分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型2023版新教材高中英语 单元质量检测(四)Unit 4 History and Traditions 新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550466
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:308.56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版新教材高中英语 单元质量检测四Unit History and Traditions 新人教版必修第二册 2023 新教材 高中英语 单元 质量 检测 Unit 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、单元质量检测(四)UNIT 4HISTORY AND TRADITIONS第卷选择题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How will the woman get to the airport?ABy bus. BBy taxi. CBy car.2Whats the mans plan for tonight?ATo go out for dinner.

    2、BTo write a work report. CTo cook some chicken.3Whats the most probable relationship between the speakers?AClassmates. BWorkmates. CTeacher and student.4How does the woman most probably feel now?ARelaxed. BSurprised. CWorried.5What are the speakers most probably talking about?AA book. BA newspaper.

    3、CAn experience.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What day is it today?AFriday. BSaturday. CSunday.7Who is the woman speaking to?AA friend. BA performer. CA ticket seller.听第7段

    4、材料,回答第8、9题。8Why will the man go to Germany?ATo do sightseeing. BTo see his girlfriend. CTo visit a friends family.9How is calling a strangers family name in Germany?ANormal. BImpolite. CFriendly.听第8段材料,回答第10至12题。10What did the man dream of becoming as a teenager?AA writer. BA college teacher. CA suc

    5、cessful businessman.11How many languages is the man learning now?A1. B2. C3.12What does the woman think of learning new languages?AUnnecessary. BImportant. CDifficult.听第9段材料,回答第13至16题。13Who came to Davids place this morning?AMrs Brown. BA repairman. CA TV seller.14What did Mrs Brown do four days ago

    6、?AShe broke her TV. BShe called a TV repair shop. CShe went to the TV repair shop.15What did David decide to do in the end?ABuy a smart TV. BAsk others to fix his TV. CWatch TV on the Internet.16How long has David had his TV?AFor eight years. BFor ten years. CFor thirteen years.听第10段材料,回答第17至20题。17W

    7、hat is the text mainly about?AHow to live green. BHow to save energy. CHow to protect trees.18What does the man suggest doing at first?ARecycling plastic bottles. BUsing reusable bottles. CBuying cheap glasses.19Why should we buy local fruits and vegetables?AThey cost less. BIts more convenient. CIt

    8、s good for the environment.20What does Cool Earth do?AGive money to the poor. BProduce clean energy. CSave trees.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Most Beautiful Old BuildingsThis list brings you some of the most beautiful and the oldest buildings in th

    9、e world. Enjoy!The Great Wall of ChinaChina (more than 2000 Years) We have all heard a lot about the Great Wall of China and some of us have even been lucky enough to visit it personally. Even looking at it in the pictures, we can guess that the journey to building this great monument would have bee

    10、n a long one.The PantheonItaly (1884 Years) Built in 126 AD, being 190 feet tall and around 276 feet wide, Pantheon was primarily built in honor of all the gods of Ancient Rome. The Pantheon has an opening in the center through which the light enters and it is called the Oculus.The Amphitheater of E

    11、L JemTunisia (17111809 Years) The Amphitheater was the thirdlargest amphitheater of the Roman empire and is still under its hold. It was known to hold around 30,000 people in the prime of its freshly constructed period. There was a hidden basement that was discovered later and was known to hold wild

    12、 beasts.The Leaning Tower of PisaItaly (638 Years) The Leaning Tower of Pisa was actually a bell tower of Duomo di Pisa. It was not built to be leaning but it actually leaned this low over time. If it hadnt, however, it wouldnt have gotten such attention from the world to actually make a wonder.21Wh

    13、ich of the building is the oldest?A.The Leaning Tower of Pisa. BThe Amphitheater of EL Jem.C.The Pantheon. DThe Great Wall of China.22Of the old buildings, which was built for a religious purpose?A.The Leaning Tower of Pisa. BThe Amphitheater of EL Jem.C.The Pantheon. DThe Great Wall of China.23What

    14、 is the function of the basement of the Amphitheater?A.To lock wild beasts. BTo store food and wine.C.To serve as hidden bedrooms. DTo accommodate foreign guests.B“Please dont travel to Wuhan unless its absolutely necessary,” Zhong Nanshan, a famous respiratory (呼吸科的) expert, reminded the public whe

    15、n the novel coronavirus first hit Wuhan. But despite the danger, he, 84, rushed on an overnight train to Wuhan to fight the disease.Zhong Nanshan is known as the hero who defeated SARS in 2003. His image and messages are flooding (遍布) social media. Many people say they “trust every word of Zhong”. H

    16、e has given Chinese people confidence in winning the battle.A great doctor and honest scholar (学者)Growing up in a family of doctors, Zhong lives by a simple motto (信条): save lives and always be honest. In 2003, when SARS hit China, he volunteered to treat patients and asked his colleagues to send th

    17、eir most serious cases to him. After months of work, his treatment plan for SARS was adopted (采纳) by China and then the whole world, saving thousands of lives, Peoples Daily reported.Zhong is also known for being an honest scholar. In 2003, when authorities (官方) said that the SARS virus was under co

    18、ntrol, he publicly refuted their claim. “I couldnt help myself, I said its not all under control,” Zhong said in a later interview. His honesty won widespread praise from the Chinese public.Back to the front linesSeventeen years later, Zhong is once again leading an expert team to study the novel co

    19、ronavirus. Although this new virus is known to be more dangerous to the elderly, Zhong doesnt seem worried about his own safety.On January 18, he took a highspeed train from Guangzhou to Wuhan. Two days later, he became the first expert to make certain that the new virus can be spread between humans

    20、. On January 29, he and his colleagues spent over four hours online checking five patients who were in serious condition. The next day, he chose the treatment for those patients. Under his guidance, his team developed a rapid test kit (快速检测试剂盒) for the disease that can show results within 15 minutes

    21、.As Peoples Daily wrote, “the 84yearold Zhong Nanshan shows his professionalism as a scholar, courage as a soldier, and a sense of duty as the backbone (脊梁) of our nation.”24What achievements did Zhong make in the fight against SARS?A.He was the first doctor to start treating SARS patients.B.He trea

    22、ted the most serious patients online.C.His treatment plan saved lots of people.D.He stated that SARS was under control.25What does the underlined word “refute” mean?A.To support others opinions. BTo say that something was not true.C.To mock or laugh at authorities. DTo be in the fight against the di

    23、sease.26What has Zhong done to fight the disease caused by the new virus?A.He warned people that the virus could spread between humans.B.He treated five severe patients in a day.C.He chose some special patients to receive treatment.D.The test kit from his team can show results in 15 seconds.27Whats

    24、the purpose of the text?A.To encourage people to stay at home. BTo state the importance of Zhongs warning.C.To guide people to be honest and brave. DTo praise Zhongs courage and spirit.COther cultures can be different from yours in many aspects! They may eat different foods and live in different typ

    25、es of houses. People probably speak different languages and have beliefs and customs very different from yours. However, they can also be similar in ways of connecting with each other. We sometimes call these means of communication “universal languages”Some legends hold that, thousands of years ago,

    26、 there was a single language spoken by everyone on Earth. It is fun to think about a time when everyone may have been able to communicate in the same language though historical evidence does not support this,_of course.Today, there are thousands of languages spoken around the world. Yet, there are s

    27、ome means of communication that go beyond words and allow people of wildly different backgrounds to communicate and share emotions and feelings. For example, some people believe music is a universal language. There may be some scientific support for this idea, too. Experts have learnt that, across c

    28、ultures, people can recognise three common emotions in music: happiness, sadness and fear.So what other types of universal languages might there be? Some people believe dance is a universal language. Along with music, dancing seems to be a common interest shared by people all over the world. Do you

    29、think you could see a dance from another culture and make some reasonable guesses about the ideas and emotions behind it? We bet you could!Another universal language that you might not have thought of is maths! If you think about it now, though, it just makes sense. The value of pi is roughly 3.1415

    30、9 no matter where you are on Earth. Likewise, figuring out the value of something involves the same mathematical calculations, regardless of whether youre counting in dollars, pesos or coconuts.28What does the underlined word “this” in Paragraph 2 probably refer to?A.The view that people only used o

    31、ne language.B.The fact that there used to be many languages.C.The evidence that proves old languages funny.D.The doubt that people didnt understand each other.29Why is music regarded as a universal language?A.It can be enjoyed by people from all walks of life.B.It can be understood more easily than

    32、languages.C.It usually comes from different backgrounds.D.It helps people to share common feelings.30What are the universal languages according to the passage?A.Maths, English and music. BMusic, dance and maths.C.History, culture and music. DEmotion, pi and music.31What can be a suitable title for t

    33、he text?A.Various Differences in Different Cultures BMusic Helps People Show FeelingsC.Universal Languages Connect Different Cultures DCrossCultural Communication HistoryDNo one is sure where and when the expression “applepie order” began. Its said that the housewives of New England liked to cut the

    34、ir apples into pieces. Then they filled pie pans with them in an organised way, row upon row. As one writer said, the women of New England loved to have everything in its place. This perhaps explains why it is generally believed that “applepie order” began in New England.Another old expression, “app

    35、le of discord”, comes from ancient myth (神话), however. The myth says that all the gods and goddesses were sitting around the table to celebrate the marriage of Thetis and Peleus. One of the goddessesEris was a troublemaker. She threw a golden apple on the table to be given as a prize to the most bea

    36、utiful goddess. It was not an easy decision to make. How could they choose among Hera, Athena and Aphrodite? Paris was given the task of deciding. He decided to give the golden apple to Aphrodite. Hera and Athena were very angry and threatened him. This, the myth says, began the long Trojan War.At o

    37、ne time, the tomato was called the love apple. That was a mistake. In the sixteenth century, Spain brought the tomato from South America. Spain then sold the tomato to Morocco. Italian traders carried it to Italy. The Italian name for the tomato was “pomo di Moro”apple of the Moors. When French grow

    38、ers brought it in from Italy, they thought “di Moro” meant “damour”the French word for love. And so “pomo di Moro” became the apple of love.People believe many things about the apple. One belief is that it has great power of keeping people healthy. A very common expression is “An apple a day keeps t

    39、he doctor away.”Another belief is based on fact. The expression is “One rotten apple spoils the barrel.” When an apple begins to go bad, it ruins all the other apples around it in the box. The expression has come to mean that one bad person in a group can cause everyone to act badly.32Which of the f

    40、ollowing is TRUE about the phrase “applepie order”?A.It began in New England. BNobodys sure where and when it began.C.Everyone is sure where it began. DIt has been put into use recently.33Whats the meaning of “apple of discord”?A.Cause of disagreement. BSituation of danger.C.Everything in agreement.

    41、 DEverything in good order.34Whats the purpose of the third paragraph?A.To show us a mistaken idea.B.To tell us a love story about apple.C.To explain how the tomato was called the apple of love.D.To show how the tomato was brought in from South America.35Which of the following expressions is about h

    42、ealth?A.Apple of discord. BApplepie order.C.One rotten apple spoils the barrel. DAn apple a day keeps the doctor away.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。2022安徽蚌埠高一月考England is the biggest of the four countries in the United Kingdom. Over 50 million people live in Engl

    43、and, which is around 80% of the total UK population._36_ It is spoken today by billions of people all over the world. Many students from other countries go to England to study the language and learn about the culture. Although everyone speaks English, there are many different accents around the coun

    44、try. French was the official language in England between 1066 and 1362. _37_The English people love music. _38_ Glastonbury Festival is a fiveday festival of music, dance, comedy, and theatre and around 175,000 people go there. Many people stay at the festivals for a few days and they camp. People l

    45、isten to all types of music, especially pop and rock. England has produced many international music groups and singers.The most popular sports in England are football, rugby and cricket. Most towns have a football, rugby and cricket ground where teams can play. _39_ Womens football is also popular.

    46、Cricket is a traditional sport played with a bat and a ball. People like to watch all these sports on TV.England is a multicultural country. _40_ Indian, Chinese and Italian foods are popular. Traditional English food includes fish and chips, roast beef, sausages and mashed potatoes. Many English pe

    47、ople drink several cups of tea every day, usually with milk. However, different types of coffee are also popular.A.The official language of England is English.B.The lion is the symbol of many English sports teams.C.This has a big influence on the food people eat.D.In the summer you can go to music f

    48、estivals all over the country.E.It is a fact that English is accepted as an international language.F.This is why there are many French words and expressions in English.G.English football teams like Manchester United, Chelsea and Liverpool are worldfamous.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面

    49、短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Scott Poore is an animal lover. He moves into the shelter kennel (犬舍) with the _41_ of helping unwanted young dogs get adopted. Queen, a 3yearold dog, has just gotten the most _42_ roommate despite the narrow living room.Since Poore is a(n) _43_ visitor at the she

    50、lter, he is familiar with all of the _44_. However, little Queen in particular has really _45_ his heart. Poore says that he recently began to notice that Queen seemed to be “losing _46_” in finding a forever home. “I have been visiting Queen every single day for over a year now and I can _47_ see h

    51、er giving up. She used to get so _48_ when I would arrive and now she just lies in her bed.”So to raise awareness of Queens situation, Poore packed a suitcase and moved into the dogs kennel to keep it _49_. Poore says it has been _50_ managing his work while also living at the shelter, but he is _51

    52、_ to stay in the kennel until someone adopts Queen. Since he _52_ the kennel earlier this week, he and his new puppy roommate have been _53_ the headlines of dozens of national news stories, although no possible _54_ have stepped forward.Delightfully, this dog has eventually been given a loving home

    53、 after his path _55_ with that of a woman living on the other side of the country.41A.registration Bintention Cexception Daddiction42A.organized Bdevoted Ctalented Dexperienced43A.patient Bconfident Cadorable Dregular44A.survivor Bpartners Canimals Dkennels45A.broken Blost Cunderstood Dstolen46A.hop

    54、e Bfreedom Chappiness Denergy47A.obviously Badventurously Ccuriously Daccidentally48A.annoyed Bamazed Cexcited Ddisappointed49A.organization Bcompany Ccampus Dexperiment50A.content Bsignificant Cimpressive Dchallenging51A.inspired Bdetermined Chonored Dsatisfied52A.settled into Bcleaned up Ccared fo

    55、r Dmet with53A.debating Bhearing Cencouraging Dhitting54A.visitors Badopters Ccustomers Dvolunteers55A.made Brevised Ccrossed Dexplored第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Necessity is 56._ mother of invention. This proverb just means that there is nothing like an urgent need for

    56、setting people to work to find a way of meeting it. 57._ we could get all we want from nature, we should not bother to invent anything. As we cant, we 58._ (force) to find out ways and means to satisfy 59._ (we) needs.In the early days of mankind, the necessity of communicating 60._ one another led

    57、men to the invention of languages. Later, the necessity of keeping some record of what people did or said 61._ (lead) to the invention of writing. Later still, the necessity of spreading the 62._ (late) news and knowledge led to the invention of printing. And now, working and studying efficiency 63.

    58、_ (increase) since computers were invented. After the Internet was invented, information can be so easily got that the world now seems more to be a village.These are only a few illustrations to prove that from the very 64._ (begin) of human life people have been making inventions and discoveries out

    59、 of necessity. Therefore, we consider “necessity” 65._ the cause of progress for the human race.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,昨日收到你的笔友王丽的来信。表达了她的焦虑想成为第一名但总是在考试中出现低级错误。请给她写一封回信,说出你的看法和建议。注意:1.词数80个左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:压力pressure;有效的effective;避免 avoid;分配时间 distribute your timeDear Wang Li,Im s

    60、orry that you have some trouble doing well in the exams. I think you can make it if you follow the advice below. _I hope everything will be fine with you in the future.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Once in a kingdom, a man named Liam protested against (反对) the king. The king wa

    61、s so angry because he didnt like anyone going against him. Therefore, he ordered his soldiers to arrest (逮捕) and hang the man. Liam didnt show any fear and said, “My Lord, I will gladly accept your punishment but please grant (允许) me one last wish. Please give me some time. Before dying I just want

    62、to visit my home and see my family one last time.”The king refused his request, saying, “No, I cant allow it. There is no guarantee (担保) that once you leave you will come back.”Just then a man from the crowd came forwards and said, “My Lord, please arrest me instead of him as a guarantee. If he does

    63、nt come back on time, you can hang me instead of him.”The king was surprised because he had never seen a man who would give his own life for someone else. He believed that there was no real friendship in the world. The king asked him, “Why are you ready to take this persons place?”The man replied, “

    64、My Lord, Liam is my best friend and I trust him. He is a man who always keeps his promise. I am sure that he will be back once he finishes visiting his family.”The king agreed and allowed Liam to leave for his home. He was given six hours in all. He would need one hour to go and come back from his h

    65、ouse, so he had at most five hours to see his family. Liam left for his house. He saw his family. He still had enough time to reach the kings palace before the time of his hanging.Liam wanted to come back to the hanging place as soon as possible, but on his way he fell from his horse and got hurt. B

    66、ecause of this, he got delayed (耽搁).注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。At the same time, as time passed, his friend was being held and prepared for hanging. _Listening to this, Liam went up to his friend and said, _单元质量检测(四)第一部分答案:15 CBACA610 ACCBA1115 BCCBA1620 CABCC听力材料(Text 1)M:Its nearly

    67、 4 oclock. If you want to catch your flight, youd better go now.W:Dont worry. Ill drive to the airport. It only takes twenty minutes to get there.(Text 2)W:Hey, Jack. Lets go out for dinner tonight. We can go to our favorite Chinese restaurant. I really love their chicken.M:Id love to, but I have to

    68、 finish my work report. My boss wants it by tomorrow morning.(Text 3)M:Whats the English homework for today?W:Just a minute. Ill look it up in my textbook. Oh, yes. Exercises 5 to 10 on Pages 108 and 109.M:Thanks.(Text 4)W:I am so sorry I send the flowers to you too late. Ill try to do better next t

    69、ime.M:Well, my girlfriends train has already left so I dont need the flowers any more.W:What should I tell my boss? Hes going to fire me.(Text 5)M:So what do you think of it?W:Well, it has a very interesting beginning, but after reading for about twenty pages, I was disappointed.M:How come?W:It is n

    70、ot kind of boring. But I kept reading and now I find it interesting again.听第6段材料,回答第6、7题。(Text 6)M:May I help you?W:Yes. I want to buy some tickets for the play. Its on this Friday, Saturday and Sunday, right?M:Thats right. Do you want to watch it tonight, tomorrow or the day after tomorrow?W:The da

    71、y is not important, but my friends and I want to sit together. Do you have three such seats left?M:Let me check. Yes, we do. We have three seats that are together the day after tomorrow.W:Great! Then Ill take them.听第7段材料,回答第8、9题。(Text 7)W:Hey, Mark, I heard youre going to Germany. Are you going ther

    72、e to do sightseeing?M:No. A friend of mine in Germany invited me to visit her and her family.W:Is she your girlfriend?M:No. Just a friend I met online.W:Do you know what to do when you visit someone for the first time in that country?M:Yes. As a matter of fact, I do. I looked it up on the Internet.

    73、The first thing I should do is arrive on time.W:Yes. You can bring a gift. And please remember to avoid calling peoples family name when you visit them for the first time.M:Thanks. I wont forget.听第8段材料,回答第10至12题。(Text 8)W:What did you like doing when you were a teenager, Sam?M:I love reading and wri

    74、ting. As a matter of fact, I dreamed of making a living on writing one day.W:Then why did you give up your dream?M:Because I was very busy with my studies at college. And after leaving college, I was super busy at work.W:But now you have the time and money to make your dream come true. You can write

    75、 again.M:Well, now Im more interested in learning languages.W:So what languages are you learning now?M:Im learning both French and Spanish.W:Well, I think learning a new language is really hard. I prefer watching TV in my spare time.M:I think thats a waste of time.听第9段材料,回答第13至16题。(Text 9)W:Hey, Dav

    76、id. Have you had your TV fixed?M:No, not yet.W:Didnt you say youd call the TV repair shop three days ago? Did you forget to do that?M:Actually, I called the repair shop three days ago and a repairman came this morning.W:Then why didnt he fix it?M:He was actually looking for Mrs Browns apartment. Mrs

    77、 Brown called four days ago to have her TV fixed, so he had to fix hers first.W:So will the repairman come to your apartment tomorrow?M:No. I told him not to come.W:Why? Is your TV working again?M:No. But Ive changed my mind. I surfed the Internet this noon and came across a TV that I really like. I

    78、ts a smart TV. It can even be connected to the Internet.W:Well, thats a good idea. I mean youve had yours for quite some time. You bought your TV when you were just twentyfive. Youre already thirtyeight now.M:Yes. I need a new one.听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)M:To begin todays class, Id like to tell y

    79、ou how to protect the environment in some easy ways.First, stop buying singleuse plastic bottles and bags. Instead, use a glass or bottle that you can use again and again.Second, you can buy local fruits and vegetables. This not only supports farmers in your area but helps the environment.Third, rem

    80、ember to turn lights off. You dont need those lights to be on when youre not in the room. I believe your parents have been telling your this for years. And the heating doesnt need to be on for months.Fourth, save water. Keep an eye on how long your showers last. A lot of water is wasted just by one

    81、person. So take a quick shower instead of wasting water.Fifth, if you have some extra money, you can give it to Cool Earth and protect trees.Now please turn to Page 183. Read the text and get ready to answer my questions.第二部分第一节A【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了世界上最古老最美的几个建筑。21答案与解析:D细节理解题。根据文章每个建筑的时间“The Great Wa

    82、ll of ChinaChina (more than 2000 Years)(中国长城,2000多年)”、“The PantheonItaly (1884 Years)(万神殿意大利,1884年)”“The Amphitheater of EL JemTunisia (17111809 Years)(圆形剧场突尼斯,17111809年)”“The Leaning Tower of PisaItaly (638 Years)(比萨斜塔,638年)”可知,最古老应是中国长城,故选D。22答案与解析:C细节理解题。根据The PantheonItaly部分的“Pantheon was primar

    83、ily built in honor of all the gods of Ancient Rome.(万神殿起初修建是为了纪念古罗马所有的神灵。)”可知,万神殿的修建是为了宗教目的,故选C。23答案与解析:A细节理解题。根据文章The Amphitheater of EL JemTunisia部分“There was a hidden basement that was discovered later and was known to hold wild beasts.(发现了一个隐藏的地下室,据说是以关押野兽而出名。)”可知,圆形剧场地下室的功能是关押野兽,故选A。B【语篇解读】本文是一

    84、篇记叙文。主要介绍了钟南山院士在2003年非典期间和新冠肺炎疫情中做出的贡献,赞扬了钟的勇气和精神。24答案与解析:C推理判断题。根据第二段的表述,尤其是“Zhong Nanshan is known as the hero who defeated SARS in 2003.”和第三段的“After months of work, his treatment plan for SARS was adopted (采纳) by China and then the whole world, saving thousands of lives”可知,钟南山被称为英雄,他在2003年提出了治疗方案

    85、并最终战胜了非典。据此可知,他的治疗方案救了很多人,故选C。25答案与解析:B词义猜测题。根据第四段的表述可知,钟南山是诚实的学者,他无法控制自己说SARS并没有被控制好,据此可知,“refute”应为“驳斥,反对”之意,故选B。26答案与解析:A细节理解题。根据倒数第二段中“Two days later, he became the first expert to make certain that the new virus can be spread between humans.(两天后,他成为第一个确定这种新病毒可以在人与人之间传播的专家)”可知,他警告人们这种病毒会在人与人之间传播

    86、,故选A。27答案与解析:D目的意图题。通读全文可知,本文主要介绍了钟南山院士在2003年非典期间和新冠肺炎疫情中做出的贡献,赞扬了钟的勇气和精神,故选D。C【语篇解读】本文是一篇说明文。不同文化之间可能在很多方面存在差异,但是在人与人之间的沟通方式上可能是相似的。我们有时把这些沟通方式称为通用语言。文章主要介绍了什么是通用语言。28答案与解析:A词义猜测题。根据画线词所在句句意“当然,虽然史学证据并不支持这一点,但是想想有那么一段时期,每个人都能用同一种语言进行交流,是很有趣的”可知,this指的是“每个人都能用同一种语言进行交流”。故选A项。29答案与解析:D细节理解题。根据第三段中的“E

    87、xperts have learnt that, across cultures, people can recognise three common emotions in music: happiness, sadness and fear.”可知,人们认为音乐是一种通用语言,因为它帮助人们分享共同的感情。故选D项。30答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“For example, some people believe music is a universal language.”,第四段中的“Some people believe dance is a universal lang

    88、uage.”和第五段中的“Another universal language that you might not have thought of is maths!”可知,音乐、舞蹈和数学被认为是通用语言。故选B项。31答案与解析:C主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了什么是通用语言及其作用,因此C项“通用语言连接不同的文化”适合做本文标题。故选C项。D【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了几个关于“apple”的表达及其相关的背景。32答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的“No one is sure where and when the expression applepie

    89、 order began.”可知,没有人知道“applepie order”这个短语起源于何时何地,故选B项。33答案与解析:A推理判断题。根据第二段可知,不和女神厄里斯把一个金苹果扔到桌子上,作为对最美女神的奖励,帕里斯最后将苹果给了阿佛洛狄忒,导致另外两位女神非常生气;此事引发了特洛伊战争。由此可推知,“apple of discord”的意思是“引起争端的原因;不和的种子”。故选A项。34答案与解析:C推理判断题。根据第三段中的“At one time, the tomato was called the love apple. That was a mistake.”可知,第三段主要是

    90、解释为什么西红柿一度被称为“the love apple”。故选C项。35答案与解析:D细节理解题。根据倒数第二段中的“One belief is that it has great power of keeping people healthy. A very common expression is An apple a day keeps the doctor away.”可知,“An apple a day keeps the doctor away.”这个表达是和健康有关的。故选D项。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英格兰的有关情况,包括人口、语言、人们对音乐的热爱

    91、、受欢迎的运动、食物等。36答案与解析:A空后一句提到“现在在全世界有数十亿的人说英语”,It指代选项A中的English;下文的the language和English与选项A中的English是词汇复现。37答案与解析:F空前一句提到“在1066年到1362年之间,法语是英格兰的官方语言”,说明原因;选项F中的This is why表示结果。两个句子之间是因果关系。38答案与解析:D下文中的a fiveday festival of music.和the festivals与选项D中的music festivals是词汇复现。39答案与解析:G该段的主题是英格兰最受欢迎的运动。该段首句提到

    92、“在英格兰最受欢迎的运动是足球、橄榄球和板球”;选项G意思为:像曼联、切尔西和利物浦这样的英格兰足球队是世界闻名的。选项G说明了英格兰足球的影响力,是对首句的进一步说明。40答案与解析:C下文提到的“Indian, Chinese and Italian foods.Traditional English food.”都是谈论英格兰人吃的食物,是顺承选项C的话题,其中food(s)是词汇复现。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文。Scott Poore是一个动物爱好者。他搬进了收容所的狗舍,目的是帮助那些没人要的小狗被收养。文章讲述了他为Queen最终找到一个充满爱的家庭的故事。41答案

    93、与解析:B句意:他搬进了收容所的狗舍,目的是帮助那些没人要的小狗被收养。registration注册;intention目的;exception例外;addiction上瘾。由“moves into the shelter kennel”和“helping unwanted young dogs get adopted”可知,他搬进了收容所的狗舍,目的是帮助那些没人要的小狗被收养,因此空格处是“目的”。42答案与解析:B句意:Queen是一只3岁的狗,尽管客厅狭小,但它还是成为了最忠实的室友。根据“a 3yearold dog”及常识可知,狗一般被认为是忠诚的朋友。43答案与解析:D句意:由于

    94、Poore是动物收容所的常客,他对所有的动物都很熟悉。根据后面的“every single day for over a year now”可知,Poore是这家动物收容所的常客,故选D。44答案与解析:Csurvivor幸存者;partners搭档;animals动物;kennels狗屋。根据后面的“every single day for over a year now”可知,Poore是这家动物收容所的常客,因此对所有的动物都很熟悉。45答案与解析:D句意:然而,Queen真的博得了他的欢心。由后面的“he recently began to notice that”可知,Queen却特

    95、别让Poore上心。steal sb.s heart“博得某人的欢心”,在这里表示Poore喜欢Queen。46答案与解析:A句意:Poore说,他最近开始注意到,Queen似乎对找到一个永远的家“失去了希望”。由下文的“see her giving up”可知,他开始注意到Queen似乎对找到一个永远的家“失去了希望”。47答案与解析:A句意:这一年多来,我每天都去看望Queen,显然我看到它放弃了。obviously明显地;adventurously冒险地;curiously好奇地;accidentally偶然地。根据后面的“She used to get so _48_ when I w

    96、ould arrive and now she just lies in her bed”可知,他很明显地看到它放弃了,因为它只是躺在床上。48答案与解析:C句意:以前它一看到我来就很兴奋,现在它只是躺在床上。根据“when I would arrive”以及上文可知,他们是好朋友,它看到我“感到兴奋”。49答案与解析:B句意:Poore收拾了一个手提箱,搬到狗窝里陪伴它。由“moved into the dogs kennel to keep it_49_.”可知,Poore收拾了一个手提箱,搬到狗窝里陪伴它。50答案与解析:D句意:Poore说,在收容中心生活的同时管理自己的工作很有挑战性

    97、,但他决定留在狗舍,直到有人收养Queen。由“managing his work while also living at the shelter”可知,Poore在收容中心生活的同时还要管理自己的工作,这是很有挑战性的。51答案与解析:B由“until someone adopts Queen”可知,他下定决心要留在狗舍,直到有人收养Queen,因此空格处是“坚决的”。52答案与解析:A句意:自从他在本周早些时候入住狗舍以来,他和他的新室友已经登上了几十条全国新闻的头条,尽管还没有人愿意收养它。由前面的“moved into the dogs kennel”可知,他是入住狗舍,因此空格处是

    98、“住进”。53答案与解析:D由“the headlines of dozens of national news stories”可知,他和他的新室友已经登上了几十条全国新闻的头条,hit the headlines意为“成为新闻头条”。54答案与解析:B根据although引导让步状语从句和语境可知,此处谈及没有收养者。55答案与解析:C句意:令人高兴的是,这只狗最终被赋予了一个充满爱的家,在它的道路上遇到了一个住在这个国家的另一边的女人。由“this dog has eventually been given a loving home”可知,这只狗最终被收养了,它遇到了一个女人,因此是她

    99、们的道路交叉。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。说明需要是发明之母,结合语言、新闻、互联网的发明,充分证明了“必要性”是人类进步的原因。56答案与解析:the考查冠词。句意:需要是发明之母。根据句意可知,在名词mother of invention之前用定冠词the表示特指。57答案与解析:If/When考查连词。句意:当我们能从大自然中得到我们想要的一切时/如果我们能从大自然中得到我们想要的一切,我们就不应该费心去发明任何东西。根据句意,可以填入连词when,表示“当我们能从大自然中得到我们想要的一切时”。或填入连词if,表示“如果我们能从大自然中得到我们想要的一切”均符合题意。故填If或

    100、When。58答案与解析:are forced考查时态和语态。句意:由于我们做不到,我们被迫找到满足我们需求的方法和途径。句子陈述事实,用一般现在时,主语we和谓语动词force之间是被动关系,所以用一般现在时的被动语态,故填are forced。59答案与解析:our考查代词。句意:由于我们做不到,我们被迫找到满足我们需求的方法和途径。主语是we,根据句意可知,此处意为“满足我们需求的方法和途径”。应该填入形容词性物主代词our。60答案与解析:with考查介词。句意:在人类早期,相互交流的必要性导致人们发明了语言。communicate with是固定搭配,意为“与交流”。61答案与解析:

    101、led考查动词时态。句意:后来,记录人们的言行的必要性导致了写作的发明。结合上下句内容可知,此处应该用一般过去时描述已经发生的事情。62答案与解析:latest考查形容词。句意:后来,传播最新新闻和知识的必要性导致了印刷术的发明。用形容词latest修饰名词news,表示“最新新闻”。63答案与解析:has increased考查时态。句意:现在,自从计算机发明以来,工作和学习的效率提高了。根据句中的since可知,主句使用现在完成时,主语是working and studying efficiency,助动词使用has,故填has increased。64答案与解析:beginning考查名

    102、词。句意:这些只是证明人类从一开始就有发明和发现是出于需要的几个例子。在定冠词the之后需要用名词beginning,构成from the very beginning of,意为“从的开始”。65答案与解析:as考查介词。句意:因此,我们把“必要性”认为是人类进步的原因。结合句意可知使用短语consider. as,意为“把看做”。故填as。第四部分第一节One possible version:DearWangLi,Imsorrythatyouhavesometroubledoingwellintheexams. Ithinkyoucanmakeitifyoufollowtheadvice

    103、below.First of all, we all know that even the very best student can make mistakes sometimes. Thus, dont put too much pressure on yourself. Besides, learning from mistakes you have made is an effective way to avoid making the same mistakes next time. As a result, why not turn to your teachers or clas

    104、smates for advice if you have some problems? As for taking the exam, it would be helpful if you distribute your time according to the number of questions. And you may as well spare a few minutes to review your work in order to spot the silly mistakes. I believe a good learning habit can eventually h

    105、elp you gain success.Ihopeeverythingwillbefinewithyouinthefuture.Yours,LiHua第二节One possible version:Atthesametime, astimepassed, hisfriendwasbeingheldandpreparedforhanging. His friend was standing on the board to be hanged, happy to give his own life for Liam. Just as his friend was about to be hang

    106、ed, Liam arrived, out of breath, and fell to the ground. Liam shouted, “Please stop! I am back. Please set my best friend free.” His friend replied, “Liam! You are finally back. I would be happy to take your place and die here.”Listeningtothis, Liamwentuptohisfriendandsaid, “My friend, thank you for

    107、 your help. Now please go. This is my punishment and I should face it.” Seeing this, the king was greatly touched by their friendship and said, “I forgive you. I had never thought that you would keep your promise. More importantly, your true friendship has made a deep impression on me. You are so lucky to have a friend who trusts you and always stays by your side no matter what happens. You both are free to go.”

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版新教材高中英语 单元质量检测(四)Unit 4 History and Traditions 新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550466.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1