分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练(五) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547807
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:35.16KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练五 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 限时 满分 40 阅读
    资源描述:

    1、40分阅读+七选五限时满分练(五).阅读理解A(2022江西南昌一模)JOURNEY BY STEAM THROUCH THE SCOTTISH HIGHLANDSEnjoy Scotlands magnificent scenery as you travel on the famous Jacobite steam train.Steam locomotion has long been one of the most elegant and memorable ways to travel,and when mixed with the magnificent scenery of th

    2、e Scottish Highlands,it makes for a trip of a lifetime.On this wonderful four-day holiday you will ride on the famous Jacobite steam train from Fort William to Mallaig,a 42-mile journey through spectacular scenery.Your trip starts near Ben Nevis,Britains highest mountain,passes Loch Morar,its deepes

    3、t freshwater lake,and the River Morar,and then finally arrives beside the deepest seawater bay in EuropeLoch Nevis.Rober McAlpines 21-arch Glenfinnan Viaduct,featured in Harry Potter films,is just one of the engineering wonders youll see on the journey,which is made all the more enjoyable by the sou

    4、nd and fury of the steam train making its way along the Iron Road to the Isles.PriceFour days from $945 per person for Times subscribers or from $1045 per person for all other readers.Times subscribers save up to $200 per couple.Visit mytimesplus.co.uk/TET to redeem (兑换) your code.Departure27 Septem

    5、ber and 25 October,2022Price includesReturn train tickets from LondonThree nights stay at the four-star Stirling Highland HotelBreakfast every dayVisits to the Falkirk Wheel and Inverary Castle and cruises on Loch Lomond and Loch KatrineCall today at 0808 291 3879.1.How will people take the journey?

    6、A.By car.B.By train.C.By airplane.D.By steamboat.2.What can be learned about Glenfinnan Viaduct?A.It is the name of a steam train.B.It is the deepest seawater lake.C.It is shown in Harry Potter films.D.It is on the Britains highest mountain.3.Which of the following is included in the price?A.Three m

    7、eals every day.B.Visit to Inverary Castle.C.Cruises on Loch Morar.D.Return flights from London.B(2022四川泸州二模)A sunny morning was a great start to a cold day in a new city.I booked a taxi which,surprisingly,arrived in less than a minute,stopping at my feet.Taxis arent known for their exact arrival in

    8、this city.Its often a long wait and they always end up parking away from you,which often leads to a lot of conversations on the phone.As I got in,I was warmly welcomed.The driver,Raju,started a conversation straight away as we set off.His conversation was full of polite English words and I could see

    9、 that his vocabulary wasnt too bad for someone who hadnt gone beyond high school.I was enjoying it.The only off-putting thing was the music.I asked him to turn it off and see if he liked the playlist on my phone.To my surprise,Raju knew names of the musicians and the singers.He told me his formative

    10、 years were the early ninetiesthe same as mine.We enjoyed six old songs before we reached the destination.Raju thanked me for the music I played and refused to take any money.I knew there was no point in pressing him so I took out some chocolate and passed it to him.He was hesitant,but couldnt say n

    11、o.After spending an hour in the market,I decided to push off.I booked a taxi and to my surprise,it was Raju again.He welcomed me with a happy smile,“The Earth is round.” I made him promise to accept the fare this time or I would cancel the booking.He agreed.I was glad there was no music playing in t

    12、he taxi as I preferred to have a chat with him.I learned Raju was a cancer survivor and the breadwinner of the family.I asked him if he needed help.He said no and told me that he would keep working hard as long as his body allowed.Before saying goodbye,I asked if I could do anything for him.“Say som

    13、ething nice about taxi drivers,” he laughed and drove away.4.What problem does the taxi usually have in the city?A.It is hard to book.B.It is unsafe to take.C.It is very expensive.D.It is often behind time.5.How did the author like the music played by Raju?A.It was pleasing.B.It was exciting.C.It wa

    14、s not to his taste.D.It was not in fashion.6.Why did the author agree to get into Rajus taxi in the end?A.Raju was ready to accept the fare.B.Raju promised not to play music.C.He desired a chat with Raju in the taxi.D.He couldnt call off the booking.7.What can we say about Raju according to the text

    15、?A.He is well-educated.B.He is well-off.C.He is a man of few words.D.He is a respectable man.C(2022福建漳州二模)Astypalea,a butterfly-shaped island in the central Aegean,hopes to become Greeces first carbon-free tourist destination.Under a deal with the government,a carmaker has donated several new electr

    16、ic vehicles for use by Astypaleas public services;it will sell others at cost price to its 1,200 residents.In return,the government has largely increased subsidies (补贴) for the islanders to buy electric cars and will build a hybrid solar and wind power plant to replace those polluting generators.Unl

    17、ike other nearby islands,Astypalea is not connected to Greeces electricity system.With only 3,000 rooms for visitors in small hotels or flats,tourism is still low-key.Many residents make a living in the old-fashioned way:raising goats,keeping bees and fishing.The island was selected for the carmaker

    18、s e-mobility experiment after Nikos Komineas,the go-ahead mayor,contacted the transport ministry for help in finding an electric bus to try out on its rough roads.Most islanders sound enthusiastic about the project.Mr Komineas expects the number of private cars on Astypalea to fall by a third over t

    19、he next five years.Its residents,he says,will get around on e-scooters and electric minibuses,which will be free linked to a mobile-phone app and available round the clock.Some observers detect a bit of green washing.Building a solar park that would generate the islands electricity will not get star

    20、ted before the tourist season ends.A single wind turbine (涡轮)will not be fixed before 2026 even if the licensing process goes smoothly.On the other hand,the islanders worry that tourists will go elsewhere if the view is destroyed by a turbine 200 metres high.And even then,the hybrid power unit is pl

    21、anned to cover only about 80% of summer demand.But it is a start.8.What common measure do the carmaker and the government take?A.Offering financial support.B.Developing a mobile-phone app.C.Making electric cars.D.Establishing a power plant.9.Which promotes Astypaleas being selected for the experimen

    22、t?A.Tourism prospect and heavy traffic.B.Location and the governments efforts.C.Islanders demand and road conditions.D.Islanders lifestyle and large population.10.What is the major concern of the islanders if a wind turbine is fixed?A.The complex licensing process.B.Environmental damage.C.Loss of to

    23、urists.D.The influence on their daily life.11.What can be inferred from the text?A.The experiment will come to nothing.B.There are barriers in conducting the project.C.Green tourism will become a trend in Greece.D.The islanders are unwilling to change their lifestyle.D(2022河北保定一模)Extremely energetic

    24、 light from space is an unexplained wonder.Scientists dont know where that light comes from,exactly.And now astronomers have spotted this light,called gamma (伽马) rays,at higher energies than ever before.You cant see gamma rays with your eyes.They are much more energetic than the light that we can se

    25、e.So you need a fancy detector to spot them.The Large High Altitude Air Shower Observatory,LHAASO,is an experiment in China.It searches for extremely high energy gamma rays.Scientists have spotted 12 gamma-ray hot spots.These are parts of the sky from which the gamma rays are sent out.Those hot spot

    26、s show that our galaxy,the Milky Way,has powerful particle accelerators (加速器).But those particle accelerators arent made by humans.Instead,they come from violent events in the universe.They might be exploding stars,for example.Such violent events make electric and magnetic fields,which can speed up

    27、protons (质子) and electrons.Those fast particles can then produce gamma rays with a lot of energy.That can happen when protons interact with other matter in space,for example.Scientists arent sure what could produce gamma rays with the extreme energies observed.But the new observations point to two p

    28、ossibilities.One hot spot was associated with the Crab Nebula.Thats the remains of an exploded star.Another possible source was the Cygnus Cocoon.Thats a region where massive stars are forming.The stars send out intense winds in the process.LHAASO is located on Haizi Mountain in Chinas Sichuan Provi

    29、nce.It is not yet fully operational.Its due to be completed later this year.Then,it could find even more gamma rays.12.What can we learn about gamma rays?A.They are invisible.B.They are often ignored.C.They contain little energy.D.They are used to explore the universe.13.Why are some examples used i

    30、n paragraph 3?A.To make the explanation lively.B.To help understand the Milky Way.C.To illustrate the universe is expanding.D.To show how gamma rays might be produced.14.Which word can describe the astronomical observation mentioned in this text?A.Disappointing.B.Exciting.C.Accurate.D.Unconfirmed.15

    31、.What is a suitable title of this text?A.Gamma Rays Come from Multiple SourcesB.The Universe Is Exploding with Great EnergyC.Light from Space Has Record-Breaking EnergyD.Gamma Rays Can Only Be Seen by Astronauts.七选五(2022江苏南京盐城二模)When Failure Is a Good ThingFailure is an important process you can lea

    32、rn from.1Most people view failure as something that should be avoided at all costs.2It may have been an “F” we received on a paper or the high expectations our parents placed upon our shoulders that stopped us from trying.Award-winning psychologist and author,Ron Friedman,tells the story of how Sara

    33、 Blakely,founder of Spanx,revolutionized the womens clothing industry and became a billionaire in his book,The Best Place To Work:The Art and Science of Creating an Extraordinary Workplace.3 She had zero experience in the clothing industry,lacked an education in business and raised only $5,000 to in

    34、vest.When asked where she found the courage,she gave all credit to her dad.While most parents ask their kids,“How was your day?” when sitting down for dinner,Saras parents asked her and her brother,“What did you fail at today?” each and every night.When interviewed by CNNs Anderson Cooper,Sara said,

    35、“Instead of failure being the outcome,failure became not trying.It forced me at a young age to want to push myself so much further out of my comfort zone.”4 It became more about learning and less about a personal weakness.If we view failure as a weakness,we avoid stepping out of our comfort zone.5 I

    36、t does not define us,but instead matures us.Im sure that there are many risks we would all take in our personal,professional and spiritual lives if we could get past a fear of failure.What has been the greatest lesson you have learned when taking a chance?Please share with us.A.And,most importantly,

    37、it means you tried.B.Lets take a look at how Sara faced failures.C.In reality,Saras father had re-defined failure.D.Early on,Sara overcame a series of difficulties.E.Instead,we must remind ourselves that failure is an action.F.It is important to reflect on what can be learnt from failure.G.We tend t

    38、o connect failure with a bad experience we had as a child.40分阅读+七选五限时满分练(五).【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要讲的是乘蒸汽火车穿越苏格兰丘陵地带的旅行。1.B解析 细节理解题。根据第一段“Enjoy Scotlands magnificent scenery as you travel on the famous Jacobite steam train.”可知,人们将乘火车度过这段旅程。2.C解析 细节理解题。根据第三段的“Rober McAlpines 21-arch Glenfinnan Viaduct.al

    39、ong the Iron Road to the Isles.”可知,格伦芬南高架桥在哈利波特电影中出现过。3.B解析 细节理解题。根据Price includes部分的“Visits to the Falkirk Wheel and Inverary Castle and cruises on Loch Lomond and Loch Katrine”可知,参观因弗雷里城堡是包含在价格中的。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者遇到了一位准时的出租车司机Raju,Raju欣然接受了作者更换车上音乐的建议,还为此拒绝收车费。第二次作者又坐了他的车,让他答应这次接受车费,还了解了

    40、Raju的一些个人情况。4.D解析 细节理解题。根据第二段首句“Taxis arent known for their exact arrival in this city.”可知,这个城市的出租车经常迟到。5.C解析 细节理解题。根据第四段中“The only off-putting thing was the music.I asked him to turn it off and see if he liked the playlist on my phone.”可知,Raju播放的音乐不适合作者的口味。6.A解析 细节理解题。根据倒数第三段中“I made him promise to

    41、 accept the fare this time or I would cancel the booking.He agreed.”可知,Raju同意收取车费作者才同意上车。7.D解析 推理判断题。根据倒数第二段可知,Raju是一位值得尊敬的人。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了一个有关低碳生活的实验。8.A解析 细节理解题。根据第一段中“Under a deal with the government.for the islanders to buy electric cars.”可知,汽车制造商和政府采取的共同措施是提供经济支持。9.B解析 细节理解题。根据第二段中“Unlike

    42、 other nearby islands,Astypalea is not connected to Greeces electricity system.”及“The island was selected.electric bus to try out on its rough roads.”可知,地理位置及政府的努力使得阿斯特帕利亚被选为实验地。10.C解析 细节理解题。根据最后一段中“On the other hand,the islanders worry that tourists will go elsewhere if the view is destroyed by a t

    43、urbine 200 metres high.”可知,如果安装风力涡轮机,岛上的居民主要担心游客流失。11.B解析 推理判断题。根据最后一段中“Building a solar park.if the view is destroyed by a turbine 200 metres high.”可知,该项目的实施有一定障碍。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要围绕天文学家发现的能量巨大的伽马射线展开。12.A解析 细节理解题。根据第二段中“You cant see gamma rays with your eyes.”可知,伽马射线是肉眼看不见的。故选A项。13.D解析 推理判断题。根据第

    44、三段中“they come from violent events in the universe.They might be exploding stars,for example.”以及“Those fast particles can then.other matter in space,for example.”可知,恒星爆炸是宇宙中的一种强烈事件,这种强烈事件产生强电磁场,加速质子和电子的运动,进而产生强能伽马射线。所以本段中的例子是为了说明伽马射线很可能出自这些宇宙中的强烈事件。14.D解析 推理判断题。根据第四段中“Scientists arent sure what could

    45、 produce gamma rays with the extreme energies observed.”可知,天文观测的结果尚不能确定。15.C解析 主旨大意题。根据全文内容尤其是第一段中的主题句“And now astronomers have spotted this light,called gamma rays,at higher energies than ever before.”可知,本文主要围绕天文学家发现的能量巨大的伽马射线展开。.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章通过讲述Spanx的创始人Sara Blakely的故事来告诉我们该如何对待失败。Sara Blakel

    46、y的父亲重新定义了失败,他让孩子明白,失败并不是最终结果,而只是缺乏尝试。失败没有定义我们,而是让我们成长,让我们脱离舒适区并变成一个更优秀的人。1.A解析 根据上文“Failure is an important process you can learn from.”推测本句承接上文继续说明失败的重要意义:这意味着你尽力了。故A项符合语境。2.G解析 根据上文“Most people view failure as something that should be avoided at all costs.”以及下文“It may have been an F we received on

    47、 a paper or the high expectations our parents placed upon our shoulders that stopped us from trying.”可知,人们认为失败是生活中无论如何都要避免的东西,后几句讲述的是我们小时候的一些失败,故推测本句在讲人们对失败的看法,故G项符合语境。3.D解析 根据下文“She had zero experience.each and every night.” 可知,下文说Sara在服装行业没有经验,没有商业的学习经历,也没有钱投资,她只有她父亲的教诲:“你今天什么失败了”,由此可知这一段在讲Sara经历的困难。故D项符合语境。4.C解析 根据上文“When interviewed by CNNs.so much further out of my comfort zone.”以及下文“It became more about learning and less about a personal weakness.”可知,空前说,失败并非结果,而是一种不愿尝试的想法,讲的是失败的定义;空后说,失败更多是关于吸取教训,而非个人弱点,讲的也是失败的定义。此外,这种失败的定义让Sara脱离了自己的舒适圈,所以这里在说Sara的父亲对失败的重新定义对Sara的影响。故C项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 题组限时满分练 40分阅读 七选五限时满分练(五) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547807.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1