分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修5 Module 5 The Great Sports Personality(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553351
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:47.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修5 Module The Great Sports Personality含解析外研版 2022 高考 英
    资源描述:

    1、课时提能练(二十九)必修5Module 5The Great Sports PersonalityA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Free from work stress, 1.retired (retire) people have much spare time to do what they wished to do when they were young.However, theres a distinct 2.disadvantage (advantage)Most of them feel bored and useless without the prev

    2、ious duties and tasks.In my view, attending singing lessons after 3.retirement (retire) seems a great idea for them.Singing without any petition (compete) can help these old people relax and at the same time share their talent with others.In fact, many old people like singing and some even form a gr

    3、oup, giving a 5.performance (perform) now and then to people in their community.()填入一个单词Fast walking is commonly seen in all Chinese cities.People walk fast in groups for a long distance, not to compete 1.for medals or prizes but to build up their bodies.The number is still 2.on the increase.If you

    4、make a list 3.of popular ways of exercising, you will find fast walking tops all exercise activities.Fast walking has advantages 4.over other sports like cycling due to its accessibility and low cost.Citizens join fast walking groups and take advantage 5.of the time after supper, walking or jogging

    5、for miles.However, no one knows how it started.It seems to have become fashionable in Chinese cities quite 6.by chance.根据提示补全句子1你应该利用这次好机会练习你的英语口语。(advantage)You should take_advantage_of_the_good_chance to practise your oral English.2这种洗衣机质量上乘,因此在全国销量很好。(quality)This kind of washing machine is of_hi

    6、gh_quality so that it sells well all over the country.3他们很可能赢得比赛,因为他们都是优秀选手。(the chances are that .)The_chances_are_that_they_will_win_the_match,_because they are all excellent players.4正是教练的鼓励使他重建信心,在比赛中获得了第三名。(强调句型)It_was_the_coachs_encouragement_that made him win third prize in the competition.5正

    7、在为下一届亚运会建设的新体育馆将会是目前的三倍大。(倍数句型)The new stadium being built for the next Asian Games will be three_times_as_ large_as the present one.B:能力层面.阅读理解(2020沈阳市教学质量监测一)Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer.That ambition nearly ended one night in 2010.Hill,then a 17yearold high

    8、 school senior in Pacific Grove,California,was in a car accident that left her paralyzed from the waist down.For most people,that would have dashed any hope of a dancing career.For Hill,it was the beginning.“I wanted to prove to my communityand to myselfthat I was still normal,” she told Teen Vogue.

    9、“Whatever normal meant.”“Normal” for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team.“It definitely took a lot of learning and patience” Hill told Today.After graduation,Hill wanted to expand her dance network to include women like her.She me

    10、t people online who had suffered various injuries but shared her determination,and she invited them to dance with her.Hoping to affect more people in a larger city,Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she calls Rollettes.“I want to break down the stereotyp

    11、e (模式化观念) of wheelchair users and show that dance is dance,whether youre walking or youre rolling,”she told CBS News.Dancing on wheels,Rollettes discovered,can be just as fastpaced,artful,and fulfilling as the footbased variety.Theyre having fun,and the fun is touching.Hill has attained what many of

    12、 us never will: her childhood dream.But Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.Every year she holds a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye to helping them find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeli

    13、ng inspired.One woman saw a video of the team competing and commented,“You guys are so awesome! To be in a wheelchair and still be so beautiful makes me know I can be beautiful too! Thank you!”【语篇解读】Chelsie Hill从三岁起就梦想着成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸导致她腰部以下都瘫痪了。但是Chelsie Hill并没有放弃自己的舞蹈梦想,她不仅坚持坐着轮椅练习舞蹈,而且成立了

    14、一个名为Rollettes的舞蹈队,以帮助身体残疾的女性继续跳舞。Chelsie Hill的精神不仅鼓舞了舞蹈队的队员而且也鼓舞了看她们参赛视频的人。1What can we learn about Chelsie Hill?AShe was born with disability.BShe experienced a car accident in 2014.CShe had dreamed to be a dancer since childhood.DHer dancing career stopped when she was 17.C细节理解题。根据第一段第一句“Since the

    15、 age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer”可知,从三岁起,Chelsie Hill就梦想成为一名舞蹈家,故选C。2How did Chelsie Hill prove herself to be normal?ABy graduating with honor.BBy dancing in a wheelchair.CBy refusing to use a wheelchair.DBy starting a high school dance team.B细节理解题。根据第二段第一句“Normal for her

    16、meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team”可知,Chelsie Hill想通过坐在轮椅上继续跳舞来证明自己是正常的,故B项正确。3Why did Chelsie Hill start Rollettes?ATo satisfy her own ambition.BTo better understand achievements.CTo achieve both success and fame.DTo inspire more di

    17、sabled women to dance.D推理判断题。根据第三段第一句中的“Hill wanted to expand her dance network to include women like her”和第四段第一句“Hoping to affect more people.she calls Rollettes”并结合下文内容可推知,Chelsie Hill组建Rollettes是为了激励更多像她一样身患残疾的女性去跳舞,故D项正确。4Whats the best title of the passage?AChase Your DreamsEven in a Wheelchair

    18、BForm a Dance Teama Big BonusCBecome a Dancera Challenging DreamDDance on Wheelsa New TrendA标题归纳题。本文讲述了Chelsie Hill从三岁起就梦想成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸差点终结了她的舞蹈梦;但是Chelsie Hill坐着轮椅仍然勇敢地、坚持不懈地追逐自己的梦想。故A项最适合作本文的标题。.完形填空(2020海南新高考调研)About a decade ago,my grandpa who was suffering from Alzheimers(阿尔茨海默症) got

    19、into my car and drove off.Angel and I 1 the police,but before they could find him,two 2 kids pulled into our driveway with my grandpa.They said they overheard him crying about being 3 at an empty gas station 10 miles away.My grandpa couldnt remember our address,but gave the kids his first and last n

    20、ame.They looked him up online,found our address,and 4 him home.I was 5 on that incident today while sitting near a beautiful oceanside cliff.I was suddenly 6 of footsteps behind me.I 7 around to see a young lady who was almost in 8 slowly walking to where I was sitting.I walked up to her and 9 ,“Wha

    21、ts wrong?”She told me she was 10 afraid of heights,but was worried about my safety and wanted to get over her fear.Her braveness and kindness truly warmed my heart.Ive spent the rest of the day thinking about what an extraordinary person she is,and about those amazing college kids who 11 my grandpa,

    22、and about what it means to be a kind and 12 person.Sometimes you have to go the extra mile,or face your biggest 13 ,or stand up against your own negative tendencies to make a(n) 14 difference in others life.Its 15 to start doing the hard thingsthe right thingsfor others.【语篇解读】本文主要讲述了通过两位大学生开车送迷路的爷爷回

    23、家,以及恐高的女士担心在悬崖边的“我”这些善举,作者意识到善举会给别人的生活带来积极的影响,于是作者自己也意识到应开始尽可能多地帮助别人了。1A.condemned BcontactedCconsultedDfoundB根据上文got into my car and drove off和设空处后的the police可知,作者报了警,即“联系”了警察,contact意为“联系;联络”,故选B项。2A.collegeBnaughtyChomelessDkindergartenA根据第11空前的those amazing college kids可知,是两个大学生帮助了爷爷,此处为原词复现,col

    24、lege意为“大学”,故选A项。3A.carelessBscaredClostDforgetfulC根据下文中的My grandpa couldnt remember our address可推知,爷爷迷路了,lost意为“迷路的”;故选C项。4A.leftBdroveCkickedDcarriedB根据上文pulled into our driveway with my grandpa可知,大学生是开车把作者的爷爷送回家,drive意为“开车;驱使”,故选B项。5A.dependingBcomingCreflectingDfixingC根据下文语境可知,事件发生后,作者应是在回想发生的事情,

    25、reflect on意为“认真思考”,故选C项。6A.afraidBskepticalCsure DconsciousD根据空前的suddenly以及设空处后的footsteps behind me可知,作者突然“意识到”身后有脚步声。be conscious of意为“意识到”,故选D项。7A.turnedBwalkedCgotDlookedA根据上文的sitting near a beautiful oceanside cliff和footsteps behind me可推知,此处指作者转过身来。turn around意为“转过身来”,故选A项。8A.depressionBamazemen

    26、tCfeelingsDtearsD根据下文的she was _ afraid of heights可知,女士恐高,故可推知她应是害怕地快哭了。固定搭配in tears意为“流着泪”,故选D项。9A.reactedBquestionedCaskedDrepliedC根据设空处后的“Whats wrong?”可知,作者在询问女士怎么了,ask意为“问”,故选C项。10A.extremelyBworriedlyCanxiouslyDsurprisinglyA根据上文语境女士害怕得几乎哭出来以及设空处后的afraid of heights可知,她“非常”恐高,extremely意为“极其;非常”,故选

    27、A项。11A.convincedBimitatedClentDassistedD根据第一段中two _ kids pulled into our driveway with my grandpa可知,大学生们把迷路的爷爷送回家,即帮助了爷爷,assist意为“帮助”,故选D项。12A.mercifulBhelpfulCcarefulDpeacefulB根据上文内容可知,大学生和那位女士都是乐于助人的,helpful意为“乐于助人的;有帮助的”,故选B项。13A.courageBfailuresCfearsDchoicesC根据上文恐高的女士到悬崖边提醒“我”,以及get over her fe

    28、ar可推知,此处指面对你最大的“恐惧”,fear意为“恐惧”,故选C项。14A.positiveBlittleCoptimisticDoppositeA根据上文作者对他人的善举感到很感激,以及stand up against your own negative tendencies可推知,此处表示,对抗自己的消极倾向以给别人的生活带来积极的影响,positive意为“积极的”,故选A项。15A.minuteBtimeChonorDluckB根据前文语境可知,作者从他人的善举中感受到自己也应开始帮助别人。Its time to do sth.意为“是做某事的时候了”,time意为“时间”,故选B项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修5 Module 5 The Great Sports Personality(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553351.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1