河南省安阳市2019届高三英语毕业班第二次模拟考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 安阳市 2019 届高三 英语 毕业班 第二次 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省安阳市2019届高三英语毕业班第二次模拟考试试题(含解析)考生注意:1答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题15分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从
2、题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Who did best in the exam?A. Betty. B. John. C. Jack and John.2. What does the audience think of the film?A. It will win the prize. B. It is quite interesting. C. They think poor
3、ly of the film.3. Where did the woman put the tie?A. On the table. B. In the dustbin. C. In a cupboard.4. What will the woman do?A. See a doctor. B. Have lunch with the man. C. Make an appointment.5. What did they intend to do first?A. Play tennis. B. Go sailing. C. Go bicycle-riding.第二节(共15小题;每小题15
4、分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What kind of music does the man like most?A. Punk rock. B. Classical music. C. Jazz.7. What does the woman invite the man to do?A. Have dinner. B. Go shopping for CDs.
5、 C. Go to a jazz concert.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the woman finish doing just now?A. Reading a newspaper. B. Planning a school. C. Giving a concert.9. What does the woman wish to do?A. Not travel again. B. Set up a music school. C. Receive education.听第8段材料,回答第10至12题。10. What happened to the man?A.
6、 He fell off a bike. B. He hit a small boy. C. A small boy knocked him down.11. What makes the man feel a pity?A. His hitting the boy.B. His arm s not being seriously hurt.C. His not being able to go to school.12. What is wrong with the man?A. His left arm has broken.B. His right hand hurts seriousl
7、y. C. His right arm is swollen.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the woman usually do in high school?A. She always hit books. B. She went skating regularly. C. She often played volleyball.14. How long will the club be open in a day?A 12 hours. B. 14 hours. C. 16 hours.15. Why did the man want to go to t
8、he club?A. To get some exercise. B. To kill his spare time.C. To escape from the computer center.16. Where will the two speakers meet?A. In the computer center. B. In the Workers Club. C. In front of the cinema.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why do many people go to school?A. To get an education. B. To learn
9、 several subjects. C. To get work training.18. What is the most important thing a teacher should do?A. Teach his students everything he knows.B. Teach the students how to live a better life.C. Teach the students how to study by themselves.19. Why were many scientists so successful?A. They knew how t
10、o learn. B. They received good education.C. They learned lots of facts and formulas.20. What do you need to know to work out a math problem?A. Only a certain formula. B. How to use a formula. C. How to memorize some facts.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答
11、题卡上将该项涂黑。AOn Sept. 19 the Westchase Elementary PTA ( Parent-Teacher Association) will hold its Wizard Walk. The Wizard Walk is a locally organized, healthy alternative to traditional product sales that will raise money to support all PTA programs and events for the year. Remaining money will be appl
12、ied to an on-going capital campaign to build a new playground.The Wizard Walk will take place on Wednesday, Sept. 28, from 8 a. m. to noon at the Westchase Recreation Center Field. Volunteers will be needed throughout the event. Look for more Wizard Walk information and volunteer sign-up links in yo
13、ur students folder, or contact(联系)Laura Kohler at president westchasepta. org.The PTA is also holding a year-long Spirit Stick fundraiser(资金筹集活动). Spirit Sticks are small and students can display them on a key ring on their backpacks, which represent a variety of interests and accomplishments. There
14、 will be many ways to earn a Spirit Stick (good grades, great behavior, exceptional attendance, etc. ) and opportunities to purchase the limited edition sticks for just $1 every Friday in the courtyard. For more information, contact Nikki Pivnichny at fundraising westchasepta. org.In addition to new
15、 fundraising programs, the PTA is partnering with our Guidance Counselor, Mrs. Kiersten Rivenburg, on a new campaign called Kindness Counts. Look for new recognitions and rewards as we continue to promote kindness from our children, staff and parents throughout the year. For more information, contac
16、t Laura Smith at kindnesscounts westchasepta. org.Now in its eighth year, the After-School Enrichment Program (ASE) is bringing back some favorite programs and offering some new ones. Students will have the opportunity to explore and develop a variety of new interests. Class schedules will be availa
17、ble soon. Registration starts on Sept. 7. Fall session begins Sept. 21 -22. For more information, contact Jennifer Newman at ase westchasepta. org.1. What is the purpose of the Wizard Walk?A. To donate to an on-going training program.B. To exchange traditional products.C. To support the building of
18、a new school building.D. To collect money for certain programs and events.2. What can we learn about Spirit Sticks?A. They can be used as key rings.B. They are made by students themselves.C. The limited edition sticks can be bought.D. Only students with good grades can get them.3. If students want t
19、o develop a new hobby, they can get in touch with _.A. Laura KohlerB. Nikki PivnichnyC. Laura SmithD. Jennifer Newman【答案】1. D 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了家长教师协会(PTA)计划举办的四项活动。【1题详解】细节理解题。根据首段中的第二句The Wizard Walk is a locally organized, healthy alternative to traditional product sales that will raise
20、money to support all PTA programs and events for the year.可知,Wizard Walk这个活动的目的是筹集资金支持全年所有的PTA项目和活动。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段的“and opportunities to purchase the limited edition sticks for just $1 every Friday in the courtyard.”可知,每周五在校园里都有机会买到限量版的Spirit Stick。故选C。【3题详解】细节理解题。根据末段中的“Students will have th
21、e opportunity to explore and develop a variety of new interests.” 以及末句内容可知,想培养新的爱好可以联系Jennifer Newman。故选D。BI waited half an hour, set the board, and sat in the studio, reviewing my questions until the telephone lines flashed.“Hello ?”“This is Connie Chung. Im so sorry Im late.”Connie Chung was one o
22、f the only four women anchors (主播) to make it into the club of major evening network television news. For almost an hour we talked about the industry. When I asked if she ever had an instructor throughout her trials, she turned around and offered to instruct me. When I asked why she decided to do it
23、, she simply replied, “Because youre good.”That afternoon I rushed home and told my mother what had happened. Without looking up, she just said “Good for you.” Hearing this, I felt a sense of loss. Her consistent response always made me feel under-appreciated.Until then I had been searching for some
24、thing that I would never getthat sense of love and acceptance in a house full of negativity (消极).I knew I needed to get rid of all the negativity in my life first, so I packed my bags and walked out of the house, thinking a risk would allow me to open myself to the world again and receive all the po
25、sitive energy that I needed.Then radio became my way of connecting with others. My ability to book high-level guests and celebrities(名人)was gradually recognized and eventually all the words of encouragement from past guests and colleagues helped me to re-build my confidence levels. “I can do this,”
26、I kept telling myself, and pushed even harder to find my next aim.People had faith in me, so I developed faith in myself. Their positive attitudes towards themselves and towards me helped me develop my own positive attitude, leading to productive interactions with celebrities and adding to my list o
27、f instructors.I may not have started life surrounded by positivity but I surely feel that I am surrounded by it now. It s amazing how positivity builds on itself.4. What was the author probably doing at the beginning of the text?A. He was preparing for a show.B. He was looking for an instructor.C. H
28、e was waiting to be interviewed.D. He was broadcasting news in the studio.5. How did the authors mother react when told about Connies decision?A. She felt excited.B. She didnt believe it.C. She was very grateful.D. She didnt take it seriously.6. Why did the author leave home?A. To broaden his view.B
29、. To escape punishment.C. To keep away from negativity.D. To set up a home of his own.7. What can be the best title for the text?A. The Strength of PositivityB. My Goal in CareerC. My Ability in ManagementD. The Friendship Between Anchors【答案】4. A 5. D 6. C 7. A【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在主持节目过程中遇到的一些朋友和导师,
30、他们积极乐观的态度以及对作者的信任,给作者带来了力量,从而使作者也变得更加积极主动,同时也取得了成功。【4题详解】推理判断题。根据前四段中出现的“reviewing my questions”以及“I asked if she ever had an instructor”等可推知,作者是在为主持一个访谈节目做准备,在这个节目中他将问Connie Chung一些问题。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第五段中的“Without looking up, she just said Good for you. ”可知,当被告知Connie的决定时,作者的妈妈对作者将接受Connie Chung指
31、导的事情没有当回事。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第七段第一句I knew I needed to get rid of all the negativity in my life first可知,作者离开家是为了摆脱家庭中的消极影响。故选C。【7题详解】主旨大意题。文章主要讲述了作者在主持节目过程中遇到的一些朋友和导师,他们积极乐观的态度以及对作者的信任,给作者带来了力量,让作者也变得更加积极主动,从而迈向一个接一个的目标。故选A。CSome of the world s biggest companiesApple, Amazon, Facebookdidn t exist 30 y
32、ears ago. So what firms are we working for in 2050? That s a question put forward by historian Yuval Noah Harari in his new book “21 Lessons for the 21st Century”.He argues that because technology is changing so fast, it s one of the first times in human history when we dont know what jobs will look
33、 like in the coming three decades. “So the best bet is to focus on emotional intelligence(EQ) ,” he said. “Information is the last thing the kids need. They have too much of it.”In this book, he focuses on the various challenges facing us today. As he writes in the book s introduction: “What are tod
34、ays greatest challenges? What should we pay attention to? What should we teach our kids?” One area where these questions crop up is artificial intelligence (AI). Harari believes that AI will completely affect the job market for the next generation of workers.His first two books“Sapiens” and “Homo De
35、us”became international bestsellers, selling more than 12 million copies worldwide. They were praised by the likes of Mark Zuckerberg, Barack Obama and Bill Gates. Harari s books, about the past and future of humanity, attract a great number of fans. Fellow Israeli, actress Natalie Portman, is a fan
36、. So is American R&B star Janelle Monae.As for Bill Gates, he might be Harari s biggest fan. So when the New York Times asked him to review Harari s latest books, he jumped at the opportunity. “All the three books wrestle with some version of the same question: What will give our lives meaning in th
37、e decades and centuries ahead?” Gates wrote in his review. “So far, human history has been driven by a desire to live longer, healthier, happier lives. If science is eventually able to give that dream to most people, and large numbers of people no longer need to work, what reason will we have to get
38、 up in the morning?”8. What is the best way to help students face the uncertain future according to Harari?A. Teaching them advanced technology.B. Providing them with more information.C. Improving their emotional intelligence.D. Reminding them of fierce competitions.9. What does Harari stress in his
39、 new book?A. The bright future of the future workers.B. Different challenges in face of people.C. Lessons humans should learn from history.D. The disadvantages of artificial intelligence.10. What can we learn about Harari?A. He is Bill Gates good friend.B. He has a deep understanding of AI.C. He is
40、highly thought of by everyone.D. His books are well received in the world.11. What is talked about in all of Harari s three books?A. The desire to enjoy life.B. The limitless opportunities in the future.C. The driving force of human history.D. The source of life meaning in the future.【答案】8. C 9. B 1
41、0. D 11. D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了以色列历史学家尤瓦尔诺亚哈拉里在他的新书21世纪的21课中提出的一些观点以及比尔盖茨对他的书的评价。8题详解】细节理解题。根据第二段中的“So the best bet is to focus on emotional intelligence(EQ),”可知,帮助孩子们应对未来的最好的方法就是培养他们的情商。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段首句In this book, he focuses on the various challenges facing us today.可知,在新书中,哈拉里强调了今天人们面临的各种不同的
42、挑战。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第四段首句His first two books“Sapiens” and “Homo Deus”became international bestsellers, selling more than 12 million copies worldwide.可知,他的前两本书是国际畅销书,在全球销售超过1 200万册。且根据第五段第一句As for Bill Gates, he might be Harari s biggest fan.可知,比尔盖茨对他的新书评价很高。即可推理得知他的书世界各地都很受欢迎,故选D。11题详解】细节理解题。根据文章末
43、段第三句All the three books wrestle with some version of the same question: What will give our lives meaning in the decades and centuries ahead? 可知,比尔盖茨认力哈拉里的三本书都在探讨某种说法的同一个问题:在未来几十年乃至几百年,什么将赋予我们的生活意义?故选D。DWolves strike fear into the hearts of many species, humans included. Our fear of them has brought
44、them to the edge of dying out, as we have cruelly killed them as competitors and trouble-makers. But researchers are discovering that the very fear they put into prey(被捕食者)species is exactly what helps make ecosystems(生态)healthy.Yellowstone National Park is a typical example of just how wolves can h
45、elp repair an ecosystem. An October 2018 study analyzed 40 years of research on large animals inside the park.“Yellowstone has benefited from the reintroduction of wolves in ways that we did not anticipate, especially the complexity of biological interactions(互动) in the park,” explained Mark Boyce,
46、a professor in the Department of Biological Sciences. “We were really surprised at that and we d never have seen these responses if the park hadnt adopted ecological-process managementallowing natural ecological processes to take place with least human intervention.”After the wolves were re-introduc
47、ed at Yellowstone, willow and cottonwood trees increased in number. The population of bears and bison also rose and what was once a ruling deer-wolf interaction is now more diverse.To learn more about just how wolves are beneficial, a short documentary from Quest explains how the presence of wolves
48、influences the behavior of deer, which eventually makes entire ecosystems more biologically diverse and healthy. In this documentary, biologist Aaron Wirsing explored why wolves and other top predators (捕食者) were needed for diverse ecosystems to develop. Using a simple video camera, Wirsing is gaini
49、ng a unique view point on predator-prey relationships and changing the way we think about wolves.The research is one more piece of evidence for why protecting these top predators is important not just for wolves as a species, but for hundreds of species at every level of an ecosystem. The fear they
50、bring along may be the very angle that helps save them from dying out.12. What does the underlined word “anticipate” in paragraph 3 probably mean?A. Expect.B. Understand.C. Notice.D. Accept.13. For what purpose was a documentary made?A. To introduce how wolves behave in the wild.B. To show how wolve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
