江苏昆山市2016高考英语完形填空二轮摸底练习(6)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 昆山市 2016 高考 英语 填空 二轮 摸底 练习 答案
- 资源描述:
-
1、江苏昆山市2016高考英语完形填空二轮摸底练习(6)及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳答案。 An elderly couple lived in a small cottage overlooking some rocky land. One early morning the woman saw from their window a young man dressed in working clothes 1 on the rocky land. He was carrying a spade (铁锹) and a small
2、 case, and he walked to the bush and was out of 2 .The woman thought no more about it but around the same time the next day she 3 the man again, carrying his spade and the case, and again he disappeared behind the bush. The woman mentioned this to her husband, who said he was 4 a hunter setting trap
3、s. He added, “Maybe he is a 5 performing some farm work, it would be perfectly 6 , and there was no need to worry.” However, after several more sightings of the young man over the next two weeks, the woman persuaded her husband to take a walk 7 , before the man would arrive to the bush to find out w
4、hat he was doing. There they were 8 to find a long and deep trench (地沟), rough at one end, becoming much neater and 9 towards the other end. “How strange,” the old lady said. “Why dig a trench in such difficult 10 ground?” Just then the young man 11 , earlier than his usual time. The old woman asked
5、 curiously, “We 12 what you were doing and what was in the case.”“Im digging a trench,” said the man. Seeing the curious expressions on the couples faces, he realized a furtherer 13 was appropriate, “The job I will apply for requires the necessary 14 . Im actually learning how to dig a good trench.
6、And the 15 I have just got my lunch in it.”Finally, the man got his desired job. 1. A. workingB. walkingC. hunting D. weeding 2. A. sightB. controlC. balance D. touch 3. A. blamedB. servedC. saw D. helped 4. A. occasionallyB. fortunatelyC. absolutely D. probably 5. A. travelerB. thief C. farmer D. p
7、lanter 6. A. normalB. usefulC. safe D. easy 7. A. bravelyB. early C. calmly D. faithfully 8. A. surprisedB. ashamedC. amused D. frightened 9. A. shallowerB. wider C. deeper D. tidier10. A. softB. muddyC. rocky D. solid11. A. returnedB. jumpedC. left D. appeared12. A. ignoredB. believedC. wondered D.
8、 witnessed13. A. explanationB. arrangementC. escape D. project14. A. curiosity B. experienceC. suggestion D. intelligence 15. A. bagB. spadeC. basket D. case本篇完形填空中涉及到文章主旨大意的为第小题。做任何工作我们都要有经验,丰富的经验能帮助我们找到合适的工作。1. B。由第2空前walked to可知:她看到一个年轻人穿着工作服,在远处的石头路上走着(walking)。2. A。根据下段第一句中的again he disappeared
9、可知:他扛着铁锹,提着一个小盒,走到一片灌木丛那儿就不见了(sight)。3. C。根据上一段saw及下文the man again可知:第二天那个时间,她又见到了那个男子。4. D。从下文Maybe可知:大概(probably)是猎人在设置捕猎陷阱或者是农夫(farmer)在干活。5. C。参考第4题解析。另:本空后farm work有提示。6. A。与本空后no need to worry构成对应:这些都太正常了(normal),没有必要挂在心上。7. B。由本空后beforeto find out可知:他认为没有必要操心这事,所以老太太就劝他去看看,早点去(early),赶到年轻人到来之
10、前(不要让他发现)。8. A。根据下文中的How strange可知:看到布满石头的地上竟然被挖出了一条长长的深沟,他们非常吃惊(surprised)。9. D。根据本空前rough和neater可知:深沟一开始的这头很不规范,而越往另一头就越整齐(tidier)。这也说明年轻人挖地沟,越挖越有经验。10. C。根据第一段some rocky land可知:这位老人说道:为什么他要在如此坚硬布满石头的地上挖沟呢?11. D。根据上下文语境可知:这时这个年轻人出现了(appeared),比以往要早。12. C。从本空前curiously可知:这对夫妇想知道(wondered)这个年轻人在做什么还
11、有他的盒子里装了什么。13. A。本空后他说的话就是他做出的进一步解释(explanation)。14. B。通读全文可知,这个年轻人的行为举止都是为了学习如何挖沟,因而可推知他要应聘的那个工作要求必须有相关的经验(experience)。15. D。上文case有提示:至于那个小盒子(case),是“我”用来装午饭用的。本篇完形填空中涉及到文章主旨大意的为第14小题。完成填空。阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。Tess was a precocious (早熟的) eightyearold girl when she heard her Mom a
12、nd Dad talking about her little brother, Andrew. All she knew was that he was very _21_ and they were completely out of money. Only a very _22_ surgery could save him now. She heard Daddy say to her tearful Mother, “_23_a miracle (奇迹) can save him now.”Tess went to her bedroom and _24_ a glass jelly
13、 jar from its hiding place. She poured all the change out on the floor and _25_ it carefully. Then she carefully placed the coins back in the jar and made her way six blocks to a pharmacy (药房)She waited _26_ for the pharmacist (药剂师) to give her some attention but he was too _27_ at this moment. “Wel
14、l, I want to _28_ to you about my brother,” Tess said to the man at last. “Hes really, really sick.and I want to buy _29_.”“We dont sell miracles here, little girl. Im sorry _30_ I cant help you,” the pharmacist said.There was a welldressed man there who was the pharmacists brother. He _31_ and aske
15、d the little girl, “What kind of a miracle does your brother _32_?”“I dont know,” Tess replied with tears in her eyes. “I just know hes _33_ sick and Mommy says he needs an operation. But my Daddy _34_ pay for it, so I want to use my money.”“_35_ do you have?” asked the man. “One dollar and eleven c
16、ents,” Tess answered.“A dollar and eleven centsthe exact _36_ of a miracle for little brothers,” smiled the man.He took her money in one hand and with the other hand he grasped her hand and said “Take me to _37_ you live. Lets see if I have the kind of miracle you need.”That welldressed man was Dr.
17、Carlton Armstrong, a _38_. The operation was completed without _39_ and it wasnt long _40_ Andrew was home again and doing well.21A.clever BsickChandsome Dsad答案:B下文说小姑娘的弟弟病得很厉害。22A.successful BcompleteCcostly Dimmediate答案:Ccostly“昂贵的”,主要困难是父母付不起昂贵的手术费。23A.Only BStillCEven DAnyway答案:A因为没钱,只有奇迹才能挽救男孩的
18、生命。24A.threw BpushedCheld Dpulled答案:Dpull与下文的from连用,指把储钱罐从藏的地方拉出来。25A.enjoyed BcountedCwatched Dplayed答案:Bcount指数储钱罐里的钱。26A.carefully BattentivelyCpatiently Dpolitely答案:Cpatiently指小姑娘开始时耐心地等待。27A.busy BexcitedCproud Dcruel答案:A由but得出是busy,与patiently意思相对。28A.chat BintroduceCtalk Dsay答案:Ctalk to指的是小姑娘与
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
