2022版高考英语一轮复习 23(重要)国际组织与社会公益机构课时提能练(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 23重要国际组织与社会公益机构课时提能练含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 23 重要 国际组织 社会 公益 机构 课时 提能练 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十三).阅读理解A(2020石家庄市阶段性训练)Being the worlds most trusted volunteer organization, IVHQ (International Volunteer Headquarters) offers volunteer programs in more than 50 destinations. Here are a few of them.Marine Conservation Volunteer ProgramVolunteers of this program work in Queensland, Australi
2、a.You will join conservation efforts like collecting sea rubbish.Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Be able to swim. Speak fluent English. Present a police check.Have travel insurance. Complete our free predeparture training.Fees: 1 week $1,010, 2 weeks $2,020, 3 weeks $2,980Sh
3、riners Hospitals for Children ProgramVolunteers in Shriners Hospitals for Children in Honolulu,Hawaii need to pick up patients,deliver supplies and tutor patients.Requirements: Volunteers must be at least 16 years old. Be available to volunteer two hours per week for at least five months.Agree to a
4、police check and a drug test. We offer free training upon your arrival.Fees:No fees are needed.Youth Support Volunteer ProgramVolunteers are placed in community centers of New Orleans,Louisiana, USA to provide tutoring and positive activities for the youth. You can also help organizations by beautif
5、ying spaces,reorganizing classrooms and preparing materials.Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Have travel insurance and provide a police check.The training fee is included in the program fee.Fees:1 week $520, 2 weeks $825, 3 weeks $1,125Preschool English ProgramVolunteers work
6、ing in Cusco, Peru will teach English in preschools with younger children of four to five years old.Requirements:18 years old and over. No previous teaching experience is required, but a basic understanding of Spanish is required. The emergency contact, police check and resume (个人简历) are required. T
7、raining will be conducted online for free.Fees:1 week $320, 2 weeks $550, 3 weeks $735【语篇解读】本文介绍了国际志愿者总部(International Volunteer Headquarters)的四个志愿者服务项目的招募信息。1Which program suits a 17yearold volunteer?AMarine Conservation Volunteer Program.BShriners Hospitals for Children Program.CYouth Support Volu
8、nteer Program.DPreschool English Program.B细节理解题。根据Shriners Hospitals for Children Program部分中的“Volunteers must be at least 16 years old.”可知,Shriners Hospitals for Children Program适合17岁的志愿者,故选B。2What should the volunteers do in Youth Support Volunteer Program?ACollect sea rubbish.BPick up and tutor pa
9、tients.CReorganize classrooms.DTeach the English language.C细节理解题。根据Youth Support Volunteer Program部分中的“You can also help organizations by beautifying spaces,reorganizing classrooms and preparing materials.”可知,在这个项目中,志愿者可以帮助重新安排教室,故选C。3What is required for the programs in Australia and Peru?AA police
10、 check.BThe travel insurance.CA drug test.DThe emergency contact.A细节理解题。根据题干关键词Australia and Peru定位到Marine Conservation Volunteer Program部分中的“Present a police check”和Preschool English Program部分中的“The emergency contact,police check and resume(个人简历) are required.”,由此可知,两个项目都需要无犯罪记录证明,故选A。BA simple pro
11、ject to help a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other,after learning there were local children who slept on the floor. Shocked to discover how widespread this need was in his community,
12、 Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41,had a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river. But when he met children who were sleeping on the floor,his pea
13、ceful life changed course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other c
14、ommunities floodedalong with Mickelsons bunk bed output. “That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15.Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.”With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”,the nonprofit and its more than 6
15、5 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America.But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice:advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from making “great money to zero money”. Hes never looked back. “I fou
16、nd that the need I have isnt financial,”he said. “The need I have is seeing the joy on kids faces,knowing that I can make a difference.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。4Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?A.To help the poor children.BTo
17、make a big fortune.CTo inspire his community.DTo get more donations.A细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.”可知,Mickelson创建这个非营利组织是为了帮助贫困儿童。5What do we know about Luke Mickelson?AHe had his own fish farm.BHe ch
18、anged his career from time to time.CHe used to sleep on the floor when he was a kid.DHe originally had a relaxing and pleasant life.D推理判断题。根据文章的第二段,尤其是最后一句“But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed course.”可推知,Mickelson一开始过着轻松、舒适的生活。6How did other people react
19、 to Mickelsons project?AThey showed little interest in it.BThey were supportive and involved in it.CThey were doubtful about the safety of the bunk bed.DThey volunteered to buy beds with their own money.B细节理解题。根据第三段中的“He recruited friends and family members to help around the holidays.As the word sp
20、read,interest and involvement from his and other communities flooded”可知,Mickelson的朋友和其他家庭成员都来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来,由此可知,人们对Mickelson创建的这个组织非常支持,并且积极参与。7What is Mickelsons attitude to the nonprofit?AAmbiguous.BDefensive.CCautious.DPositive.D推理推断题。根据文章最后一段,尤其是“The need I have. make a difference.”可知,Micke
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553007.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
