2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 二十四 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 二十四 必修5 UNIT 4MAKING THE NEWS WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 课时 提升 作业 十四
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二十四必修5 Unit 4Making the news(限时35分钟). 阅读理解AI was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily done: Both my parents left for work before my school bus arrived on weekdays, so when it showed up at my house on tha
2、t cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime! And what did I do with myself on that glorious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did I get high? Hit the mall for a shoplifting extravaganza (狂欢)? Nope. I built a warm fire in the wood stove, prepare
3、d a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a bookit was Hemingways The Sun Also Risesand I just needed to be alone with it for a little while. I ached to know what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldnt bear the thought o
4、f sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriates (异乡客). I spent that day lost in words. Time flew away, as the room around me turned to mist, and my roleas a daughter, sister, teenager, and studentin the world no lo
5、nger had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved. Looking back on it now, I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingways language wa
6、s quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading once
7、did and happiness is their generous side effect. 1. Why did the author skip school on that day? A. Because her parents left home early. B. Because it was a cold winter morning. C. Because she was fascinated by a novel. D. Because she hated to take the biology exam. 【解析】选C。细节理解题。文章第一段的“I was 16 years
8、 old the day I skipped school for the first time. ”第一次逃学的时候我16岁, 以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a book. . . and I just needed to be alone with it for a little while”一本书让我兴奋不已, 我需要独处一段时间。可知作者被一本小说吸引了。2. What did the author think is the source of true joy? A. Reading by the fire. B. Travel
9、ling in Spain. C. Breaking the regulations. D. Being occupied by ones passion. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”我偶然发现了通往完美幸福的钥匙: 我完全被我所爱的东西吸引。可知作者认为真正快乐的源泉是沉浸于自己所爱的东西中。3. Which can best replace th
10、e underlined phrase “braiding itself into” in the last paragraph? A. Entering. B. Destroying. C. Mending. D. Blocking. 【解析】选A。词义猜测题。根据上文“I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. ”我可以看到一些微妙的事情出现在我的头脑和我的生活中, 而我正处于吸收它的状态中。以及下文“I
11、 was downloading information about how to create simple and elegant sentences, . . . my own fate. ”我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子, 一个良好而坚实的情节。换句话说, 我在学习如何写作。没有意识到, 我在追寻自己的命运。可以推断出海明威的语言风格在潜移默化之中影响了我对语言的感悟, 可知, 海明威的语言风格进入我的想象中, 即影响了我。4. What can we infer from the passage? A. I was tired of my real-life roles.
12、B. I learnt how to write on the Internet. C. Hemingway skipped school when he was young. D. Becoming a writer was my childhood dream. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”我偶然发现了通往完美幸福的钥匙: 我完全被我所爱的东西吸引
13、。以及第五段“In other words, I was learning how to write. ”换句话说, 我正在学习如何写作。可推断作者童年的梦想是成为一名作家。【知识拓展】 词汇积累skip school逃学; glorious辉煌的; hit the mall去商场; be transported by被所吸引; ache to do渴望做; couldnt bear the thought of不能容忍的想法; a bunch of一些; subtle微妙的; in that state of absorption处于投入的状态; braid itself into my i
14、magination编织进我的想象中; side effect 副作用B(2021大庆模拟)When he was young, Louis Armstrong was taking what was called “Creole jazz”, which was also called dance music, and combining it with trumpeter(小号手) Buddy Bolden, to create what would eventually become todays jazz. Armstrong accomplished this with almost
15、 no formal training. He received little training before he was placed in the New Orleans Colored Waifs Home at the age of 12, after a run-in(小争执) with the police. The punishment turned out to be a mixed blessing, for he also had the opportunity to play in a real band. While at the Waifs, Armstrong a
16、lso got the chance to hear some of the citys finest musicians. Cornetist Freddie Keppard performed in a nearby club. So did trumpeter and bandleader King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique. When Oliver left for Chicago, Arms
17、trong chose to stay in New Orleans and work with some of the other top musicians of the day. In Chicago, King Oliver offered him a place in his band in 1922. It became Armstrongs biggest challenge yetthe band had no parts written for trumpet, so he was forced to listen to King Oliver and improvise(即
18、兴创作). Soon, Armstrongs undeniable talent was getting noticed. Even classically trained musicians would come to hear the incredible sounds this young man created. Lil Hardin, the bands piano player and the future Mrs Armstrong, explained that Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that
19、Oliver would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band. Armstrong moved to New York City in 1924 to join Fletcher Hendersons band and then flew solo. In 1925, Armstrong put together the Hot Five, expanding his popularity even more. Armstrong recorded his first composition, Cornet Chop
20、Suey, one of the most copied jazz solos of all time. This monumental 1928 recording blends(混合) artistry, endurance and showmanship that has rarely, if ever, been matched in jazz. 5. What does the underlined word “this” refer to in the second paragraph? A. To play dance music. B. To work with Buddy B
21、olden. C. To play a jazz instrument well. D. To create modern jazz music. 【解析】选D。代词指代题。根据文章第一段和第二段When he was young, Louis Armstrong was taking what was called “Creole jazz”, which was also called dance music, and combining it with trumpeter Buddy Bolden, to create what would eventually become today
22、s jazz. 和Armstrong accomplished this with almost no formal training. 可知路易斯阿姆斯特朗年轻的时候他就创造了舞蹈音乐, 后来他和小号手巴迪博尔登一起创造了现代爵士乐, 阿姆斯特朗几乎在没有任何正规训练的基础上就完成了现代爵士乐的创造, 故this指代“创造现代爵士乐”。6. Who taught Louis Armstrong how to play music in the early time? A. Buddy Bolden. B. Lil Hardin. C. King Joe Oliver. D. Cornetis
23、t Freddie Keppard. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章第三段So did trumpeter and bandleader King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique. 可知, 号手兼领队的King Joe Oliver将阿姆斯特朗收入门下, 并教他如何识乐谱以及演奏音乐技巧。7. Why did Louis Armstrong Leave King Olivers band? A. Be
24、cause he wanted to get married in New York. B. Because his talent could not develop completely. C. Because he got a better opportunity in New York. D. Because the man forced him to leave the band. 【解析】选B。细节理解题。根据文章倒数第二段Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that Oliver would still be “
25、King”. Hardin convinced him to leave the band. 可知, Oliver 让阿姆斯特朗在第二号手的位置, 那样的话阿姆斯特朗的才华得不到充分的发挥, 因此Hardin劝说阿姆斯特朗离开乐队。8. Whats the main idea of the passage? A. It asks readers to know more about modern jazz. B. It introduces one of the greatest jazz musicians. C. It introduces the development of jazz.
26、 D. It describes the importance of talent in playing jazz. 【解析】选B。 主旨大意题。根据文章内容, 文章主要是介绍了路易斯阿姆斯特朗对音乐的追求情况。路易斯阿姆斯特朗是爵士乐坛无人不知、无人不晓的人物, 他从小就对音乐很感兴趣, 后来他慢慢地显露才华, 有了很高的成就。【知识拓展】词汇积累a mixed blessing利弊并存之事; undeniable不可否认的; incredible难以置信的; monumental意义深远的; endurance忍耐难句解读This monumental 1928 recording ble
27、nds artistry, endurance and showmanship that has rarely, if ever, been matched in Jazz. 翻译: 1928年的这张意义深远的唱片把艺术水平、忍耐力和表演技巧有机结合起来, 在爵士乐的历史上很少有能与之媲美的。. 完形填空Boyan Slat is 26. If you saw him walking down the street, you might think he was just a student at a local technical university. And so he was, sev
28、en years ago, right before he 1 out of college. Slats life began to2 after a holiday trip to Greece with his family when he was 16. Before taking a diving course, he had 3to see beautiful sea animals. However, what he 4saw in the ocean was a lot of awful 5waste. From that moment on, Slat dived into
29、a 6 to find a solution to this alarming problem. 7by the idea for a floating barrier that could collect plastic in the oceans, he 8 his company at the age of 18. Although the idea was named one of the best 9of 2015 by TIME magazine, he received 10 feedback from the specialists in 11 issues. Slat was
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551350.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
