河南省商丘市2015届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省商丘市2015届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析 河南省 商丘市 2015 届高三 下学 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、商丘市20142015学年度高三第一次模拟考试英语试题第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题15分,满分75分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并涂在答题卡的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有划、题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the relationship between the two speakers? A. Neighbors. B. Teacher and student. C. Interviewer and interviewee.2. Where doe
2、s the conversation most probably take place? A. At home. B. At hospital. C. At school.3. What will be put off? A. A meeting. B. A wedding. C. A party.4. What did the mans grandparents do before retirement? A. Doctors. B. Teachers. C. Workers.5. How much change will the woman give the man? A. $6. B.
3、$16. C. $26.第二节(共15小题;每小题15分,满分225分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。6. What was Victor handing out during the conversation? A. Money. B. Reports. C. Magazines.7. Where is the man now? A. At the rai
4、lway station. B. At school. C. At his office. 听第7段材料,回答第8至9题。8. What did the man buy in the supermarket? A. Books. B. Clothes. C. Food materials.9. What will the woman buy after school? A. A cooking book. B. Cookies. C. Delicious food. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation most probably t
5、ake place? A. At a lab. B. At a library. C. At a shop.11. What does the man want to change? A. A flash. B. A lamp. C. A phone.12. Who should be to blame for the mistake? A. The woman. B. The womans son. C. The customer. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the color of the womans dress in the picture? A. Re
6、d. B. Blue. C. White.14. Is the womans elder sister in the picture? A. No, she isnt. B. Yes, she is. C. We dont know.15. Who did the womans sister marry? A. An American. B. A Canadian. C. An Australian.16. What is the womans mother? A. A teacher. B. A doctor. C. A nurse. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What d
7、o we know about the speaker when she was small?A. She obeyed her mother. B. She quarreled with her mother. C. She fought with her mother.18. Why did the speaker go home late in the third year in high school? A. She went to smoke. B. She joined a band. C. She went to drink.19. Why does the speaker li
8、ke going to parties? A. To make her mother angry with her. B. To make more new friends. C. To be away from her mother.20. How do the speaker and her mother get on most of the time at home? A. They quarrel. B. They have fun. C. They help each other.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每
9、题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWith her pretty face and soulful voice, Zhang Bichen was instantly thought a possible champion when she first set foot on the stage of the TV show The Voice of China.On Oct 7, 2014, the 25 - year - old girl won the fierce competition and received the title of t
10、he “Voice of the Year”. Zhangs dream of being a singer star came true at last. What impressed people was not only Zhangs singing skills, but her willingness to make an effort. “I gained the opportunity to sing on The Voice of China,” she said.In fact, being a singer has always been her dream. She wa
11、nted to apply to a college for singing, but her parents insisted that she should have a stable job after graduation because she did very well at academic studies. So Zhang gave in to her parents and learned French at university. However, in the first year of her college, she was discovered by a Sout
12、h Korean company when she entered a singing competition. To pursue her dream, Zhang signed a contract with the company, started her career in South Korea, and became a member of a band.“My company had rules that did not allow us to use cell phones. During the first few months after I arrived in Sout
13、h Korea, a totally unfamiliar country, I felt terribly homesick. But I could only phone my parents in the restroom when nobody noticed.” said Zhang. “When I did not have much income, I had to eat instant noodles every day for months.”It was her positive attitude and outgoing character that helped he
14、r through. “When I feel down, I tell myself it is not winning or losing that matters. The most important things are standing on the stage and singing for people.” she said.21. On October 7, 2014, Zhang Bichen _. A. won the championship of The Voice of China B. signed a contract with a big company C.
15、 first sot foot on the Chinese stage D. was successful in her study22. The reason why Zhang learned French at university is that _. A. she is good at French B. French is popular in the world C. it is easy for her to find a stable job D. she can realize her dream23. What is the main idea of the last
16、two paragraphs?. A. The company in South Korea has strict rules. B. Zhangs road to success isnt easy. C. Zhang always lives a simple life in South Korea.D. Zhang has an outgoing character.【答案】21. A22. C23. B【解析】考点:故事类短文阅读BSummer Hours June 15 - September 15 Saturday - Thursday: 8:00 am - 8:00 pm Fri
17、day: 9:00 am - 9:00 pm Regular Hours January 1 - June 14 and September 16 - December 31 Saturday - Thursday: 8:00 am - 5:00 pm Friday: 9:00 am - 9:00 pm Individual Ticket PricesVenuesAdult(12)Senior(60)Child(3 - 11)Group(at least 3 persons)ExhibitHallsExhibitHallsExhibitExhibits: A Birds WorldThis e
18、xhibit includes a sample of every bird found in New England. It provides a lot of information about bird behavior, and New England birdwatchers will also find a useful bird “dictionary”. With this, you can learn how to understand the bird language you hear being chirped just outside your window at h
19、ome.Butterfly GardenThis garden offers a wonderful chance to get close to all kinds of living butterflies from New England and across the world. You can also look inside the “Emergence Box” to see hanging chrysalids(蝶蛹)change into adult butterflies. If youre lucky, you might see a new butterfly craw
20、l out of its casing.Discovery Center Designed for children under 8 and their parents, the Discovery Center offers lots of fun, hands - on activities that are designed to help them discover through playing. A perfect area for early learners, this educational environment emphasizes the use of real obj
21、ects for exploring natural history, physical science, and technology topics.Take a Closer kook Explore the world around you using sight, hearing, touch and smell. Test yourself to see what you can discover when you pay attention to your senses, and learn how technology extends them.24. If you visit
22、the exhibits on a Wednesday in August, you can stay there until _. A. 3 pm B. 8 pm C. 9 pm D. 5 pm25.A child at 5 and its parents will have to pay _. A. $60.00 B. $80.00 C. $20.00 D. $68.0026.People, who are interested in the human body, can visit _. A. Take a Closer Look B. Butterfly Garden C. Disc
23、overy Center D. A Birds World27.The passage is an advertisement of _. A. a sight - seeing park B. a science parkC. a training center D. an art center【答案】24. B25. D26. A27. B【解析】试题分析:本文是一篇说明文。介绍了展览馆开放的时间,票价政策,以及馆内三个主要的展厅。号召人们用心聆听、感受世界,发现世界的美。24. B细节判断题。根据第二、三行 June 15 - September 15 ;Saturday - Thurs
24、day: 8:00 am - 8:00 pm可知,答案为B。25. D细节判断题。根据Individual Ticket Prices这个表可知,a child at 5的票价为halls的票价,同时its parents也按halls的票价,故答案为D。26. A细节判断题。根据最后一段Explore the world around you using sight, hearing, touch and smell.可知答案为A。27. B主旨大意题。全文主要介绍了三个主要的展厅:A Birds World;Discovery Center;Take a Closer kook;其展览内容
25、都是关于science,故答案为B。考点:说明文阅读C 2014 saw that the Ebola virus reappeared in Guinea and soon spread into neighbouring Liberia and Sierra Leone, killing over 7,800 people by the new year of 2015. It leads to viral hemorrhagic fever, which is characterized by high fever and internal bleeding etc.Ebola is n
26、amed after the Ebola River, where it was first discovered in 1976. There are five different types of the Ebola virus, each named after where they first happened: Sudan, Ivory Coast, Reston, Bundibugyo, and Zaire. The deadliest of the five, Zaire, was responsible for the 2012 out- break, and is belie
27、ved to be attacking Guinea. Ebola is naturally found in fruit bats, which pass on the virus to other animals by biting or sucking on their blood. Humans who are suffering from the Ebola infection might have touched the bodily fluids of the infected animals. Once infected, a human becomes a carrier o
28、f the deadly virus.Unfortunately, there are no disease - specific treatments for Ebola. Health - care workers only supply the infected people with physiological saline(生理盐水)to keep them in good condition. Ebola can kill 90% of those infected, especially in underdeveloped societies like those in Afri
29、ca. Since there have been many cases of nurses catching the disease from patients, they are forced to wear strict protective clothes, and in some cases, not even allowed to get close to the infected. The fact that there is no cure for the Ebola virus is what makes the outbreak a challenging one to c
30、ontrol.Whats worse, since we live in an interconnected world, where the situation in one country can affect us all, the influences of Ebola are huge: damaging trade relations, affecting foreign visitors, and weakening entire countries. It is feared that the disease may spread throughout west African
31、 countries. For every country, a strong health system can decrease the risk of health attack and lessen the impact of Ebola.28. What is the function of the first paragraph in the whole passage? A. To arouse the readers concern. B. To summarize the whole passage. C. To give a detailed description of
32、Ebola. D. To introduce the theme of the whole passage.29. What can we infer about the Ebola virus? A. It has caused a panic in many countries. B. It is the most dangerous virus in the world. C. A strong health system is important to fight against Ebola. D. Anyone who was infected Ebola will die.30.
33、Paragraph 3 mainly tells us _. A. What the Ebola virus is B. How the Ebola virus spreads C. How the Ebola virus is treated D. How the Ebola virus affects the life31. Which of the following is true? A. There are no effective drugs to treat Ebola by far. B. Ebola is now very common in Guinea. C. Those
34、 with a fever must be infected by Ebola.D. Females are easier to be infected by Ebola.【答案】28. A29. C30. B31. A【解析】考点:考查说明文阅读D As more people use smart phones to pay bills and store personal information, strict password security has become more important than ever. A new study shows that free - form
35、gestures sweeping fingers in shapes across the screen of a smart phonecan be used to unlock phones. These gestures are less likely to be observed and reproduced by others than traditional typed passwords.“All that it takes to steal a password is a quick eye,” said one of the researchers of the study
36、. “With all the personal information we have on our phones today, improving their security is becoming increasingly necessary.” In developing a secure solution to this problem, the researchers studied the practicality of using free - form gestures. With the ability to create any shape in any size an
37、d location on the screen, the gestures were popular as passwords. Since users create them without following a template, the researchers predicted these gestures would allow for greater complexity.The researchers carried out a create - test - retest experiment where 63 people were asked to create a g
38、esture, recall it, and recall it again 10 days later. The gestures were captured on a recognizer system designed by the team. Using this data, they tested the complexity and accuracy of each gesture using information theory. The result of their analysis is that people are favorable to use free - for
39、m gestures as passwords.To put their analysis into practice, the researchers then had seven students in computer science and engineering, each with considerable experience with touchscreens(触摸屏), attempt to steal a free - form gesture password by observing a phone user secretly. None of them were ab
40、le to copy the gestures with enough accuracy. The gestures appear to be extremely powerful against attacks.Though the testing is in its early stage and widespread adaptation of this technology is not yet clear, the research team plans to continue to analyze the security and management of free form p
41、asswords in the future. They believe this is the first study to explore free - form gestures as passwords. They will soon publish their findings.32.What can we learn about free - form gestures? A. They are improving mobile security in a way. B. Users will have to make use of simple gestures. C. They
42、 will never be copied by others. D. Users must move their fingers in fixed shapes.33.The experiment in paragraph 4 is to test _ of free - form gestures. A. template B. application C. accuracy D. security34. According to the text, the researchers think that _. A. it is easy to steal any password with
43、 a quick eye B. better ways of setting passwords should be developed C. people had better not use smart phones to pay bills D. personal information should not be stored in a phone35. The main purpose of the text is to _. A. advise people to use free - form gestures B. discuss whether smart phones ar
44、e safeC. talk about the practicality of passwords D. introduce the study of a new password【答案】31. A32. D33. B34. D【解析】试题分析:本文是一篇说明文。随着智能手机的日益普及,存储于手机内的个人信息和密码的安全愈发重要。科学家研究发现,用手势或图案代替传统的密码能加强密码的保密性。32.A细节判断题。根据第一段These gestures are less likely to be observed and reproduced by others than traditional
45、typed passwords.“这些姿势都比传统的密码更难被窥伺,更难重现。”可知答案为A。33.D细节判断题。根据题目定位到第四段,由None of them were able to copy the gestures with enough accuracy. “他们都无法准确地复制这些姿势”可知答案为D。34.B细节判断题。根据最后一段.the research team plans to continue to analyze the security and management of free form passwords in the future.“研究团队计划继续分析未来
46、的自由模式密码的安全性和管理”。可知,the research team将继续在该领域展开研究,即他们认为应研发更好的密码系统,故答案为B。 35.D主旨大意题。根据第一段A new study shows that free - form gestures sweeping fingers in shapes across the screen of a smart phonecan be used to unlock phones.“新的调查显示自由形式的手势可用来解锁智能手机,例如,在智能手机的屏幕上挥舞手指形成某种图案”。可知本文旨在介绍相关new password的实验,故答案为D。
47、考点:考查说明文阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Tips for the perfect selfie(自拍) You can take a selfie with a hand - held digital camera or mobile phone and later share it on the Internet. So selfies have been especially popular over the years. 36 Love them or hat
48、e them, selfies show no sign of stopping. After all, the selfie is the most important way to show off on holiday. Everyone has his own way to take the holiday selfies. How can you take the best holiday selfies? 37 Food chewstyleWant to let everyone know how exciting your holiday food choices are? 38
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2022春七年级语文下册 期末专题训练六 现代文阅读课件 新人教版.ppt
