河南省安阳市第三十六中学2015-2016学年高二下学期期末考试英语试题解析(解析版)WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 安阳市 第三 十六 中学 2015 2016 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 解析 WORD 版含解斩
- 资源描述:
-
1、(满分150分 ,时间100分钟)第I卷第一题 听力理解。(略。共两节,共20小题,每小题1.5分,满分30分)第二题 阅读理解(每小题2分,满分40分)1111第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AVancouvers ChinatownCanadas largest ChinatownVancouvers Chinatown is North Americas second biggest Chinatown, after San Franciscos. Mandarin(
2、普通话)and Cantonese are the mother tongues in 30% of Vancouver homes, which makes Chinese the largest “minority” ethnic group(少数民族).Vancouvers Chinatown is the place to visit for a taste of Chinese culture.1111In Chinatown, there are a lot of traditional products and buildings, such as the stone lions
3、 which represent for the prestige(名声;声望),many red lanterns which stands for the happiness. Whats more interesting, in Chinatown, a typical Suzhou garden can be found. Chinatown not only expresses the culture of China to the other cultures, but also one part shows that Vancouver is the multicultural
4、society. Chinatown which carries many Chinese cultures is built by Chinese in Vancouver. In the beginning, Chinatown was the community only for Chinese people, but nowadays, more and more other people from different countries are willing to know the Chinatown. It is the part of the Vancouvers societ
5、y, and Chinatown is also changing gradually in order to adjust to Vancouver.There are lots of interesting markets with many varieties of fresh and dried seafood and mushrooms in the Chinatown. Youll also find cheap and fine house ware and traditional Chinese medicine. During the summer, on weekend e
6、venings, Keefer and Pender Streets become a busy open-air night market. If you have enough time for a meal, try at one of the many small restaurants. It is not an expensive, multi-course culinary(烹调的)adventure. Relax in the peaceful Dr. Sun Yat-Sen(孙中山)Classical Chinese Garden, or just steps on Pend
7、er Street. Visit the Chinese Cultural Centre Museum, or participate in one of its many activities.21. In Vancouvers Chinatown you can see all the things EXCEPT.A. a typical Suzhou garden B. the stone lionsC. the Chinese History Museum D. red lanterns22. From the third paragraph, we can infer that .A
8、. Canadians helped to build Vancouvers ChinatownB. only the Chinese people live in Vancouvers ChinatownC. in Vancouvers Chinatown you can appreciate the culture of VancouverD. an increasing number of people come to Vancouvers Chinatown23. If you are tired you should have a rest in .A. Dr. Sun Yat-Se
9、n Classical Chinese GardenB. the Chinese Cultural Centre MuseumC. an interesting market on the Pender StreetD. one of the many small restaurants 【答案】 21.C22.D23.A【解析】试题分析:这篇文章主要介绍了在加拿大的唐人街,这是北美第二大唐人街,在唐人街可以感受中国的文化,建筑文化,医药文化,以前唐人街只是中国人聚居的地方,现在许多外国人也会到唐人街。Garden, 可知,如果你疲惫了你可以在孙中山中国古典花园。所以选A。考点:考查叙述类短文
10、阅读。 BThe sun is shining when I get on No. 151 bus. We passengers sit jammed together in heavy clothes. No one speaks. Thats one of the unwritten rules of Chicago commuting. Although we see the same faces every day, we prefer to hide behind our newspapers. The phenomenon is striking: people who sit s
11、o close together are using those thin sheets of newsprint to keep their distance.As the bus approaches the Magnificent Mile, a voice suddenly rings out: “Attention! Attention!” Papers rattle (发出细小声). Necks crane (伸长). “This is your driver speaking.”We look at the back of the drivers head. His voice
12、has authority.“All of you put your papers down.”The papers come down, an inch at a time. The driver waits. The papers are folded and placed on our laps.“Now, turn and face the person next to you. Go ahead.”Amazingly, we all do it. Still, no one smiles. I face an older woman, her head wrapped tightly
13、 in a red scarf. I see her nearly every day. Our eyes meet. We wait, unblinking, for the next order from the driver.“Now, repeat after me” It is a command, delivered in the tones of a drill sergeant (教官). “Good morning, neighbor!”Our voices are weak and timid. For many of us, these are the first wor
14、ds we have spoken today. But we say them at the same time, like schoolchildren, to the strangers beside us.We smile and cant help it. We have said it; the barrier has been broken. Good morning, neighbor. It is not so hard after all. Some of us repeat it. Others shake hands. Many laugh.The bus driver
15、 says nothing more. He doesnt need to. Not a single newspaper goes back up. I hear laughter, a warm sound I have never heard before on bus No. 151. This day is starting off better than most.24. On hearing the sudden utterance of “Attention!”, the passengers _. A. stopped reading and put down their n
16、ewspapers immediately B. looked up from the newspapers to see who was speakingC. sat still without response D. were frightened25. The underlined word “commuting” in Paragraph 1 most probably means _. A. daily traveling between home and work B. long-distance ride C. communication technology D. behavi
17、or patterns26. Which of the following is true according to the passage? A. The passengers on the crowded bus were so absorbed in reading their newspapers that no one spoke. B. The passengers were physically close together but mentally they kept each other at a terrible distance. C. The passengers di
18、dnt follow the drivers instruction at first. D. When the bus driver said nothing more, the passengers picked up and read their newspapers again.27. What would be the best title for the text?111.Com A. The Warmth of Communication B. The Exchange of Information C. The Power of Observation D. The Attit
19、ude to Loneliness【答案】 24.B25.A26.B27.A【解析】考点:考查教育类短文阅读。CHow hard we have all prayed(祈祷) to grow up quickly, and looked forward to the happy days of being a grown-up and enjoying the many interests that a youth should have.At last, you have grown up. At least you are no longer a child. They call you
20、“young lady”. You then enjoy the pleasure of being a young lady. You are proud of being a grown-up teenager. People welcome you-this young lady-heartily. You are glad that your prayer has been answered.1111But there is always something that troubles you a lot. You say; “Papa and Mama, give me some m
21、oney please. My pocket money is all gone already.”“No”, they say, “your age is a dangerous age. If you have too much money to spend, it wont do you any good.” Then you have to stay at home because you dare not go out with an empty pocket.Another time you tell your grandma, “Grandma, see, I am a grow
22、n-up now.”“Good, now, you can sit here and knit (编织) this for me while I go and have a rest.” To show that you are no more a child, you have to sit there the whole afternoon doing the work, which only a grown-up can do. After an hour, you find it hard to do, and give the knitting basket back to your
23、 grandma. Your grandma criticizes your work. You hear what she says, “Such a big girl cant do such easy work.” You wish then you were a child again.But the fact is, you are growing up, and you cant help it. Thats the way it goes!28The passage is told about _ problems.A. a growing-up boys B. an old w
24、omansC. a teenage girls D. a grown-ups29How does she know her prayer has been answered?A. She is no longer a kid.B. People begin to call her teenager.111C. She can join women in all kinds of activities.111D. People treat her as a young lady.30From what her parents say, we know _.A. they still regard
25、 her as a childB. they dont want her to spend moneyC. its dangerous for a girl to spend moneyD. they love her more than before31Having heard her grandmas criticism(批评), _.A. she has to lie in bed, doing nothingB. she wishes she were not growing upC. she knows she has already worked the whole afterno
26、onD. she finds it isnt her turn to do knitting【答案】 21. C22. D23. A24. B【解析】111试题分析: 每个孩子都渴望长大,但是长大也有很多的烦恼,小女孩祈祷长大,但是长大后她又又其他的烦恼。选B。考点:考查故事类短文阅读。 DDo you find getting up in the morning so difficult that its painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved
27、that everyone has a daily energy cycle.During the hours when you labor through your work you may say that youre “hot”. Thats true. The time of day when you feel the most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it
28、 comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues (自言自语) as John talks to himself: “Get up, John! Youll be late for work again!” The possible explanation for the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening
29、. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.You cant change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes. Maybe youre sleepy in the evening b
30、ut feel you must stay up late anyway. Adjust your cycle to some extent by staying up later than you want to. If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This wont change your cycle, but youll get up steam (打起精神) and work bet
31、ter at your low point.Begin with a slow start which saves your energy. Get up with a slow yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do usual work
32、in the afternoon and spend time doing important work for your high peak hours.32. According to Dr. Kleitman if you dont want to get up in the morning _. A. you must be a lazy personB. you must catch a cold111 C. your energy cycle must be lowD. you should stay in bed33. Which of the following may lea
33、d to family quarrels according to the passage? A. A change in a family members energy cycle. 111B. Familiar monologues.C. Unawareness of energy cycles.D. Attempts to control the energy cycle of other family members.34. If one wants to work better at his low point in the morning, he should _. A. chan
34、ge his energy cycleB. go to bed earlier C. overcome his lazinessD. get up earlier than usual35. You are advised to rise with a yawn and stretch because it will _. A. help you to control your temper early in the day B. help to keep your energy for the days work C. enable you to concentrate on your ro
35、utine work D. keep your energy cycle under control all day【答案】 32. C33. C34. D35. B【解析】试题分析: 每个人都在因早上起床困难而烦恼,这通常被认为懒惰,但是一位教授证明这是因为人的能力循环,要调节这种状况可以通过改变习惯来调节,保证你工作的时候是你能量的最高峰。32. C 细节理解题。 根据文中第一段Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.可知,就教授而言,如果你不想起床是因
36、为你的能量循环很低。故选C。考点:考查生活类短文阅读。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Easy Ways to Improve Your Writing Skills For better or for worse, school is filled with writing homework. Good writing is important for getting a good grade. 36 Luckily, anyone can improve his or her writing w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552860.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
