2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价13 必修第三册 UNIT 2 MORALS AND VIRTUES(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价13 必修第三册 UNIT MORALS AND VIRTUES含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 13 必修
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(十三)必修第三册UNIT 2MORALS AND VIRTUESA组基础巩固. 语法填空AI started working as a volunteer for the City of Surrey this summer. I did this because Ive always enjoyed 1. _ (help) people in any way I can. I thought if I became a volunteer for the City of Surrey, I would be able to achieve that goal. And bein
2、g a volunteer for the City of Surrey 2. _ (real) helped me branch out in many different directions. I volunteered over 256 hours of 3. _ (serve) during the summer helping with day camps, teen dances and so on.I worked hard and did my best to show everyone that this is 4. _ I love to do. I started by
3、 taking every course 5. _ (offer) through the volunteer programme and then began to apply for paid positions. By the end of the summer I 6. _ (hire) as a dance instructor. Working for the City of Surrey has provided me with so many opportunities 7. _ would not have presented themselves anywhere else
4、. I got a wellpaid job much 8. _ (early) than I had expected.I was 9. _ (thank) that I had been given the chance 10. _ (work) for such an amazing city and do my part to make it the best it can be.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者做志愿者的经历。1. helping考查动词ing形式作宾语的用法。enjoy doing sth.意为“喜欢做某事”。2. really考查副词。设空处修饰动词h
5、elped,表示“确实”,故填really。3. service考查名词。设空处作宾语,表示“服务”,故填service。4. what考查连接词。设空处引导表语从句,且在从句中作do的宾语,故填what。5. offered考查过去分词作定语的用法。course后跟后置定语,offer与course之间是逻辑上的动宾关系,且offer所表示的动作已完成,故填offered。6. had been hired考查过去完成时的被动语态。由By the end of the summer可知,应用过去完成时,又因为I和hire之间是被动关系,故填had been hired。7. that/whi
6、ch考查关系代词。设空处引导限制性定语从句修饰opportunities,且在从句中作主语,故填that/which。8. earlier考查副词比较级。由后面的than可知,应用副词比较级,故填earlier。9. thankful考查形容词作表语的用法。设空处作表语,表示“感激的”,故填thankful。10. to work考查不定式作定语的用法。the chance to do sth.意为“做某事的机会”。BMy mum is a volunteer in a public hospital. She and her friends sell things to obtain mon
7、ey for medicines or supplies that may be needed by 1. _ hospital. They also bring dinner every Monday to the people waiting 2. _ their relatives outside the hospital.One Monday, I 3. _ (stay) after school to make up a class. When my mum picked me up, she asked me to go to the hospital with her and h
8、elp with dinner. “At least, this one time,” she said. At first, I didnt want to, but in the end she convinced me and I went, 4. _ (obvious) unhappily.After we arrived and took everything out of the car, we set up the table and started serving dinner. The 5. _ (much) food we gave, the more people wou
9、ld come. Looking at peoples 6. _ (face), especially those from children, was 7. _ (amaze)! The way they brightened up reflected 8. _ (they) gratefulness for receiving this meal, and that made me feel glad for 9. _ (be) there. Since then, I have kept going every week. That day I realised that a kind
10、action is not only about receiving, 10. _ giving as well.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者的妈妈是一家公立医院的志愿者,一次妈妈领着作者去医院做饭给医院的人吃,看到人们脸上的喜悦和感激之情,作者真正明白了善举的真谛。1. the考查冠词。此处特指上文提到的那家医院。2. for考查介词,此处考查wait for“等待”这一固定搭配。3. stayed考查动词。此处是叙述其中某个周一发生的事情,根据文章语境可知,此处为一般过去时。4. obviously考查副词。此处修饰后面的副词unhappily,故使用副词obviously“明显地”
11、。5. more考查形容词比较级。此处考查the more . the more这一特殊结构。故此处使用much的比较级。6. faces考查名词。根据前面的peoples和后面的those可知,此处要使用复数形式。7. amazing考查形容词。此处主语为“Looking at peoples . children”,故amaze的形容词使用amazing形式。8. their考查代词。此处修饰名词gratefulness,故使用形容词性的物主代词。9. being考查非谓语动词。此处动词be放在介词for后面,故使用动词ing形式。10. but考查连词。根据上下文语境可知,此处为not
12、only . but (also) . 这一结构。. 根据提示补全句子1. 众所周知,观看暴力电视节目真的对孩子有害。(harm)As we all know, watching violence on TV really does_harm_to_children/does_ children_harm. 2. 端午节是追念伟大诗人屈原的中国传统节日。(in memory of)The Dragon Boat Festival is a traditional Chinese festival which_is_in_memory _of the great poet Qu Yuan.3.
13、咨询老师之后, 我下定决心主修英语。After_I_consulted_my_teacher,I made up my mind to major in English. (时间状语从句)Having_consulted_my_teacher,I made up my mind to major in English. (分词作状语)4. 如果你想提前完成这些任务的话,你现在必须集中精力来做它们。(have sth. done)If you want to have_these_tasks_finished_ahead_of_time,you must concentrate your min
14、d to do them right now.5. 在过去的几十年中,健康、教育及和平都取得了很大的进步。(a great deal of)A_great_deal_of_progress_has_been_made over the last several decades in health, education and peace.B组能力提升. 阅读理解ANaomi Shihab Nye has lots of things to write about. She never seems to run out of ideas. Naomi writes poetry for youn
15、g people and adults, but she is also the author of essays, childrens picture books, songs, and a novel for teenagers.Where does Naomi get her ideas? She sees poetry in the details of everyday life, like the way things smell or taste, the sounds of nature, the voices of her family, and the colours of
16、 a flower or a birds wing or a strawberry.Naomis poetry is also often influenced by places she has lived in and visited. Naomi was raised by her Palestinian father and American mother. She grew up in St. Louis, Missouri, US; Jerusalem Israel; and San Antonio, Texas, US. Each of these places has its
17、own unique features, which Naomi has described with her rich, descriptive language.Naomi also writes about her double cultures and the conflict between the Israelis and Palestinians in the Middle East. Today, Naomi has settled down in San Antonio. She knows many people who have a MexicanAmerican ide
18、ntity, and she works their experiences into her poetry. Naomi focuses on the ways that people of different cultures and backgrounds are similar rather than different. She has even travelled to the Middle East and Asia to promote international goodwill through the arts. Naomi firmly believes in the p
19、ower of writing to change the world and help people find common ground.Naomi Shihab Nye began writing poetry as soon as she learned how to write. She published her first poem when she was only seven years old! Since that time, Naomi has written and edited more than 20 books. She often tells young wr
20、iters to write about their daily lives the things they observe and the feelings they have. Thats a good reminder for a writer!1. Which of the following best describes Naomi according to Paragraph 1?A. Optimistic.B. Productive.C. Generous.D. Traditional.2. How does Naomi get her ideas?A. By observing
21、 the world around her.B. By visiting many different people.C. By reading famous writers works.D. By comparing features of different places.3. Where does Naomi live now?A. In Missouri, US.B. In Mexico.C. In Texas, US.D. In Israel.4. What can we learn about Naomi from the last two paragraphs?A. She ha
22、s a strong sense of social responsibility.B. She focuses more on cultural differences.C. She lived a hard life in childhood.D. She writes books for improving writing skills.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了一位著名的作家Naomi Shihab Nye从小到大的生活经历,她注重观察生活细节,是一位多产的作家;同时她还通过艺术在国际社会中传播友好和善意,是一个有社会责任感的作家。1. B推理判断题。根据第一段中的“Na
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550140.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语文S版七年级上册语文课件22.木兰诗 (共35张PPT).ppt
