2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价3 必修第一册 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价3 必修第一册 UNIT TRAVELLING AROUND含解析新人教版 2022 新
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三)必修第一册UNIT 2TRAVELLING AROUNDA组基础巩固. 语法填空ANational Fun at Work Day is a day to have fun at work. Not everyone agrees 1. _ it is. Some websites say it is in the final days of January, while others say it is April 1st. The workplace is usually not such a 2. _ (comfort) place. National Fun at W
2、ork Day changes this a little so that peoples jobs are not all work and no play. The idea behind this event is that workers perform better when 3. _(laugh). Production increases and there is better customer 4. _ (serve). Having fun at work also creates better relations, 5. _ (especial) if the bosses
3、 join in and share the fun.Having fun at work is 6. _ important part of many large companies today. Internet companies like Google and Yahoo encourage their workers 7. _(relax) and do things at work. Workers set up mini basketball hoops (篮筐) in their offices and people can wear what they want and de
4、corate their desks. Fun at work 8. _(study) by experts for years. Psychologist and author Matt Weinstein 9. _(write) a book on management called Managing to Have Fun. Perhaps every day should be fun at work. It would certainly make people happier, and thats what lifes all 10. _.【语篇解读】National Fun at
5、 Work Day是一个很好的节日。通过这种工作中的放松,人们既能愉快地工作,又能高效地完成工作。1. when考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句;再根据下文中的“it is in the final days of January”可知,此处应用when。2. comfortable考查形容词。句意:工作场所往往不是一个舒适的地方。空处修饰名词place,故用comfort的形容词形式comfortable,其意为“舒适的,舒服的”。3. laughing考查非谓语动词。句意:身心放松时员工(在工作中)会表现得更好。when引导的时间状语从句用了省略形式,从句主语与主句主语一样
6、,均为workers,且主语与laugh之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词。4. service考查名词。句意:产量增加,客户服务更上一层楼。空处作主语,且其前有修饰词better customer,故用名词service“服务”。5. especially考查副词。此处指“尤其是如果老板加入进来并分享这份快乐”。空处修饰整个从句,故用副词especially作状语。6. an考查冠词。句意:如今在工作中放松是很多大公司的重要的一部分。此处表泛指,且important以元音音素开头,所以用不定冠词an。7. to relax考查非谓语动词。句意:互联网公司比如谷歌和雅虎鼓励它们的员工在工作时
7、放松和做其他事情。encourage sb. to do sth.为固定搭配,意为“鼓励某人做某事”。8. has been studied考查时态和语态。根据空后的“for years”可知,此处用现在完成时,且主语Fun at work是谓语动词study的承受者,所以用现在完成时的被动语态。9. wrote考查时态。根据语境可知,心理学家和作家Matt Weinstein写了一本关于管理的书。写书的动作显然发生在过去,故用一般过去时。10. about考查介词。句意:这当然会让人们更幸福,那是生活的目的所在。此处about表示“目的是;涉及方面”。B(2020山东日照模拟)Shenqua
8、n Guyu, a large health and leisure village club, covers 1. _ area of more than 4,000 acres in Yanggao County, Datong City in North Chinas Shanxi Province, and is one of the 2. _ (large) hot spring bases in North China.The club offers a variety of leisure activities, including paying a visit to Xujia
9、yao Culture Park 3. _ visitors can get a better understanding of Xujiayao people, ride the horse, or take a bite of authentic local cuisine.It is worth 4. _ (note)that the hot spring industry has gained fame in Datong City thanks to its rich hot spring resources in the surrounding counties. And the
10、local government also 5. _ (take) the hot spring industry as the driving force to boost economic and tourism 6. _ (grow). The village club takes advantage of hot springs as the major theme in the hotel building. The water here is collected from mineral springs, and the temperature of the water can b
11、e as high as 63.5. 7. _, visitors can also enjoy outdoor hot springs in winter. The village club 8. _ (active) develops green agriculture industry and has invested more than 200 million yuan in the botanical gardens for people 9. _ (appreciate), which act as places for visitors to embrace nature. Th
12、e club can receive more than 6,000 tourists at the same time and 10. _ (award) as the nationallevel cultural tourism project in 2017.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了山西省大同市阳高县的大型健康休闲度假村神泉古域。该度假村拥有丰富的地热资源和多姿多彩的休闲娱乐活动,并获得当地政府的大力扶持,在2017年获得了“国家级文化旅游项目”的称号。1. an考查冠词。cover an area of . 为固定用法,意为“占地”,故填an。2. largest考查形
13、容词的最高级。 “one of the形容词最高级复数名词(短语)”为固定搭配,意为“最的之一”,因此设空处应用形容词的最高级形式。故填largest。3. where考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导定语从句,先行词是Xujiayao Culture Park,定语从句中缺少地点状语,此处应用where引导该从句。故填where。4. noting考查非谓语动词。be worth doing为固定搭配。故填noting。5. has taken/takes考查时态和主谓一致。根据语境可知,此处表示过去发生的动作对现在造成的影响,应用现在完成时;此处也可理解为在陈述一般事实,应用一般现
14、在时,且主语为the local government,故填has taken/takes。6. growth考查名词。此处表示“经济和旅游业的增长”,在句中作boost的宾语,应用名词。故填growth。7. Therefore/Thus考查副词。句意:因此,游客还可以在冬天享受户外温泉。根据句意可知,前后句之间是因果关系,故填Therefore/Thus。8. actively考查副词。设空处修饰动词develops,应该用副词。故填actively。9. to appreciate考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处在句中作状语,表示目的,应用动词不定式,表示投资是为了让人们去欣赏,
15、故填to appreciate。10. was awarded考查时态和语态。设空处在分句中作谓语,句子的主语The club与award之间是被动关系,且本分句的时间状语是in 2017,故此处应用一般过去时的被动语态。故填was awarded。. 根据提示补全句子1. 那么多人盯着她,这个小女孩在舞台上感到非常紧张。(focus on)With so many people focusing_their_eyes_on_her,_the little girl felt very nervous on the stage.2. 正是因为做兼职工作,大学生们才能获得社会经验,开阔视野。(强
16、调句型)It_is_because_of_doing_parttime_jobs_that college students can gain social experience and broaden their horizons.3. 很遗憾你错过了在北京举办的2019世界机器人大会。(it作形式主语)Its_a_pity_that_you_missed the 2019 World Robot Conference held in Beijing.4. 他刚刚坐下,班主任就来了。(倒装句)He had just taken his seat; then came_the_head_tea
17、cher. 5. 除了他的孙子之外,这个老人谁也不想见。(other than)The old man wanted to see nobody other_than_his_grandson.B组能力提升. 阅读理解ABIG BUS TOURS THE PERFECTINTRODUCTION TO SYDNEYHop an opentop doubledecker bus to experience the celebrated scenery, landmarks and attractions of Sydney and Bondi Beach. Its the perfect way
18、to see and explore the “Harbour City”. Top 5 reasons to tour with Big Bus Sydney hopon and hopoff service:Hopon and hopoff as much as you like; 1 or 2 Day Ticket valid for both Sydney and Bondi Beach tours; 360degree views; Great photo opportunities; Entertaining and informative commentary (解说) in a
19、 choice of 8 languages (Earphones are available from your driver). Sydney tours depart and finish at stop 1First tour starts at 8:30 am. Frequency 15 20 minutes.Bondi tours depart and finish at stop 24/12First tour starts at 9:30 am. Frequency 30 minutes.All services end at 7:30 pm. in peak season a
20、nd 6:30 pm. in offpeak season.Prices and savingsCLASSIC TICKETPREMIUM TICKETDELUXE TICKETADULT$50$70$99CHILD$35$46$70SENIOR/STUDENT$45$63$90FAMILY2 adults & 2 children$1351 childgoes free$1861 childgoes free$292Save 10% when you prebook online.Where to buy ticketsFrom any uniformed Big Bus staff; On
21、 the bus at any Big Bus stop; www. ; The Big Bus mobile app; Our information centre.1. What makes the Big Bus Tours attractive for tourists?A. Low price.B. Wonderful attractions.C. Experienced guides.D. Choices of different vehicles.2. How much should 2 adults with 1 child pay for the premium ticket
22、 online in advance?A. $140.B. $167.40.C. $186.D. $203.3. In which part of a newspaper can we most probably read this text?A. Geography.B. Whats on.C. Travelling.D. Feature.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了乘坐大巴游览悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。1. B推理判断题。根据第一段的内容可知,登上一辆敞篷双层巴士,体验悉尼和邦迪海滩的著名风景、地标和景点。这是游览和探索这个“海
23、港城市”的完美方式。据此可推知,悉尼著名的景点吸引游客乘坐大巴游览,故B项正确。2. B数字计算题。根据题干关键词“2 adults with 1 child”和“premium ticket online in advance”定位到文章中的价格信息表和信息表下方的“Save 10% when you prebook online.”,两个大人和一个小孩的价格为$702$46$186,优惠10%,即$186(110%)$167.40。3. C文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了乘坐大巴游悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。据此可推知,本文最可能选自报纸
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550156.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
