分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价27 选择性必修第三册 UNIT 1 ART(含解析)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550153
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:62.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价27 选择性必修第三册 UNIT ART含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 27 选择性 必修 第三 ART
    资源描述:

    1、课时质量评价(二十七)选择性必修第三册UNIT 1ARTA组基础巩固. 语法填空AA painting with a 1. _(long) of 1,014.37 metres has received a Guinness World Record title for the longest drawing by an individual artist. The record was announced at the Simatai Great Wall on Saturday, 2. _is surrounded by the verdant(草木苍翠的) mountains of an

    2、 early autumn, and the painter folded the painting with great care 3. _ the presence of many viewers. 4. _ took artist Guo Feng two months to complete the blackandwhite painting named Yongsheng in Chinese, meaning living forever. Clearly 5. _(inspire) by the view of the Great Wall from the sky, he w

    3、anted to call for peace and harmony in the world. In fact, Guo Feng is 6. _(familiar) to the public as a music producer than as a painter. And one of his songs, Let the World Be Filled with Love, has enjoyed great popularity all over the country for 7. _ (decade)The painting is made up of 10 subthem

    4、es, and was created 8. _(large) using marker pens. “I 9. _(draw) for more than 10 hours a day over the past months and sometimes I began working at 4 am.,” said Guo. “Creating the work on the Great Wall was an unprecedented (空前的) lonely and quiet time for me 10. _(look) into my past, today and the f

    5、uture,” he added.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍一幅长度为1 014.37米的画永生。它创造了一项新的吉尼斯世界纪录,成为单人创作的最长画作。1. length考查名词。with a length of意为“长度为”。不定冠词用在名词前面,所给词long“长的”,是形容词,其名词是length“长度”。故填length。2. which考查非限制性定语从句。此处the Simatai Great Wall是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句中作主语,应使用which引导。故填which。3. in考查介词。in the presence of“在面前”为固定词组。故

    6、填in。4. It考查固定句型。It takes sb. some time to do sth.“做某事花费某人多长时间”为固定句型。此处it是形式主语,动词不定式是真正的主语。故填It。5. inspired考查非谓语动词。此处句子主语he和inspire之间是被动关系,应用过去分词作原因状语,故填inspired。6. more familiar考查形容词的比较级。根据句中的than可知,此处使用比较级,故填more familiar。7. decades考查名词的单复数。decade“十年”,此处指“几十年”,所以用复数形式,故填decades。8. largely考查副词。此处use

    7、是动词,由副词修饰,故填largely。9. have been drawing考查时态和主谓一致。根据“over the past months”和“for more than 10 hours a day”可知,此处用现在完成进行时态。主语为I,故填have been drawing。10. to look考查非谓语动词。此处是动词不定式作后置定语修饰time,故填to look。BEdinburgh, 1. _ (locate) in the southeast of Scotland, is the capital of Scotland.With its museums, shops

    8、, wonderful historic castles and many restaurants, there are many interesting things for visitors 2. _ (enjoy) all year round.Besides, there is more to have fun in Edinburgh. Each year, the Edinburgh International Festival takes place in the city. In late summer, for three weeks, the festival presen

    9、ts classical music, theatre, operas and dances throughout the city. Whatever your cultural 3. _ (taste) are, you are sure to find something to enjoy.So far, the Edinburgh International Festival 4. _ (earn) its reputation as one of the worlds 5. _ (great) celebrations of the arts. The founders believ

    10、e that the programmes should be of the highest possible artistic standard 6. _ (present) by the best artists in the world, that the festival should enrich the cultural life of Europe 7. _ that it should provide a platform for the flowering of the human spirit.The 8. _ (popular) of the festival led 9

    11、. _ the birth of another festival soon the Edinburgh Fringe Festival. Both of them have been 10. _ (wide) popular over the past 70 years.【语篇解读】本文是一篇说明文。苏格兰首府爱丁堡有很多博物馆、古老的城堡和餐馆等等,游客一年四季都可以在这里享受乐趣。爱丁堡国际艺术节更是享有世界上最好的艺术节之一的美誉。1. located考查非谓语动词。这句话的谓语动词是is,所以空格处应填非谓语动词,Edinburgh与locate之间为逻辑上的被动关系,所以用过去分词

    12、作定语。故填located。2. to enjoy考查不定式。“for宾语不定式”是英语中一个常见的结构,可以在句中作主语、宾语、表语、定语等多种句子成分,在这句话中作名词interesting things的后置定语。在这句话中visitors与enjoy之间是主动关系,所以使用不定式的主动语态。故填to enjoy。3. tastes考查名词的单复数。空格位于be动词前,所以应填名词形式。taste本身是可以作名词的,表示“味道,口味”。空格后的be动词是are,所以空格处填名词的复数形式。故填tastes。4. has earned考查现在完成时。分析句子成分可知,空格处缺少谓语。由句中

    13、的So far可知,这句话应用现在完成时。主语the Edinburgh International Festival表达单数意义,所以谓语动词使用单数形式。故填has earned。5. greatest考查形容词的最高级。空格位于名词前,所以使用形容词。由句中的one of可知,这里应填形容词的最高级形式。故填greatest。6. presented考查非谓语动词。这句话的谓语为should be,所以空格处应填非谓语动词,the programmes与present之间是被动关系,所以用过去分词作定语,故填presented。7. and考查连词。这句话的谓语动词为believe,其后

    14、跟了三个并列的that从句作宾语。所以在最后一个that从句前应使用并列连词and,故填and。8. popularity考查名词。空格处单词在句中作主语,所以使用名词。“popular”的名词形式为popularity,故填popularity。9. to考查固定搭配。lead to意为“导致”,故填to。10. widely考查副词。空格处单词修饰形容词popular,所以应填副词形式。故填widely。. 根据提示补全句子1. 尽管九十多岁了,爷爷仍旧偶尔打网球。(even though)My grandfather still plays tennis now and then, _e

    15、ven_though_hes_in_his_ nineties. 2. 这个问题很难解决,但我并没有放弃。(solve)The problem was_difficult_to_solve,but I didnt give up.3. 显而易见, 智能手机在我们的日常生活中起着越来越重要的作用。(it作形式主语)It_is_obvious_that smartphones play a more and more important role in our daily life.4. 在这封信中,我想对您给予我的帮助表示由衷的感激。(convey)In this letter, I would

    16、 like to convey_my_sincere_appreciation_to you for your help.5. 并非所有的学生在大学毕业后都能保证得到一份工作。(guarantee)Not_all_students_are_guaranteed to find a job when they graduate from college.B组能力提升. 阅读理解AKettles Yard, CambridgeThis modern art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Jim Ede and re

    17、opened in February, following a twoyear redevelopment by Jamie Fobert Architects. This means a new caf, a fourfloor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallerys permanent collection includes works of Joan Mir, Henry Moore and Barbara Hepworth.Being Brune

    18、l, BristolTo celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunel, Being Brunel opened in March on Bristols harbourside. The museum included a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessions, inclu

    19、ding an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.Royal Academy of Arts, LondonThe RA reopened on 19 May for its 250th anniversary,following a renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three galleries, which will host exh

    20、ibitions with a focus on contemporary art and architecture. The grand facade (正面) of the Burlington Gardens building has also been restored possibly the first time its had a proper clean in its 150year history.V&A, DundeeOne of the most significant new openings of the year will be Scotlands first de

    21、signed museum and also the first V & A anywhere outside of London on 15 September. The museum building sits on the River Tay. It will celebrate Scottish designs and objects in its collection.1. What do we know about Being Brunel?A. It has a long school report.B. It includes three galleries.C. It is

    22、familyfriendly.D. It possesses permanent collections.2. The purpose of the RA reopening is _.A. to expand the exhibitionB. to mark its 250th anniversaryC. to display contemporary artD. to present its 150year history3. What is the purpose of the passage?A. To attract more visitors to the UK.B. To com

    23、pare different tourist attractions.C. To describe some famous museums and artists.D. To introduce openings of some famous art galleries and museums.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了四个艺术馆或博物馆的特点、展出的内容等。1. C细节理解题。根据Being Brunel, Bristol部分中的最后一句“It is a good place for families to strengthen connections.”可知,Being Br

    24、unel是一个家庭友好型博物馆。故选C。2. B细节理解题。根据Royal Academy of Arts, London部分中的“The RA reopened on 19 May for its 250th anniversary,following a renovation(翻新) with a gallery and expanded exhibition programme.”可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选B。3. D写作意图题。通读全文可知,文章介绍了一些著名的艺术馆或博物馆开放的信息。故选D。BPhiladelphias Magic Gardens make

    25、s up a folk art centre, gallery space, and a nonprofit organisation showcasing the works of mosaicist (镶嵌设计师) Isaiah Zagar.Zagar devoted himself to beautifying the South Street neighbourhood in the late 1960s, when he moved to the area with his wife Julia. The couple helped the area by purchasing an

    26、d repairing some old buildings, often adding colourful mosaics on both their private and public walls. The first such project was Julias stillbusy folk art store, the Eyes Gallery at 402 South Street.Zagar started working on the Magic Gardens in 1994 in the deserted parking lot near his studio. He s

    27、pent the next fourteen years sculpting multilayered walls and decorating the 3,000 square foot space. The installation (装置艺术), primarily consisting of found objects and contributions from the community, finally covers half a city block with countless patterns and colours. It shows Zagars many artist

    28、ic influences, as well as the events and experiences of his life.In 2002, the owner of the onceunused parking lot decided to sell the land in response to rising South Street property values. Unwilling to witness the destruction of Zagars neighbourhood art environment, the community rushed to support

    29、 the artist. His creation, newly titled Philadelphias Magic Gardens, turned into a nonprofit organisation with the intention of preserving and promoting Zagars works at the site of the Magic Gardens and throughout the South Street region.The Magic Gardens is now a permanent art institution that is o

    30、pen to visitors throughout the year. Trained guides are available to lead tours of the Magic Gardens and Zagars surrounding public wall paintings. In addition, it offers monthly mosaic workshops led by Zagar himself, and regularly hosts concerts, dance performances, and other public events.4. How di

    31、d Zagar help the South Street neighbourhood?A. He moved to the area with his family.B. He worked to improve its surroundings.C. He opened a folk art store with his wife.D. He managed to buy all the old buildings.5. What does Paragraph 3 intend to tell us?A. Great achievements of Zagar.B. Special ski

    32、lls of installing art.C. Location of the Magic GardensD. Early history of the Magic Gardens.6. What do the local residents think of Zagars works?A. They harm the environment.B. They can bring in profits.C. They should be removed.D. They are precious treasures.7. What can tourists do in Philadelphias

    33、 Magic Gardens?A. Paint the walls on the spot.B. Put on music performances.C. Enjoy some Zagars works.D. Attend some dance courses.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了艺术家Zagar创作的“魔幻花园”。4. B细节理解题。根据第二段中的“The couple helped the area by purchasing and repairing some old buildings, often adding colourful mosaics on both

    34、 their private and public walls.”可知,他是通过改善周围环境来帮助改善社区环境的。故选B。5. D推理判断题。根据第三段可知,这一段主要是关于魔幻花园是如何建成的。由此可推知第三段旨在告诉读者魔幻花园的早期历史。故选D。6. D推理判断题。根据第四段中的“In 2002, the owner of the onceunused parking lot decided to sell the land in response to rising South Street property values. Unwilling to witness the destr

    35、uction of Zagars neighbourhood art environment, the community rushed to support the artist.”可推知,当地居民认为Zagar的作品是珍贵的宝物。故选D。7. C细节理解题。根据最后一段中的“The Magic Gardens is now a permanent art institution that is open to visitors throughout the year. Trained guides are available to lead tours of the Magic Garde

    36、ns and Zagars surrounding public wall paintings.”可知,游客可以欣赏到一些Zagar的作品。故选C。. 完形填空28yearold Jermaine Scott set up in business as a barber in Madison, Tennessee, about a year ago. He gradually noted the kids were 1 to tablets and cellphones when they came to the barbershop. It was 2 to cut their hair w

    37、hen they were focused on those. That led to the 3 of Scotts “Barbershop Books Day” when kids could come and get a 4 haircut. What was required? They had to 5 a book while they got it.He created “Barbershop Books Day” to help not only the kids, but also the parents. Madison has many lowincome familie

    38、s and many are focused on just keeping their 6 on. For people in this community, $15 for a haircut per kid is not easy to 7 so in some way a reduction in the price can 8 .Scott began his initiative (倡议) by 9 five library books and putting them near his chair. Book 10 began pouring in when a local ne

    39、ws station got 11 of what he was doing. Scott plans on taking his initiative a step further by 12 his “Barbershop Books Day” to an “Ice Breaker Book Tour” where he 13 to get kids excited to learn while also giving them 14 role models through motivational speakers. Scott said, “If I step outside my c

    40、omfort zone and tell them school is cool, 15 it will guide them in the right direction.”1. A. adaptedB. reducedC. gluedD. accustomed2. A. safeB. hardC. possibleD. pleasant3. A. advertisementB. supportC. celebrationD. birth4. A. satisfyingB. discountedC. freeD. thorough5. A. borrowB. purchaseC. readD

    41、. choose6. A. handsB. hairC. shirtD. lights7. A. overlookB. affordC. believeD. decline8. A. ariseB. compensateC. countD. progress9. A. stealingB. buyingC. donatingD. borrowing10. A. contentsB. titlesC. ordersD. donation11. A. windB. holdC. sightD. chance12. A. expandingB. applyingC. comparingD. addi

    42、ng13. A. agreesB. intendsC. deservesD. proves14. A. typicalB. classicC. positiveD. alternative15. A. generallyB. certainlyC. accordinglyD. hopefully【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了28岁的Jermaine Scott在麦迪逊县通过为孩子打折理发的方式,来帮助孩子学习和远离电子设备。他的行为被电台报道,书籍捐赠开始大量涌入,他也打算将计划扩大,希望这能引导孩子们走向正确的方向。1. C结合后文“to tablets and cellphone

    43、s”可知,这些来理发的孩子专注于平板电脑和手机,好像粘在上面一样。故选C。2. B结合后文“to cut their hair when they were focused on those”可知,当那些孩子专注于那些电子设备时,理发变得很难。故选B。3. D结合后文“of Scotts Barbershop Books Day”可知Scott注意到孩子们专注于电子设备的情况,导致了Scott的“理发店图书日”的诞生。故选D。4. B根据后文“in some way a reduction in the price”可知,孩子可以享受打折理发。故选B。5. C根据后文“a book”可知,此处

    44、是指读书。故选C。6. D根据上文“Madison has many lowincome families and many are focused on just keeping .”可知,麦迪逊县有许多低收入家庭,许多家庭的注意力都集中在维持家庭运转上。此处keep ones lights on可以理解为满足日常基本生活需要。故选D。7. B上文提到麦迪逊县有许多低收入家庭,所以要付得起每个孩子理发的15美元也不是件容易的事情。故选B。8. C因为家庭不富裕,所以理发能获得打折也很重要。故选C。9. D根据后文“five library books”可知书是从图书馆借的。故选D。10. D

    45、根据后文“began pouring in when a local news station .”可知新闻电台报道了他的行为,导致书籍捐赠大量涌入。故选D。11. A根据后文“of what he was doing”可知新闻电台得知了他的行为,短语get wind of意为“听到的风声,得知”。故选A。12. A结合后文“his Barbershop Books Day to an Ice Breaker Book Tour”可知此处是指将他的“理发店图书日”扩展为“打破僵局的图书之旅”。expand to意为“扩大到”。故选A。13. B结合后文“to get kids excited to learn”可知Scott打算让孩子们兴奋地学习。intend to意为“打算”。故选B。14. C根据后文“motivational speakers”可知是通过励志演说家给他们树立积极的榜样。故选C。15. D根据后文“it will guide them in the right direction”为一般将来时,可推知是指一种希望,希望这能引导他们走向正确的方向。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价27 选择性必修第三册 UNIT 1 ART(含解析)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550153.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1