河南省三门峡市陕州中学2016届高三下学期尖子生专题训练英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省三门峡市陕州中学2016届高三下学期尖子生专题训练英语试题 WORD版含解析 河南省 三门峡市 中学 2016 届高三 下学 尖子 专题 训练 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2015-2016学年下期高三尖子生专题训练(五)英语试卷第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AWhen youre on the go, your best friend and resource can be your phone. In the age of smart phones, apps are like guiding stars: They can point you in the right direction f
2、or a hotel, list expenses, send postcards, and much more. When used together, these apps can be the basic travel tool, placing a wealth of information at your fingertips no matter where you are on the planet. U.S. News Travel has picked the essential travel apps, known for their utility and reliabil
3、ity. Best of all, they cost absolutely nothing.Trip ItYour Personal Travel AgentBe your own travel agent and plan every detail of your tripfrom car rental to accomadating restaurantswith Trip It. You can make travel schedule by hand, or simply forward the email confirmations of your flight, rental c
4、ar, train tickets, and hotels to plans.Weather FreeYour Go-To Meteorologist(气象学者)Stop trying to explain the weather forecast on the evening news (particularly when its in a foreign language). The Weather Free app informs you (in English) of the climate in various locations. It features the local wea
5、ther, and other key factors that will inform your decision about what to wear before stepping outside.GobyYour Event GuruWhen youre in a foreign city, you sometimes look around and ask: Where are all the people? Goby has the answer. This app pinpoints the neighborhood hot spots (including museums, h
6、otels, eateries, and more) in your neighborhood. But its true value comes in finding nearby events. Youll discover concerts, plays, and more right around the corner.21. What is the advantage of using travel apps picked by the U.S. News Travel? A. They can solve any problem you come across. B. They r
7、educe your travel budget. C. They exercise your fingertips. D. They are reliable and free of charge.22. With the help of the travel apps used together, travelers can do the following things EXCEPT_. A. rent a car B. decide what to wear C. look for a friend while traveling D. find the nearby museums
8、23. Where are the readers likely to read the passage above? A. In a geography textbook B. In a science and technology magazine C. On a popular website D. In a business report【答案】21D22C23C B Born in the State of New York on May 14th, 1984, Mark Zuckerberg was an instant success. In his high school ye
9、ars, he was considered one of top students in the classics, before moving into the arts, sciences, and literature, again picking up high marks and receiving academic praise. It earned him admission to Harvard University. As a rebellious yet relatively quiet student, he created a website called Facem
10、ash in the university an instantly controversial website that encouraged students to rate each other based on appearance. The site was controversial for several reasons. The first was its illegal use of photographs, which the university and students took issue with. The second was its controversial
11、nature not every student like being ranked based on their appearance. The third was its huge resource use while it was hosted on Harvard servers, it was the most popular page in the universitys entire network. Zuckerberg was soon forced to shut the site down, but its popularity and controversy had m
12、ade him consider its future potential. He soon turned the simple site into a personal one for Harvard students, encouraging them to network with their peers at the college. It was then, together with his two friends, that they launched “The Facebook”, which immediately spread to other colleges and g
13、rew into a public service that anyone could access in the United States, whether to network with friends and family, or to play games. The company has been criticized frequently, nevertheless, Zuckerberg has remained true to his initial vision to create a website that the entire world can use to com
14、municate openly and easily with one another and to keep the user experience clean and pure. The end result is one of the worlds biggest online businesses. Although its true value is debatable, its safe to say that Facebook, and its creator Mark Zuckerberg, are two of the twenty-first centurys most i
15、nfluential, controversial, and potentially powerful figures. 24. When Mark Zuckerberg was a student, he_. A. was often praised by teachers for the website he created B. had good academic performance C. alone created a website called Facebook D. encouraged students to set up business like him25. The
16、reason why Zuckerberg shut the site down was probably that_. A. his website was not popular B. he was doubted for the way he used photographs C. he needed time to reconsider his choice D. he stole resource on Harvard server26. Which words can best describe Zuckerberg?A. easy-going and smart. B. quie
17、t and shy.C. talented and outgoing. D. rebellious and creative.27. The best title of the passage should be_. A. Mark Zuckerberg and his Facebook B. The Foundation of Facebook C. A Talent from Harvard University D. The Development of Facebook 【答案】24B25B26D27A C Have you ever found yourself in this si
18、tuation: You hear a song you used to sing when you were a child a bit of nostalgia(怀旧) or “blast from the past,” as we say. But it is not a distant childhood memory. The words come back to you as clearly as when you sang them all those years ago. Researchers at the University of Edinburgh studied th
19、e relationship between music and remembering a foreign language. They found that remembering words in a song was the best way to remember even one of the most difficult languages. Here is what they did. Researchers took 60 adults and randomly divided them into three groups of 20. Then they gave the
20、groups three different types of “listen-and-repeat” learning conditions. Researchers had one group simply speak the words. They had the second group speak the words to a rhythm, or beat. And they asked the third group to sing the words. All three groups studied words from the Hungarian language for
21、15 minutes. Then they took part in a series of language tests to see what they remembered. Why Hungarian, you ask? Researchers said they chose Hungarian because not many people know the language. It does not share any roots with Germanic or Romance languages, such as Italian or Spanish. After the te
22、sts were over, the singers came out on top. The people who learned these new Hungarian words by singing them showed a higher overall performance. They did the best in four out of five of the tests. They also performed two times better than those who simply learned the words by speaking them. Dr. Kat
23、ie Overy says singing could lead to new ways to learn a foreign language. The brain likes to remember things when they are contained in a catchy 3, or memorable 4, tune 5. Dr. Ludke said the findings could help those who struggle to learn foreign languages. On the University of Edinburghs website Dr
24、. Ludke writes, “This study provides the first experimental evidence that a listen-and-repeat singing method can support foreign language learning, and opens the door for future research in this area.”28. The “song” mentioned in the first paragraph is intended to_. A. recall the past B. attract the
25、readers C. introduce the topic D. compare the childhood with the present29. According to the passage which language doesnt share the same root with Germanic or Romance languages? A. Hungarian B. Spanish C. Italian D. English30. Based on the last two paragraphs, we can conclude that _ A. singing is t
26、he best way to learn a language. B. the brain probably works best when the foreign language learners sing the words. C. a listen-repeat method is very effective for any language learner. D. Dr. Katie Overy and Dr. Ludke disagree with each other.31. In which situation can the finding of the research
27、be applied? A. A mother is going to teach her baby how to speak. B. A child is going to have his first music lesson. C. A student is going to learn a new English song. D. An American is going to learn some Chinese.【答案】28C29A30B31D【解析】试题分析: 本文主要讲述了一项关于音乐和外语习得之间关系的研究。28C 考察写作手法。本文开头通过举例导入话题,人们都清楚地记得儿时
28、唱歌的歌词是因为音乐有助于记忆。故选C。29A 细节理解题。根据文章第五段“It does not share any roots with Germanic or Romance languages, such as Italian or Spanish.”可知A项正确。30B细节推理题。根据 The brain likes to remember things when they are contained in a catchy 3, or memorable 4, tune 5.可知外语学习者用唱的方式学习时,大脑更容易记住,B项正确。31D推理判断题。从最后一段可知,此项研究对于外语
29、学习者非常有用可知B项正确。A项的描述是指学母语的情况,不适合。考点:科普说明类阅读。 D “Walt Disney World is banning selfie-sticks from its theme parks because selfie-sticks have become a growing safety concern for both our guests and cast. Disney World spokeswoman Kim Prunty said. Under a new policy, which takes effect Tuesday, the poles
30、wont make it past the bag check at any Disney World theme park. The sticks also wont be allowed in Disney World water parks or Disney Quest, a gaming attraction at Downtown Disney. Selfie-sticks will also become forbidden at Disneyland Resort in California on June 30. The prohibition begins at Disne
31、ys parks in Paris and Hong Kong on July 1. Guests will be checked for the equipment during the routine bag check that happens near the parks entrances. They will have an option of turning in their selfie-sticks for pick-up later or to go back to their cars or hotel rooms to keep them. Visitors will
32、be told of the policy in locations such as the parking lots and at the resorts hotels. The prohibition will be added to the park rules post on Disney Worlds website. The issue has been building at Disney. Previously, the sticks were prohibited from its rides, and no selfie-sticks signs were at selec
33、t rides, such as Big Thunder Mountain Railroad at Magic Kingdom. Cast members have given oral warnings to rule breakers. Selfie-stick users put smartphones and cameras on the ends of poles to extend their reach, frequently capturing theme-park moments through self-portraits. The tools have been bann
34、ed in public places including some museums and stadiums worldwide for obstructing views or causing safety issues. Disney World already prohibits items such as skateboards, inline skates, wagon, folding chairs and glass containers, according to its official website, which also lists “other items that
35、 we determine may be harmful.” Universal Orlando has banned selfie-sticks and other loose items from certain thrill rides at Universal Studios and Islands of Adventure theme parks, but it has not set parkwide bans. 32. Which of the following objects has already been banned in Disney theme parks befo
36、re the new policy takes effect? A. smart phones B. folding chairs C. cameras D. containers33. According to the ban, if the guests are found carrying selfie-sticks during the routine bagcheck, they may _. A. abandon them at the bag check B. get fined and pick them up later C. turn them in to the poli
37、ce D. put them in the trunk of their cars34. The underlined word in the fifth paragraph probably means_. A. changing B. broadening C. blocking D. narrowing35. According to the passage, it can be inferred that_ A. the ban on the use of selfie-sticks is aimed at ensuring security. B. previously guests
38、 can take photos with selfie-sticks on thrill rides. C. the staff in Disneyland will inform visitors of the ban only orally. D. Universal Orlando has banned selfie-sticks parkwide.【答案】32B33D34C35A【解析】试题分析: 这篇短文主要讲述本文主要讲述迪士尼公司要求各大主题乐园禁用自拍杆的新闻。32B细节理解题。本文倒数第二段Disney World already prohibits items such
39、as skateboards, inline skates, wagon, folding chairs and glass containers中列举了禁用自拍杆之前已经被禁用的物件,故选B。33D细节理解题。根据第三段第二句“They will have an option of turning in their selfie-sticks for pick-up later or to go back to their cars or hotel rooms to keep them.”游客可以选择交出自拍杆,稍后再取,或者返回车里或者是房间里保存,D项正确。34C词义猜测题。根据倒数第
40、三段“The tools have been banned in public places including some museums and stadiums worldwide for obstructing views or causing safety issues.”可推知自拍杆被禁用是因为造成安全问题或者阻碍视线。可知C项最合适。35A推理判断题。从文章的首段可知迪士尼公司决定禁用自拍杆是为了保证游客的安全。故选A。其余的可以通过排除法一一排除。考点:新闻报道类阅读。 第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有
41、两项为多余选项。In your life, sometimes you may be asked to speak in front of a large group of people. Although it sounds a little scary, even those with stage fright can speak successfully to the group with adequate preparation.1. Practice your speech before the big day. 36 If possible, practice the speech
42、 in front of a friend or family member to get used to saying it to real people. If you feel you must have note cards, limit the amount to about three cards. This will force you to keep your speech concise and help you keep your eyes focused on your audience.2. Remember why youve been invited to spea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548241.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
