分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型新疆和田地区策勒县2022-2023学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550075
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:22
  • 大小:116KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新疆 和田 地区 策勒县 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试题 解析
    资源描述:

    1、注意事项:1. 本试卷包含选择题和非选择题两部分。考生答题全部答在答题卡上,答在本试卷上无效。本次考试时间为90分钟,满分值为120分。2. 答题前,请务必将自己的姓名、准考证号(考试号)用书写黑色字迹的0.5毫米签字笔填写在答题卡上,并用2B铅笔将对应的数字标号涂黑。3. 答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其它答案。答非选择题必须用书写黑色字迹的0.5毫米签字笔写在答题卡上的指定位置,在其它位置答题一律无效。第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项

    2、中选出最佳答案。ATeaching assistantHours: Part timeSalary : 11.12p/hA teaching assistant is needed to start on 3rd August 2013. He or she will provide the students and teachers with appropriate support in the classroom. Secondary school experience preferred.For further details please telephone Mrs. Caryl Le

    3、wis, Headteacher on 736524 or email her at cl .Lunchtime assistantHours: Part timeSalary: 9.28p/hWere looking for someone to assist with the lunchtime routine, take care of pre-school children at mealtimes, and get the room ready for afternoon activities.Anybody interested in this position please ca

    4、ll Joanne Walton on 734229 or email her at stmarks.Days per week: 5(Monday-Friday)Working hours: 10:30am-2pmFood section managerHours: Full timeSalary: NegotiableMarks and Spencer needs a food section manager to start immediately. The ideal candidate must have experience within the food business, ex

    5、cellent communication and organisational skills coupled with the ability to manage the staff. Duties will include responsibilities for opening and closing the store, and providing the customers with up-to-date knowledge of products and services, Benefits include staff discount card.You can contact L

    6、inda Hodgson by sending an email to lindahodgson.Shop assistantHours: Part timeSalary: NegotiableThe ideal candidate must have excellent customer service skills, be friendly and outgoing and have an eye for details.Previous experience is an advantage, however, full training will be provided. Able to

    7、 work as a member of a team. Must be able to speak and understand English.You can apply for this position by emailing Sue Milroy at paris.Days per week: 5(Monday to Saturday with one day off during the week)1. If you want to work in a nursery school, you should contact _.A. Linda HodgsonB. Caryl Lew

    8、isC. Joanne WaltonD. Sue Milroy2. Marks and Spencer is looking for a person who _.A. can take great care of kidsB. has an eye for detailsC. has secondary school experienceD. can manage the staff members3. What do the four positions have in common?A. One can get in contact by e-mail.B. One has to wor

    9、k five days a week.C. They require fluent English.D. They are paid by the hour.【答案】1. C2. D3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四份工作的招工需求。【1题详解】细节理解题。由题干中的“If you want to work in a nursery school(如果你想在幼儿园工作)”可知,找的工作应该与小朋友有关。由此可将答案定位在“Lunchtime assistant(午餐助理)”这个小标题下,因为这段中出现了工作职责“take care of pre-school children

    10、 at mealtimes, and get the room ready for afternoon activities(在就餐时间照顾学前儿童,并未下午活动准备房间)”,take care of pre-schoolchildren与题干中的在幼儿园工作呼应。由“Lunchtime assistant(午餐助理)”这个小标题下的“please call Joanne Walton”可知,你应该联系Joanne Walton。故选C。【2题详解】细节理解题。由题干中的“Marks and Spencer(玛莎百货)”可将答案定位在“Food section manager(食品类部门经理)

    11、”小标题下。由这个小标题下的“The ideal candidate must have experience within the food business, excellent communication and organisational skills coupled with the ability to manage the staff.(理想的应聘者需要有食品行业的经验,很好的交际能力、组织能力,还要有能管理员工的能力)”可知,Marks and Spencer找的食品类部门经理需要能管理员工。故选D。【3题详解】细节理解题。题干要求找到四个工作的共同之处,由四个小标题下都提供

    12、了招聘人的邮箱,可知,应聘者可以通过邮箱与这四个职位的招聘人员取得联系。故选A。BHIGHFIELD COMPREHENSIVE SCHOOLSCHOOL REPORTForm Teacher: G. Baker Pupils Name: Simon WatkinsTerm: Summer 2015 Form: BSubjectExamClass workCommentsEnglish5961Simon has reached a satisfactory standard but now needs to apply himself with more determination.Mathe

    13、matics7785Sound work and progress throughout the year. Well done!History4653A disappointing exam result. He is unable to give attention to this subject for long.Chemistry7885His obvious ability in the subject was not fully reflected in his exam work, but I have high hopes for him nevertheless.Physic

    14、s8694An excellent terms performance. He goes from strength to strength. A born scientist, I feel.Biology5760This time next year he will be taking the “0” exam. He needs to concentrate on the work, not on class conversation.French4146Clearly he didnt bother to revise. His general attitude is far too

    15、casual.PhysicalEducation/31Weak. Its time he exercised his body more and his voice less. He should try to work with a team.FORM TEACHERS REMARKS Basically satisfactory work and progress though he will now have realized, I hope, that in certain subject areas he needs to make speedyimprovement.HEADMAS

    16、TERI shall be keeping an eye on his progress in his weaker subjects though his success in the science is most pleasing.4. According to the comments of the Physical Education teacher, Simon _.A. becomes weak because he doesnt exercise at all.B. likes to work with his classmatesC. doesnt exercise his

    17、body at the right timeD. is too talkative in the class5. Which of Simons subjects will attract the headmasters attention in future?A. History and French.B. BiologyC. English and Chemistry.D. Physics and Physical Education.6. Which of the following statements best describes Simon?A. He has made great

    18、 progress in language classes.B. His potential has been fully reflected in scientist.C. He needs to improve his attitude on certain subjects.D. His grade in maths makes him a born science and Maths.7. Based on the school report, which of the following statements is true?A. Simon didnt bother his tea

    19、cher to revise French.B. Basically, Simon did a good job in science.C. Simon is a determined learner in English.D. Simon is able to pay attention to history for long.【答案】4. D5. A6. C7. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是学生Simon Watkins的一份成绩报告以及老师们对Simon Watkins的评语。【4题详解】细节理解题。根据Physical Education部分中“Its time he ex

    20、ercised his body more and his voice less.(该是他多锻炼身体少说话的时候了)”可知,根据体育老师的评论,西蒙在课堂上太健谈了。故选D。【5题详解】细节理解题。根据表格History中“A disappointing exam result. He is unable to give attention to this subject for long.(令人失望的考试成绩。他不能长时间关注这个问题)”;French部分中“Clearly he didnt bother to revise. His general attitude is far too

    21、casual.(很明显,他根本就懒得复习。他的态度太随便了)”以及最后一段“I shall be keeping an eye on his progress in his weaker subjects though his success in the science is most pleasing.(虽然他在科学上的成功是最令人高兴的,但我将密切关注他在较弱科目上的进步)”可知,西蒙的历史和法语是所有学科中分数较低的,将来会引起校长的注意。故选A。【6题详解】细节理解题。根据表格French部分中“Clearly he didnt bother to revise. His gener

    22、al attitude is far too casual.(很明显,他根本就懒得复习。他的态度太随便了)”以及倒数第二段“Basically satisfactory work and progress though he will now have realized, I hope, that in certain subject areas he needs to make speedy improvement. (工作和进步基本上是令人满意的,但我希望他现在已经意识到,在某些学科领域,他需要迅速提高)”可知,西蒙需要改善他在某些学科上的态度。故选C。【7题详解】细节理解题。根据表格中C

    23、hemistry部分“His obvious ability in the subject was not fully reflected in his exam work, but I have high hopes for him nevertheless.(他在这门学科上明显的能力并没有在他的考试中得到充分的体现,但我还是对他抱有很高的期望)”以及Physics 部分中“An excellent terms performance. He goes from strength to strength. A born scientist, I feel. (出色的学期的表现。他不断取得成功

    24、。我觉得他是个天生的科学家)”可知,B选项“基本上,西蒙在科学方面做得很好”正确。故选B。CTechnology affects the way individuals communicate, learn, and think. It helps society and determines how people interact with each other on a daily basis. It has positive and negative effects on the world and it impacts daily lives. We are living in a t

    25、ime when technological advancements are common. However, with technological advancements, theres a downside (弊端)to it all.One aspect of technology that has bad a great impact on society is how it affects learning. Its made learning more interactive, which helps people better understand the material

    26、that they are learning and have trouble with. Also, it gets people better access to resources. With the creation of the Internet, it gives us access to information at a twenty-four-hour rate and you have access to almost anything online. In addition, it allows students to get work done easier. It al

    27、so expands the boundaries of the classroom, encouraging self-paced learning. People can access learning through websites and social media. This helps students learn better than sitting down for lectures and reading from textbooks. These technological advancements have made learning more fun and conv

    28、enient.Besides, the technological advancements have also helped keep people safe and healthy. There are many apps on phones for people to monitor their weight, the calories they intake, heart rate and other health properties (属性) any time of the day. Theres increased accessibility of treatment avail

    29、able, theres the change in healthcare that adds benefits for the elderly, and hospitals using advanced technology within their surgical rooms.However, studies show that mobile communication affects people in a negative way when it comes to being sociable and making face-to-face contact. Mobile techn

    30、ology can decrease communication and relations between people. Theres less personal time, because youre always in contact with someone. Also, it can be distracting from your schoolwork. There is also loss of privacy, because anyone can find you anywhere, at any time of the day.In conclusion, all of

    31、these things impact how humans act today. Without technological advancements, our way of life would not be as complex. Thus, it has been wisely said that technology is a good servant but a bad master.8. Which of the following is a downside of technological advancements?A. Interactive learning method

    32、s.B. Accessible learning resources.C. Monitored health properties.D. Decreased face-to-face meetups.9. Whats the meaning of the underlined word in paragraph 2?A. widensB. narrowsC. shortensD. contracts10. What can we infer from the last sentence of the passage?A. It is wise to be mastered by technol

    33、ogy.B. Technology is good at serving but bad at mastering us.C. Humans can totally survive with or without technology.D. Wed better make technology serve rather than control us.11. Whats the authors purpose in writing this passage?A. to criticize technology for its negative impacts.B. to promote tec

    34、hnology as it benefits us in several ways.C. to prove technological advancements are second to none.D. to introduce the pros and cons technology has on our lives.【答案】8. D9. A10. D11. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要介绍了科技发展对世界的积极和消极的影响。【8题详解】细节理解题。根据第四段“However, studies show that mobile communication affects pe

    35、ople in a negative way when it comes to being sociable and making face-to-face contact. Mobile technology can decrease communication and relations between people.(然而,研究表明,当涉及到社交和面对面交流时,移动通信会对人们产生负面影响。移动技术会减少人与人之间的交流和关系。)”可知,技术进步的弊端就是减少了人们面对面的交流。故选D项。【9题详解】词句猜测题。根据划线句上下文“In addition, it allows studen

    36、ts to get work done easier. People can access learning through websites and social media.(此外,它让学生更容易完成作业。人们可以通过网站和社交媒体来学习。)”可知,该部分主要讲述科技进步对学生学习的益处。结合“It also expands the boundaries of the classroom, encouraging self-paced learning.(它还扩大了课堂的范围,鼓励自主学习。)”中的“encouraging self-paced learning”可知,科技的进步让学生能够

    37、自主学习,从而可以推断应该是科技拓宽了学生获得知识的途径,学生不只局限于在传统的课堂上获得知识,所以此处指“(技术)扩大了课堂的范围”,expand应该是“拓宽,扩大”的意思,和widen词义接近。A. widens放宽;B. narrows变窄;C. shortens缩短;D. contracts收缩。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“In conclusion, all of these things impact how humans act today. Without technological advancements, our way of life woul

    38、d not be as complex. Thus, it has been wisely said that technology is a good servant but a bad master.(总之,所有这些都影响着当今人类的行为方式。没有科技的进步,我们的生活方式就不会这么复杂。因此,有人明智地说,技术是一个好仆人,但也是一个坏主人。)”可知,技术对人们的生活有好的影响,也有一些弊端,所以可以推断最后一句话意思是我们应该做科技的主人,很好地利用技术,而不是成为技术的奴隶,让其支配我们的生活。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“It has positive and n

    39、egative effects on the world and it impacts daily lives. We are living in a time when technological advancements are common. However, with technological advancements, theres a downside (弊端)to it all.(它对世界有积极和消极影响,它影响日常生活。我们生活在一个技术进步十分普遍的时代。然而,随着技术的进步,它也有缺点。)”和全文内容可知,文章主要介绍了科技发展对世界的积极和消极的影响,所以可以推断作者写

    40、文章的目的是为了向读者介绍科技对我们生活的利弊。故选D项。DNothing can destroy a vacation quicker than losing your money or credit cards. A few simple steps before you head out of the door can help protect your cash, card and personal information while youre traveling.Paul Stephens, a policy analyst San Diego, notes that people

    41、 spend a lot of time planning their trips, from buying guidebooks to finding just the right beach outfits(装备).“But their eyes glaze(呆滞) over when the subject of keeping money safe comes up,” he said.“Why not take a few minutes to do something that could probably save your vacation?” Stephens asked“I

    42、n most cases, they can go on your to-do list with buy travel bags and everything else,” he added.The top recommendation is to clean your wallet. Remove unnecessary credit cards and any other unneeded documents that could compromise(危及的安全)your identity(身份) if lost or stolen while youre on vacation.Th

    43、en make a photocopy of the cards youve decided to take along and keep it in a secure location with you(not in your wallet)or leave it with a trusted relative or friend back home. Then you will know who you need to contact and how to reach it if your wallet is missing.“Travelers should never leave th

    44、eir wallets or any identifying documents in their hotel room when theyre not there,” he said.” Choose a hotel with a safe to keep your valuable things in. Or keep your wallet and documents with you at all times. ”12. According to passage, _can destroy ones vacation the most quickly.A. being lost on

    45、vacationB. losing money or credit cardsC. living in a bad hotel.D. losing contact with family13. What should people do with their wallet before they go on vacation?ATake it with them all the time.B. Put it in a safe place at the hotelC. Remove unnecessary cards and documents.D. Leave it with family

    46、or friend.14. What is the topic of the passage?A. How to prepare for travel.B. How to be happy during your vacation.C. How to keep cash and cards safe on vacation.D. How to protect your luggage on vacation15. According to the passage, we know _.A. people dont always know how to protect their money o

    47、r credit cardsB. people should take a lot of money with them while travelingC. people can leave their identifying documents in rooms, if the hotel is expensiveD. people can spend a few minutes preparing the luggage for travelling【答案】12. B13. C14. C15. A【解析】【导语】这是一篇说明文。短文介绍了关于在假期如何保管现金和卡。【12题详解】细节理解题

    48、。根据第一段“Nothing can destroy a vacation quicker than losing your money or credit cards.”(没有什么比丢钱和信用卡更能毁掉一个假期了)可知,根据文章,丢失钱或信用卡会最快地毁掉一个人的假期。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段“Remove unnecessary credit cards and any other unneeded documents that could compromise (危及的安全) your identity (身份) if lost or stolen while you

    49、re on vacation.”(如果您在度假期间丢失或被盗,请移除不必要的信用卡和任何其他可能危及您身份的不必要文件。)可知,人们在度假前应该移除不必要的卡片和文件。故选C。【14题详解】主旨大意题。根据第一段“A few simple steps before you head out of the door can help protect your cash, card and personal information while youre traveling”(出门前的几个简单步骤可以帮助您在旅行时保护您的现金、卡和个人信息)以及全文内容可知,短文的最佳标题为“如何在度假时确保现金

    50、和信用卡的安全”切题。故选C。【15题详解】推理判断题。根据第二段“But their eyes glaze(呆滞) over when the subject of keeping money safe comes up”(但当谈到确保资金安全的问题时,他们的目光变得呆滞)由此可知,根据文章,我们知道人们并不总是知道如何保护他们的钱或信用卡。故选A 。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)A birthday is always a special celebration. Its important to enjoy yourself because its the day out o

    51、f the year that belongs to you. _16_.Plan a get-together_17_. On your birthday, its important to spend time with those who will put a smile on your face. If you dont have time to send out invitations, casually invite your guests over the phone at least a week in advance. Make sure they understand th

    52、at its not a big formal dinner, but rather a casual get-together. _18_. And you would love them to spend time with you on your birthday. If you arent in the mood to cook a big dinner, make reservations at your favorite restaurant._19_Day trips are a wonderful birthday activity for those with a busy

    53、lifestyle. A week before the date, look into places around you that youve always wanted to visit. It may be a city, a rural countryside or a mountain resort. Regardless, it should be a place where you can relax and get away from your busy lifestyle. You can invite a few friends along, or just take t

    54、he trip yourself.Spoil yourselfOn your birthday, its perfectly understandable to be a little selfish. Treating yourself on your birthday is the best gift you can give yourself after being financially responsible all year long. _20_. Do little things that you never think to do for yourself when youre

    55、 busy running around. We all deserve a little pat on the back once in a while for our efforts, and birthdays are the perfect time to do it. A. Be yourself at homeB. Get away for the dayC. A quiet and relaxing place is your priorityD. Invite a few friends over for drinks and dinnerE. Let them know th

    56、at you appreciate their companyF. There are plenty of ways to make the big day memorableG. Purchase the shirt youve been eyeing in the storefront window【答案】16. F17. D18. E19. B20. G【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述,生日一年一次,是属于自己的节日,我们要过得有意义。【16题详解】根据文章结构和下文的小标题可知,此处起承上启下的作用,引出下文的庆祝方式,F. There are plenty of ways

    57、 to make the big day memorable(有很多方式可以让这个日子难忘)可以放在此处起承上启下的作用。故选F项。【17题详解】本段的主题是筹划聚会,而下文“和那些能让你开心的人一起度过是很重要的”与D. Invite a few friends over for drinks and dinner(邀请朋友过来吃吃喝喝)承接自然,两句的话题相似,都是和朋友一起度过,且本句也符合该段小标题。故选D项。【18题详解】上文的but rather a casual get-together(这只是一个普通的聚会)以及下文的And you would love them to spe

    58、nd time with you on your birthday.(你喜欢在生日的时候让他们跟你一起度过),和E. Let them know that you appreciate their company(让他们知道你喜欢他们的陪伴)承接自然,符合语境。故选E项。【19题详解】此处是选择小标题。根据下文的Day trips are a wonderful birthday activity for those with a busy lifestyle.(对于那些很忙的人来说,出去旅行是不错的生日活动)可知,本段介绍的是离开家,让自己放松一下,B. Get away for the d

    59、ay(生日这天外出)可以作为本段标题。故选B项。【20题详解】本段小标题是“放纵一下自己”,段落主要举例说明如何放纵自己,G. Purchase the shirt youve been eyeing in the storefront window(买那件你一直看了很久的T恤)符合本段主旨和语境。故选G项。第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。John graduated from a key university and he was very good at

    60、 his major. He wished to find a good job. One day, he went to a company to _21_ for a job. He got the news in a newspaper. He did some research on this company. When he was _22_ everything went well. The manager asked him some questions and he answered them _23_, John was very satisfied with his per

    61、formances and was very _24_ that he could get the job. But at that moment, the managers phone _25_, he picked up the phone, listened and nodded. And then he turned around and said to John, “Sorry, I want to get some important _26_ now. Please give me the book with the red _27_ on that desk? ”John lo

    62、oked around and found 3 books on the desk, so John went to the desk, took one book and handed it to him _28_. Holding the book, the manager _29_ the phone and said, “ Sorry, we cannot give the job to you. ”John was _30_ and wondered why. The manager said, “There are three _31_. First, when you came

    63、into the office room, I found that the third button on your shirt had been missing. Second, there are three books with red covers on that desk, but you didnt ask me which one I needed and you took one _32_ . Third, I was answering the call. You should _33_ to the desk to save time. These _34_ showed

    64、 you are not a careful person.” Therefore, John didnt get the job.We can learn a (n)_35_ from Johns experience. Some people dont _36_ the details in our life. But it is the details that _37_ . Not only should we value what we learn but also we should pay more attention to the details. Sometimes they

    65、 can even _38_ our success or failure. We should form the habit of being careful and learn to keep the _39_ of quantity and quality. We should keep it in mind that _40_ comes first, without which quantity is of no importance.21. A. voteB. applyC. prepareD. wait22. A. interviewedB. contactedC. invite

    66、dD. injured23A. immediatelyB. slowlyC. fluently.D. generally24. A. gratefulB. excitedC. luckyD. confident25. A. lostB. calledC. answeredD. rang26. A. arrangementB. expectationC. functionD. information27. A. pictureB. coverC. characterD. mark28. A. politelyB. eagerlyC. purposelyD. angrily29. A. searc

    67、hed forB. picked upC. hung upD. turned on30. A. helplessB. surprisedC. interestedD. worried31. A. methodsB. resultsC. collectionsD. reasons32. A. randomlyB. finallyC. regularlyD. nervously33. A. rushB. runC. walkD. move34. A. partsB. factsC. detailsD. stories35. A. subjectB. ideaC. skillD. lesson36A

    68、. mentionB. mindC. ignoreD. provide37. A. countB. troubleC. interestD. recover38. A. replaceB. describeC. determineD. value39. A. choiceB. importanceC. positionD. balance40. A. qualityB. quantityC. safetyD. promise【答案】21. B22. A23. C24. D25. D26. D27. B28. A29. C30. B31. D32. A33. B34. C35. D36. B37

    69、. A38. C39. D40. A【解析】【导语】本文为记叙文。文章讲述了约翰求职的故事,讲述了生活中的道理细节的重要性。我们要在生活中养成关注细节的习惯。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:有一天,他去一家公司应聘一份工作。A. vote投票;B. apply应用,申请; C. prepare准备; D. wait等候。由上文的“He wished to find a good job”可知,他是去找工作,apply for为固定搭配,意为“申请,请求”。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:在他面试的过程中,一切都很顺利。A. interviewed面试;B. contacte

    70、d联系,接触;C. invited邀请;D. injure受伤。根据上文他找工作和下文“The manager asked him some questions”可知,他在面试过程中一切都很顺利。故选A。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:经理问了他一些问题,他回答得很流利,约翰对他的表现非常满意,非常确信他能得到这份工作。A. immediately立刻,马上地; B. slowly慢慢地; C. fluently.流利地;D. generally通常地。根据后文的“John was very satisfied with his performances ”可知,他对自己的面试感到满意,

    71、由此推知,面试过程中,他流利地回答了经理的问题。故选C。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:经理问了他一些问题,他回答得很流利,约翰对他的表现非常满意,非常确信他能得到这份工作。A. grateful 感激的;B. excited激动的;C. lucky幸运的;D. confident自信的。结合前文,面试的时候对经理的问题对答如流和对自己的表现很满意可知,John很自信,相信自己一定可以得到这份工作。故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:但就在那一刻,经理的电话响了,他拿起电话,听着点了点头。A. lost丢失;B. called呼叫;C. answered回答;D. rang响

    72、起。结合后文“He picked up the phone”可知,是经理的电话响了。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:然后他转过身来,对约翰说:“对不起,我现在想得到一些重要的信息。”A. arrangement 安排; B. expectation预料,期望;C. function功能;D. information信息。根据经理的问题“Please give me the book with the red 7 on that desk?”和下文可知,经理提出找书是为了更多地了解约翰,获得更多信息。 故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:请问你可以把那张桌子上有红色封面的

    73、书递给我吗?A. picture图片,照片;B. cover封面;C. character品质,角色;D. mark符号,标志。根据句中“with the red”后文的“Second, there are three books with red covers on that desk, but you didnt ask me which one I needed and you took one 12 ”可知,红色封面是经理要找的书的特征。 故选B。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:约翰环顾四周,发现桌子上有3本书,于是约翰走到书桌前,拿了一本书礼貌地递给他。A. politely礼

    74、貌地;B. eagerly迫切地;C. purposely故意地;D. angrily生气地。结合文意和常识,在面试的过程中,经理要求他递一本书,理应是礼貌地递过去。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:经理拿着书,挂了电话说:“对不起,我们不能把工作给你。”A. searched for调查,寻找;B. picked up捡起,接电话;C. hung up挂断; D. turned on 打开,调高。根据前文的“picked up the phone”可知,此处是挂断电话。故选C。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:约翰很吃惊,想知道为什么。A. helpless无助的; B.

    75、surprised吃惊的;C. interested感兴趣的;D. worried担忧的。根据前文“John was very satisfied with his performances”和确信自己能得到这工作可知,经理接了个电话后就拒绝了他,这会让他感到很吃惊。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:经理说道:有三个原因。A. methods方式,方法;B. results结果;C. collections收藏;D. reasons原因。 根据前文“wondered why”和后文“First, when you came into the office room, I found

    76、 that the third button on your shirt had been missing. ”可知,经理告诉了他三个原因。故选D。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:第二,那张桌子上有三本红皮书,你没问我需要哪一本,你随意拿了一本。A. randomly随意地;B. finally最终地;C. regularly逐渐地;D. nervously紧张地。根据常识,有三本红色的书,没有问对方要哪一本,应该是自己随机选择了一本。故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:你应该跑到办公桌前以节省时间。A.rush冲;B. run跑;C. walk走;D. move移动。根据后文

    77、的“save time”可知,经理认为他应该跑到桌边以节省时间。故选B。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:这些细节显示你不是一个细心的人。A. parts部分;B. facts事实;C. details细节;D. stories故事。根据下文“Some people dont 16 the details in our life.”可知,经理因为观察到的这些细节,觉得约翰不是一个细心的人。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我们可以从约翰的经验中学到一个教训。A. subject科目;B. idea想法;C. skill技巧;D. lesson教训,课程。根据“learn”和下文

    78、的经验总结可知,作者认为我们可以从约翰的经验中得到教训。故选D。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:有些人不注意我们生活中的细节。A. mention提及;B. mind注意,在意;C. ignore忽视;D. provide提供。根据后文的“details”可知,有人在生活中不关注细节。 故选B。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:但反而是细节重要。A. count重要,包括;B. trouble 麻烦,烦恼;C. interest感兴趣;D. recover恢复。 根据下文“Not only should we value what we learn but also we shoul

    79、d pay more attention to the details.”可知,此处指细节很重要。故选A。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:有时他们甚至可以决定我们成功或失败。A. replace代替;B. describe描述;C. determine决定;D. value价值,重视。依据常识可知,细节很重要,细节可以决定成败。故选C。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:要养成细心做事的习惯,学会保证数量和质量的平衡。A. choice选择;B. importance重要;C. position位置;D. balance平衡。 根据后文的“quantity and quality”可知

    80、,是要保证两者之间的平衡。故选D。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:我们应该记住,质量是第一位的,没有质量,数量是不重要的。A.quality质量;B. quantity数量;C. safety安全;D. promise 承诺。根据上文的“quantity and quality”和下文的“without which quantity is of no importance”可知,此处应该是quality。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Directions: After reading the pas

    81、sage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Changing ChinaIve visited many amazing cities over the year

    82、s, but Shanghai is the most spectacular Ive ever seen in my life. When you see Pudongs incredible collection of space-age skyscrapers up close, its almost impossible to believe that in 1990 there was nothing there_41_ fishermens hutsIve been in China for nearly 20 years, and while Beijing is still C

    83、hinas cultural and political centre, Shanghai_42_(see)as the symbol of the countrys new capitalist economy. The city already has more than 2, 000 buildings over 150 metres high, more than on the entire west coast of the USA. Even Chinese people Ive known for years are amazed at_43_ fast thing have c

    84、hanged. Liu Zhang, a property developer_44_ has been working in Shanghai for ten years, says, _45_ my company started to build skyscrapers here in 1993, business has been booming. This year weve built three new apartment blocks and are planning_46_(build)another five. I_47_ hardly recognize the city

    85、 any more.After 25 years of rapid industrial development, China is now_48_(big)producer of manufactured goods in the world. However, such rapid economic change has also created environmental problems, and many of Chinas biggest cities have become more polluted due to_49_(increase)car ownership. For

    86、example, 60% of people in Beijing cycled to work in 1998now the figure is less than 20%. Ive just got back to my hotel room, which is only on the fifty-fourth floor. And as I look across the Huangpu River at the millions of lights_50_(shine)from Pudongs skyscrapers, one thing seems certain what happ

    87、ens in China in the next ten years will affect us all.【答案】41. but /except42. is seen43. how44. who45. Since46. to build47. can48. the biggest49. increased / increasing50. shining【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了上海在过去30多年里发生的巨大变化,同时也指出了快速发展所带来的问题。【41题详解】考查介词。句意:当你近距离看到浦东令人难以置信的太空时代摩天大楼时,几乎不可能相信1990年那里除了渔民的小屋什么

    88、都没有。结合句子结构和句意可知,此处应用介词but/except表“除了”。故填but /except。【42题详解】考查时态和语态。句意:我在中国呆了将近20年,虽然北京仍然是中国的文化和政治中心,但上海被视为中国新资本主义经济的象征。分析可知,此处为主句谓语动词,结合语境和上文的is可知为一般现在时,且主语Shanghai和see之间为被动关系,故应用一般现在时的被动语态。故填is seen。【43题详解】考查连词。句意:即使是我认识多年的中国人也对事物变化如此之快感到惊讶。分析可知,设空处为宾语从句的连接词,从句成分完整,但缺少修饰fast的程度副词,应用连接副词how,表达“如此,非常

    89、”。故填how。【44题详解】考查定语从句。句意:刘章,一个在上海工作了十年的地产商,说:“自从我的公司1993年开始在这里建造摩天大楼以来,生意一直很兴隆。今年我们建了三座新公寓楼,计划再建五座。我几乎认不出这个城市了。”分析可知,设空处引导定语从句,先行词为a property developer,指人,关系词代替它在从句中充当主语,应用关系代词who。故填who。【45题详解】考查时间状语从句连词。句意同上。分析可知,设空处引导时间状语,结合下文的现在完成时,可知用since“自从”符合语境和语法要求。故填Since。【46题详解】考查不定式。句意同上。此处为固定短语plan to do

    90、 sth.“计划做某事”,不定式作宾语。故填to build。【47题详解】考查情态动词。句意同上。结合句意和空后动词原形recognize可知,此处用情态动词can“可以,能够”符合语境。故填can。【48题详解】考查形容词最高级。句意:经过25年的快速工业发展,中国现在是世界上最大的制成品生产国。结合句子结构和下文的in the world可知,此处应用形容词big的最高级作定语,修饰名词producer。故填the biggest。【49题详解】考查形容词。句意:然而,如此快速的经济变化也造成了环境问题,中国许多大城市由于汽车所有量的增加而变得更加污染。分析可知,此处应用形容词作定语,修

    91、饰名词词组car ownership,increasing/increased“增加的”符合语境。故填increasing/increased。【50题详解】考查非谓语动词。句意:当我望着黄浦江对岸浦东摩天大楼发出的数以百万计的光芒时,有一件事似乎可以肯定,未来十年中国发生的一切将影响到我们所有人。分析可知,设空处应用非谓语动词作后置定语,逻辑主语lights和shine之间为主动关系,应用现在分词。故填shining。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两

    92、处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。When I was young, I didnt know much about the harmful effect of smoking. I didnt know was more difficult for smoking couples to become pregnant or that their b

    93、abies may have a lighter birth weight. Nor do I know that my cigarette smoke could have an influence in the health of non-smokers. However, that I did know was that my girlfriend thought I smelt terribly. I also noticed that I became breathless quickly, or that I wasnt enjoying sport as much as befo

    94、re. When I was taken off from the school football team, she knew it was time to quit smoke.【答案】【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者自己从不知道吸烟的危害到知道其危害并戒烟的过程。【详解】第一处:考查名词数。名词effect为可数名词,吸烟的危害不止一个,故用复数形式。句意:当我小的时候,我不知道吸烟的有害影响。故将effect改为effects。第二处:考查代词。句中真正的宾语为to become pregnant or that their babies may have a lig

    95、hter birth weight.,故用it作形式宾语。句意:我不知道吸烟的夫妇怀孕会更困难,或者他们的婴儿出生时的体重会更轻。故在know后加it。第三处:考查时态。根据文章时态可知,用一般过去时。句意:我也不知道我的香烟烟雾会对不吸烟者的健康产生影响。故将do改为did。第四处:考查短语。短语have an influence on对产生影响。句意:我也不知道我的香烟烟雾会对不吸烟者的健康产生影响。故将in改为on。第五处:考查名词性从句。主语从句中,从句缺少宾语,故用what引导。句意:然而,我所知道的是,我的女朋友认为我闻起来很糟糕。故将that改为what。第六处:考查形容词。系动

    96、词smelt后接形容词形式。句意:然而,我所知道的是,我的女朋友认为我闻起来很糟糕。故将terribly改为terrible。第七处:考查连词。前后句之间为并列关系,故用连词and。句意:我还注意到我很快就上气不接下气了,并且我不像以前那么喜欢运动了。故将or改为and。第八处:考查短语。短语take off离开,为及物动词短语。句意:当我离开学校足球队时候。故将from去掉。第九处:考查代词。根据从句的主语可知,这里主语应该保持前后一致。句意:我知道是时候戒烟了。故将she改为I。第十处:考查动词用法。动词quit后接v-ing形式。句意:我知道是时候戒烟了。故将smoke改为smoking

    97、。第二节书面表达(满分25分)52. 假设你是李华,想寻找一位练羽毛球的球友,请你用英文在校内网站上写一个广告。内容要点如下:1、介绍自己,特别是打球的水平(如球龄、成绩等);2、对球友的要求(与自己水平相当,周末有空闲等);3、给出联系方式(电话:56221342,邮箱luckylihua).注意:1、词数100左右;2、标题已给出,不计入总词数;3、可以适当增加细节,以便内容充实、行文连贯。参考词汇:羽毛球badmintonA Badminton Partner WantedIm looking for a badminton partner who can play with me on

    98、 a regular basis._【答案】Im looking for a badminton partner who can play with me on a regular basis.My name is Li Lei, a sixteen-year-old boy who is crazy about the charming sport and has played badminton for about 4 years. I have taken part in several badminton games held by our city government and wo

    99、n the championship twice. Now I want to find a suitable partner who has the same level as me to play badminton together. Anybody who is good at playing badminton and has enough time on weekends can get in touch with me through the following ways.Please dial my telephone number 56221342 or mail me at

    100、 luckylilei. Then we can discuss some details such as when and where we are going to play badminton together.I am looking forward to your contact.【解析】【导语】这是一篇应用文。要求考生用英文在校内网站上写一个广告,寻找一位练羽毛球的球友。【详解】1. 词汇积累对痴迷:be crazy about be keen on参加:take part in participate in擅长:be good at be expert at联系:get in t

    101、ouch with contact2. 句式拓展简单句变复合句原句:I have taken part in several badminton games held by our city government. 拓展句:I have taken part in several badminton games, which were held by our city government. 【点睛】【高分句型1】Now I want to find a suitable partner who has the same level as me to play badminton together.(运用了定语从句)【高分句型2】

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新疆和田地区策勒县2022-2023学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550075.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1