2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 必修5 UNIT 13 PEOPLE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 必修5 UNIT 13PEOPLE WORD版含解析 2022 高中 北师大 英语 一轮 课时 提升 作业 必修 13 PEOPLE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十三必修5 Unit 13People . 阅读理解A(2021南昌模拟)I once met a well-known botanist at a dinner party. I had never talked with a botanist before, and I found him very interesting. I sat there absorbed and listened while he spoke of unusual plants and h
2、is experiments (he even told me astonishing facts about the simple potato). I had a small indoor garden of my ownand he was good enough to tell me how to solve some of my problems. As I said, we were at a dinner party. There must have been a dozen other guests, but I broke an important rule of polit
3、eness. I ignored everyone else and talked for hours to the botanist. Midnight came. I said good night to everyone and departed. The botanist then turned to our host and said many nice things about me, including that I was a “most interesting conversationalist”. An interesting conversationalist? I ha
4、d said hardly anything at all. I couldnt have said anything if I had wanted to without changing the subject, for I didnt know any more about plants than I knew about sharks. But I had done this one thing; I had listened carefully. I listened because I was really interested. And he felt it. Naturally
5、 that pleased him. That kind of listening is one of the best ways to show respect to others, and it makes them feel great too. “Few human beings, ” wrote Jack Woodford in Strangers in Love, “can resist the sweet effect of rapt attention. ” I went even further than that. I was “sincere in my admirati
6、on and generous in my praise”. I told him that I had been hugely entertained and instructed. I told him I wished I had his knowledge. I told him that I should love to wander the fields with him. Whats more, it was all true. And so I had him thinking of me as a good conversationalist when, in reality
7、, I had only been a good listener and had encouraged him to talk. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者以自己偶遇一个植物学家并与其交谈的例子说明, 一个健谈的人应具备的品质包括: 关注参会的人、注意倾听他们的见解、表现出对别人话题感兴趣等。1. From Paragraph 1, we can learn that the writer _. A. was deeply moved by the botanists talkB. was amazed by what he was hearingC. was not in a co
8、mfortable situationD. behaved politely and properly【解析】选B。细节理解题。由第一段第二、三句可知, 我发现他很有趣, 在他谈及罕见植物和他的试验时, 我坐在那儿专注而认真地听(他甚至告诉我关于土豆的惊人事实)。由此可见, 作者对于植物学家所说的感到很惊奇。故选B。2. Which of the following does the writer describe as a rule of politeness at dinner parties? A. Avoiding discussions about politics and reli
9、gion. B. Listening carefully to what another guest says. C. Arriving and leaving at the appropriate time. D. Giving attention to all those in attendance. 【解析】选D。推理判断题。由第二段中第二、三句可知, 但我违反了一条重要的礼貌规则, 我忽视了其他人, 与植物学家聊了几个小时。由此可知, 作者认为, 忽略其他人只和植物学家谈话是不礼貌的。因此判断出, 关注参加的所有人是有礼貌的行为。故选D。3. The underlined expres
10、sion “rapt attention” in Paragraph 5 is closest in the meaning to _. A. full understandingB. strong interestC. great uncertaintyD. little curiosity【解析】选B。词义猜测题。根据第五段第二到五句可知我听是因为真的感兴趣, 而他感受到了。当然, 那让他高兴。那种倾听是对别人展现尊重的最好方式之一, 这也让他们觉得很棒。结合上文“Few human beings, ” wrote Jack Woodford in Strangers in Love, “
11、can resist the sweet effect of rapt attention. ”可知, 很少有人能拒绝强烈兴趣的影响, 因此rapt attention的意思与strong interest相近。故选B。4. According to the writer, which of the following is an important characteristic of a good conversationalist? A. Listening attentively and encouraging the other side to continue. B. Encoura
12、ging the other side by sharing his/her own opinions. C. Promising a future meeting for more communication. D. Expressing respect by nodding his/her head. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“And so I had him thinking of me as a good conversationalist when, in reality, I had only been a good listener and had encourag
13、ed him to talk. ”可知, 当我在现实中, 成为好的倾听者, 并鼓励他继续说时, 我使他认为我是一个健谈者。由此可知, 健谈的人会认真听, 并鼓励说话者继续。因此判断出, A选项“认真听, 鼓励对方继续”是健谈的人的特征。故选A。【知识拓展】【难句解读】“And so I had him thinking of me as a good conversationalist when, in reality, I had only been a good listener and had encouraged him to talk. 分析: 本句中when引导时间状语从句, 意为
14、“当的时候”。翻译: 因此, 我让他认为我是个很健谈的人, 而实际上, 我只是一个很好的倾听者, 并鼓励他多说话。B(2021临沂模拟)Your colleagues sharp comment keeps replaying in your mind. Two of your students are trapped in a “he said/she said” battle. When you reflect on your emotional reactions, you sometimes get caught up in cycles of negative feelings, w
15、hich can make you feel even worse. If so, the answer may lie in a skill called “self-distancing”, the ability to take a step back and view yourself more objectively. According to a research, when people adopt self-distancing while discussing a difficult event, they make better sense of their reactio
16、ns, experience less emotional suffering, and display fewer signs of stress. But what might self-distancing look like in action? Consider a typical “he said/she said” student conflict where they are each focusing on their own feelings. One is thinking, “I cant believe he did that to me. ” And another
17、 insists, “She really hurt my feelings. ” However, if you ask them to take the self-distancing, they might step outside of themselves and ask broader questions: “Why was he so hurt in this situation? ” or “How did her anger affect him? ”Although this approach may sound too simple to be effective, st
18、udies indicate that a change in point of view can have a powerful effect on the way people think, feel, and behave. Here are several different techniques you can try. First, consider how a thoughtful friend might respond after quietly observing their situation. Besides, avoid using the pronoun “I”.
19、Focus on using third-person pronouns, he, she, they, and they were able to see the stressful event as challenging rather than threatening. Finally, ask yourself, “How would I feel about this one week from now or ten years from now? ” This form of mental time travel may be effective because our atten
20、tion is directed away from our immediate, concrete circumstances. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍的是一种有助于打破消极循环的技巧自我疏远。5. What is self-distancing? A. Getting stuck in negative emotions. B. A stressful situation. C. A study on relieving emotional stress. D. Reflecting on yourself objectively. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中
21、的“the ability to take a step back and view yourself more objectively”可知, 自我疏远指的是客观地反思自己, 故D项正确。6. Paragraph 2 is developed by _. A. exampleB. definitionC. classificationD. process【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的“Consider a typical he said/she said student conflict where they are each focusing on their own feeli
22、ngs. ”及“However, if you ask them to take the self-distancing, they might step outside of themselves and ask broader questions: Why was he so hurt in this situation? orHow did her anger affect him? ”可知, 本段以学生冲突为例说明了自我疏远在实际行动中的应用, 因此本段是通过举例的手法展开的, 故A项正确。7. Which of the following statement uses the tec
23、hniques of self-distancing? A. Im angry with him. B. How I wish I could go back to the past! C. How did these two people get to this point? D. He grabbed my notes, and then, and then. . . 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“Besides, avoid using the pronoun I. Focus on using third-person pronouns, he, she, they, ”
24、可知, 避免使用代词“我”, 专注于使用第三人称代词他、她或他们, 故C项(这两个人是怎么走到这一步的? )正确。8. What is the best title for the passage? A. Why Self-distancing MattersB. The Application of Self-distancingC. Breaking the Cycle of Negative ReflectionD. Ways to Reflect on Emotional Reactions【解析】选C。主旨大意题。结合本文内容, 尤其是根据第一段中的“When you reflect
25、 on your emotional reactions, you sometimes get caught up in cycles of negative feelings, which can make you feel even worse. If so, the answer may lie in a skill called self-distancing”可知, 当你反思自己的情绪反应时, 你有时会陷入消极情绪的循环, 如果是这样, 答案可能是一种叫自我疏远的技巧, 由此可知本文介绍的是打破消极循环的技巧自我疏远, 故C项正确。【知识拓展】【词汇积累】reaction n. 反应
26、objectively adv. 客观地focus on 集中于. 阅读填句(2021淮北模拟)Moving into a new home in a new neighborhood is an exciting experience. Of course, you want to make sure that you become an acceptable and valuable part of your neighborhood. The easiest way to accomplish this is to make sure you conduct yourself as a
27、good neighbor. 1Perhaps one of the most important things you can do as a good neighbor is to keep your property(房产) neat, clean, and in good repair. 2 By choosing to keep the outside of the home in great shape, you will help to improve the look and feel of the area. Second, take the overall appearan
28、ce of the neighborhood seriously when going for a walk. Take a small garbage bag. 3 This small act will let your neighbors know that you care about the area. 4 If a neighbor is going to be out of town, offer to collect mail and newspapers. If a neighbor suffers an illness, offer to do the grocery sh
29、opping. Let them know you are there to help in any way, while still respecting the privacy of your neighbor. 5 By following the basic rules of respecting others, taking care of what belongs to you, and taking pride in the appearance of the neighborhood in general, you will quickly become a good neig
30、hbor that everyone appreciates. A. In general, keep an eye on their property while they are gone. B. A good neighbor is also one who likes to help out in small ways. C. Being a good neighbor is more or less about considerate behavior. D. Sometimes neighbors may go to the supermarket together to do s
31、hopping. E. Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick it up. F. People tend to take pride in keeping everything in their street fresh and inviting. G. Here are a few tips to help you win over everyone in the neighborhood quickly. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了怎样成为一个邻居都喜欢的人的几点建议。1. 【解析
32、】选G。本段讲如果你想成为社区中一个被接受和有价值的部分, 最简单的方法就是确保你的行为举止像一个好邻居。下文是具体做法, G项(这里有一些技巧, 可以帮助你迅速赢得邻居的信赖)承上启下, 故选G。2. 【解析】选F。本段介绍和邻居关系融洽最重要的是保持干净整洁的户内户外环境, F项中People tend to take pride in keeping everything in their street fresh and inviting. (人们往往会自豪于保持街上的一切新鲜和诱人)与本段意思一致, 故选F。3. 【解析】选E。本段主要建议要重视社区的整体面貌, 出门拿上一个垃圾袋,
33、 E项Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick it up. (遇到从路过的汽车里扔出的废纸, 把它捡起来)与上句连接, 是举例说明拿垃圾袋的作用。故选E。4. 【解析】选B。本段是建议用邻居可以接受的方式帮助他们, 同时尊重邻居的隐私。B项A good neighbor is also one who likes to help out in small ways. (好邻居就是喜欢在小的方面帮助别人的人)符合本段内容, 故选B。5. 【解析】选C。最后一段是总结, 只要我们考虑周到, 尊重他人,
34、 照顾好属于自己的东西, 为周围的人感到自豪, 很快就会成为一个大家都喜欢的好邻居。C项中considerate behavior是下文内容的概括, 故选C。【知识拓展】【词汇积累】considerate adj. 体贴的; 体谅的; 考虑周到的accomplish vt. 完成; 实现; 达到come across偶遇. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。About the year 1990, a small, dark-haired hot boy named Charlie Chaplin was often seen 1. _(wait) ou
35、tside the back entrance of London Theatre. He looked thin and hungry. He was hoping to get work in show business. He could sing and dance. Above all, he knew how 2. _(make)people laugh. But he couldnt get work and so he 3. _(wander) about the city streets. Sometimes he 4. _(send)away to a home for c
36、hildren who had no parents. But twenty years later this name Chaplin became the 5. _(great), best-known, and best-loved comedian in the world. Any visitor to the cinema must have seen some of Chaplins films. People everywhere have sat and laughed at them until the 6. _(tear) ran down their faces. Ev
37、en people who dont understand English can enjoy Chaplins films though most of them are 7. _(silence). It isnt what he says 8. _ makes us laugh. His comedy doesnt depend upon words and languages. It depends upon little actions which mean 9. _ same thing to people all over the world. Acting out, witho
38、ut words, common human situations play an important part in the dances and plays of many countries. Its a kind of world language. Chaplin lived most of his life in America and died in Switzerland on Christmas Day, 1977, at the age of eighty-eight. The world was astonished at the news of the death an
39、d burst 10. _ sadness. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了英国著名的喜剧演员卓别林。1. 【解析】waiting。考查非谓语动词。此处see sb. doing sth. 意为“看见某人做某事”, 用现在分词作补语。2. 【解析】to make。 考查非谓语动词。最重要的是, 他知道如何让人们大笑。此处how to do sth. 为疑问词+动词不定式作宾语。3. 【解析】wandered。考查动词时态。句意: 但是他找不到工作, 所以他只能在大街上游荡。本文叙述的是一般过去时, 所以此处也用过去时态。4. 【解析】was sent。 考查动词的语态。句意: 有时候
40、他被派去没有父母的孩子的家中。此处主语与动词之间为被动关系。5. 【解析】greatest。考查形容词的最高级。句意: 但二十年后, 卓别林这个名字成为最伟大的, 众所周知和世界上最令人喜爱的喜剧演员。根据句意可知此处用形容词的最高级, 且and前后均为最高级。6. 【解析】tears。考查名词单复数。句意: 世界各地的人们都坐着并因为它们大笑, 直到眼泪从他们脸上流下来。根据句意及their faces的提示可知此处为名词复数。7. 【解析】silent。考查词性转换。句意: 即使是那些不懂英语的人也能欣赏卓别林的电影, 它们大多数都是无声的。此处系动词后跟形容词作表语。8. 【解析】tha
41、t。考查强调句型。句意: 不是他所说的让我们笑。此处构成“it+be+被强调部分+that/who. . . ”。9. 【解析】the。考查冠词。the same 为固定搭配。10. 【解析】into。考查介词。burst into 意为 “突然”后跟名词。 . 阅读理解(2021湖北模拟)When I met her, I had a lot of anger inside of me. Ive lived my whole life in Spanish Harlem, but in my neighborhood, there are shoot-ups(枪击)all the time.
42、 I know kids who have been shot or beaten up, I have friends who ended up in prison. I could have ended up that way, too, but Ms Clark wouldnt let that happen. Ms Clark worked long hours, making sure I did my work. My grades rose. In fact, the scores of our whole class rose. One day, she took our cl
43、ass to see The Phantom of the Opera, and it was the first time some kids had ever been out of Harlem. Before the show, she treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths full. We did not want to let her down. Ms Clark was selected as Disneys 2015 Teacher of the Year.
44、She said she would draw three names out of a hat; those students would go with her to Los Angeles to get the award. But when the time came to draw names, Ms Clark said, “Youre all going. ”On graduation day, there were a lot of tears. We didnt want her class to end. In 2016, she moved to Atlanta, but
45、 she always kept in touch. She started giving lectures about education, and wrote a bestselling book based on her classroom rules, The Essential 55. In 2018, Ms Clark took some of us on a trip to South Africa to deliver school supplies and visit orphanages (孤儿院). It was the most amazing experience o
46、f my life. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个叫Clark的老师对我及我的同学的一些好的影响。1. Why was the writer angry when he first knew Ms Clark? A. Because Ms Clark taught boring classes. B. Because he lived in a danger area. C. Because Ms Clark was once in prison. D. Because he was ever beaten up. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段第一、二句可知,
47、我见到她的时候, 我内心充满了愤怒。我在西班牙哈莱姆区生活了一辈子, 但在我的社区里, 一直都有枪战。可推知作者第一次知道Ms Clark的时候, 内心充满了愤怒, 因为作者生活在一个危险的地方, 故选B。2. How did Ms Clark treat her students in everyday life? A. With sympathy. B. As her guests. C. With caution. D. As her children. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段 Before the show, she treated us to dinner at a r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551125.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
