2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价9 必修第二册 Unit 3 On the move(含解析)外研版 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮复习 课时质量评价9 必修第二册 Unit On the move含解析外研版 2 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 必修 第二 move
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(九)必修第二册Unit 3On the moveA组基础巩固. 语法填空AEvery Wednesday at 7 pm, a group of running enthusiasts from different countries gather at a bar in Shanghai before setting 1. _ on their 5kilometre run. But this is no ordinary run. These people 2. _ (arm) with trash (垃圾) bags. The members of this goup do
2、nt simply run for the sake of good health. They do it for the sake of the Earth 3. _ well.Called “plogging”, this new fitness activity originated in Sweden in 2016 and was introduced to Shanghai in 2018. The term is a combination of the words “jogging” and “plocka upp”, 4. _ means “pick up” in Swedi
3、sh.By the summer of 2018, just a few months after Trash Running China was founded, 5. _ (it) WeChat group had grown to include more than 400 runners. To make the activity more fun for both 6. _ (newcomer) and regular ploggers, Trash Running China also 7. _ (frequent) organises longer weekend runs in
4、 the suburban areas. “We want more people to hold small plogging groups and take a 8. _ (responsible) to organise trash running activities in their own neighbourhoods,” says Eisenring, who founded Trash Running China. “Plogging is a way 9. _ (know) the people and the city a bit more,” says Robbin Tr
5、ebbe, one of the 10. _ (late) runners to join the group.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新兴的运动跑步捡垃圾,参与者是一些跑步爱好者,他们一边跑步健身,一边捡拾垃圾,为环保积极奉献自己的力量。1. off/out考查固定搭配。set off/out为固定搭配,意为“出发;开始”。故填off/out。2. are armed考查动词的时态和语态及主谓一致。根据上下文语境可知,此处叙述一般情况,应用一般现在时,且设空处为本句的谓语,与主语These people之间为被动关系,应用被动语态。故填are armed。3. as考查固
6、定搭配。句意:他们这样做也是为了地球。as well为固定搭配,意为“也”。故填as。4. which考查定语从句。设空处引导非限制性定语从句,先行词为“plocka upp”,关系词在从句中作主语,应使用关系代词which。5. its考查代词。句意:它的微信群已经发展成一个包括400多名跑步者的团队。根据句意可知,此处应使用形容词性物主代词。故填its。6. newcomers考查名词的单复数。根据and后的regular ploggers可知,此处应使用复数名词。故填newcomers。7. frequently考查副词。此处修饰动词organises,应用副词。8. responsib
7、ility考查词性转换。根据空前的a可知,此处应使用可数名词单数形式。9. to know考查非谓语动词。way意为“方式”,其后常接动词不定式作定语。10. latest考查词性转换。由句意可知设空处表示“最新的”。故填latest。BA recent study shows that most adults did household chores 1. _ (active) when they were young. Most kids today do not do as many household chores as before, 2. _ same study shows.An
8、 expert said, “Parents today want their kids to spend more time 3. _ things that can bring them money and honour. They have stopped 4. _ (do) the one thing that has proven to bring success. That is doing household chores.”Another study finds that compared with the kids 5. _ didnt do household chores
9、, young adults beginning chores at ages 3 and 4 were more likely 6. _ (succeed). They had better family relationships, did better in school, performed better at work and were more independent.Personal happiness 7. _ (say) to come from strong relationships. It begins by learning to be kind and 8. _ (
10、help) to their parents at home.If your kids say they have to skip chores because its time they 9. _ (deal) with their homework, youd better not let them off the hook. If you do, your child may think grades are more important than caring about others. “What may seem like small 10. _ (message) at the
11、moment add up to big ones over time,” says an expert.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,从小做家务的孩子长大之后会在家庭、学校和社会上表现更好,而且更独立。所以父母要培养孩子们从小做家务的习惯。1. actively考查副词。分析句子结构可知,空处修饰谓语动词,修饰动词要用副词,所以要用active的副词形式actively。2. the考查冠词。此处的“study”就是上文提到的“study”,是特指,故用定冠词the 表示特指。3. on考查固定搭配。spend sth. on sth.为固定搭配,意为“把花在上“,故此处填介词on
12、。4. doing考查固定搭配。根据语境可知,这里说的是“停止做某事”,而不是“停下来去做某事”,用stop doing sth.表示,故填doing。5. who/that考查定语从句。分析句子结构可知,空处在句中引导定语从句,先行词为kids,关系代词在从句中作主语,因此本空填who/that。6. to succeed考查固定句型。be likely to do sth.为固定句型,意为“有可能做某事”。故填to succeed。7. is said考查固定句型。本句含有“be said动词不定式”结构,且这里说的是现在的一般情况,主语为Personal happiness,为单数形式,
13、因此填is said。8. helpful考查形容词作表语。本空应填形容词与kind并列作表语,故填helpful。9. dealt/should deal考查固定句型。Its time (that). 为固定句型,that从句要用虚拟语气,即从句谓语动词用一般过去式或“shoulddo”,其中should不可以省略,故填dealt/should deal。10. messages考查名词的单复数。message是可数名词,其前没有冠词,要用其复数形式,故本空填messages。. 根据提示补全句子1. 考虑到他有六个月的时间来做这件事,他并没有付出多少努力。(given that)Given
14、 that hes had six months to do this, he hasnt made much effort.2. 他总是第一个吃苦,最后一个享福。(to do 作定语)He is always the first to bear hardships, the last to enjoy comforts3. 那对年轻夫妇把我丢失的钱包还给了我,我还没来得及问他们的名字他们就走了。(before)The young couple, who returned my lost wallet, left before I could ask for their names4. 他没计
15、划好时间,结果没及时完成工作。(so that)He didnt plan his time well, so that he didnt finish the work in timeB组能力提升. 阅读理解Can exercise during childhood protect you against memory loss many decades later?Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.“This is an animal study, b
16、ut it shows that physical activity at a young age is very important not just for physical development, but for the whole lifelong track of cognitive (认知的) development during aging,” says Martin Wojtowicz of the University of Toronto, Canada. “In humans, it may delay the appearance of Alzheimers dise
17、ase (阿尔茨海默病), possibly to the point of preventing it.”Wojtowiczs team divided 80 young male rats into two equal groups, and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks. Around four months later when the rats had reached middle age the team taught all the rats to connect
18、 an electric shock with being in a specific box. When placed in the box, they froze with fear.Two weeks later, the team tested the rats in three situations: exactly the same box in the same room, the same box with the room arranged differently, and a completely different box in a different room.The
19、rats without access to a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations, suggesting they couldnt remember which one was dangerous. But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.“The r
20、esults suggest the amount of physical activity when were young, at least for rats, has influence on the brain and cognitive health in the form of better memories when were older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston, who has found that,in humans,exercise promotes the growth of ne
21、w brain cells.1. What does the study show?A. Physical activity is important for physical health.B. Using the running wheels is of benefit to the rats growth.C. Physical activity can prevent humans Alzheimers disease.D. The more exercise a rat has when young, the better memory it will possess when ol
22、der.2. How are Paragraphs 3 and 4 mainly developed?A. By analysing causes.B. By giving an example.C. By describing the process.D. By showing differences.3. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A. Exercise. B. Development. C. Benefit. D. Study.4. What is the authors attitude tow
23、ards the animal study?A. Negative. B. Objective. C. Critical. D. Doubtful.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一项科学研究,从而得出早期锻炼对大脑终生有好处的结论。1. D细节理解题。根据第一段内容,尤其是第二句“Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.”可知,早期锻炼似乎对大脑终生有好处。故选D。2. C写作手法题。根据第三段中的“Wojtowiczs team divided 80
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550122.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
