新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中备考试题Ⅱ.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆 玛纳斯县 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 备考 试题
- 资源描述:
-
1、新疆玛纳斯县第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中备考试题注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题
2、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does Lisa want to drink?A. Coffee.B. Juice.C. Milk. 2. Who is interested in fashion designing? A. James. B. Michael. C. Lily.3. Why does Susan go to the art school? A. To do part-time work. B. To take painting class
3、. C. To pick up her grandma. 4. What is the man doing?A. Renting a car. B. Buying a car. C. Booking tickets. 5. What are the speakers mainly talking about?A. Some photos. B. The forest in winter. C. Their favorite animals. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 岀最佳选项。听每
4、段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why doesnt the woman buy the jackets?A. She doesnt need one. B. She finds them expensive. C. She doesnt think theyre beautiful. 7. What is the womans attitude toward the skirts?A. Satisfied.B. Disappointed.C. Unintereste
5、d. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What did Lisas friends encourage her to do?A. Take writing classes. B. Have a story published. C. Write about their stories. 9. What does the man want to be in the future?A. A poet. B. An actor. C. A director. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. When will the winter camp begin?A. On
6、January 2nd. B. On January 5th. C. On January 8th. 11. How much will it cost two kids to join the winter camp?A. $216. B. $324. C. $432. 12. What relation is Mary to Jim? A. His cousin. B. His sister. C. His classmate. 听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. At what age did Thomas get married?A. 22. B. 25. C. 32.
7、 14. Where did the old couple first meet?A. In a classroom. B. At a library. C. At a party. 15. What was Thomas like?A. Serious. B. Kind. C. Hot-tempered. 16. What was Janes purpose of going to Norway again? A. To study there. B. To find work there. C. To be with Thomas. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Wh
8、at was the result of the fire?A. Around 10,000 people were homeless. B. Many factories were destroyed.C. Many people were injured.18. What do people in Milpur mainly do to make a living?A. Make clothing. B. Produce plastic. C. Sell woods. 19. What made the fire fighters work more difficult? A. The h
9、ot weather. B. The lack of water. C. The terrible traffic. 20. Where are the homeless people now?A. On the street. B. In a factory. C. At nearby schools. 【答案】1-5 BACAA6-10 BABBA11-15 CAACB16-20 CAABC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe traditio
10、nal British pub is part of the scenery of British life. At the last count, there are around 50,000 of them in the UK. The oldest Ye Olde Fighting Cocks in St. Albans was set up in about 793.Because of their abundance, the names pubs take were designed to be memorable, but more than that, they were d
11、esigned to be visual. Outside any traditional pub worthy of its title, youll find a hanging signboard with a unique illustration(插图) that represents the name of the business. The practice is so well established that even new pubs copy it. But why do they exist at all?The first British pub signs were
12、 created in the 12th century and were simple representations of beer containers and other brewing-related equipment used to inform passersby that establishments sold beer. This was Britain in the dark ages, when education was in short supply. Since most of the population were unable to read, pub sig
13、ns were used to inform would-be customers that they could find a drink inside.The earliest uses of pub names would reference the sign directly. People would arrange to meet at “the sign of the Eagle and Child” rather than at “the Eagle and Child”.Today the tradition remains unchanged largely out of
14、respect for the past, but many pub signs do have some functionality. Remote country pubs often use signboards to point the way to their doors. Its a part of British culture thats rapidly disappearing more than 20,000 pubs have closed since 1980 but for now there are still more than enough. You can t
15、ake a moment to appreciate the history and symbolism behind a pubs sign the next time you see one.21. What is special about British pub signs?A. They copy famous art.B. They show British life.C. They have unique pictures.D. They include the history of the pub.22. The first British pub signs were mai
16、nly used to _.A. inspire passersbyB. inform passersbyC. educate passersbyD. entertain passersby23. What is the text mainly about?A. The history of British pubs.B. The importance of British pub signs.C. Why British pubs have illustrated signs.D. Why British pubs are unpopular nowadays.【答案】21-23 CBC【解
17、析】这是一篇说明文。文章主要讲了传统的英国酒吧是英国生活的一部分,重点介绍了英国酒吧独特的标牌。21.细节理解题。根据第二段中的“Outside any traditional pub worthy of its title, youll find a hanging signboard with a unique illustration that represents the name of the business.”可知,英国酒吧标牌的独特之处在于上面都有代表店名的独一无二的插图。故选C。22.细节理解题。根据第三段中的“Since most of the population wer
18、e unable to read, pub signs were used to inform would-be customers that they could find a drink inside.”可知,最初英国酒吧的标牌主要是用来告诉潜在的顾客里面能找到酒。故选B。23.主旨大意题。根据第二段中的“youll find a hanging signboard with a unique illustration that represents the name of the business”,第三段中的“The first British pub signs were creat
19、ed”以及最后一段中的“but many pub signs do have some functionality”可知,本文主要讲述了英国酒吧标牌带插图的原因。故选C。BDont you just hate it when you have to take an important phone call but youre surrounded by potential eavesdroppers(偷听者)? You either have to whisper or go outside to keep the conversation private, which does not fe
20、el good. Now Hushme aims to fix this problem by muffling your voice and making you look like Bane in the film Batman.Hushme is a strange high-tech mask(口罩) that blocks the sound of the wearers voice so that people nearby cant hear what is being said. It connects to your phone via Blucetooth and come
21、s with a pair of earphones. When you get a private call, all you have to do is put the mask on and it will do the rest. The pair of thick pads over your mouth does a good job of muffling your voice, but to ensure nothing gets through. Hushme also has speakers that play a variety of sounds when you s
22、peak.The Hushme mask, which comes in a variety of colors, can be worn around the neck, like a regular pair of earphones, and attaches in front of your mouth thanks to a couple of very powerful magnets(磁铁). Its not yet clear how comfortable speaking with this Bane-like mask over your mouth really is,
23、 or how effective its speech muffling ability is, so what we know so far is that it makes you look strange. The sound choices for covering your voice currently include wind, ocean, rain, birds, monkey, but new ones could be added in the future.Advertised as the “worlds first voice mask for mobile ph
24、ones”, Hushme was showed at CES at the becoming of this year. Its makers plan to sell it by the end of this year. It will cost about $200.24. Why does the author mention Bane in the first paragraph?A. To show what Hushme looks like.B. To tell eavesdropping is impolite.C. To encourage readers to buy
25、Hushme.D. To say Hushme will be popular in the future.25. What does the underlined word “muffling” in Paragraph 1 mean?A. Blocking.B. Recognizing.C. Changing.D. Remembering.26. What is certain about Hushme?A. Its popularity.B. Its appearance.C. Its high standard for comfort.D. Its speech muffling ab
26、ility.27. What can we know about Hushme?A. It can be bought in the market now.B. Its price is neither too high nor too low.C. Its speakers will be improved in the future.D. Its makers are confident about its market sales.【答案】24-27 AABC【解析】本文是一篇记叙文。作者给我们讲述了一种新兴的能够使我们在打电话时别人无法听到我们的声音的高科技口罩,作者从它的外观、特点以
27、及未来将会在市场上出现等一系列情况进行了描写,向我们展示了科技的伟大。24.细节理解题。根据“Now Hushme aims to fix this problem by muffling your voice and making you look like Bane in the film Batman.”可知,Hushme的目的就是要解决这个问题,它通过消除你的声音是你看起来像电影蝙蝠侠里的Bane一样。故选A。25.词意猜测题。要想猜测出muffling的意思,需要联系前文,前文提到人们在打电话的时候经常会有潜在的“偷听者”,下面就是如何解决这个问题,所以提到了Hushme致力于消除声
28、音。由题目选项可知,A:阻碍、堵塞,B:识别、认出,C:改变,D:记得,从这句话中可看出只有A符合句意。故选A。26.细节理解题。根据文章第三段内容我们可以可知,对于Hushme我们不清楚它的舒适度以及消减声音的能力如何,从整篇文章也没有讲到它的受欢迎程度,根据“Hushme is a strange high-tech mask that blocks the sound of the wearers voice”可知我们能够清楚确定的是它的外观就像平常的口罩那样。故选B。27.细节理解题。根据“The sound choices for covering your voice curren
29、tly include wind, ocean, rain, birds, monkey, but new ones could be added in the future.”可以看出,已经增加了了风、海洋、雨滴、鸟和猴子的声音等选择,在未来还会增加新的选择。故选C。CWhen it comes to materials to do good to our body, it must be mentioned that there are all sorts of foods to everyones taste. Some foods are known to have a complet
30、ely ruined effect on your brain function, and nutritionists advise us not to consume them too much in order to limit their negative impacts.Here are some top foods that kill your intelligence.1. SugarSugar and sugary products are bad not only for your waistline, but for your brain function as well.
31、Long-term consumption of sugar can create a lot of neurological(神经系统的) problems, and it can also do harm to your memory. On the other hand, sugar can also bring damage to your ability to learn. So avoid the products.2. AlcoholAlcohol is known to harm your liver(肝) in the long run, and it also causes
32、 what is known as “brain fog”, a feeling of mental confusion. It acts like a cloud that impacts your ability to think clearly, as well as your memory. Have you ever noticed that you cannot remember common items names? This might be influenced by high alcohol intake, which impacts the balance of the
33、brain.3. Junk FoodA recent study has revealed that junk food can change the chemicals in the brain, thus leading to symptoms associated with depression and anxiety. Besides, foods that are high in fat can also produce some symptoms that are similar to the signs of “miss” when you stop consuming them
34、. These foods affect the production of dopamine(多巴胺), an important chemical that promotes happiness and an overall feeling of well-being.4. Very Salty FoodsEverybody knows that salty foods affect your blood pressure and they are very hard on your heart. However, as research suggests, foods that cont
35、ain high amounts of salt can affect your learning function and make your ability to think imperfect. Otherwise stated, salty foods affect your intelligence! As a matter of fact, the consumption of salty foods has been shown to have the same effect as taking drugs, as it can cause uncomfortable sympt
36、oms and hunger for salty foods.5. Foods with Processed Protein(蛋白质)Meat is the richest source of high-quality protein, but avoid overly processed proteins such as hot dogs, sausages and so on. Unlike the natural proteins that help your body protect the nervous system, processed proteins do exactly t
37、he opposite. Better choose natural products, such as fish, dairy products, and seeds as these are natural, high-quality protein sources.28. Which group of foods may affect your memory?A. Sugar and alcohol.B. Sugar and junk food.C. Alcohol and junk food.D. Sugar and very salty foods.29. If you want t
38、o promote happiness, which of the following should you stop eating?A. Sugar.B. Foods with processed proteins.C. Alcohol.D. Junk food.30. Compared to the overly processed proteins, an advantage of the natural proteins is _.A. the protection of the nervous systemB. the increase of dopamineC. the prote
39、ction of your intelligenceD. the increase of happiness31. In terms of the mentioned foods, the writer seems to tell us _.A. they will affect our health once eatenB. the more we eat, the less chance of illness we will getC. the key point is to pay special attention to the mount we takeD. once we are
40、addicted, its hard to get rid of them【答案】28-31 ADAC【解析】这是一篇说明文,主要介绍了五种损害大脑功能的司空见惯的食物,给读者敲响一个警钟。28.细节理解题。题目问的是“影响记忆力”的食物有哪些?从Sugar这一段中的“it can also do harm to your memory”和Alcohol这一段中的“that impacts your ability to think clearly, as well as your memory”可知,糖和酒精对记忆力有影响,故选A。29.细节理解题。根据Junk Food这段中的“These
41、 foods affect the production of dopamine, an important chemical that promotes happiness and an overall feeling of well-being.”可知:多巴胺是一种能够提升幸福感的重要化学物质,而垃圾食品会影响多巴胺的产生。所以,你如果想提升幸福感就应停止食用垃圾食品,故选D。30.细节理解题。从最后一段“Unlike the natural proteins that help your body protect the nervous system, processed protein
42、s do exactly the opposite.”可知:天然蛋白质与过度加工出来的蛋白质相比,最大的一个优点在于天然蛋白质可以保护神经系统。故选A。31.细节理解题。从第一段最后一句“Some foods are known to have a completely ruined effect on your brain function, and nutritionists advise us not to consume them too much in order to limit their negative impacts.”可知,营养学家建议我们不要过度食用这些对大脑功能有消极
43、影响的食物。所以选C。其余三个选项的意思与文意不符。DPollutions great effects on the environment have become more obvious in recent years, leading to a movement to promote energy efficiency(效率), and a reduction in air and water pollution. Most scientists agree that such changes are necessary to protect our environment from f
44、urther harm.Green buildings use less energy, water, create less waste, and are healthier to live, work, and go to school in than standard buildings. Builders of green buildings use techniques that use resources more efficiently during the entire building cycle construction, restoration, operation, m
45、aintenance(维护) and removal than those who construct more regular buildings.The environmental benefits of green buildings include the protection of ecosystems and biodiversity, better air and water quality, less waste flowing into streams, and the protection of natural resources. Green buildings can
46、also result in lower operating costs because they typically use less energy and fewer materials and improve indoor air quality, improving the health of people who live in such buildings.The process of building green includes technical and artistic planning with nature protection in mind. Building de
47、signs often reflect the surrounding environment and natural resources and use renewable building materials such as bamboo and straw. In addition, recycled resources found locally are used for green buildings, reducing the cost and air pollution associated with transporting materials over long distan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
