2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 选修7 UNIT 21 HUMAN BIOLOGY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮课时提升作业 选修7 UNIT 21HUMAN BIOLOGY WORD版含解析 2022 高中 北师大 英语 一轮 课时 提升 作业 选修 21 HUMAN WORD
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二十一选修7 Unit 21Human Biology. 阅读理解AWhile learning the science lessons, I used to get a doubtwhy ears, nose, tongue and eyes should be called as special senses? The basic reason is that these are the channels through which we maintain conta
2、ct with the surroundings. Though apparently it may feel like these are individual sensory organs, they do show some connectivity. Interestingly, our hearing is less sharp after we eat a heavy food. Isnt it good for a sound nap after a stomach-full meal? That does not mean we go deaf after a meal, bu
3、t the hearing pitch(强度) does change after a heavy meal. We usually give credit of the taste to our tongue, but do you know that unless saliva(唾液) dissolves something, our tongue cannot recognize the taste of the food eaten. Taste is nothing but the food chemicals dissolved in the saliva being sensed
4、 by the taste buds present on the tongue. Try to dry off your tongue and mouth with a tissue paper and then taste something. Women are much better smellers than men. They are born with this characteristic ability and can correctly pinpoint the exact fragrance of the sample. We all can store almost 5
5、0, 000 different scents(气味), which are strongly tied to the memories. Pupils(瞳孔) do not respond to light alone, but to the slightest bit of noise around too. Thus surgeons, watchmakers and those professionals who have to perform a much delicate job do prefer to have a sound-free environment. Even a
6、small noise can dilate(扩大) their pupils, change the focus and blur(使模糊) their vision. If you do not wear glasses or contact lens due to having a 6/6 vision, you are just among the one third of the human population. It is now statistically proved that only one third of the population has perfect visi
7、on, the rest all are either wearing glasses or are trying to read with a compromised vision. Each and every one of us has a particular or individualistic or characteristic smell, which is unique to us, except for the identical twins. This smell is very subtle(微妙的) yet can be sensed even by a newborn
8、. It may be due to this scent that the newborn recognizes the presence of his parents around. Many of us can pinpoint the smell of our significant friends and colleagues. A significant part of this phenomenon is guided by genetics but it is also modified by the environment, diet and personal hygiene
9、. This all together creates the unique chemistry that is individualistic for each person. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了各种感觉器官听觉, 味觉, 嗅觉, 视觉等器官的相互联系和各自的功能。1. We can learn from Paragraph 1 that _. A. our hearing is as good as before we have a full mealB. all sensory organs are connected and can be exchangedC. s
10、ensory organs functions can never be changed for their particular characterD. we feel and learn about the world around us through our sensory organs【解析】选D。推理判断题。根据第一段中The basic reason is that these are the channels through which we maintain contact with the surroundings. Though apparently it may fee
11、l like these are individual sensory organs, they do show some connectivity. “最基本的原因是, 这些是我们与周围环境保持联系的渠道。虽然很明显这些似乎都是单独的器官, 但它们确实也展现出了一些联系。”可知, 我们通过感觉器官感受和了解我们周围的世界。故选D。2. What may happen after you have had a rich lunch? A. Your eyes become dim. B. You may feel energetic and fresh. C. Your hearing pit
12、ch may decrease. D. Your tongue may lose the function of taste. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段Interestingly, our hearing is less sharp after we eat a heavy food. Isnt it good for a sound nap after a stomach-full meal? That does not mean we go deaf after a meal, but the hearing pitch does change after a heavy me
13、al. 可知, 吃饱后人的听觉会降低, 故选C。3. What does the author mean by the underlined sentence in Paragraph 2? A. Our tongues cant be dried while eating something. B. If your tongue is dried without any saliva on it, it will not work. C. A tissue paper is the only thing that can be used to dry our tongues. D. If y
14、our tongue is dried with a tissue paper, it may work as well as before. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段内容可知, 舌头必须在唾液的配合下才能分辨味道, 如果用纸把舌头擦干, 舌头的味觉感知功能就会丧失, 故选B。4. What makes each person different from anyone else except twins? A. The number of sensory organs. B. The sensitivity of sensory organs. C. The particular
15、 smell of a person. D. The style of ones behavior. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段Each and every one of us has a particular or individualistic or characteristic smell, which is unique to us, except for the identical twins. , 作者认为除了一模一样的双胞胎之外, 我们每个人身上都有独特的味道, 通过这个味道我们就可以辨别我们所熟悉的人, 故选C。【知识拓展】 长难句分析1. The basic re
16、ason is that these are the channels through which we maintain contact with the surroundings. 分析: 句中的that引导表语从句, 从句中的表语channels后跟有一个介词(through)+关系代词(which)引导的定语从句。翻译: 最基本的原因是, 这些是我们与周围环境保持联系的渠道。2. Taste is nothing but the food chemicals dissolved in the saliva being sensed by the taste buds present o
17、n the tongue. 分析: dissolved in the saliva短语作定语, 修饰food chemicals; 短语being sensed by. . . 修饰saliva。翻译: 味觉不过是溶解在唾液中的食物化学物质, 可以被舌头上的味蕾感觉到。B In 2013, Gabby Frost founded Buddy Project when she was 15. At that time her best friend had been diagnosed(诊断) with a mental health condition, and that was the fi
18、rst time she was made aware of what mental illness was. She wanted to learn more and develop a good support system for her. Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year, yet only half receive treatment, according to the National Institute of Mental Health. Buddy P
19、rojects website says the service is not a substitute for therapy(治疗) or other types of mental health care, and it directs people to resources for further help. Since founding the organization as a high school student, Frost has helped more than 200, 000 participants find a new friend. On the day whe
20、n Buddy Project was launched, she used her powerful social media presence to attract nearly 3, 000 participants. “This was around the time when teens really began talking about mental health and found a supportive community online to talk about it. ”she said. One of the biggest social barriers she h
21、ad to jump over was that people didnt view her seriously because she was a 15-year-old girl, and even now, shes still a young woman. “Sometimes its frustrating because people dont think what I do is needed or they dont think Im professional. ” she said. “Most people are blown away that a 20-year-old
22、 girl is running this and that its one person doing this but not a whole team. Im just lucky that Ive found a support system that has been able to help my mom and me with the project. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。因为自己最好的朋友被诊断出有心理健康问题, 15岁的加比弗罗斯特创建了Buddy Project来帮助她的好朋友和更多的青少年。5. Why did Gabby Frost set up Buddy
23、Project? A. To treat her mental disease. B. To know what causes mental illness. C. To help her friend to fight the mental disease. D. To cure those with mental disease. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“She wanted to learn more and develop a good support system for her. ”可知, 她是为了帮助朋友与心理疾病抗争才成立了Buddy Project。6. W
24、hat can we infer from Paragraph 2? A. Americans pay little attention to mental health. B. Many Americans have trouble with mental health. C. Buddy Project provides financial aid for patients. D. Buddy Project can cure those with mental disease. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段第一句中的“Mental illness affects tens of
25、millions of people in the United States each year”可知, 在美国, 很多人都有心理健康方面的问题。7. What problem did Frost face? A. She couldnt get support from her mother. B. She couldnt help so many patients at a time. C. She wasnt able to attract enough participants. D. She wasnt thought well of because of her age. 【解析
26、】选D。细节理解题。根据最后一段中的“One of the biggest social barriers she had to jump over was that people didnt view her seriously because she was a 15-year-old girl, and even now, shes still a young woman”和“people dont think what I do is needed or they dont think Im professional. ”可知, 她面临的一个问题是人们因为她的年龄而不把她当回事儿, 认
27、为她不专业。8. How do most people feel about young Frosts running the project alone? A. Completely defeated. B. Totally convinced. C. Strongly impressed. D. Fully satisfied. 【解析】选C。推理判断题。根据题干可知, 本题解题依据是文章最后一段中的“Most people are blown away that a 20-year-old girl is running this and that its one person doin
28、g this but not a whole team. ”可知, 大多数人对一个20岁的女孩独自而不是靠一个团队运营这个项目这一事实而感到惊讶、钦佩或印象深刻。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every year, people want to live a healthier life and enjoy regular exercise. Over time, however, many find it hard to find the same enthusiasm for their workouts that they
29、 experienced at the beginning. 1 Thus, you can stick with your workout routine. Set a goal that is reachable and manageable. Setting goals that are unrealistic will only set you up for disappointment in the long run. Set a goal that you know is within your reach, and set a reasonable timetable. Crea
30、te a reward for yourself. 2 You could allow yourself a day when you dont track calories, if you make it to the gym all seven days in one week. Reward yourself with a new pair of jeans, when your old ones no longer fit. Rewards increase the satisfaction, and are a reminder that you are making progres
31、s. Find a workout companion. If you have another friend that wants to hit the gym as much as you do, be each others motivation. 3 Also, report your failures and successes to him. Together, you can help support each other. 4 Dont do the same thing every day, or you may experience workout boredom. Pic
32、k certain days to do certain exercises. For example, try swimming on Sundays, running or stair-climbing machines three days a week. Every month, change it up and start focusing on a differentor newfitness routine. Hire a coach or trainer to get you started. 5 Even if you only use the trainer for a m
33、onth or two, it is well invested to keep you focused and informed. A. Mix up your routine. B. Take part in an organized sport. C. There are a number of ways you can make exercise fun. D. Take part in workout classes together, or even plan a weekly jog together. E. Investing in new workout clothes ca
34、n develop your self-esteem and confidence. F. Whether it is weekly or monthly, treat yourself to something when you reach a goal. G. He can help you learn the proper ways to work out to avoid injury, and get the best results. 【文章大意】本文是一篇说明文。每年, 人们都想要一个更健康的生活, 享受有规律的锻炼。然而, 随着时间的推移, 许多人想找到开始时的热情是很难的。这
35、篇文章介绍了一些锻炼的方法。1. 【解析】选C。下文提示“因此, 你可以坚持你的锻炼计划”。由此可知, C项There are a number of ways you can make exercise fun. (有很多方法可以让锻炼变得有趣)切题。故选C。2. 【解析】选F。段落首句提示“为自己创造一个奖励”。承接段落首句, F项Whether it is weekly or monthly, treat yourself to something when you reach a goal. (无论是每周还是每月, 当你达到一个目标时用一些东西来奖励自己。)切题。故选F。3. 【解析】
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551130.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋九年级语文上册人教版课件:1.沁园春.ppt
