河南省六市(南阳市、驻马店市、信阳市、漯河市、周口市、三门峡市)2020届高三英语第二次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 驻马店市 信阳市 漯河市 周口市 三门峡市 2020 届高三 英语 第二次 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省六市(南阳市、驻马店市、信阳市、漯河市、周口市、三门峡市)2020届高三英语第二次模拟考试试题(含解析)考生注意:1.答題前,考生务必将本人的姓名、准考证号等考生信息填写在答题卡上,并将条形码 准确粘贴在条形码区域內。2.选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号;非选择題答案使用0.5毫米的黑色墨水签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号在各題的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区城书写的答案无效。4.保持卡面清洁,不折叠,不破损。5.考试结束,将答题卡交回:第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5
2、分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What does the man want a robot for?A. Looking after his younger brother.B. Helping his mother with housework.C. Playing with him in his free time.2. Who has a robot?A. The man. B. The mans sister.
3、C. The womans sister.3. What does the man think of the woman?A. She is careless with money.B. She has good taste in clothing.C. She is able to make money.4. What does the man wish the robot could do?A. Sing. B. Dance. C. Play chess.5. What are the speakers talking about?A. The mans mistake. B. The m
4、ans behavior. C. The mans job interview.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman?A. A nurse. B. A dentist. C. A researcher7. What does the woman think of the robot Hana
5、ko? A. Expensive. B. Special. C. Helpless听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the woman do?A. A student. B. A teacher. C. A doctor9. What are the kids in the speakers class like? A. Active. B. Rude. C. Shy.10. Why does the woman have to leave?A. Her kid needs to be taken care of. B. She has another job in a
6、 hospital.C. Her parents are in poor health.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where does the conversation take place?A. At home. B. In a restaurant. C. In a department store.12. Who made the robot?A. A young teacher. B. A German engineer. C. An old cook.13. What does the woman want to do?A. Buy her mother a robo
7、t cook. B. Take a cooking course in Beijing.C. Hold a birthday party.听第9段材料,回答第14至17题。14. How long has the man been working in the zoo?A. For 25 years. B. For 20 years. C. For 15 years.15. How does the man describe his work?A. Hard. B. Well -paid. C. Interesting.16. When does the zoo close in winter
8、?A. At 4:30 pm. B. At 5 :30 pm. C. At 6:30 pm.17. What does the man do in the zoo?A. He clears out cages. B. He feeds the animals. C. He does the management work.听第10段材料,回答第18至20题。18. Where did Joel live?A. In Bell. B. In Montebello. C. In Los Angeles.19. How long did it take Joel to pass his writte
9、n test?A. Six days. B. A month. C. Six weeks.20. How did Joel learn to drive in the end?A. His uncle taught him. B. His cousin taught him. C. He taught himself.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出最佳选项并在题卡 上将该项涂黑。AFoods to Eat to Burn More CaloriesWATERMELONWaterm
10、elon is brimming with B vitamins which boost your energy levels and curb your need to munch on an extra snack. A cup of diced watermelon contains 46 calories and virtually no fat. Watermelon is a rich source of potassium, dietary fiber, protein, vitamin A, magnesium, vitamin C, and iron.Watermelon i
11、s one of powerful foods to eat to burn more calories. Watermelon is also high in lycopene, the antioxidant that lower your risk of macular degeneration, heart disease, and cancer. With 90 percent water, watermelon is filling you up but are not filling you out. Enjoy fresh watermelon juice, smoothie,
12、 or use it any summer fruit salad you like.GRAPEFRUITGrapefruits speed up your metabolism and help burn a lot of calories. This fruit will help feel full faster and longer. According to the U. S. Department of Agriculture National Nutrient Database one half of a grapefruit contains around 53 calorie
13、s. Moreover, grapefruit is rich in fiber that may help stabilize your blood glucose levels. You can add grapefruit to your fruit salad, smoothies or drink a grapefruit juice.CELERYThe secret of celery is very simple: it contains less calories and helps burn more than you eat. Celery mostly consists
14、of water and thats why it is good as a part of a balanced diet However, this food is not suitable for celery diet only as your body wont get the necessary minerals and nutrients. So the best decision will be to combine it with some other foods.WHOLE GRAINSStudies show that whole grains are healthier
15、 than refined grains and that they lower the risk of getting a chronic disease. This type of grains is also a good part of a diet as it takes more time to digest and you wont get hungry for a longer period of time. Whole grains are rich in various vitamins, minerals and carbohydrates but low in fat.
16、GREEN TEARich in antioxidants green tea boosts your metabolism and helps lose weight, which is just fantastic for ladies, isnt it? Simply enjoy a cup of hot fragrant green tea and do a great favor to your body.1. To balance blood glucose levels, youd better take in regularly.A. green teaB. whole gra
17、insC. watermelonD. grapefruit2. From the passage we can know that _.A. grapefruit contains more calories than watermelon.B. whole grains are healthier because they contain more water and various minerals.C. both grapefruit and green tea can help speed up metabolism for those who are eager to lose we
18、ight.D. having celery diet before a cup of green tea can help get enough nutrients to lose weight.3. Which column can we read this passage in the newspaper?A. Book ReviewB. HealthC. EntertainmentD. Learning Kit【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了五种可以燃烧更多卡路里的食物,说明了这些食物特性和对人体的好处。【1题详解】细节理解题。根据第三段中Mor
19、eover, grapefruit is rich in fiber that may help stabilize your blood glucose levels.可知此外,葡萄柚富含纤维,可以帮助稳定血糖水平。由此可知,为了平衡血糖水平,你最好经常吃柚子。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段中Grapefruits speed up your metabolism and help burn a lot of calories.可知葡萄柚能加速你的新陈代谢,帮助燃烧大量的卡路里。以及最后一段中Rich in antioxidants green tea boosts your m
20、etabolism and helps lose weight, which is just fantastic for ladies, isnt it?可知绿茶富含抗氧化剂,可以促进新陈代谢,帮助减肥,这对女性来说非常棒,不是吗?由此可知,葡萄柚和绿茶都可以帮助那些渴望减肥的人加速新陈代谢。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章主要介绍了五种可以燃烧更多卡路里的食物,说明了这些食物特性和对人体的好处。由此可推知,我们可以在报纸的“健康”栏目读到这篇文章。故选B。BIve been taking time this week to smell the roses. Literally, I
21、bend over in my neighbors front yard, check that nobody is watching, and then bury my head in the flowers. Ive also been walking into bakeries and walking around without buying anything. After having surgery on my broken nose 18 months ago, I havent been able to smell or taste things. This week, how
22、ever, my nose is back in business. Ive been overwhelmed by smells, and its given me a new way of thinking. Scent is just one of the little bits and pieces that make life enjoyable, but which we often ignore. I remember once, when my son was five months old, I was carrying him down the street. Wind s
23、wept through and almost tipped us over. He threw his little head back and giggled. Hed never felt the wind on his face. When is the last time I laughed at the weather?The first time I ate bacon, I rushed home to my parents, determined that we ate this deliciousness at every meal. My father smiled an
24、d agreed. Do you recall when you learned that the voice actors of Mickey and Minnie Mouse were married in real life? Do you enjoy sleeping in new clean bedsheets? Is there someone on the radio whose voice is as smooth as velvet?We dont write postcards about the small things. We dont frame them in ph
25、oto-graphs. They arent that great or grand, but without them, life is altogether too loud. These quiet experiences give us a chance to enjoy the simple fact of being alive. As my sense of smell returns to me, its like Im smelling things for the first time. Theyre full of memories and magic. Food tas
26、tes better, and the air is indeed sweet. I know what the poets mean now. It almost makes my broken nose worthwhile. Now, I am waiting for this bandage to come off. Theres an itch I cant reach!4. The writer in the passage mainly tries to _.A. discuss how to enjoy leisure timeB. show that she loves do
27、ing secret thingsC. give examples of how she kills timeD. persuade readers to enjoy small things in life5. According to the writer, “a new way of thinking” in the second paragraph means _.A. the ability to discover the joy of small thingsB. the habit of overcoming ignoranceC. the ability to fully us
28、e our limited attentionD. the habit of making personal reflections6. The writer recalls that _.A. her father enjoyed sleeping in new clean bedsheets.B. her son was frightened when feeling the wind on his face.C. she couldnt resist temptation when eating bacon for the first time.D. she always ignored
29、 the great things in life.7. One small thing mentioned in the last paragraph is _.A. a joyful memoryB. a quiet experienceC. the sense of smellD. the simple fact of being alive【答案】4. D 5. A 6. C 7. C【解析】这是一篇夹叙夹议文。本文主要讲述了作者在嗅觉恢复后对于生活的感悟。作者在断掉的鼻子恢复正常后,发现自己的嗅觉里充满了回忆和魔力,也发觉生活中有很多被忽视的美好,正是这些简单安静的事让我们能享受生活
30、的真谛。【4题详解】推理判断题。根据最后一段中These quiet experiences give us a chance to enjoy the simple fact of being alive.可知这些安静的经历让我们有机会享受简单的生活。结合本文主要讲述了作者在嗅觉恢复后对于生活的感悟。作者在断掉的鼻子恢复正常后,发现自己的嗅觉里充满了回忆和魔力,也发觉生活中有很多被忽视的美好,正是这些简单安静的事让我们能享受生活的真谛。由此可推知,作者目的在于说服读者享受生活中的小事情。故选D。【5题详解】词义猜测题。根据第二段中Scent is just one of the little
31、 bits and pieces that make life enjoyable, but which we often ignore.可知气味只是让生活变得愉快的小细节之一,但我们经常忽视它。由此可推知,第二段中的“new way of thinking”是指从小事中发现乐趣的能力。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段中The first time I ate bacon, I rushed home to my parents, determined that we ate this deliciousness at every meal.可知第一次吃培根的时候,我冲回家找父母,决
32、定每餐都要吃这个美味的培根。由此可知,作者回忆第一次吃培根的时候,她无法抗拒诱惑。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中We dont frame them in photo-graphs. They arent that great or grand, but without them, life is altogether too loud. These quiet experiences give us a chance to enjoy the simple fact of being alive. As my sense of smell returns to me, its
33、 like Im smelling things for the first time.可知我们不会把他们裱在相框里。他们并不是那么伟大或特别重要,但是没有他们,生活就显得太喧嚣了。这些安静的经历让我们有机会享受简单的生活。当我的嗅觉恢复时,我就像第一次闻到东西一样。由此判断出,最后一段中提到的一件小事指的是作者的嗅觉。故选C。CAntarctica is known for being a vast land of ice and snow, a place too cold for most life. Despite this, the continent is slowly start
34、ing to turn warm. According to the Guardian, the Antarctic has registered a new high temperature for the first time on record, prompting fears of climate instability in the worlds iciest place.On Feb 9, Brazilian researchers at Seymour Island reported a temperature of 20.75 on the icy continent of A
35、ntarctica. It was almost a full degree higher than the previous re- cord of 19. 8 , taken on Signy Island in January 1982.This record breaking reading was taken at a monitoring station in the northern part of Antarctica. According to Brazilian soil scientist Carlos Schaefer, the temperature was docu
36、mented during a 20-year-long research project. The focus of this project is to study the effect that climate change has on the permafrost(永久冻土) within the region. Permafrost is soil that stays frozen for at least two years. Although this is a first record high for Antarctica, Schaefer stressed that
37、“We cant use this to anticipate climatic changes in the future. Its simply a signal that something different is happening in that area.”But in fact, the last high temperature reading was in the 19range. These higher temperatures can cause ice and glaciers in Antarctic regions to melt. The Antarctic
38、peninsulathe long finger of land that stretches towards Argentinais most dramatically affected. Scientists saw glaciers that have retreated by more than 100 meters in Discovery Bay where the snow melted in little more than a week, leaving dark exposed rock. This melted ice leads to a rise in sea lev
39、els that can threaten the safety of coastal areas. Its believed to be behind an alarming decline of more than 50 percent in chinstrap penguin(帽带企鹅) colonies, which are dependent on sea ice.Like American writer Ernest Hemingway once said, “The Earth is a fine place and worth fighting for.” We should
40、do everything we can to help save our planet. Otherwise, it may become too hot for us to fix.8. What did Brazilian researchers report on Feb 9?A. Seymour Island is the warmest region in the Antarctic.B. Antarctica hit a record high temperature of 20. 75.C. The average temperature of Antarctica range
41、s from 19. 8C to 20. 75.D. Antarcticas new record temperature is a full degree higher than the previous decade.9. Whats the main purpose of the 20-year-long research project?A. To predict possible climatic change in the future.B. To monitor Antarcticas contributions to world climate change.C. To exp
42、lain why the permafrost may cause glaciers to melt.D. To examine how the permafrost is influenced by climate change.10. What does the underlined word “retreated” probably mean?A. moved backward.B. increased in size.C covered a certain area.D. stretched in an opposite direction.11. According to the t
43、ext, the melted glacier may lead to .A. the pollution of ocean waterB. the release of various virusesC. threats to penguin habitatsD. disappearances of coastal cities【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。据卫报报道,南极首次出现有记录以来的新高,这引发了人们对这个世界上最冷的地方气候不稳定的担忧。2月9日,一项报告称冰冷的南极洲的温度为20.75。文章说明了这个破纪录的读数的来源,以及这种高温对
44、南极地区产生的影响。【8题详解】细节理解题。根据第二段中On Feb 9, Brazilian researchers at Seymour Island reported a temperature of 20.75 on the icy continent of Antarctica.可知2月9日,在西摩岛的巴西研究人员报告称,冰冷的南极洲的温度为20.75。由此可知,巴西研究人员在2月9日报告中提到南极洲达到创纪录的最高温度20.75。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中The focus of this project is to study the effect that c
45、limate change has on the permafrost(永久冻土) within the region.可知这个项目的重点是研究气候变化对该地区永久冻土的影响。由此可知,这个长达20年的研究项目的主要目的是研究永冻土是如何受到气候变化的影响。故选D。【10题详解】词义猜测题。根据后文by more than 100 meters in Discovery Bay where the snow melted in little more than a week, leaving dark exposed rock.可知科学家们发现,发现湾的冰川已经向后退了100多米,那里的积雪在
46、一周多一点的时间里融化了,留下了黑暗的裸露岩石。由此可知,划线单词“retreated”的意思为“向后退”。故选A。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段中This melted ice leads to a rise in sea levels that can threaten the safety of coastal areas. Its believed to be behind an alarming decline of more than 50 percent in chinstrap penguin(帽带企鹅) colonies, which are dependent o
47、n sea ice.可知融化的冰导致海平面上升,这将威胁到沿海地区的安全。人们认为,这是依赖海冰生存的帽带企鹅数量急剧下降50%的原因。由此可知,冰川融化可能会对企鹅的栖息地造成威胁。故选C。DIn an era when fashion trends can change in a nanosecond(纳秒), people want to keep pace. Theyll wear a look a few times and then move on to the next one. In reality, most people cant really afford this.To
48、 meet this demand, online clothing rental services are growing in popularity. Shoppers can pay money online to rent the clothes they need, says the Fashion United website. The first company to put this idea into practice is Rent the Runway. The United States based company has hit a $ 1 billion valua
49、tion. CEO Jennifer Hyman credits its success to the concepts of the sharing economy. She believes that the clothing rental business and the idea of dynamic ownership is a trend in the young generation. “The millennium generation(千禧一代),the consumer, is so ready to adopt this behavior.” Hyman told CNB
50、C.She also points out that working women make up one of the biggest consumer groups subscribing to their services. They want more clothes but they have limited space and ability to purchase new fashion. “Rent the Runway can be a solution for them,” Hyman told CNBC, “where they can dress for the job
51、they want and save money and time.”Although the clothing rental business has many advantages, people still have some concerns. Journalist and author Elizabeth Cline wrote in Elle that “Renting the clothes is not as sustainable as it seems.”Take shipping, for example, which has to go two ways if an i
52、tem is rentedreceiving and returning. Cline writes that consumer transportation has the second largest footprint of our collective fashion habit after manufacturing. Then theres the burden of washing, which has to happen to every item when its returned, regardless of whether or not it was worn. For
53、most rental services, this usually means dry-cleaning, a high impact and polluting process. “They can produce hazardous waste and air pollution if not handled correctly, and theyre often paired with stain removers that are more toxic than the solvents themselves,” she told the Fashion Platforms webs
54、ite.12. What is the article mainly about?A. The fast changes of fashion trends.B. The development of the sharing economy.C. What contributes to the popularity of online clothing rental services.D. The advantages and disadvantages of online clothing rental services.13. What is behind the success of R
55、ent the Runway according to Hyman?A. Different fashion tastes.B. Growth of delivery services.C. The trend of the sharing economy.D. The financial pressures facing consumers.14. What is the main problem of online clothing subscription services, according to the text?A. Consumers tend to rent more tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549681.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
