets is the best way to bond and share wonderful moments together.It is important to know what type of play your pet enjoys.Just like each

    34、 individual is different,animals are different from each other too.3 Not only would these activities keep them in good health and stave off boredom,but it would go a long way making you and your pets closer.4 Whether youre teaching them a simple command like “sit” or teaching them a more complex bac

    35、kflip and dance,your pet is sure to enjoy your company and would love you all the more for it.Training would also ease frustration as your pets would grow to be more obedient and well behaved.5A.In time,youll be inseparable.B.Just be sure to reward them after.C.Training would boost your confidence.D

    36、.All the animals dont like the same activities.E.Explore,and figure out what would be the best activities.F.Most people forget that training and teaching the pets tricks is a healthy way.G.It is important that you and your furry friend have a healthy and loving relationship.40分阅读+七选五限时满分练(一).【语篇导读】本

    37、文是一篇应用文。文章介绍了波士顿大学的一项名为Holiday Food Rescue的运动,包括开始和结束的日期,在哪些地方可以捐赠食物,以及食物被送往什么地方。1.C解析 细节理解题。根据第二段的“all food will be donated to local soup kitchens,homeless shelters and organizations that help fight food insecurity in the Boston area”可知,该运动是为了帮助当地需要食物的人。2.B解析 细节理解题。根据When and Where Can I Drop Off F

    38、ood?部分的“We will be collecting food from December 13th to December 18th.”可知,12月13日到12月18日收集食物,总共持续6天。3.D解析 细节理解题。根据When and Where Can I Drop Off Food?部分的“South Campus:518 Park Dr near the mailroom”可知,南校区收集食物的地方在518 Park Dr near the mailroom。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了小时候受益于许愿基金会的Bob成年后将爱心传递下去的故事。4.B解析 细节理解题

    39、。根据第一段中“it was at that time that Make-A-Wish stepped in.enjoy a trip to Walt Disney World Resort in Florida.”可知,是许愿基金会帮助Bob实现了愿望。5.A解析 细节理解题。根据第二段中“30 years later,Bob and his wife,Jill Welch,.more being planned.”可知,Bob的婚礼的特别之处在于为当地的孩子筹集善款。6.A解析 词义猜测题。根据画线词后的“The two plan on continuing to contribute

    40、going forward.”可知,二人计划继续做贡献,这说明他们的婚礼募捐不会“一劳永逸”,与A项“Once-only”同义,故选A项。7.C解析 推理判断题。根据倒数第二段中“she felt it amazing to have someone who benefited come back to pay it forward to other kids looking for wishes.”及最后一段中“Contrary to popular belief.as a part of the treatment process.”可知,Gloria认为许愿基金会给Bob的愿望在某种程度

    41、上起到了治疗作用。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在全球粮食生产危机下一种新型农业如何解决粮食短缺问题以及它的优势和特点。8.C解析 细节理解题。根据第一段最后一句“Industrial fishing is similarly driving ecological collapse in seas around the world.”可知,造成海洋生态破坏的原因是工业捕捞。9.A解析 主旨大意题。根据第二段中“Farming will enable the return .it means cheap and abundant food for everyone.”可知,本段主要

    42、讲述农业的好处。10.C解析 细节理解题。根据第三段最后一句“Before long,most food will come neither from animals nor plants,but from micro-organisms.”可知,作者认为在不久的将来,人们的食物来源主要是微生物。11.B解析 推理判断题。根据第二段第一句“However,at this critical time,farming (a new kind of food technology) is creating astonishing possibilities to save both people a

    43、nd the planet.”和第三段最后一句“Before long,most food will come neither from animals nor plants,but from micro-organisms.”以及第四段第一句“Not only will food be cheaper,it will also be healthier.”可知,作者认为农业可以解决人类面临的粮食危机,而且人们的主要食物来源会改变,同时食物也会更实惠、更健康,以上评价都是正向的,因此最能描述作者对农业观点态度的是“积极的”。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲了我们可以通过改进机器人的软件

    44、来改进它的软设备。然而,斯坦福大学的阿格里姆古普塔却不这么认为。他认为还可以通过改进硬件来改进机器人的软件。他和他的同事们发明了一种方法来验证这个想法。12.B解析 推理判断题。根据第二段可知,通过调整环境,来进行试验。13.C解析 细节理解题。根据第四段中“The team were surprised by the diversity of shapes that evolved.”可知,测试中令人惊讶的是进化出的各种形状。14.B解析 推理判断题。根据倒数第二段中“What Dr Gupta has shown,though in software,is that the opposit

    45、e can also be truechanges in body morphology can improve the way minds work.”可推知,身体的变化使大脑工作得更好。15.B解析 推理判断题。根据最后一段可推知,作者对这一发现持客观的态度。.【语篇导读】本文是一篇说明文。对很多人来说,拥有一只宠物是一个神奇的时刻。文章主要介绍了一些和宠物建立亲密良好关系的方法。1.G解析 根据上文“Having a pet can be .and struggle to bond with them.”以及下文“According to celebrity dog trainer Ni

    46、cole Ellis,certain steps will help you get closer with your pet and eventually become its best friend.”可知,上文提到了主人和宠物努力建立联系,下文则提到了建立联系的方法,可知本句是在说明和宠物建立怎样的关系。G项中relationship对应上文中bond。故G项符合语境。2.A解析 根据上文“This goes without saying.with you and enjoying themselves.”可知,上文提到要确保和宠物在一起玩得开心。本句为本段最后一句,应说明这一做法带来的

    47、结果:假以时日,你们会形影不离。故A项符合语境。3.E解析 根据下文“Not only would these activities keep them in good health and stave off boredom,but it would go a long way making you and your pets closer.”可知,下文提到了这些活动,可推测本句是在说明这些活动是什么。E项中the best activities对应下文中these activities。故E项符合语境。4.F解析 根据下文“Whether youre teaching them.would love you all the more for it.”可知,下文提到了训练宠物,给它们下命令。F项中teaching对应下文中teaching。故F项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练(一) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547805.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1