2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价34 选择性必修第三册 Unit 4 A glimpse of the future(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价34 选择性必修第三册 Unit glimpse of the future含解析外研版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 34
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三十四)选择性必修第三册Unit 4A glimpse of the futureA组基础巩固. 语法填空A(2021湘赣十四校联考)Close to 70 percent of the worlds population will live in cities by the year 2050. Experts warn that population 1. _ (grow) will worsen housing crises in some areas. Large cities around the world already struggle with housing
2、problems. In some neighbourhoods, rising house prices have forced 2. _ very poor away from their homes. Many poor people now live in shelters or on the streets.People 3. _ (move) to large cities now not just for highpaying jobs. Many are also looking for the chance to live and work with other people
3、, career advancement and access to much 4. _(good) resources. Some countries have built new capital cities 5. _ (help) ease(缓解) overcrowding. These efforts help, but do not solve the problem. The report says that by 2030, the world will have had 43 very large 6. _ (city), each with more than 10 mill
4、ion people. Tjada McKenna, 7. _ is chief operating officer for an aid group, says that the ability to own a home in many countries is often difficult, 8. _ (especial) for women and minority groups. Every city is different in 9. _ (deal) with development problems. Each one has its own economic forces
5、 at work and its own history. Experts say that answers 10. _ the housing crisis and other problems must be developed city by city.【语篇解读】本文是一篇说明文。到21世纪中叶,更多的人可能会居住在城市。专家警告说,这种人口增长将会加剧某些地区的住房危机。1. growth考查名词。分析句子结构可知,空处作句子主语,因此应用名词形式,grow的名词为growth。故填growth。2. the考查冠词。此处指“穷人”,可用theadj.指代一类人。故填the。3. a
6、re moving考查动词的时态。分析句子结构可知,此处是句子的谓语动词,根据now判断为现在进行时,主语People是复数。故填are moving。4. better考查形容词的比较级。句中resources是名词,应用形容词修饰,再根据much判断此处用比较级。故填better。5. to help考查动词不定式。分析句子结构可知,此处用非谓语动词,再联系句意,此处表目的,故用不定式。故填to help。6. cities考查名词的单复数。句中city是可数名词,根据空格之前的43可知此处用复数形式。故填cities。7. who考查定语从句的关系词。分析句子结构可知,此处是非限制性定语
7、从句,从句缺少主语,故用关系代词,先行词Tjada McKenna指人,故用关系代词who。故填who。8. especially考查副词。提示词修饰介词短语“for women and minority groups”,故用副词形式。故填especially。9. dealing考查动名词。句中in为介词,其后接动名词作宾语。故填dealing。10. to考查固定搭配。根据固定搭配answer to the question/problem(问题的答案)可知,此处用介词to。故填to。BThe Beijing Daxing International Airport (BDIA) was
8、1. _ (formal) opened on Sept. 25, 2019. Located around 46km south of Tiananmen Square, it was designed by famed architect Zaha Hadid. BDIA was listed 2. _ the first of the “seven wonders of the modern world near completion” by The Guardian in 2015.The new airport complex, consisting of a main termin
9、al, a supporting service building and a parking lot, 3. _ (cover) an area of about 1.4 million square metres. The starfish design is extremely space efficient, with 4. _ journey of just 600 metres from security to the furthest gate. 5. _ could be the most expected innovation at BDIA is its artificia
10、l intelligence. The airport 6. _ (set) up more than 400 selfservice checkin machines already, which can 7. _ (short) passengers waiting time to about 10 minutes. Travellers can be scanned on cameras 8. _ (use) facial recognition. Counters can be fully automated to capture (抓拍) face photos and relay
11、9. _ (they) during each part of the journey through the airport, including security and the departure gate.The Daxing Airport said to be the worlds largest terminal in a single building is expected 10. _ (receive) a large amount of 170 million passengers by 2025. It will become a new transport hub f
12、or the greater Beijing region.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了北京大兴国际机场的相关信息。1. formally考查副词。根据后面的动词“opened”可知,此处应用副词修饰动词opened。故填formally。2. as考查介词。be listed as是固定短语,意为“被列为,被记录”。故填as。3. covers考查主谓一致。分析句子结构可知,前面有非谓语动词consisting,该句缺少谓语动词,且主语“The new airport complex”是单数,所以此处应用covers。故填covers。4. a考查冠词。分析句子结构可知,此处
13、泛指“一次行程”,且journey以辅音音素开头,所以用不定冠词a。故填a。5. What考查主语从句。分析句子结构可知,该句中谓语动词is前面的是主语,所以空处引导主语从句,且在从句中作主语,应用what引导。故填What。6. has set考查动词的时态。already是现在完成时的标志性词,表明某件事情已经完成,所以此处应用现在完成时。故填has set。7. shorten考查动词。助动词can后接动词原形,所以此处应用动词形式shorten。故填shorten。8. using考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词,动词use与其逻辑主语travellers之间是主动
14、关系,应用现在分词。故填using。9. them考查代词。动词relay后接代词的宾格形式,所以此处用them。故填them。10. to receive考查动词不定式。expect to do sth.是固定搭配,意为“期望做某事”。故填to receive。. 根据提示补全句子1. 尽管她是个女孩子,却喜欢和男孩子一起玩。(though引导的让步状语从句)Girl though she is, she likes to play with boys.2. 越来越多的孩子让手机控制了他们的生活,这令人担忧。(get宾语宾补)More and more children get their
15、life controlled by phones, which is worrying.3. 尽管他很不情愿,但他别无选择只能走回家。(while引导的让步状语从句)While he was unwilling, he had no choice but to walk home.4. 多亏了人工智能,我可以有更多的时间陪孩子。(thanks to.)Thanks to artificial intelligence, I can have more time to accompany my child.5. 说的和做的要一致。(consistent)Actions must be cons
16、istent with words.B组能力提升. 阅读理解We have heard some interesting ways that 5G wireless technology might change our lives in the future.5G, short for the 5th generation mobile communication technology, promises Internet speeds between 50 and 100 times faster than current 4G systems. While 5G is set to be
17、 used in some limited areas of America this year, much of the world is not expected to receive widely available service until 2023.One project in Britain, however, is already testing this superfast technology on an unlikely group of Internet userscows. The project was developed by American technolog
18、y company Cisco Systems. It also receives money from the British government. Cisco says the programme seeks to explore the future of 5G connectivity in rural areas around the world.Testing areas were set up at farms in three rural areas of England. The cows are equipped with 5Gconnected devices (装置)
19、 that link up to a robotic milking system, which uses sensors and machine learning to fully automate the process. System designers say technology takes over after a cow feels ready to be milked and walks towards an automatic gate. The device is designed to recognise each individual cow. It then posi
20、tions equipment to the right body position for milking. During the process, machines release food for the cow as a reward.Other 5G technology tools include automated brushes that turn on when the cow rubs up against them. Sensors also control the amount of light to the cows living areas depending on
21、 the weather. And, an automatic feeding system makes sure the animals always get enough to eat.Duncan Forbes, head of the project, told Reuters that the project shows the farms cow operations can be greatly improved with 5G technology and that the experiment provides strong evidence that 5G technolo
22、gy can be widely used in the future, not just on farms in Britain, but in rural communities across the world.1. What is the purpose of Cisco Systems programme?A. To win financial support from the British government.B. To test the effects of 5G technology on animals.C. To promote its technological de
23、velopment in Britain.D. To expand the future use of 5G in rural communities.2. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?A. The project. B. The company. C. The technology. D. The group.3. What can we learn about 5G according to the text?A. It is no worse than 4G in terms of speed.B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550107.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
