2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修5 Module 6 Animals in Danger(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修5 Module Animals in Danger含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 必修 Danger 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十)必修5Module 6Animals in DangerA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Many wild animals are in danger of 1.extinction (extinct)New figures indicate that the number of 2.endangered (endanger) wild animals has increased sharply in the past decades.More and more people are aware of the importance of wildlife
2、3.protection (protect)My grandfather is one of them.Though he is over 70, he is still 4.energetic (energy)Every morning, he goes into the mountains to safeguard the animals there.Meanwhile, he keeps a note of all the 5.wonderful (wonder) animals and plants he has never seen before.He often gets arou
3、nd, seeking support and donation for the wildlife reserve.()填入一个单词As we know, all wild animals feed 1.on plants directly or indirectly, and that goes 2.for humans, too.However, a huge number of wild plants are being destroyed by humans.Many experts, who keep an eye 3.on the ecosystem and environment
4、, wont stand 4.for such human behaviours any more.They think world leaders must focus 5.on preserving wildlife, suggesting that more wildlife reserves be set 6.up soon.To protect the endangered species, many governments are getting tougher 7.with illegal wildlife trade.With more people involved 8.in
5、 the protection of wildlife, I believe things will get better in the near future.根据提示补全句子1他如此心烦意乱,并不奇怪。(wonder)It_is_little_wonder_(that) she was so upset.2如果我们发现那些材料有趣,我们将长时间把注意力集中在它们上面。(focus)If we find those materials interesting, well focus_our_attention_on_them for long.3尽管对这个结果非常吃惊,但他看上去非常地镇静。
6、(although引导让步状语从句的省略)Although_very_surprised_at_the_result,_he looked very calm.4经理似乎已经知道了这起事件,但他没有在上午的会议上提及。(seem后跟不定式)The manager seemed_to_have_known_the_incident,_but he didnt mention it at the meeting in the morning.5只有我们知道在日常生活中该做什么,我们才能有所作为。(only if)Only_if we know what we should do in our da
7、ily life can_we_make_a_ difference.B:能力层面.阅读理解(2021全国统一考试模拟演练)The average bear,it seems,is getting ever smarter.First,it turned out that at least one can use a comb.Now it appears that some can count,too.Jennifer Vonk,of Oakland University,in Michigan,and Michael Beran,from Georgia State University,
8、set three American black bears the task of distinguishing between numerically larger and smaller groups of dots(点) on a computer screen.In return for a food reward one bear,Brutus,would touch the more heavily dotted pattern with his nose.The others,Bella and Dusty,would touch the screen with their c
9、laws(爪子)As the researchers report in Animal Behavior,the bears did best with patterns where the coloured dots did not move and where more of them also took up a larger coloured area.This could be explained by the bears distinguishing the different areas of colour rather than truly counting the dots.
10、However,the three bears managed to pick out the bigger number of dots even in pairs of patterns where fewer dots took up a larger area.Moving patterns,where each dot followed its own path around the screen,were more of a challenge.But Brutus,at least,was not defeated.He seemed to be counting mobile
11、dots even when the scientists tried to mislead him by moving the total coloured area of the dots at the same time.It is not entirely surprising that bears should have a high degree of intelligence.They face a lot of challenges when trying to get food.They are,however,always alone,and so do not have
12、the complex social systems that contribute to animal smarts.Perhaps,then,their maths skill developed because they cannot count on their friends for help.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文介绍了一些新的发现,证明了熊是一种高智商动物。1What task did the scientists set for the three bears?ADistinguishing different dot patterns.BFiguring out
13、different colours of dots.CPutting the dots into differently coloured groups.DPicking out the group with a larger number of dots.A细节理解题。根据第二段“Jennifer Vonk, of Oakland University, in Michigan, and Michael Beran, from Georgia State University, set three American black bears the task of distinguishing
14、 between numerically larger and smaller groups of dots on a computer screen.”可知,科学家们给这三只熊安排的任务是区分不同的点的模式。故选A项。2For the bears,the task was easier when .Athe coloured dots were moving slowlyBthe dot patterns were regular in shapeCthe dots followed a path on the screenDmore dots covered a larger colour
15、ed areaD细节理解题。根据第三段“As the researchers report in Animal Behavior,the bears did best with patterns where the coloured dots did not move and where more of them also took up a larger coloured area.”可知,熊最擅长的图案是被更多的点覆盖的更大的彩色区域。故选D项。3What may explain the bears high degree of intelligence?AThey learn skill
16、s from other animals.BThey face life challenges on their own.CThey feed on a diverse range of food.DThey have complex social networks.B细节理解题。根据最后一段“It is not entirely surprising that bears should have a high degree of intelligence. They face a lot of challenges when trying to get food.”可知,熊的高智商表现在它们
17、独自面对生活的挑战。故选B项。4What can be a suitable title for the text?ABears Taught to Distinguish ColoursBNew Evidence of Bear Intelligence FoundCThree Bears Learned How to CountDThe Smartest American Black Bear BrutusB标题归纳题。本文介绍了一些新的发现,为证明熊是一种高智商动物提供了证据,所以文章标题应该是“发现了证明熊智力的新证据”。故选B项。.阅读七选五Urban WildlifeCities
18、are diverse ecosystems.In addition to visitors from the wild,a large number of species share our urban areas.As our cities spread,we need to think about what it is like for other species to have human neighbors.Cities are built for humans. 1 For example,most city parks are kept neat and tidy so that
19、 humans will find them beautiful.But when we cut grass or plant flowers,we destroy natural habitats. 2 When a bridge in Austin,Texas was repaired,engineers added small gaps running along the length of its bottom.This made a good home for bats,and soon the bridge was the home of thousands of bats. 3
20、Now,they have come to value their winged(有翼的) neighbors.The bats are a tourist attraction,and they eat lots of bugs every night.There are also structures built with the aim of bringing wildlife into the city.The Olympic Forest Park is a good example.The park used native plants and created open,natur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553354.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
