新疆乌鲁木齐市第四中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆乌鲁木齐市第四中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 新疆 乌鲁木齐市 第四 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、乌鲁木齐市第四中学2020-2021学年度下学期阶段性诊断测试高一英语试题(满分:150分 考试时间:100分钟)第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATop Music FestivalsThe festival season is just kicking off, and there is a lot to look forward to in the upcoming months.Pitchfork
2、 Music FestivalAnyone who likes indie (独立的) music and up-and-coming artists will have an amazing time at the Pitchfork Music Festival in Chicagos Union Park. It is an indie rock heaven where you can explore more underground and lesser-known bands than at the other big Chicago summer festival, Lollap
3、alooza.Date: July 14-16Location: Chicago, Illinois, USAMusic Type: Indie rockPrice: $126-$2,700Essence Music FestivalNo matter what time of the year it is, New Orleans is an amazing place if you love live music. The Essence Music Festival is a celebration of well-known artists like Diana Ross, Chaka
4、 Khan, and Mary J. Blige.Date: June 29-July 2Location: New Orleans, Louisiana, USAMusic Type: R& B, soul, rockPrice: $75-$365Sziget FestivalBudapest knows how to hold a party, and Sziget is one of the biggest celebrations of music and culture in all of Europe. You can expect to find favorite artists
5、 like Bad Religion and Mac DeMarco playing here during this three-day festival.Date: August 9-11Location: Budapest, HungaryMusic Type: Eclectic, Indie rockPrice: $70-$296Flow FestivalThe Flow Festival is a great excuse to explore the city of Helsinki. Artists including Lana Del Rey and The XX will b
6、e playing, among many others. Come to this festival to enjoy yourselves with an earth-friendly belief.Date: August 11-13Location: Helsinki, FinlandMusic Type: Rock, soul, jazzPrice: $106-$1991. What do the music festivals have in common?A. They are given in the open air.B. They are held in the USA.C
7、. They include rock music.D. They take place from July to August.2. Which music festival will last for the longest time?A. Essence Music Festival.B. Sziget Festival.C. Flow Festival.D. Pitchfork Music Festival.3. What can we know about Budapest from the text?A. It has the longest cultural tradition
8、in Europe.B. It is home to many well-known bands.C. It is a city of high living cost in all of Europe.D. It is good at organizing parties.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个音乐节,分别介绍了它们的特色,举办时间、地点及票价。【1题详解】细节理解题。题目要求我们找出文章中四个音乐节的共同点。根据Pitchfork Music Festival部分关键句“Music Type: Indie rock”(音乐类型
9、:独立摇滚)可知,这个音乐节上的音乐类型为独立摇滚。根据Essence Music Festival部分关键句“Music Type: R& B, soul, rock”(音乐类型:R&B,灵魂乐,摇滚)可知,这个音乐节上的音乐类型为R&B、灵魂乐和摇滚。根据Sziget Festival部分关键句“Music Type: Eclectic, Indie rock”(音乐类型:电子音乐,独立摇滚)可知,这个音乐节上的音乐类型为电子音乐和独立摇滚。根据Flow Festival部分关键句“Music Type: Rock, soul, jazz”(音乐类型:摇滚,灵魂乐,爵士乐)可知,这个音乐节
10、上的音乐类型为摇滚、灵魂乐和爵士乐。在这四个音乐节中都有摇滚乐,由此可知,文章中四个音乐节的共同点在于它们都包含了摇滚乐。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Pitchfork Music Festival部分关键句“Date: July 14-16”(日期:7月1416日)可知,这个音乐节持续了3天时间。根据Essence Music Festival部分关键句“Date: June 29-July 2”(日期:6月29日7月2日)可知,这个音乐节持续了4天时间。根据Sziget Festival部分关键句“Date: August 9-11”(日期:8月911日)可知,这个音乐节持续了3
11、天时间。根据Flow Festival部分关键句“Date: August 11-13”(日期:8月1113日)可知,这个音乐节持续了3天时间。将四个音乐节的时间进行对比可知,持续最长时间的音乐节是Essence Music Festival。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Sziget Festival部分关键句“Budapest knows how to hold a party, and Sziget is one of the biggest celebrations of music and culture in all of Europe.”(Budapest知道如何举办派对
12、,而Sziget是全欧洲最大的音乐和文化庆典之一。)可知,Budapest知道如何举办派对,它举办的Sziget是全欧洲最大的音乐和文化庆典之一,由此可知,Budapest擅长组织聚会。故选D项。BI speak Spanish, because I was born in Spain. But then at primary school I had to learn Russian, and at high school, I was taught how to speak German. But I always wanted to speak English.At last I cam
13、e to America. Everywhere there was English! But even if I heard and felt its presence, it was hard for me to understand it and express myself in it. The few lessons of English that I had taken in Spain gave me only a chance to introduce myself, and I didnt even know how to buy things and ask directi
14、ons.To talk to somebody, I went to a high school to take a course in English for foreigners. Disappointingly, it took almost an hour to get through the process of introducing ourselves. Everyone had to learn something that I had already known from my books the English alphabet (字母表) and numbers. I t
15、hought it was a waste of time, so I quit.After a month, I tried again, but this time at college. After 15 minutes of introducing ourselves, a teacher gave us a lecture about the history of English. Then we were told that it was very important to know English in an English-speaking country. It took t
16、hree hours for the teacher to tell us this. Again, I quit.But I didnt stop looking for something or someone that would help me to achieve my goal, and I found a tutor from Literacy Volunteers of America. But I still wasnt happy with the classes. And when it was my turn to give a speech, I was happy
17、to use all the long, complicated words that I had learned from one of my English books. When I had finished, my tutor said “Well, I think I have to learn English before coming to teach you!” This time, the tutor quit!4. How many languages has the writer learned?A. Two.B. Four.C. Three.D. Five.5. Why
18、 did the author leave the high school?A. Because no one wanted to talk to him.B. Because everyone had to learn the English alphabet and numbers.C. Because the lessons were too easy.D. Because the courses were prepared for the natives.6. Which of the following words can be used to describe the writer
19、?A. happy.B. crazy.C. serious.D. friendly.7. What is the main idea of the passage?A. The writer learnt many foreign languages.B. The writer tested the teachers English abilities.C. The writer researched different ways of learning English.D. The writer tried to look for a proper way to learn English.
20、【答案】4. B 5. C 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者寻找学习英语的正确途径而作出的努力。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“I speak Spanish, because I was born in Spain. But then at primary school I had to learn Russian, and at high school, I was taught how to speak German. But I always wanted to speak English.”可知,作者母语是西班牙语,小学学习俄语,高中学习德
21、语,但作者一直想说英语,所以作者学了四种语言。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“Everyone had to learn something that I had already known from my books the English alphabet (字母表) and numbers. I thought it was a waste of time, so I quit.”可知,作者想学的英语课程其内容太简单,作者认为是浪费时间,所以离开了高中。故选 C。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段最后一句“I thought it was a waste of tim
22、e, so I quit.”、第四段最后一句“Again, I quit.”和第五段最后一句“This time, the tutor quit!”等对作者求学过程的描述中可推断出,作者求学的过程是认真的。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,整个文章讲述作者寻找学习英语的正确途径而作出的努力。 故选D。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题2中选择项中too easy与文中的a waste o
23、f time表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别,注意仔细甄别,最终选出正确的答案。CDo you remember what happened on Sponge Bob Square Pants yesterday? The day before? If so, you may be in need of a TV timeout!Kids today are watching more TV than they watched before, researchers say. Kids ages 6 to 11 in the United States watch mo
24、re than three hours of TV each day. Ten years ago, children watched only about two hours and 40 minutes of TV each day.Why the increase? Experts say more TV shows today are focused or aimed, at kids.Some people want to limit kids TV time. Researchers say that children who watch TV shows for more tha
25、n three hours a day do not do as well in school. However, some programs can help kids learn. One example is BrainSurge. Some people say the show teaches kids facts.How do you know whether a TV show can make you smart? Think about what you learn from watching, says Aletha Huston. She is a TV expert.
26、But, she warns, dont spend too much time watching. “Limit the amount you watch. Get off the couch and do something else.”TV GuideThis pie chart shows how long kids ages 611 use different types of TV technology each week.8. What is the main idea of the text?A. Kids today watch more TV than they did b
27、efore.B. BrainSurge helps kids learn facts.C. Kids do not watch proper TV shows.D. More TV shows today are created for kids ages 611.9. The underlined word “focused” can be replaced by _.A. unusualB. aimedC. suitableD. pleasant10. How many kinds of TV technology are mentioned in the chart?A. Three.B
28、. Five.C. Four.D. Six.11. According to the pie chart, kids spend the least time using_.A. Video gamesB. DVDC. VCRD. TV【答案】8. A 9. B 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。研究人员说,现在的孩子看电视的时间比以前多。在美国,6到11岁的孩子每天看电视的时间超过3个小时。十年前,孩子们每天只看大约2小时40分钟的电视。专家分析了这一现象背后的原因,并用图表说明了6-11岁的孩子每周使用不同类型的电视技术的时间。【8题详解】主旨大意题。根据第二段“Kid
29、s today are watching more TV than they watched before, researchers say. Kids ages 6 to 11 in the United States watch more than three hours of TV each day. Ten years ago, children watched only about two hours and 40 minutes of TV each day.( 研究人员说,现在的孩子看电视的时间比以前多。在美国,6到11岁的孩子每天看电视的时间超过3个小时。十年前,孩子们每天只看
30、大约2小时40分钟的电视)”结合专家分析了这一现象背后的原因,并用图表说明了6-11岁的孩子每周使用不同类型的电视技术的时间。可知,这篇文章的主旨是现在的孩子比以前看更多的电视。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据画线词后文“or aimed, at kids”可知,专家说现在更多的电视节目都是针对孩子的。即画线词focused表示“针对”,可用aimed替换。A. unusual不寻常的;B. aimed以为目标;C. suitable合适的;D. pleasant令人愉快的。故选B。【10题详解】细节理解题。根据图表可知,提到了Video games、VCR、DVD、DVR和TV这5种电视
31、技术。故选B。【11题详解】细节理解题。根据图表可知,孩子在Video games上花费143分钟,在VCR上花费18分钟、在DVD上花费148分钟、在DVR上花费59分钟,在TV上花费1329分钟可知,孩子们使用VCR的时间最少。故选C。DI was 9 years old when I found out my father was ill. It was 1944, but I can remember my mothers words as if it were yesterday, “Kerrel, I dont want you to take food from your fat
32、her, because he has AIDS. Be very careful when you are around him.”AIDS wasnt something we talked about in my country when I was growing up. From then on, I knew that this would be a family secret. My parents were not together anymore, and my dad lived alone. For a while, he could take care of himse
33、lf. But when I was 12, his condition worsened. My fathers other children lived far away, so it fell to me to look after him.We couldnt afford all the necessary medication for him, and because Dad was unable to work, I had no money for school supplies and often couldnt even buy food for dinner. I wou
34、ld sit in class feeling completely lost, the teachers words muffled(消声) as I tried to figure out how I was going to manage. I did not share my burden(负担) with anyone. I had seen how people reacted to AIDS. Kids laughed at classmates who had parents with the disease. And even adults could be cruel. W
35、hen my father was moved to the hospital, the nurses would leave his food on the bedside table even though he was too weak to feed himself.I had known that he was going to die, but after so many years of keeping his condition a secret, I was completely unprepared when he reached his final days. Sad a
36、nd hopeless, I called a woman at the nonprofit National AIDS Support. That day, she didnt know any about me and my father, but kept me on the phone for hours. I was so lucky to find someone who was so kind. She saved my life.I was 15 when my father died. He took his secret away with him, having neve
37、r spoken about AIDS to anyone, even me. He didnt want to call attention to AIDS. I do.12. What was Kerrels life like when she was little?A. She often took food from her father.B. She had to be careful when staying with her father.C. She didnt look after her father until she was 15.D. She worked hard
38、 to pay for her fathers medication.13. How did Kerrel feel after her father became worse?A. She couldnt understand her teacher.B. She had special difficulty in hearing.C. She was too concerned to focus on the lesson.D. She was too tired to hear her teachers words.14. Why did Kerrel keep her fathers
39、disease a secret?A. She thought it was shameful to have AIDS.B. She was afraid of being looked down upon.C. She found no one willing to listen to her.D. She wanted to obey her mother.15. What is the best title of this passage?A. A secret never spoken.B. The sufferings of my father.C. The terrible AI
40、DS.D. Dark days in childhood.【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的父亲得了艾滋病,全家都没有对别人说出这个秘密的故事。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Kerrel, I dont want you to take food from your father, because he has AIDS. Be very careful when you are around him.”( Kerrel,我不希望你从你父亲那里拿食物,因为他有艾滋病。和他在一起的时候要非常小心。)”中的Be ve
41、ry careful可知,Kerrel小时候与父亲在一起的时候非常小心(careful)。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“I would sit in class feeling completely lost, the teachers words muffled(消声) as I tried to figure out how I was going to manage. (我会坐在教室里,感觉完全失落,当我试图弄明白我该怎么做时,老师的话变得模糊不清。)”中的feeling completely lost可知,作者由于爸爸的病情的加重,很受困扰,影响了上课。C项“她太心烦
42、意乱了,无法集中精力听课。”符合题意。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据第三段“I had seen how people reacted to AIDS. Kids laughed at classmates who had parents with the disease. And even adults could be cruel.(我见过人们对艾滋病的反应。孩子们嘲笑父母患有此病的同学。即使是成年人也会很残忍。)”中的laughed at可知,“我”看到过人们对待艾滋病的态度,并且举例说明,因此作者不告诉别人的原因是怕别人看不起(afraid of being looked d
43、own upon)。故选B项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,并根据第二段“AIDS wasnt something we talked about in my country when I was growing up.(在我成长的过程中,我们国家从来没有谈论过艾滋病。)”,第三段“I did not share my burden(负担) with anyone.(我没有和任何人分担我的负担。)”,第四段“I had known that he was going to die, but after so many years of keeping his condition a se
44、cret,(我知道他将要死去,但在这么多年对他的病情保密之后)”以及最后一段“He took his secret away with him(他把自己的秘密带走了,)”中反复出现的a secret可知,A项“未说出的秘密”符合题意,适合做标题。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 有两项为多余选项。How to Avoid the FluThe flu (流感) can easily spread from one person to another. This is especially true for peopl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549271.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春六年级语文下册 第五单元 从阅读到习作五习题课件 新人教版.pptx
