新疆2021届高三上学期第一次联考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆2021届高三上学期第一次联考英语试卷 WORD版含解析 新疆 2021 届高三 上学 第一次 联考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年高三年级第一次联考英语试卷本试卷共12页,满分150分,考试用时120分钟。注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)回答听力部分时,先将答案标在试卷上,听力部分结束后,你将有两分钟的时间将试卷上
2、的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1. What is the weather like now?A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.2. What day is it today?A. December 23rd. B. December 24th. C. December 25th.3. How will the man go to work
3、?A. By taxi. B. By subway. C. By bus.4. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In a bookstore. C. In a library.5. Why is the man unable to go back for the Spring Festival?A. He needs to stay in hospital.B. He has to go abroad.C. He needs to work overtime.第二节(共15小题,每小题
4、1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6. What is the woman reporting?A. A medical emergency. B. A break-in. C. A car accident.7. How soon will the police arrive?A. In 5 minutes. B. In 10 minutes
5、. C. In 15 minutes.听第7段材料,回答第810题。8. What was the man dssatisfied with about his trip?A. The weather. B. The views. C. The accommodation.9. What did the woman do for the winter holiday?A. She just stayed at home. B. She traveled to Harbin. C. She did a part-time job.10. Whats the probable relationsh
6、ip between the speakers?A. Colleagues. B. Classmates. C. Relatives.听第8段材料,回答第1113题。11. What is the woman doing probably?A. Playing a video game. B. Shopping online. C. Watching a program.12. How long has the man had his TV?A. For 2 years. B. For 5 years. C. For 10 years.13. Whats the womans attitude
7、 to the “throwaway culture”?A. Supportive. B. Neutral. C. Opposed.听第9段材料,回答第1416题。14. Why does the woman want to buy a bookshelf?A. She accidentally broke the old one.B. She just moved to a new home.C. She is preparing a birthday gift.15. What prevents the woman from buying the first bookshelf?A. Th
8、e price. B. The color. C. The material.16. What does the woman deeide to do in the end?A. Make the payment. B. Ask her brothers opinion. C. Browse in some other stores.听第10段材料,回答第1720题。17. Who put pressure on the park to issue the ban?A. The animal activist groups.B. The government authorities.C. Th
9、e sympathetic tourists.18. How many elephants are still waiting to be relocated?A. 2. B. 12. C. 14.19. What caused the elephants death?A. Disease. B. Illegal hunting. C. Tiredness.20. Whats the effect of the ban on visitor numbers?A. It is still unknown yet.B. It will decrease them greatly.C. It alm
10、ost has no influence on them.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKen Burns has been making movies for more than 30 years. His documentaries (纪录片) are nonfiction records of history. In his films, Ken shares American history by allowing ordinary men and women to
11、 tell their own stories. The National Parks: Americas Best Idea is a documentary that shows nature at its best. Kens film tells the story of the people who fought to protect the land for future generations to use and enjoy.For Ken, there are direct connections between people who lived long ago and p
12、eople living today. It is his job as a filmmaker and observer of history to make those connections clear for viewers of his films.It all began for Ken in Brooklyn, New York, where he was born on July 29, 1953. Because of his fathers work, the family moved often before Ken was 10. When he was 11 year
13、s old, Kens mother died of an illness. The family was living in Michigan at the time, and Ken and his dad spent many nights watching old John Ford films together. He was touched by the power that movries could have and was determined to learn the craft.After high school, Ken chose to attend Hampshir
14、e College in Massachusetts, to study film. His professors frowned on the Hollywood style of moviemaking and encouraged him to make documentaries.In 1990, Ken released The Civil War, an 11-hour series that was shown on publie television.The film used more than 16, 000 historical photographs and many
15、noted actors. Ken brought the images to life by slowly panning the camera over a photograph as an actor read a personal letter written by the subject of the picture. Music played in the background. This teehnique became known as the Ken Burns Effect: the feeling of bringing the viewer back in time a
16、nd conneeting him or her with the past.The Ciyil War won more than 40 major film, music, and television awards. But Ken does not make movies for fame or fortune. He has turned down many offers to work as a Hollywood movie director on multimillion-dollar films. “The past lives that people lived, thei
17、r stories, the everyday things are what really touch my heart,” Ken says.1. What is a characteristic of Kens works?A. They focus on people living in the moment.B. They stress differences between generations.C. They feature natural scenery.D. They bring history to life.2. In what aspect(方面) has Kens
18、childhood influenced him?A. His attitude toward trips.B. His interest in learning history.C. His plan for his future career.D. His understanding of the Hollywood style.3. What can be learned about Kens The Civil War?A. It made him stand out.B. It was quite complex for the viewers.C. It applied the t
19、raditional techniques successfully.D. It led him to become a Hollywood movie director.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是记叙文。文章介绍了一位知名纪录片制作人Ken Bums的成长历程及其成就。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“His documentaries are nonfiction records of history. In his films, Ken shares American history by allowing ordinary men and women to
20、 tell their own stories.”(他的纪录片是非虚构的历史记录。在他的电影中,肯通过让普通人讲述他们自己的故事来分享美国历史。)可知,Ken Burns所拍的纪录片都是记录历史的,目的是把历史活灵活现地展现出来。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“The family was living in Michigan at the time, and Ken and his dad spent many nights watching old John Ford films together. He was touched by the power that mov
21、ries could have and was determined to learn the craft.” (当时他们一家住在密歇根州,肯和他的父亲在很多个晚上一起看老约翰福特的电影。他被电影所具有的力量所感动,决心学习这门手艺。)可知,Ken Burns在童年时经常和父亲一起观看约翰福特的电影,从中感受到了电影所富含的力量,于是便下定决心要走上制作电影的道路。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“This technique became known as the Ken Burns Effect” (这种技术被称为肯伯恩斯效应。)及最后一段中的“The Civil Wa
22、r won more than 40 major film, music, and television awards” (内战获得了40多个主要的电影、音乐和电视奖项。)和“He has turned down many offers to work as a Hollywood movie director on multimillion-dollar films.”(他已经拒绝了很多好莱坞电影导演的邀请,拍摄价值数百万美元的电影。)可知,Ken Bums在创作The Civil War时首创的拍摄方法被称为Ken Burns Effect,该片还一举斩获了40多个重要奖项,并让好莱坞向他
23、投来了橄榄枝。由此可见,该纪录片大获成功,并让他脱颖而出。故选A项。BOn the outside, Noa Mintz is a typical teen. But while other teens are chatting about games and clothes, Noa is texting the manager she hired to run her growing business.Noa has been heading up her own nanny agency since August 2012. She hired Allison Johnson in 20
24、14 to oversee day-to-day business operations while she attended her freshman year of high school. She rents a room in an office building in Midtown Manhattan where Johnson works.Like any teen, Noa has had to depend on her parents for some help. Her father is the registered owner of her business. Hes
25、 helped front money for legal fees. But Nannies by Noa is all her brainchild. The idea came about as a result of a challenge made by her mother: Find a better nanny for their family.She did just that, and then she started helping her mothers friends find nannies. “I found it fun to get to know a fam
26、ily and their needsand find a nanny accordingly,” she said. Thus, Nannies by Noa was born. It was the summer of 2012, before she entered 7th grade.Shes designed a thorough review process: an application, an in-person interview with a trained nanny, reference and background check and a phone intervie
27、w. Her business has seen a considerable success: from 50 clients to 2,000 clients today.At first, she charged $100 to $200. “I wasnt charging enough. Even clients would say, You realize you should be charging way, way more,” added Noa, whose clients are mostly looking for long-term help. Shes since
28、changed her business model: Nannies by Noa now takes a percentage of the overall rate, which is typically 15% of the nannys first year salary.While Noa said she has other business ideas she also wouldnt rule out other careers. “Perhaps Ill start another company. We will see,” said Noa.4. How does Jo
29、hnson help Noa?A. She rents an office for Noa.B. She helps operate Noas business.C. She tutors Noa in her school lessons.D. She puts money into Noas nanny agency.5. What do we know about Nannies by Noa?A. It was the idea of Noas mother.B. It was legally registered by Noa.C. It aims to match nannies
30、with families.D. It offers nanny jobs for high school students.6. What change did Noa make to her business model?A. She hired trained nannies.B. She raised nannies salaries.C. She increased the service fee.D. She interviewed applicants in person.7. What can we learn from Noas story?A. Fame is a grea
31、t thirst of the young.B. A youth is to be regarded with respect.C. A good idea and action result in success.D. Success means getting family needs satisfied.【答案】4. B 5. C 6. C 7. C【解析】本文是记叙文。文章介绍了青少年Noa Mintz创业成功的故事,Noa Mintz从妈妈提出的给家里找一个合适保姆的挑战中得到灵感,发现了保姆匹配市场需求的商机,成立了自己的公司。文章介绍了她生意的经营状况以及她对自己商业模式的一些想
32、法。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“She hired Allison Johnson in 2014 to oversee day-to-day business operations while she attended her freshman year of high school.(她在2014年聘请了Allison Johnson,在Noa上高一的时候负责日常业务运营)”可知,Johnson通过帮助Noa运营公司来帮助Noa。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“I found it fun to get to know a family and their need
33、sand find a nanny accordingly,” she said. Thus, Nannies by Noa was born.( 她说:“我发现了解一个家庭和他们的需求,并据此相应地找到一个保姆很有趣”。于是,Nannies by Noa公司诞生了)”可推知,Nannies by Noa公司的目标是将保姆和家庭匹配起来。故选C。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Shes since changed her business model: Nannies by Noa now takes a percentage of the overall rate, which i
34、s typically 15% of the nannys first year salary.(从那以后,她改变了自己的商业模式:现在,Noa保姆公司会收取保姆第一年工资的15%)”可知,Noa对商业模式的改变是她提高了服务费。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第一段“On the outside, Noa Mintz is a typical teen. But while other teens are chatting about games and clothes, Noa is texting the manager she hired to run her growing bu
35、siness.(表面上看,Noa Mintz是个普通的青少年。但当其他青少年还在谈论游戏和服装时,Noa却在给她雇佣来经营不断增长的业务的经理发短信)”结合文章介绍了一位青少年Noa Mintz创业成功的故事,Noa Mintz从妈妈提出的给家里找一个合适保姆的挑战中得到灵感,发现了保姆匹配市场的商机,成立了自己的公司。文章介绍了她生意的经营状况以及她对自己商业模式的一些想法。可推知她的故事告诉我们:好的想法和行动会带来成功。故选C。CLegos (乐高) are always on the move. Most of the time, Legos travel through the ho
36、mes and yards of the kids that play with them. But sometimes, they travel into the kids themselves.The toys are tiny. When a child eats a Lego, though, parents rush to the hospital terrified. Tessa Davis, a doctor at The Royal London Hospital in England can calm their fears. Shes one of several doct
37、ors who downed a Lego for science, of course. “Its actually really common,” Davis says. “We see at least one child a day swallowing something they shouldnt have.” Of course anything left lying around including a Lego can be dangerous. But most of the time; unless the object is sharp (锋利的) or poisono
38、us, it will just go right through the child and come out the other end. No matter how much Davis has tried to calm parents, though, they keep worrying. So she and five other doctors decided to do a test. They each swallowed the head of a Lego figure (人物). Why a Lego head? “Lego heads are a standard
39、size,” she says. The doctors wanted to make sure they ate the same thing.“We all swallowed one at the same time of day and then waited to see if it came out,” she says. Each doctor kept a waste diary. Everyone took care to eat a normal diet. Then the doctors collected their waste and searched for a
40、familiar-looking face.Luckily, the doctors didnt have to do that for long. Of the six Lego heads that went in, five came out again within three days. One doctor, however, never found his Lego head. “Most likely he wasnt good at looking for it,” Davis concludes. “But its possible in 10 years time som
41、eone will find it up there.”“Children are such amazing creatures. No matter how many times an adult can say to a group of children, Please dont put that in your mouth, there are a certain number of them who are just going to put it in their mouths. But now theres a study showing itll go through,” sa
42、ys Brian Crandall, who leads science activities for kids.8. What does Davis think of parents mentioned in Paragraph 2?A. They worry too much.B. They make the right decision.C. They have a reason to feel frightened.D. They should care more about their kids.9. What do we know about the doctors who did
43、 the test?A. They had to change their own diet.B. They ate a Lego of the same size.C. They compared their diaries every day.D. They had done a similar study before.10. What happened to the Lego heads used in the test?A. Three got lost in the waste.B. Most of them came out quickly.C. Five stayed in t
44、he body for three days.D. They were examined by the same tester.11. What kind of feeling is expressed in Crandalls words?A. Pride.B. Anger.C. Comfort.D. Helplessness.【答案】8. A 9. B 10. B 11. C【解析】本文是说明文。文章讲述了几名医生吞下乐高积木后,记录其排出体外的时间,通过该实验向家长证明儿童吞下小物件后有时候不必过于恐慌。【8题详解】推理判断题。根据第二段中的“Tessa Davis, a doctor
45、at The Royal London Hospital in England can calm their fears.(英国皇家伦敦医院的Tessa Davis医生可以平息他们的恐惧)” 以及后文“No matter how much Davis has tried to calm parents, though, they keep worrying.(不过,不管戴维斯如何努力让父母平静下来,他们总是担心)”可知,Davis医生认为对于孩子意外吞下乐高一事家长有时过于担忧了。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“They each swallowed the head of
46、a Lego figure.(他们每人吞下一个乐高玩具的头)”以及“Lego heads are a standard size.(乐高玩具头是标准尺寸)”可知,医生们为了做实验吞下了大小一样的乐高积木。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段中的“Of the six Lego heads that went in, five came out again within three days.(被医生吞进去的六个乐高玩具头中,有五个在三天内又出来了)”可知,被医生吞下的六个乐高积木中,五个在三天之内就排出了体外。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Childr
47、en are such amazing creatures. No matter how many times an adult can say to a group of children, Please dont put that in your mouth, there are a certain number of them who are just going to put it in their mouths. But now theres a study showing itll go through.(孩子是如此神奇的生物。不管一个成年人能对一群孩子说多少次请不要把它放进你的嘴
48、里,有一定数量的孩子一定会它放进他们的嘴里。但现在有一项研究表明,它将通过身体,排出体外)”可知,Crandall提到总有孩子不听劝告,往嘴里塞东西,但这个研究说明这些小东西会排出体外,所以他想通过实验对家长表达的一种宽慰。故选C项。DWhen someone asks me what I do first thing in the morning I feel ashamed. Then, I have to shamefully admit that I turn my alarm (闹钟) off on my phone and scroll (滚屏) through WeChat. B
49、efore Ive even had the chance to brush my teeth or wash my face Im already right away attracted by whatever people are doing online. And I know it needs to change.But the last time I was asked this question was about two months ago and have I changed my ways? Not even a little bit. We all know how u
50、nproductive social media(社交媒体) can be. So why is it so easy to get addicted to(沉溺于) a huge mass of pretty pictures, and funny behavior and ideas? And why is it so hard to change? Lisa Lewis, a doctor in Brookline tells me the answer is simple. “Its because the point of these apps is to keep you look
51、ing,” she says. “They want you to buy, and get you to follow and like. Their only purpose is to win your attention.”She says you must have a purpose when it comes to using any social media apps. “Dont just go on and scroll.” she explains. “Just like you wouldnt walk up to the refrigerator and stare
52、at whats inside for no reason, dont do the same with social media.” If social media is reducing your productivity and overall health, Lewis offers these steps:First, set a goal whenever you use a social media app. If you use WeChat to get inspiration to exercise, do that and then get off it. Next, y
53、ou can use a timer. These days you can set a timer for how many hours a day you spend on social media. Set it and stick to it. And finally, you can create a prize to strengthen the behavior. When you set that timer and stick to it, positively strengthen the behavior with anything from tasty food, to
54、 things youve been eyeing on Amazon.12. What can we say about the author according to Paragraph 1?A. She is shy about answering others questions online.B. She cares little about other peoples life.C. She works busily early in the morning.D. She is a heavy user of social media.13. Why is it difficult
55、 to beat the addiction mentioned in Paragraph 2 according to Lewis?A. The apps are aimed at attracting users.B. Social media are a good way to kill time.C. People want to communicate with friends.D. Online information is key to most peoples life.14. Why does Lewis mention the refrigerator?A. To show
56、 how attractive social media could be.B. To discuss why social media reduce productivity.C. To explain one should use social media when necessary.D. To prove some content of social media is useful.15. What does the underlined part “the behavior” refer to?A. Drawing inspiration from social media.B. U
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
