2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价4 必修第1册 UNIT 4 FRIENDS FOREVER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语外研版一轮课时质量评价4 必修第1册UNIT 4FRIENDS FOREVER WORD版含解析 2022 新高 英
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(四)必修第一册Unit 4Friends foreverA组基础巩固. 语法填空ADachi is the name of my pet cockatiel. His name comes from the second half of the Japanese word tomodachi, 1. _ means “friend”I taught Dachi to whistle two songs, For Hes A Jolly Good Fellow and Happy Birthday to You. Though his whole range of skills w
2、as small, his 2. _ (confident) never lagged (滞后), and he would frequently wish me a happy birthday when it wasnt which could be 3. _ (embarrass)When Dachi had been with us for three or four years, I think I may have become a bit too confident with him. One day, I didnt realise that he was still sitt
3、ing on my shoulder 4. _ the door behind me shut loudly. He 5. _ (fly) away.After I placed 6. _ advertisement in the local paper, I received a phone call from a woman. I was so relieved to hear this news that I 7. _ (immediate) drove to her house. When I arrived, she asked me to see whether the bird
4、was 8. _ (my)I had a better idea 9. _ (identify) Dachi and began to whistle the Happy Birthday song. The lady stopped me, saying, “He is yours alright hes been whistling that all week.”So Dachi came home in the car 10. _ (sit) on my shoulder, whistling.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”教给“我”的宠物小鹦鹉Dachi两首歌,有一天他
5、不小心飞走了,一位女士发现了他并让“我”确认Dachi的身份,当“我”开始吹生日快乐这首歌时,那位女士相信他就是“我”的Dachi了。1. which考查非限制性定语从句。从句是先行词的附加说明,去掉了也不会影响主句的意思,它与主句之间通常用逗号分开,故此句为非限制性定语从句。非限制性定语从句关系词只能用which,不能用that。故填which。2. confidence考查名词。所填词作主语,前面又有人称代词his修饰,应用所给单词的名词形式。confident“自信的”是形容词,其名词形式是confidence(信心),故填confidence。3. embarrassing考查形容词。
6、所填词在句子中作表语,用以说明主语的性质或特征,应用所给词的形容词形式,故填embarrassing。4. until考查固定搭配。not. until“直到才”,为固定搭配,引导时间状语从句,故填until。5. flew考查动词的时态。根据前后句的时态可知,本句应用一般过去时讲述过去的经历,动词fly的过去式是flew。故填flew。6. an考查冠词。advertisement“广告”为可数名词,此处表泛指,应用不定冠词修饰,又因其以元音音素开头,所以用an。故填an。7. immediately考查副词。此处修饰动词drove,应用所给词的副词形式作状语。immediate“立刻的,即
7、刻的”是形容词,其副词形式是immediately。故填immediately。8. mine考查代词。此处代指“my bird”, 应用名词性物主代词mine作表语。故填mine。9. to identify考查动词不定式。名词idea后面通常用动词不定式作定语,此处用不定式表示“来识别Dachi的主意”,故填to identify。10. sitting考查现在分词。sit在句子中作伴随状语,主语Dachi与动词sit之间为逻辑上的主谓关系,所以用sit的现在分词形式,故填sitting。BHow are you getting along with your senior high sc
8、hool? It may be hard for you as this is the first time that you 1. _ (leave) your parents. I know that you are now having trouble 2. _ (communicate) with others, and you may often feel lonely. Thats 3. _ you are new here and people dont know about you. But I think you can overcome the difficulty if
9、you can follow the advice below. First, you should attach great 4. _ (important) to taking an active part in the discussions and show your own opinions about the matters, and at the same time, learn to listen to other peoples views 5. _ (careful). Second, you should learn about your classmates likes
10、 and dislikes, 6. _ can make you get familiar with them. Only in this way can you get to know more 7. _ (difference) people and show them that you are just as friendly. Last but not least, Im always here ready to help. We can take part in some 8. _ (activity) together and I can introduce you to othe
11、rs. Theres no need 9. _ (worry) too much; people will know you more very soon and will like to make friends 10. _ you if you can do as the above.【语篇解读】如何在高中和同学们相处呢?本文提供了几点建议。如:积极参加讨论发表见解,了解同学们的喜好等。1. have left考查动词的时态。在This/It is the first time that. 句型中,that后面的句子要用现在完成时。2. communicating考查固定用法。have t
12、rouble doing sth.意为“做某事有麻烦”。3. because考查连词。根据语境可知,后面说的是原因,所以填because。4. importance考查名词。根据前面的great可知,此处填名词形式。5. carefully考查副词。所填的词修饰动词,所以用副词形式。6. which考查非限制性定语从句。所填的词在非限制性定语从句中作主语,所以填which。7. different考查形容词。所填的词修饰名词,所以用形容词形式。8. activities考查名词的单复数。activity是可数名词,根据“some”可知要用复数形式。9. to worry考查固定用法。There
13、 is no need to do sth.意为“做某事没有必要”。10. with考查固定用法。make friends with意为“和交朋友”。. 根据提示补全句子1. 无论发生什么事,你都不要丧失信心。(whatever)Whatever happens, you shouldnt lose heart.2. 由你决定我们是否买这套家具。(up to)Its up to you to decide whether we buy this set of furniture or not.3. 倘若明天下雨将会怎样呢?(what if)What if it rains tomorrow?4
14、. 即使你读起英语来很容易,你仍会发现用英语进行对话是另一回事。(even if)Even if you read English easily, youll find it is another cup of tea to make conversations in English.5. 他给我们上课的方式非常有趣。(the way引导的从句)The way (that/in which) he teaches us in class is very interesting.B组能力提升. 阅读理解(2021陕西宝鸡质量检测)On the 3rd of July, about six in
15、the morning, I was watering my flowers. A young man entered the garden. He was blonde, beardless; he wore a German cap and gold glasses in a proud way. A long, loose woolen coat hung down in a sad way around his body. He wore no gloves; his leather shoes had huge soles. I put down my wateringpot, an
16、d greeted him in German with: “Guten Morgen!” “Monsieur,” he said to me in French, but with a very unpleasant accent, “my name is Hermann Schultz; I have come to pass some months in Greece, and I have carried your book with me everywhere.”That praise filled my heart with sweet joy;the strangers voic
17、e seemed more beautiful than Mozarts music, and I directed a swift look of gratitude towards his gold glasses. You would hardly believe how much we love those who have taken the trouble to understand our jargon (行业术语)I took him by the hand and seated him beside me on the gardenbench. He told me that
18、 he was a botanist and that he had a commission from the“Jardin des Plantes”in Hamburg.In order to complete his herbarium (植物标本馆), he was studying the country, the animals, and the people.He expressed himself uneasily,but with frankness which inspired confidence.He questioned me, if not about everyo
19、ne in Athens,at least about all the principal persons in my book. In the course of the conversation, he made some statements on general subjects,which seemed to me quite insightful.Therefore, they motivated me to think more deeply and get a more reasonable opinion.At the end of an hour we had become
20、 good friends.1. How did the author find the young man at first?A. Fashionable. B. Unfavourable. C. Easygoing. D. Indifferent.2. Why did the author feel grateful to the young man?A. Because he brought the author a good pair of glasses.B. Because he thought highly of the authors achievements.C. Becau
21、se he delighted the author with Mozarts music.D. Because he took the time to read the authors work.3. What can we infer about the young man from the last paragraph?A. He was good at public speaking.B. He was lacking in selfconfidence.C. He was slow in learning German culture.D. He was enthusiastic a
22、bout studies of plants.4. Whats the authors purpose in writing the text?A. To introduce a young botanists achievements.B. To show the start of his friendship with a stranger.C. To describe the benefits of doing gardening.D. To explain the beauty of studying biology.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位年轻人就作者书籍上的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550815.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
