新课标2021高考英语一轮复习课时作业41_4Earthquakes新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新课 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 41 _4Earthquakes 新人 必修
- 资源描述:
-
1、课时作业4 1-4 Earthquakes.阅读下列各句,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的适当形式。1_ (judge)from his face on which there was a confident smile, we knew that he didnt lose heart.2This _ (injure) could mean him missing tomorrows 110 meter hurdles.3On seeing the _ scene, the little girl was so _ that she burst out crying. (fr
2、ighten)4On arriving there, we expressed our _ (congratulate) to him on his success.5We refuse to sign any treaty that is against our _ (nation) interests.6It was an _ (extreme) difficult and dangerous task.7Lacking confidence and the necessary equipment, they failed to rescue the 45 miners _ (trap)
3、in the coal mine.8Her _ (dirt) clothes made her embarrassed.9The tracks became _ (use) because of the earthquake.10Never will we forget the war and the _ (suffer) it caused to the people.11I cant imagine _ (live) without water.12The meeting was _ an end at ten oclock.13Why dont you bring it to his a
4、ttention that you are too busy _ (do) it?14Dont leave the water _ (run) while you brush your teeth.15He was proud _ his hometown and took pride _ the achievement he had made.16. _ seems as if you and your wife have very different views about money.17. _ (bury) in doing research on wild plants, he se
5、ldom returned home.18The survivors _ houses were destroyed put up in the temporary tents.19The number of people who were killed _ (reach) more than 40,000 so far.20Seeing his funny action, the audience burst out _ (laugh)答案1Judging2.injury3.frightening; frightened4congratulations5.national6.extremel
6、y7trapped8.dirty9.useless10.sufferings11living12.at13.to do14.running15.of; in16It17.Buried18.whose19.has reached20laughing.阅读理解A(2019年河北衡水中学期中考试)Rain beat against the window, matching my mood. I should have known that my new job at the hospital was too good to be true. Throughout the day, rumors (传
7、言) warned that the newest employee from each department would be laid off. I was the newest one in the training department.My boss appeared. “You probably know were cutting back,” he said. “Administration wants us to offer outplacement classes to help those employees find other jobs, showing them ho
8、w to act in an interview, for example.” “Fine,” I answered unwillingly, not knowing what else to say.I decided to go home early that day. In the hall, I met the lady who brought us cookies every Friday. She was a little woman with gray hair. Only her head and the top of her green apron were visible
9、over the cart (小车) loaded with cleaning supplies. At least she had a job!At the final meeting, laidoff workers formed a line at the door. A colleague whispered, “I cant believe our Cookie Lady is being laid off. Well miss her as much as well miss her cookies.” When the colleague spoke to her in Span
10、ish, I knew my classes would be useless for her and I realized how much better off was than this poor woman.I decided to do something for her. I wrote to a newspaper expressing how I felt about the unselfishness of the Cookie Lady who needed a job. A few days later, my article appeared in the newspa
11、per and the Cookie Lady was allowed to stay in her position. On the same day, I received a letter, which seemed so unlikely that I read it twice. “An editor of a local magazine likes your piece and wants you to call her next time youre looking for work.”1How did the author feel on that rainy day?ANe
12、rvous.BExcited.CAwkward.DProud.2What was the author asked to do?ATake care of patients.BLeave earlier that day.CResign from the hospital.DHelp the laidoff workers.3How did the author help the Cookie Lady?AHe offered her a highpaid job.BHe gave her advice on job hunting.CHe made her story known to ot
13、hers.DHe taught her how to pass an interview.4What does the story tell us?AGood deeds have their rewards.BA friend in need is a friend indeed.CLittle people can make a big difference.DLove brings more joy to people than work does.答案与解析本文为故事类。作者作为新人,面临着公司的裁员,作者因为写了关于一个需要一份工作来养家糊口的女士的事故,让其得到工作,而自己的文章也
14、得到了本地杂志的邀请信。作者的经历告诉我们:善行总归有好报的。1A推理判断题。根据文章第一段最后一句Throughout the day, rumors (传言) warned that the newest employee from each department would be laid off. I was the newest one in the training department.可知,在这个雨天,因为作者的单位正在减员,“谣传每个部门的最新雇员将被解雇。我是培训部最新的一个作者也是其中之一”,所以作者的心里应当是很紧张的,分析选项可知A正确。2D细节理解题。根据第二段老板
15、的话Administration wants us to offer outplacement classes to help those employees find other jobs, showing them how to act in an interview, for example可知,老板想请他给下岗工人上课,告诉他们在面试中如何做,即帮助那些下岗工人找到新工作,分析选项可知D项符合题意,故选D项。3C细节理解题。根据第五段首句“I decided to do something for her. I wrote to a newspaper expressing how I
16、 felt about the unselfishness of the Cookie Lady who needed a job”可知作者写信给一家报纸,写了有关这位女士的故事,分析选项可知C项正确。4A推理判断题。本文作者面临着公司对新人的裁员,作者因为写了关于一个需要一份工作来养家糊口的女士的故事,让其得到工作,而自己的文章也得到了本地杂志的邀请信。这说明了善行总归有好报的。分析选项,A.Good deeds have their rewards. 善行必有回报。B.A friend in need is a friend indeed. 患难朋友才是真朋友。C.Little peopl
17、e can make a big difference.小人物大作为。D.Love brings more joy to people than work does. 爱带给人们更多的快乐,而不是工作。可知A符合题意。BAt your next meeting, wait for a pause in conversation and try to measure how long it lasts.Among English speakers, chances are that it will be a second or two at most. But while this patter
18、n may be universal, our awareness of silence differs dramatically across cultures.What one culture considers a confusing or awkward pause may be seen by others as a valuable moment of reflection and sign of respect for what the last speaker has said. Research in Dutch and also in English found that
19、when a silence in conversation stretches to four seconds, people start to feel uneasy. In contrast, a separate study of business meetings found that Japanese people are happy with silences of 8.2 seconds nearly twice as long as in Americans meetings.In Japan, it is recognized that the best communica
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552942.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
