2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价18 选择性必修第一册 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价18 选择性必修第一册 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(十八)选择性必修第一册UNIT 2LOOKING INTO THE FUTUREA组基础巩固. 语法填空AA new social robot has been introduced to the public at Nanyang Technological University in Singapore. The robot,1._ (call) Nadine,was built by a research team at the university.Nadine has brown hair and humanlike skin. She can talk and act
2、 like a human being and she even has her own personality. The robot can show emotions, like anger and 2. _(sad)and change into different moods, 3. _ (depend) on the topics she is talking about.Nadine is the most advanced and humanlike robot so far. She has builtin software that is similar to Apples
3、Siri, which works on 4. _ iPhone. The new social robot has capabilities that have never been implemented in other robots so far. Nadine can not only remember people she 5. _ (meet) before,but she can recall things that she said at 6. _ (early) conversations as well.Up to now, robots have been used w
4、idely in the manufacturing industry. However,more and more robots are being 7. _ (equip) with social functions. This could be important 8. _ our population becoming older. Working robots could be the solution to a decreasing workforce. On the other hand, such social robots could care for children or
5、 older people. They could play and talk with them or keep them company.Currently, Nadine 9. _ (have) a job as a receptionist at the university, 10. _ she answers questions asked by students and other visitors.【语篇解读】本文是一篇说明文。类人机器人Nadine是由新加坡南洋理工大学研究团队制作的机器人,她有着棕色的头发和像人一样的皮肤,能表达愤怒、悲伤等情感,有一定社交能力,能记住曾经遇
6、到的人、曾经说过的话。1. called考查非谓语动词。分析该句结构可知,动词call和其逻辑主语The robot之间为动宾关系,故用其过去分词作后置定语。2. sadness考查名词。根据该句中的“anger and”可知,空处与名词“anger”对应,也应当用名词形式。3. depending考查非谓语动词。分析该句结构可知,动词depend和其逻辑主语The robot 之间为主谓关系,故应用其现在分词形式。4. an/the考查冠词。句意:她装有和苹果的Siri相似的内置软件,该软件在iPhone中运行。iPhone为可数名词,且该处可以表示泛指,也可以表示特指,故填an或the。5
7、. has met考查动词的时态。根据语境以及该句中的时间状语“before”可知,该句应用现在完成时。6. earlier考查形容词的比较级。根据语境可知,该处指“更早的交谈”,故用形容词的比较级。7. equipped考查被动语态。该句主语为robots,和动词equip之间为被动关系,故应用被动语态。8. with考查with复合结构。分析该句结构可知,该句使用了with复合结构,with的宾语是our population,现在分词短语becoming older作with的宾语补足语。9. has考查主谓一致和时态。该句主语为Nadine,为单数形式,故谓语动词用单数;根据该句中的“
8、Currently”可知,该句陈述的是现在的情况,应用一般现在时,故可知答案为has。10. where考查定语从句。分析该句结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词为the university,在从句中作地点状语,故应用where。BThere were two men who 1. _(live) next to each other. One of them was a retired teacher and the other was a baker. The teacher 2. (rare) cared for the plants in his garden, but the
9、 baker was very careful with his plants. Therefore, the teachers plants were small, while the bakers plants were 3. bigger and greener.One night, 4. heavy storm hit the village. The next morning, both of the neighbours came out to check on their gardens. The baker saw that his plants 5. (destroy). H
10、owever, the teachers plants were not damaged at all and stood firm. 6. (surprise), the baker asked the teacher, “We both grew the same plants and I cared for my plants better 7. you did. How are your plants still OK?”The teacher smiled and said, “You gave your plants too much attention, so you made
11、8. too easy for them to grow. I gave my plants just a little bit of water, so their roots had to grow deeper 9. (find) more by themselves. Thats 10. my plants survived.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了两个邻居对待花园植物的不同态度,虽然退休教师不像面包师那样经常浇灌植物,但是暴风雨来临时,他的植物一点也没有受损。1. lived考查谓语动词。句意:有两个人是邻居。句中who引导定语从句,主句中用的是一般过去时,定语从句
12、中也要用一般过去时。故填lived。2. rarely考查副词。句意:这位老师很少照看花园中的植物修饰动词cared用副词。故填rarely。3. much考查副词。句意:然而面包师的植物更大更绿。修饰比较级用much表程度,故填much。4. a考查冠词。句意:一天晚上,一场大暴雨袭击了这个村子。泛指“一场”用冠词a,故填a。5. were destroyed考查时态和语态。句意:这个面包师看到他的植物被破坏了。“植物”是主语,和谓语动词是被动关系。句中所给动词saw是过去式,因此用一般过去时的被动语态。故填were destroyed。6. Surprised 考查形容词。句意:面包师感到
13、很奇怪,他问老师人感到惊讶用ed形式的形容词,故填Surprised。7. than考查比较级。句意:我比你更好地照顾植物,比较级后面跟than。故填than。8. it考查形式宾语。句意:所以你让植物生长得太容易。固定结构“makeitadj.for sb. to do sth.”表示“使得某人做某事感到”。不定式 to grow作真正宾语,用it作形式宾语,故填it。9. to find考查非谓语动词。句意:为了寻找更多的水所以植物的根部不得不长得更深。表示目的用不定式,故填to find。10. why考查表语从句连接词。句意:这是我的植物能存活的原因。be动词后是表语从句,表示原因用w
14、hy。故填why。. 根据提示补全句子1. 直到那时我才突然意识到没有人比我更幸福了。(否定词比较级)It was not until then that I suddenly realised nobody_was_happier_than I was.2. 你一到云南就请给我发电子邮件。(the instant/instantly)Please send me an email the_instant/instantly_you_reach_Yunnan. 3. 不要被说服买你实际上并不需要的东西。(persuade)Dont let yourself be_persuaded_into_
15、buying things you dont really need.4. 在缺乏母语的环境下,学习作为一门外语的英语是很难的。(absence)Learning English as a foreign language is very difficult in_the_absence_of_a_ native_language_environment.5. 那对父母强烈反对他们的女儿单独去那里。(oppose)The parents strongly_opposed_their_daughter_going_there_alone.B组能力提升. 阅读理解AFuturologists ar
16、e making a lot of predictions about our future life and they are predicting how we will travel, work and live in the next 30 years. By 2048, some futurologists foresee that some “talking” buildings will appear in our life.By the middle of the century, it is believed that buildings will be able to “t
17、alk” to people through various sensors when the heating needs to be turned on. As a result, there will be no switches or controls. Instead, a lot of networks will appear, which can be compared to a human nervous system.In the next 30 years, buildings will be made from translucent (半透明的) concrete pla
18、stics and shapechanging materials. All of them can heal themselves at that time. As architects are racing to develop the worlds tallest buildings, there will be a need for new kinds of elevators, through which vehicles could even travel into the buildings. German engineers have already started worki
19、ng on such technology called Multi.By the midcentury, scientists believe that buildings will be miles tall. Some of them may be very large and their capacity even enables them to function as small cities. By comparison, at present, the worlds tallest building, the Burj Khalifa in Dubai, measures 829
20、.8 metres high. As the future building can rise through the clouds, their windows will be replaced by virtual screens. In this way, people can choose any view as they like. At height extremes, a London Spaceport is also likely to come into being by 2048 as the space industry develops very quickly. T
21、here is a huge cost advantage going to space from as high a base as possible, so a spaceport is very likely to be over 10km and even as much as 30km, using carbonbased materials.1. How will the heating system be controlled in the future?A. Through the net.B. Through sensors.C. Through switches.D. Th
22、rough mobiles.2. What might happen to the future buildings in a disaster?A. They can recover by themselves.B. They can seek help automatically.C. They can transport people into space.D. They can protect people against harm.3. What is likely to be the advantage of Multi?A. Making it possible to build
23、 high buildings.B. Allowing vehicles to travel into buildings.C. Connecting the earth with space.D. Seeing the scenes as you please.4. Whats the best title for the text?A. Advanced TechnologyB. Our Life in the FutureC. Predictions on FutureD. Future Buildings【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了未来的楼房是什么样子的。1. B细节理
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550145.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
