河南省名校联盟联考2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 名校 联盟 联考 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省名校联盟联考2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)考生注意:1.本试卷共8页。时间100分钟,满分120分。答题前,考生先将自己的姓名、考生号填写在试卷指定位置,并将姓名、考场号、座位号、考生号填写在答题卡上,然后认真核对条形码上的信息,并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.作答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。作答非选择题时,将答案写在答题卡上对应的答题区域内。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将试卷和答题卡一并收回。第I卷(选择题,共70分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)
2、第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ADay 1Whether you arrive in Lanzhou by air or train, our guide will pick you up on time and transfer you to your already-booked hotel. After leaving your luggage in the hotel and having a short rest, your tour begins with the Statue
3、of Mother Yellow River, a landmark of the city. After that, our guide will take you to see Zhongshan Bridge before returning to the hotel.Meals: No meals, advice freely availableDay 2After breakfast, you will be transported to the railway station to take the bullet train departing at 8:36 to Zhangye
4、, the second destination. The train journey is about 3.5 hours. On arriving in Zhangye, a hearty lunch will be arranged at a nice restaurant for you to taste local dishes. After that, we will head for Linze County to visit Zhangye Danxia National Geological Park, where you can witness peaks with yel
5、low, reddish and rainbow layers under the rosy rays of sunset.Meals: Western buffet breakfast, LunchDay 3Jiayuguan Great Wall, standing in the middle of the desert, is a highlight of the city. Our guide will take you to climb its Gate Tower which suffered from a lot of fierce wars in the past. In th
6、e afternoon, we will set out on a trip to the next stop-Dunhuang by our private vehicle.Meals: Breakfast, LunchDay 4This is the last day of your tour. Well take you to sight-see essential spots of Dunhuang including Mogao Caves, Crescent Lake and Echoing-Sand Mountain. Before departure, our guide wi
7、ll show you the Dunhuang Museum, to have a general view of the citys history.Meals: Western buffet breakfast, Lunch1. What is the first destination for your package travel?A. Lanzhou airport.B. Zhongshan Bridge.C. The Statue of Mother Yellow River.D. Lanzhou railway station.2. What will you do upon
8、arriving in Zhangye?A. To take a bus to Linze County.B. To visit a geological park at once.C. To rest in an already-booked hotel.D. To have a taste of local dishes.3. How many meals will be offered to the tourists?A. Eight meals.B. Six meals.C. Seven meals.D. Five meals.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】本文是一篇应用
9、文。文章介绍了兰州、张掖、嘉峪关、敦煌的四日游。【1题详解】细节理解题。根据第一段的After leaving your luggage in the hotel and having a short rest, your tour begins with the Statue of Mother Yellow River, a landmark of the city.可知,在把行李放在酒店里休息片刻后,您的旅行从城市地标the Statue of Mother Yellow River开始。因此看出第一站是参观the Statue of Mother Yellow River,故选C。【2
10、题详解】细节理解题。根据第二段的“On arriving in Zhangye, a hearty lunch will be arranged at a nice restaurant for you to taste local dishes.”可知,抵达张掖后,我们会在一家不错的餐厅为您安排丰盛的午餐,让您品尝当地美食。因此到达张掖后,游客被安排到一家餐馆品尝当地美食,故选D。【3题详解】细节理解题。根据每天行程的Meals部分可知,Day1,Meals: No meals(第一天不供餐)。Day 2, Meals: Western buffet breakfast, Lunch(第二天
11、西式自助早餐和午餐)。Day3, Meals: Breakfast, Lunch(提供早餐和午餐)。Day 4, Meals: Western buffet breakfast, Lunch(西式自助早餐和午餐)。因此可以看出,第一天不供餐,第二、三、四天提供早餐和午餐,故选B。BI am connected to many people working as volunteers all over the world, even after COVID-19 broke out.Twelve days ago, I was contacted by someone I know, a per
12、son from Kenya. He shared a story about his work for kindness and joy. In his sharing, I discovered his family and other families had no food since March 23 because of lockdown(禁闭).For one day I was grief-stricken for them. I mean, how could I, in North Carolina, possibly do anything to help feed a
13、man and 50 people on the other side of the world? After a sleepless night I awoke with clarity to give money to these families. It was not a lot of money, but all that I had and I was determined to find a way to get the funds to Kenya from the US. Luckily, I succeeded in the end. My friend has been
14、able to make the money go far buying corn, oil, fruit, and vegetables to feed 20 adults and 30 children. And now they have food.Each day presents a new problem. Many more people in other countries in Africa have reached out to me asking for help. It is heartbreaking. I cannot help everyone with mone
15、y but I am determined to help everyone I can with telling their stories through our column Global Storytellers for Kindness on our website. I asked my friend for a list of the children in his family. So now I sit with a list of 30 names, ages, and school years, wondering what on earth we can do for
16、these children. Each night I sleep with a question and hope my dreams will give me guidance during my awake time.Each day is filled with problems and difficulties I could never have imagined, and also thoughts, actions, and ideas that are blossoming to extend love and mercy between many humans.4. Wh
17、at caused the families from Kenya to suffer starvation?A. The large population.B. Lack of enough fund.C. The lockdown in Kenya.D. The poor production of crops.5. What can we know about the authors help for those families in Kenya?A. He raised a large amount of money.B. He bought the necessities for
18、them.C. He helped them through an organization.D. He overcame great trouble helping them.6. How did the author feel when many people turned to him?A. Heartbroken.B. Confused.C. Delighted.D. Content.7. Which of the following can best describe the author?A. He cant have a sound sleep every night.B. He
19、 is a man full of love and sympathy.C. He has funded 30 persons in Africa so far.D. He is a man skilled in setting up websites.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】本文是一篇记叙文,讲述了在新冠疫情爆发后,作者依然没有停止自己的爱心行动,帮助非洲那些在疫情期间忍饥挨饿的人。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段的since March 23 because of lockdown(禁闭)可知,是因为疫情期间的封城措施,他们没有食物。故选C。5题详解】推
20、理判断题。根据文章第三段中的“ It was not a lot of money, but all that I had and I was determined to find a way to get the funds to Kenya from the US. Luckily, I succeeded in the end.”可知,这笔钱并不多,但我倾其所有,我决心想办法从美国把这笔钱弄到肯尼亚。幸运的是,我最终成功了。由此判断出作者在帮助那些肯尼亚人的时候,遇到了困难并克服了,最后成功帮助了他们。故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段的“Many more people i
21、n other countries in Africa have reached out to me asking for help. It is heartbreaking.”可知,得知非洲还有许多人需要帮助,作者非常伤心。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章第三段After a sleepless night I awoke with clarity to give money to these families.经过一个不眠之夜,我清醒地意识到要给这些家庭钱。最后一段的“and also thoughts, actions, and ideas that are blossoming
22、 to extend love and mercy between many humans.”每一天都充满了我从未想象过的问题和困难,还有思想,行动和想法,它们开花结果,在许多人之间传播着爱和同情。由此判断出作者是一个仁慈和内心充满爱的人。故选B。CSchool is, waking up early in the morning, whether it is hot or cold, putting on school uniform and rushing to the bus stop to catch the school bus and getting used to the wor
23、ds “Hurry up! You will be late!” You reach school and again the same words “Hurry up!” do not let you rest in peace.Throughout the day, it is a mad rush. One period gets over, the other starts and you are ready for the second subject. When you forget to do your homework, you try to sit at the back a
24、nd pretend to be looking for something on the floor or in your bag. You are lucky if you are not seen and it is bad luck if you get caught. If you are not lucky, be ready for a good scolding during break or after school. If you are lucky and your teacher is in a good mood, you may be left with a war
25、ning.However, school is not so dull all the time; the games, library period and breaks are a welcome time. When you can relax, joke and have fun with your friends. There are some teachers, too, who can make school very exciting. For example, Mr. Taneja, has a typical style of talking, making us alwa
26、ys hooked on the playground.School can be fun, real fun, when picnics and field trips are organized. We wait for them eagerly and keep on requesting our class teacher to organize one for us. Debates, quizzes, cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life. Fun increase after re
27、al hard work and you tend to enjoy more than those who had been lazy and have wasted their time. I think this period of your life is the most wonderful period-full of dreams and hope.8. How is the school life described by the author in the passage?A. Dull and stressful.B. Stressful but interesting.C
28、. Strict and fearful.D. Annoying but funny.9. What can we conclude according to the second paragraph?A. Some students hope to get away with their fault.B. Teachers should be more patient to their students.C. Some students dislike finishing their homework.D. Teachers should reduce the amount of homew
29、ork.10. Which subject does Mr. Taneja teach at school?A. Physics.B. Language.C. Chemistry.D. Physical Education.11. What does the underlined word “luster” mean in the passage?A. Difficulty.B. Value.C. Pleasure.D. Trouble.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】本文是一篇说明文,描述了既紧张、繁忙又充满乐趣的学校生活。【8题详解】细节理解题。根据文章首段Sch
30、ool is, waking up early in the morning, whether it is hot or cold, putting on school uniform and rushing to the bus stop to catch the school bus and getting used to the words “Hurry up! You will be late!” You reach school and again the same words “Hurry up!” do not let you rest in peace.可知,学校就是,不管天气
31、热还是冷,一大早就起床,穿上校服,冲到公交车站赶校车,习惯了“快点!你要迟到了!你到了学校,又一次用同样的话“快点!“不要让你安静地休息,和最后一段的School can be fun, real fun, when picnics and field trips are organized.和Debates, quizzes, cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life.可知,野餐和实地考察是有组织的学校可以是有趣的,是真正的乐趣。辩论、测验、文化节目也为原本枯燥乏味的学校生活增添光彩。因此可以看出
32、,学校生活既紧张又有趣,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段的When you forget to do your homework, you try to sit at the back and pretend to be looking for something on the floor or in your bag. You are lucky if you are not seen and it is bad luck if you get caught. If you are not lucky, be ready for a good scolding during bre
33、ak or after school. If you are lucky and your teacher is in a good mood, you may be left with a warning.可知,当你忘了做作业时,你试着坐在后面,假装在地板上或包里找东西。如果你不被看见你是幸运的,如果你被抓住了,那就是坏运气。如果你运气不好,准备好在课间休息或放学后挨骂。如果你运气好,你的老师心情很好,你可能会受到警告,因此可以推出,在忘写作业时,学生假装低头找东西是为了不让老师看到自己,逃脱老师的批评,也就是希望自己的过错不受惩罚,故选A。【10题详解】推理判断题。根据第三段的There
34、are some teachers, too, who can make school very exciting. For example, Mr. Taneja, has a typical style of talking, making us always hooked on the playground.可知,也有一些老师,他们可以使学校非常令人兴奋。例如,Mr. Taneja先生有一种典型的谈话风格,使我们总是沉迷于操场上。由此可以推出,Mr. Taneja 很可能是一位体育老师,故选D。【11题详解】猜测词义题。最后一段的第一句谈到“picnics and field trips
35、” 野餐和实地考察是学生喜欢的事情;本句中的also表明luster也属于学生喜欢的因素,所以愉快符合题意,因此选C。DThe World Health Organization(WHO)says it is possible to defeat the disease malaria (疟疾),although that is not likely to happen with the current methods.Pedro Alonso, directing the United Nations agencys global malaria program, says the WHO
36、wants to eradicate(根除)the disease but “with the tools we have today, it is most unlikely that the goal will be achieved.”Malaria infected around 219 million people in 2017, when about 435,000 people died from the disease. The large majority were babies and children in the poorest areas of Africa. Th
37、ese totals little changed from 2016.But the numbers are smaller than the 239 million infections and 607,000 deaths reported in 2010.Diallo is head of the RBM Partnership to End Malaria. The group released a statement from him on the WHO report, saying, “Today, there are more countries without malari
38、a than with it, and more countries than ever have fewer than 10,000 malaria cases.”WHO officials have long wanted to destroy malaria. The United Nations agency first attempted a campaign against the disease in 1955.Now, the Bill and Melinda Gates Foundation is providing financial support for the lat
39、est efforts.There are a number of drugs available to successfully treat malaria. Sleeping under chemically-treated bed nets has proven to be effective in order to control malaria-carrying mosquitoes and infections. The drug company GSK has also developed a vaccine that has proven partially effective
40、 against malaria. The vaccine is currently used in Ghana and Malawi. But the WHOs report says these tools will not be enough to end the threat from malaria altogether. It calls for research and development of“transformative tools and knowledge” to control mosquitoes and create more effective medicin
41、es to prevent and treat the disease.12. How many people suffered from malaria in 2016?A. Around 219 million people.B. About 435,000 people.C. 239 million people or so.D. About 607,000 people.13. What can be inferred from paragraph 3?A. Diallo feels worried about how to defeat malaria.B. Malaria is a
42、 common disease in many countries.C. WHO is in great need of financial support nowadays actually.D. Humans have made great achievement in fighting with malaria.14. What can we know about the vaccine from GSK in the opinion of the WHO?A. It can help effectively cure malaria.B. It needs to be further
43、developed.C. It can kill mosquitoes in a short time.D. It almost has no impact on malaria.15. Which of the following is the best title for the passage?A. Possible to Defeat Malaria, But Probably Not SoonB. Drug Company GSK Determines to Defeat MalariaC. Malaria Control the Earth Long, But is to Disa
44、ppearD. Transformative Tools and Knowledge on the Way【答案】12. A 13. D 14. B 15. A【解析】本文是一篇科普说明文。文章介绍了目前传染病疟疾在全世界存在状况和世界卫生组织致力于消除疟疾所做的努力。【12题详解】细节理解题。根据题干中的2016 可知,答案出自第三段,再根据第三段中的“Malaria infected around 219 million people in 2017, when about 435,000 people died from the disease. The large majority w
45、ere babies and children in the poorest areas of Africa. These totals little changed from 2016.”可知, 2017年感染疟疾的人数大约为219million,2016年的跟2017年的相比变化不大,所以2016年感染疟疾的人数也大约为219million。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第三段中的“Today, there are more countries without malaria than with it, and more countries than ever have fewer
46、 than 10,000 malaria cases.”可知,如今,很多国家已经消除疟疾,而且与以往相比,很多国家的现存患者少于10,000例。由此可推知,人类在抗击疟疾的行动中取得了巨大的成就。故选D。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中的 But the WHOs report says these tools will not be enough to end the threat from malaria altogether. It calls for research and development of“transformative tools and knowledge”
47、to control mosquitoes and create more effective medicines to prevent and treat the disease.(但是世界卫生组织的报告说,这些工具还不足以完全消除疟疾的威胁。它呼吁研发“变革性工具和知识”来控制蚊子,并创造更有效的药物来预防和治疗这种疾病)可知,已经证明GSK制药公司研制的疫苗对抗击疟疾有一定效果,但不足以消除疟疾,还需要进一步改进。故选B。【15题详解】主旨大意题。第一段The World Health Organization(WHO)says it is possible to defeat the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550780.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
