2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价23 选择性必修第二册 UNIT 2 BRIDGING CULTURES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价23 选择性必修第二册 UNIT BRIDGING CULTURES WORD版含解析 2022
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十三)选择性必修第二册 UNIT 2 BRIDGING CULTURESA组基础巩固. 语法填空AJingdezhen porcelain (瓷器) is Chinese porcelain produced in or near Jingdezhen in southern China. Jingdezhen has produced porcelain 1. _(century) ago. And the town 2. _ was named Jingdezhen by Emperor Zhenzong of the Northern Song Dynasty becam
2、e a major kiln (窑) site around 1004. During the period, the 3. _(produce) of porcelain in this area first became 4. _ (know). By the 14th century it had become the largest centre of producing Chinese porcelain, which remained in the following times. In the Ming Dynasty, official kilns in Jingdezhen
3、5. _(control) by the emperor, making quality porcelain in large quantities for the emperor to give abroad as gifts. As a result, the town was 6. _(close) linked to the world. Although being a remote town in a hilly area, Jingdezhen is near the quality porcelain stone and forests which can provide pl
4、enty of wood for the kilns. It also has 7. _ river flowing from north to south, 8. _(benefit) the transport of the fragile objects. Jingdezhen has produced a great variety of 9. _(value) porcelain. As a result, the town is famous 10. _ the “Porcelain Capital”. One type of its wellknown high quality
5、porcelain object is the blue and white porcelain from the 1330s. 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了景德镇陶器的生产、地理位置及产品等信息。1. centuries考查名词的单复数。根据句意“景德镇在数个世纪以前就开始生产陶器了”可知,此处应该填复数centuries。故填centuries。2. which/that考查定语从句。分析句子结构可知,句子的主干是the town became a major kiln site around 1004。the town指物,作先行词,在定语从句中作主语,后接which/tha
6、t引导的限制性定语从句,故填which或that。3. production考查名词。句意:在此期间,这个地区的陶器产品首先变得知名起来。根据本空前的the可知应用名词,故将produce改成其名词形式production。故填production。4. known考查过去分词。句意同上。此处是“变得被知道,变得知名起来”的意思,故使用know的过去分词形式作became“变得”的表语。故填known。5. were controlled考查动词时态和语态。句意:在明朝,被皇帝控制的官窑生产大量的优质陶器给皇帝当礼物送给外国人。此处给的单词control是“控制”的意思,而官窑不可能自己控制自
7、己,只能由另外的人,比如此处的皇帝控制。与主语official kilns一致,应用被动语态,又根据In the Ming Dynasty 可知用一般过去时,故填were controlled。6. closely考查副词。句意:结果,这个小镇与世界紧密相连。close在此处的意思是“紧密的,靠近的”,修饰动词时要用其副词形式作状语,故填closely。7. a考查不定冠词。根据上下文,这段讲述的是景德镇的地理位置优越,它还有一条河流从北边流向南边。此处表示泛指,且river以辅音音素开头,故填a。8. benefiting考查现在分词。句意:因此有利于运输易碎的物品。主语和动词benefit
8、是主动关系,用现在分词作结果状语,用其v.ing形式表达,故填benefiting。9. valuable考查形容词。句意:景德镇已生产了各种各样珍贵的陶器产品。此处用形容词作定语修饰名词porcelain,故填valuable。10. as考查介词。句意:结果,景德镇以“瓷器之都”而闻名。be famous as . 表示“作为出名”,为固定搭配,as表示“作为”。故填as。BThe rapid spread of new technology in Africa is changing the way people receive news and entertainment. Tradi
9、tionally, vast numbers of Africans relied on the radio to keep 1. _(inform). So how is this medium coping 2. _ the face of fast growing competition from mobile phones, the Internet and television?If you want to get a sense of 3. _ Africa is listening to, come with me to Kenyas capital Nairobi. Over
10、the past 20 years, the number of radio stations in Kenya 4. _(grow) from 10 to more than 130. Its a trend 5. _ has been mirrored across Africa. Economic growth paired with 6. _ new generation thats more connected to the outside world and more diverse. Stations have become incredibly local producing
11、programmes in dozens of indigenous (当地的) languages and increasingly global playing western music. Africas passion for radio remains insatiable (未被满足) 7. _ the growth of television. As not many of them 8. _ afford a TV, this rise in TV sales or TV numbers will never compare to radio at least for the
12、next maybe decade or two. Commercial radio stations are what most people listen to. In Nairobi, I have interviewed a lot of people about their attitude towards radio. “Yeah, I love to listen to news. I like to hear whats happening in peoples lives.” “Radio is much 9. _(cheap). I like listening to th
13、e music station.” “Its so convenient. You can choose as many stations 10. _ you like.” “It tells us the news of what is happening all over the world.” Therefore, it seems that radio is here to stay for a while. 【语篇解读】本文是一篇说明文。虽然手机、电视和互联网在非洲快速发展,但是人们更愿意选择广播来获得信息。1. informed考查形容词。句意:传统上,大量的非洲人依赖广播来保持消
14、息灵通。keep在此处作系动词,其后应接形容词作表语,informed意为“消息灵通的,有见识的”,故填informed。2. in考查介词。句意:所以,面对来自手机、互联网和电视的快速增长的竞争,这个媒体如何应付呢?in the face of为固定短语,意为“面对,在面前”,故填in。3. what考查宾语从句。句意:如果你想了解非洲人在听什么,跟我一起来肯尼亚的首都内罗毕。分析句子可知,空处引导一个宾语从句,从句中缺少宾语,表示“听的东西”,指物,所以使用what引导,故填what。4. has grown考查动词的时态和主谓一致。句意:在过去的20年,肯尼亚广播站的数量从10个增加到1
15、30多个。根据“Over the past 20 years”可知,本句使用现在完成时,主语the number of radio stations是单数形式,故填has grown。5. that/which考查定语从句。句意:它是一个已经在整个非洲被反映出的趋势。分析句子可知,空处引导一个定语从句,先行词是a trend,关系词在从句中作主语,应用that或which引导,故填that/which。6. a考查冠词。句意:经济的增长产生了新的一代。新的一代人与外界有更多联系,更加多样化。generation是可数名词,此处泛指“新的一代”,故填a。7. despite考查介词。句意:尽管电
16、视不断增长,非洲对广播的热情仍未被满足。分析句子可知,此处表示“尽管”,使用介词despite,故填despite。8. can考查情态动词。句意:由于他们中没有很多人能买得起电视,电视销量或电视数量的上升在接下来的可能十年或二十年都不能和广播相比。分析句子可知,此处表示“能”买得起,表示能力,应使用情态动词can,故填can。9. cheaper考查形容词的比较级。句意:广播要便宜得多。分析语境,并结合空前的much可知,此处应使用形容词比较级,暗含广播与电视相比“更便宜”,故填cheaper。10. as考查固定搭配。句意:你喜欢多少广播台,你就可以选择多少。此处是“as . as .”结
17、构,意为“和一样”。故填as。. 根据提示补全句子1. 如果暴露在外部环境中,他们会更强壮,为他们的未来做好更好的准备。(expose)If exposed_to_the_outside_surroundings,theyll be stronger and better prepared for their future. 2. 我第一次在会议厅演讲时非常紧张。(the first time)I was very nervous the_first_time_I_gave_a_speech in the meeting hall. 3. 在我看来,只有通过努力学习你才能在学习上取得进步。(c
18、oncerned)As_far_as_Im_concerned,it is only by studying hard that you will make progress in your study. 4. 参加英语演讲比赛是学习英语的一种好方法。(动名词短语作主语)Taking_part_in_the_English_speech_competition is a good way to learn English. 5. 我参加了一个救援队,从地震中救出了一些幸存者。(participate)I participated_in_a_rescue_team and saved some
19、survivors from an earthquake. B组能力提升. 阅读理解A(2020山东名校联考)We look ahead to Londons art and exhibition openings and select the mustsee shows.Double scienceIts a big month for the Science Museum, with a new gallery and an exhibition opening. The Science City gallery tells the story of London between 1550
20、 and 1800 when major scientific breakthroughs were happening across the city from Newtons laws of physics to the birth of microscopes allowing us to see the tiny creatures that live among us. If that isnt enough, theres also an exhibition on how art and science have worked closely together over the
21、centuries and continue to do so today.Science City 1550 1800: The Linbury Gallery at the Science Museum. Opens 12 September 13 October, free.The Art of Innovation: From Enlightenment to Dark Matter at the Science Museum. 25 September 26 January, free but ticketed.Are you worried yet?We all suffer fr
22、om anxiety. Artists look into this through artworks that bring to light their own anxieties or how people living with anxiety manage. The exhibition also covers what anxiety would look like if it could be visualised in light or sound something we imagine to be impossible.On Edge: Living in an Age of
23、 Anxiety at Science Gallery. 19 September 19 January, free.Climbing the wallsNo artist has made a bigger career out of placing sculptures of human figures all over the place. Antony Gormley, the artist behind the Angel of the North and sculptures standing all over London, takes over the Royal Academ
24、y of Arts with a blockbusting (轰动一时的) exhibition. This is the hot art ticket in town.Antony Gormley at Royal Academy of Arts. 21 October 3 December, 18 22.1. What is on show in the Science City gallery?A. Some of the greatest physicists.B. The stories of the London development.C. The prediction of t
25、he future science.D. Some of the great achievements in history.2. Which exhibition allows visitors to get a feeling in a new way?A. The Art of Innovation.B. On Edge.C. Royal Academy of Arts.D. Science City 1550 1800.3. When can visitors see these four exhibitions altogether?A. In January.B. In Septe
26、mber.C. In October.D. In December.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了伦敦艺术展的部分活动内容和开放时间。1. D细节理解题。根据Double science部分中的“The Science City gallery tells the story of London between 1550 and 1800 when major scientific breakthroughs were happening across the city .”可知,展出的是历史上重大的科学突破。故选D。2. B细节理解题。根据Are you worried yet?部
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550564.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高二数学理科北师大版选修4-4同步课件:2.3参数方程化成普通方程 课后作业(共26张PPT).ppt
