分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版高考英语一轮复习 练案33 选修6 Module 3 Interpersonal Relationships—Friendship练习(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553247
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:50.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语一轮复习 练案33 选修6 Module Interpersonal RelationshipsFriendship练习含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 33 选修
    资源描述:

    1、选修六Module 3Interpersonal RelationshipsFriendship.完形填空(2021合肥市调研)Until a few years ago, I had what most people would call a good life.I had a 1.A job that paid the bills; I had a good family that I was close to, and I had a place to live and money in the bank for trips and 2.C , and there was nothing

    2、 much wrong in my life. 3.D , I was bored.I wanted more.I wanted to live 4.B and loudly and make sharp memories instead of the 5.C ones of everyday life.But I was 6.D .I had never had any 7.B in myself.As a child, even buying something in a shop caused me a great deal of 8.A , and even though I did

    3、get better as I got older, I never quite 9.C that childhood shyness.And I tried everything, like reading books about confidence.I also took tiny steps leading to my goals.But none of them really 10.D .So I 11.A that the small steps werent enough.I signed up for an internship (实习期的工作) of teaching Eng

    4、lish in Vietnam, an 12.B huge step, one that 13.D me as much as it excited me.And then the day came and I left my home and my loved ones.I was alone in a country where the food was 14.C and the streets were unfamiliar.I had no idea whether I would be able to 15.B everything that this very strange en

    5、vironment would 16.B at me.I spent five months in Vietnam, teaching, exploring and laughing.Id learned to 17.A myself, my skills, my abilities and my decisions.I returned home 18.D , even to myself, let alone to others.The 19.A that had controlled my life and the selfdoubt were 20.C .That one big ch

    6、ance changed everything for me,and in me.文章大意:该文主要讲述了作者通过去异国他乡支教从而改变人生的励志故事。1A.stable Btemporary Cdifficult Ddemanding解析:根据上文中的“Until a few years ago, I had what most people would call a good life.”可推知,之前作者的生活过得不错,有收入稳定的工作。故选A。stable“稳定的”;temporary“暂时的”; demanding“要求高的”。2A.tips Brewards Ctreats Dfin

    7、es解析:根据空前的“money in the bank for trips”可推知,作者生活舒适,有出去旅游和款待他人的资金。故选C。treat在此作名词,意为“款待”;tip“小费;窍门”; reward“奖赏;回报”;fine“罚款”。3A.Thus BInstead COtherwise DHowever解析:根据语境可知,空处的前后内容存在逻辑上的转折关系。故选D。thus“因此”;instead“相反”; otherwise“否则”;however“然而”。4A.easily Bbrightly Cpeacefully Dmodestly解析:根据空后的“loudly”可推知,作者

    8、对之前的美好生活并不满足,想生活得更加充满生气(brightly)。故选B。brightly“明亮地;灿烂地”;peacefully“和平地”;modestly“谨慎地”。5A.bitter Bclear Cgrey Dsweet解析:根据上文中的“I was bored”可推知,作者厌倦了之前单调乏味的(grey)生活,希望生活更加丰富多彩一些,与上文中的“make sharp memories.”相呼应。 故选C。grey“苍白的”;bitter“痛苦的”;clear“清楚的”。6A.proud Binnocent Coutgoing Dafraid解析:根据空前的“But”以及下文中的“

    9、childhood shyness”可推知,作者内心充满了恐惧。故选D。afraid“害怕的”;innocent“无辜的;无罪的”。7A.pride Bconfidence Cinterest Dshame解析:根据下文中的“even buying something in a shop caused me a great deal of 8 ”和“childhood shyness”可推知,作者一直以来对自己都缺乏信心(confidence),与下文中的“And I tried everything, like reading books about confidence.”相呼应。故选B。

    10、confidence “自信”;shame“羞愧”。8A.stress Bexcitement Cconfusion Dsurprise解析:根据空后的“even though I did get better as I got older”可推知,在孩童时期,去商店买东西都会给作者带来很多心理负担(stress)。故选A。stress“压力”;confusion“疑惑”。9A.added to Btalked aboutCgot over Dsuffered from解析:根据空前的“never”可推知,作者一直都没有克服(got over)自己孩童时期的害羞。故选C。get over“克服

    11、”;add to “增加,增添”;suffer from “受之苦”。10A.continued BsurvivedCfailed Dhelped解析:根据句中的“But”可推知,作者尽管尝试了很多方法,例如阅读有关(提升)自信的书籍,并采取了一些小的措施,但是都无济于事(helped)。故选D。help“帮助”;survive“幸存”。11A.figured Bpromised Cpredicted Ddisagreed解析:根据空前的“So”可推知,作者认为(figured)小的措施是不够的。故选A。figure“计算;认为”;predict“预测”。12A.equally Bimposs

    12、iblyCunnecessarily Doccasionally解析:去越南支教对于一向缺乏自信的作者来讲的确是跨出了不可思议的一大步。故选B。impossibly“不可能地”;unnecessarily“不必要地”;occasionally“偶尔”。13A.ignored Bimpressed Cannoyed Dterrified解析:此处与上文作者孩童时期的害羞以及尝试多种方法增强自信相呼应。故这样的决定让作者害怕(terrified),同时又使作者激动万分。故选D。terrified“感到害怕的”;annoyed“恼火的”。14A.nice Bcolorful Cstrange Din

    13、adequate解析:由下文中的“the streets were unfamiliar”和“this very strange environment”可推知,作者身处异国他乡,对那里的食物感到陌生奇怪的(strange)。故选C。strange“奇怪的”;inadequate“不足的;不够的”。15A.doubt Bhandle Cquit Dobtain解析:根据语境可知,作者不知道自己是否能够应付(handle)这个完全陌生的环境抛(throw)给自己的一切。故选B。handle“处理;应付”;obtain“获得”。16A.point Bthrow Cshout Daim解析:参见上题

    14、解析。throw at“朝扔”。故选B。17A.trust Benjoy Cexcuse Dforgive解析:与上文中的“And I tried everything, like reading books about confidence.”形成对比可推知,作者在越南支教期间学会了自信。故选A。trust “信任”;forgive“原谅”。18A.unconcerned BunsatisfiedCunchangeable Dunrecognizable解析:根据语境可推知,作者从越南回来之后,发生了巨大的变化,几乎让人认不出了。故选D。unconcerned“不关心的”;unsatisfi

    15、ed“不满意的”; unchangeable“不可改变的”;unrecognizable“认不出来的”。19A.fear Brespect CcourageDanger解析:由空后的“controlled my life”和“the selfdoubt”可推知,作者之前的生活被害怕(fear)控制,与上文中的“that childhood shyness”呼应。故选A。fear“恐惧;害怕”;respect“尊重”。20A.picked upBforgotten aboutCworn offDput off解析:作者从越南回来之后,发生了巨大的变化,自信满满,自我怀疑逐渐消失(worn off

    16、)。故选C。wear off“磨损”;pick up“捡起;获得”;forget about“忘记”;put off“推迟”。.阅读理解A(2020天津市北辰区联考)Albert Einstein said,“Only a life lived for others is worth living.”How does this job offer sound? Youll need to be available on short notice,including late at night and on weekends. You could be asked to do anything

    17、from helping at community events to responding to lifethreatening emergencies (sometimes putting your own safety at risk). This job also involves a lot of regular training. Oh, and you wont be paid for any of this. Would you take the job?This job might not necessarily appeal to everyone, but if this

    18、 sounds like an opportunity youd eagerly accept,then youd fit right in with Western Australias 26,000 emergency service volunteers. The emergency services arent the only industry benefiting from volunteers. Across both Australia and America, between a quarter and half of the population volunteer eac

    19、h year in areas including education, sports, health, religion, and social services.What motivates people to volunteer? Yes, volunteers dont get paid. But it doesnt mean people dont get benefits from volunteering. Indeed, research shows there are significant mental health benefits coming with volunte

    20、ering. It can be a means to make new friends, build new skills or try things out of your comfort zone. It can also be a means to help loved ones. A case is someone close to me who recently lost her husband to a disease. When her husband was admitted to a nursing facility, she decided to volunteer fo

    21、r the patient advocacy committee. She found great support and felt she could make a difference in the lives of the patients. After her husbands passing, she decided to continue volunteering for the committee not only as a way to show gratitude for the great care her husband received but also because

    22、 she made friends there. She found a way to put her career skills to use for the common good and keep active after retirement.There are countless ways to volunteer. No matter how you do it, it is definitely worth every minute you put into it.文章大意:本文是一篇议论文。文章主要讲述做志愿者的好处,鼓励人们做志愿者。1If we are committed

    23、to “this job” described in Para. 2, we are B .Aalways in danger of losing our livesBon call 24 hours a day, 7 days a weekCbusy providing firstaid training in communitiesDgoing to work on weekends and rest on weekdays解析:推理判断题。根据第二段中“Youll need to be available on short notice,including late at night a

    24、nd on weekends.”“你需要在短时间内,包括晚上和周末。”可知,如果我们致力于第2段所述的“这项工作”,我们每周7天、每天24小时随叫随到。故选B。2What does the author mainly tell us in the third paragraph? D ANot everyone is fit to be a volunteer.BMany industries in the world need volunteers.CMany emergency services exist in Western Australia.DMany people devote

    25、themselves to volunteering in Australia and America.解析:段落大意题。根据第三段中“Across both Australia and America, between a quarter and half of the population volunteer each year in areas including education, sports, health, religion, and social services.”在澳大利亚和美国,每年有四分之一到一半的人口在教育、体育、健康、宗教和社会服务等领域志愿服务。可知,在澳大利亚

    26、和美国,许多人致力于志愿服务。故选D。3The authors friend kept volunteering after her husbands death B .Afor her interest to learn career skillsBto stay helpful and related to peopleCas a means to get over her great lossDbecause it was her husbands last will解析:细节理解题。根据倒数第二段中“After her husbands passing, she decided to

    27、continue volunteering for the committee not only as a way to show gratitude for the great care her husband received but also because she made friends there.”在她丈夫去世后,她决定继续担任委员会的志愿者,这不仅是为了表达对她丈夫受到的极大关怀的感激之情,也是因为她在那里结交了朋友。可知,作者的朋友在她丈夫死后继续志愿服务,以保持帮助和与人的联系。故选B。4What is the authors purpose in writing this

    28、 passage? A ATo encourage volunteering.BTo advertise a job opportunity.CTo express gratitude to volunteers.DTo give advice on volunteering.解析:目的意图题。根据最后一段“There are countless ways to volunteer. No matter how you do it, it is definitely worth every minute you put into it.”(志愿服务有无数种方式。不管你怎么做,你投入的每一分钟都

    29、是值得的。)可知,这篇文章的目的是“鼓励志愿者”。故选A。BKatie was in big trouble.She was such a sweet kid; a thirdgrade teacher always dreamed of having a classroom filled with Katies.She was never ever a discipline(纪律) problem. I just couldnt imagine why she had made her parents so angry.It seemed that Katie had been runnin

    30、g up sizable charges in the lunchroom.Her parents explained that Katie brought a great homemade lunch each day, and there was no reason for her to buy school lunch. They assumed a sitdown with Katie would solve the problem, but failed.So they asked me to help them get to the bottom of this situation

    31、.So the next day, I asked Katie to my office.“Why are you charging lunches, Katie? What happened to your homemade lunch?” I asked. “I lose it,” she responded. I leaned back in my chair and said, “I dont believe you, Katie.” She didnt care.“Is someone stealing your lunch, Katie?” I took a new track.

    32、“No.I just lose it,” she said.Well, there was nothing else I could do.The problem was still unsolved the next week when I noticed a boy who was new to the school sitting alone at a lunch table. He always looked sad.I thought I would go and sit with him for a while.As I walked towards him, I noticed

    33、the lunch bag on the table. The name on the bag said “ Katie ” .Now I understood and I talked to Katie.It seemed that the new boy never brought a lunch, and he wouldnt go to the lunch line for a free lunch.He had told Katie his secret and asked her not to tell anyone that his parents wanted him to g

    34、et a free lunch at school. Katie asked me not to tell her parents, but I drove to her house that evening after I was sure that she was in bed. I had never seen parents so proud of their child.Katie didnt care that her parents and teacher were disappointed in her.But she cared about a little boy who

    35、was hungry and scared.Katie still buys lunch every day at school. And every day, as she heads out of the door, her mom hands her a delicious homemade lunch.文章大意:本文讲述的是Katie为了帮助一个挨饿的、恐惧的新生而要家里做的和学校里的两份午餐,虽然面对着老师和父母的误解,她依然帮助新同学。5What did the author think of Katie? A AShe performed well at school.BShe

    36、was a girl filled with love.CShe often made trouble at school.DShe used to be a discipline problem.解析:推理判断题。 根据文章第一段的“a sweet girl”和文中老师对她的爱戴可推断她在学校表现很好。故选A。6Why did Katie eat school lunch instead of her homemade lunch every day? D AShe lost her homemade lunch.BShe had her homemade lunch stolen.CShe

    37、 didnt like the taste of her homemade lunch.DShe gave her homemade lunch to a hungry boy.解析:细节理解题。根据文章第四段第四、五句的“As I walked towards him, I noticed the lunch bag on the table. The name on the bag said Katie”可知Katie将自己母亲给做的午餐让给了新同学。故选D。7What was Katies parents reaction to the truth about the lunch? B

    38、AThey were very angry.BThey were proud of Katie.CThey were disappointed.DThey were rather upset.解析:细节理解题。根据文章倒数第二段的“I had never seen parents so proud of their child.”推断她的父母以她为自豪。故选B。8What can we learn from the passage? C AKatie was informed that her parents had known her secret.BKatie told the autho

    39、r the truth of her lunch during their first talk.CKaties secret of lunch was discovered by the author by accident.DKatie stopped buying lunch at school after her secret was discovered.解析:推理判断题。根据文中作者和Katie的约定排除A;根据文章第三段排除B;根据文章的最后一段排除D;根据文章的第四段可知作者偶然发现的Katie的秘密。故选C。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写

    40、的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2021昆明市摸底调测)I have a 5yearold sister.Sometimes she fights against myself for candies.When Mom makes me to give my share to her, I always

    41、feel unwillingly.Last week, I caught serious cold and had to follow the doctors advices to take medicine.Before I came home from school, I noticed her leaving candies beside my medicine.I go up to her and asked, “Hey, what are you doing?” In a smile, she said to me, “Candies make me happy because I

    42、put them here to make you happy today.” That was the greatest thing which Id ever experienced.答案:I have a 5yearold sister.Sometimes she fights against for candies.When Mom makes me to give my share to her,I always feel .Last week, I caught serious cold and had to follow the doctors to take medicine.

    43、 I came home from school, I noticed her leaving candies beside my medicine.I up to her and asked, “Hey, what are you doing?” a smile, she said to me, “Candies make me happy I put them here to make you happy today.” That was the greatest thing Id ever experienced.解析:1考查代词。她有时为了糖和我打架。反身代词是动作的发出者把动作施加到

    44、动作的发出者本人。此处动作的发出者为she,被施加动作的对象为I,所以不能用反身代词。fight against sb.“和某人打架”,故用代词的宾格形式。2考查固定句式。make sb.do sth.“使某人做某事”为固定用法。故to多余。3unwillingly改为unwilling。考查形容词。feel为系动词,后接形容词。故用unwilling。4考查冠词。cold作“感冒”讲时为可数名词,此处表示“患了(一次)重感冒”且serious的发音以辅音音素开头。故加冠词a。5考查名词的数。advice为不可数名词,无复数形式。故用advice。6考查状语从句。根据语境可知,此处表示“当我放学回家时”。故应用When或As。7考查动词的时态。根据全文的时态可知,此处表示发生在过去的动作,应用一般过去时。故用went。8考查介词。她微笑着对我说,“糖果使我开心,所以我把它们放在这儿让你今天开心。”with a smile表示“带着微笑”。故用with。9考查连词。根据语境可知,此处为并列或因果关系。故用and/so。10考查定语从句。先行词被最高级修饰时,关系代词常用that,本句中由于关系代词在定语从句中作动词experienced的宾语,故也可省略关系代词。故把which改为that或删除which。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习 练案33 选修6 Module 3 Interpersonal Relationships—Friendship练习(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553247.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1