2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 三十六 选修8 UNIT 1 A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 三十六 选修8 UNIT 1A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 课时 提升 作业
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。三十六选修8 Unit 1A land of diversity(限时35分钟). 阅读理解AMany people wrongly think that cities dont have farms and that fruit and vegetables are only grown in the country. Believe it or not, there are more and more urban farms popping up in cities
2、all over the world. Alexandra Sullivan, a food system researcher in New York City, studies urban agriculture. Urban agriculture is another name for farming and gardening in a city environment. Ms Sullivan studies everything from tiny gardens in empty lots between buildings to bigger fields that have
3、 been planted and grown. According to Ms Sullivan, “Urban agriculture has existed since cities have, across the world. ”The number of humans living in urban areas, or cities, is increasing. The amount of people who want to garden in urban areas is also rising. Ms Sullivan says, “In small gardens, on
4、 rooftops and indoors, they grow fruit, vegetables, grains, and herbs, and raise animals to produce milk, eggs, honey, and meat. They use these foods as supplements to food produced by rural agriculture. ” Even though some people who live in urban areas grow crops, urban residents still need to rely
5、 on food grown in rural areas. This is because a city doesnt have enough space to grow enough food for everyone living in it. In New York City, urban farmers have come up with many different ways to grow their own produce, even though there isnt a lot of room. For example, Brooklyn Grange is a farmi
6、ng operation that has two rooftop vegetable farms in New York City. All together, the farms are made up of 2. 5 acres of rooftop space. This makes Brooklyn Grange one of the largest rooftop farming operations in the world. Brooklyn Grange grows all kinds of things. The farming company sells its vege
7、tables to local residents and restaurants. And because the farms are on the rooftops, they are specially adapted to their urban location. They use available space that is not needed for anything else. As more urban farmers find ways to grow food in cities, urban residents will be better able to get
8、fresher materials for their meals. 【文章大意】文章主要介绍了都市农场方面的事情。1. Which of the following is Ms Sullivans opinion according to the text? A. The number of people living in cities is increasing slowly. B. Urban residents still rely on food grown in rural areas completely. C. Urban agriculture has a history
9、as long as cities. D. Urban agriculture can provide huge income. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句According to Ms Sullivan, “Urban agriculture has existed since cities have, across the world. ”可知, Sullivan女士认为都市农业拥有与城市一样长的历史。2. What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to? A. Farmers. B. City r
10、esidents. C. Rural residents. D. Companies. 【解析】选B。代词指代题。根据第三段可知, 住在城市里的人的数量在增长, 想要在城市里从事园艺的人的数量也在增长, 并结合该段Sullivan所说的话可推知they指的是“城市居民”。3. What can we learn about Brooklyn Grange in New York City from the text? A. It has large farming areas. B. It can only grow single products. C. It produces enough
11、 food for citizens. D. It makes use of rooftop space to grow vegetables. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段“For example, Brooklyn Grange is a farming operation that has two rooftop vegetable farms in New York City. ”可知, Brooklyn Grange利用屋顶上的空间种植蔬菜。4. What may be the best title for the text? A. Farms in CitiesB. Fut
12、ure Food SystemC. Food Grown in CitiesD. Agriculture of New York City【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知, 文章主要讲述都市农场, 城市居民利用有限的空间, 充分利用屋顶, 花园和家里种植蔬菜、水果、谷物和药草, 并饲养动物。文章就是围绕城市农场这一中心展开的, 因此 A项作为标题最合适。BPlant a trillion(万亿)trees? The goal 21-year-old Felix Finkbeiner has set for his organization, Plant-for-the-Planet, i
13、s on the ambitious side. Unrealistic, though? Not if you consider Felixs track record so far. After founding Plant-for-the-Planet at the age of nine in 2007, Felix had already passed the million-tree mark 2010. Today, Plant-for-the-Planets tree counter stands at well over 15 billion. This began with
14、 a school presentation on climate protection. Having been impressed by Wangari Maathai, a Kenyan woman whose heroic campaign resulted in the planting of 30 million trees in 30 years and won her, in 2004, the Nobel Prize, Felix ended his presentation with a call to action, “Lets plant a million trees
15、 in every country on earth! ”“Being fourth-graders, we probably didnt have the clearest idea of how many a million was, ” Felix recalls with a smile. That didnt stop them from getting the ball rolling, however. Just three years later, Felix and his friends had planted a million. These days, Plant-fo
16、r-the-Planet functions as an international youth organization. “We see ourselves as climate protection advocates, ”Felix explains. In one-day workshops, children and teens can apply to become ambassadors for climate justice. This involves holding presentations, organizing local campaigns, and passin
17、g their training on to others. Some 63, 000 ambassadors are currently active in 58 countries. When it comes to planting trees, Plant-for-the-Planet also works with other organizations to ensure a high standard of quality. “We make sure that the right kinds of trees are planted and, ideally, that the
18、y can be used in some type of economic activity, ”Felix reports. Felix is now studying international relations at the University of London. “I want to join the effort to solve global problems, ” he declares. 5. How many trees have been planted by the program so far? A. Over one million. B. About 30
19、million. C. Over 15 billion. D. About a trillion. 【解析】选C。细节理解题。由第二段Today, Plant-for-the-Planets tree counter stands at well over 15 billion这句话可知, 菲利斯芬克拜纳和他的“植树救地球组织(Plant-for-the-Planet)”迄今为止已经种植了超过150亿棵树。6. What do we know about Wangari Maathai from the text? A. She set a good example to Felix Fink
20、beiner. B. She encouraged Felix Finkbeiner to carry on with his plan. C. She helped Felix Finkbeiner with his Plant-for-the-Planet program. D. She taught Felix Finkbeiner how to plant so many trees in such a short time. 【解析】选A。 推理判断题。由第三段Having been impressed by Wangari Maathai, a Kenyan woman whose
21、 heroic campaign resulted in the planting of 30 million trees in 30 years and won her, in 2004, the Nobel Prize可知, 肯尼亚环保主义者旺加里马塔伊(Wangari Maathai)30年种了3000万棵树, 她的事迹深深打动了菲利斯芬克拜纳。也就是说, 这位非洲杰出女性给菲利斯芬克拜纳树立了好榜样。7. The underlined phrase “getting the ball rolling” in Paragraph 4 probably means “_”. A. star
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551336.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
