2022版高考英语一轮复习 课时提能练25 必修5 Unit 5 First aid练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练25 必修5 Unit First aid练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 25 必修 aid 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十五) 必修5Unit 5First aidA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)People often suffer minor 1injuries (injure) such as scratches and small cuts in daily life. The causes of them 2vary (variety) from person to person. Unlike being bitten by a 3poisonous (poison) snake, being just scratched or cut doesnt necessarily
2、mean going to hospital for 4treatment (treat). In most cases, you just need to wrap a clean cloth 5tightly (tight) around the cut if it is bleeding. However, if a small cut causes 6unbearable (bear) pain, go to your doctor right away. I 7firmly (firm) believe that fighting against the sharp pain wit
3、h 8bravery (brave) makes no sense.B(考查动词)A man was bitten by a snake and symptoms of 9being poisoned (poison) appeared soon. His leg began to swell. When the poison spread to his heart, he 10choked (choke) to death. There was another man also bitten by a snake. Luckily his wife was with him and she
4、knew first aid. She managed 11to squeeze (squeeze) out the poison in time. Then she quickly cut the 12swollen (swell) flesh off his leg with a knife. After 13pouring (pour) some alcohol on the cut, she put a bandage on it, 14applying (apply) pressure to stop the cut from 15bleeding (bleed). It was j
5、ust because the bite 16was treated (treat) properly that the husband was rescued when he was rushed to hospital.C(考查句型)Liu Yan was looking forward to a happy marriage 17when she was informed that her boyfriend had a new sweetheart. 18As you can imagine, what a great blow it is to Liu Yan! Unless she
6、 finds another man she admires, the hurt to her feelings will take many years 19to heal (heal). It was the next day 20that she decided to quit her job and went back home. After all, home is 21where we go for comfort when we are hurt or sick.根据提示补全句子 1如果你不把食物从火上拿开,它就会被烧糊。(getdone)The food will get bu
7、rnt if you dont take it away from the fire.2没有驾照的情况下开车是不合法的。It is illegal to drive a car without a driving license.3我在犹豫是否接受你的邀请。I am hesitating about whether to accept your invitation4我认为你一天之内读不完这本书。(否定前移)I dont believe you can finish reading this book in one day.5毫无疑问,回收利用有助于节省我们珍贵的自然资源。There is n
8、o doubt that recycling helps save our precious natural resources.B:能力层面.阅读理解ALife beneath the sea surface can be lovely and lively.But many organisms there produce poisonous chemicals to hunters.Divers are now collecting such poisons as drugs for human medicine.Sharks arent the scariest things in th
9、e ocean for scientists who dive to work.Powerful currents,creating where the ocean floor drops away,can be just as deadly.But the scientists who work underwater are trained to deal with these dangers.The rewards of research and underwater adventures are greater than the risks.The sea may seem like a
10、 strange place to look for new drugs.But organisms in the ocean have had to adapt to a tough environment.The chemicals they make for survival might help people,too.More than 50 years ago,scientists discovered a new anticancer drug in a sea sponge.Since then,researchers have been hunting for more of
11、such useful natural products in the seas.With the help of underwater robots and small submarines,scientists are searching the seasfrom shallow reefs to the oceans great depths.Bacteria living in the Arctics cold waters break down their food using more different ways than organisms on land do.This pr
12、ocess of turning food into energy for growth,activities and reproduction is called metabolism(新陈代谢)These pathways also produce chemicals called“secondary metabolites”One day they also might help people.During a fouryear project called PharmaSeas,scientists made thousands of extracts from those seafl
13、oor samples.In about a dozen of them,researchers found mixtures that can kill bacteria that some of todays antibiotics(抗生素)cannot kill.Three other newfound chemicals reduce epileptic seizures(癫痫病发作)in mice.Yet another compound may reduce the symptoms of Alzheimers disease.【语篇解读】海洋生物释放的某些有毒化学物能被用作人类药
14、物的来源,于是科学家潜入海底去寻找这些海洋新药药源。1Why do sea organisms produce chemicals?ATo warn themselves in the sea.BTo benefit other creatures.CTo change their environment.DTo struggle for survival.D细节理解题。根据第一段第二句“But many organisms there produce poisonous chemicals to hunters”以及第三段第三句中的“The chemicals they make for s
15、urvival”可知,海洋生物产生化学物是为了生存。2In what way does Arctic bacteria differ from organisms on land according to the text?AMedicinal value.BThe way of hunting.CThe way of breaking down food.DImportance to humans.C细节理解题。根据第五段第一句“Bacteria living in the Arctics cold waters break down their food using more differ
16、ent ways than organisms on land do”可知,北极寒冷水域的细菌和陆地上的微生物分解食物的方式不同。3What is special about the mixtures from seafloor samples?AThey have the same effects as todays medicine.BThey have unique functions.CThey can treat most diseases.DThey can kill all bacteria.B推理判断题。根据最后一段,尤其是第二句“In about a dozen of the
17、m.that some of todays antibiotics(抗生素)cannot kill”可推知,来自海底样品的混合物有其独特的功能。4What can be a suitable title for the text?ADiving for New MedicinesBThreats from the OceanCFuture Sources of BacteriaDDanger of Diving in the SeaA标题归纳题。根据第一段最后一句“Divers are now collecting such poisons as drugs for human medicin
18、e”并结合文章其他内容可知,本文主要介绍了科学家潜入海底寻找海洋生物释放出的能作为药源的有毒化学物的相关情况,故选A。B(2020长沙市统一模拟)“Pay it forward” is a new saying which means donating money or performing good deeds without hoping for recognition.As far as the receiver of the money,gift,or good deed is concerned,he or she is told only to do something good
19、for someone else.When Scott,a homeless man,spent his last $15,he wasnt looking at it as an investment,but its about to pay him huge profits.After he helped a woman who ran out of gas,she returned the favor by raising a lot more on the Internet.Emily McClure,26,was driving home when she ran out of ga
20、s halfway.“He saw me pull over and knew something was wrong,” she wrote.“He told me to get back in the car and lock the doors.A few minutes later,he came back with a red gas can,using his last 15 dollars to make sure I could get home safely.”She couldnt repay him at that time because she had no cash
21、 with her.“I have been stopping by his spot for the past few weeks.I repaid him for the gas and gave him some clothes.”Emily decided to do more for him,so she started a crowdfunding (众筹) campaign on GoFundMe,and it quickly gained far beyond its initial$10,000 goal.When it reached $100,000,the fundra
22、ising page was shut down for a time at Scotts request.He didnt want people to think he was taking advantage of the situation.Finally,Emily said that she restarted it because the public interest had not decreased.She also added that Scott planned to donate the rest to a good cause.According to The Wa
23、shington Times,Scott wants to get a job at a warehouse and a department manager from a company has already reached out to Scott.【语篇解读】无家可归的斯科特用自己最后的15美元帮助了在中途车没油的艾米丽;为回报他,艾米丽在网络上发起众筹,然而斯科特却把筹集来的多余的钱捐赠给了慈善机构,他以这种方式奉献社会,社会最终以一份不错的工作回报了他。5Why did Scott buy a can of gas for Emily?ATo get huge profits fr
24、om her.BTo get a job to make a living.CTo get a chance to become famous.DTo make sure she could get home safely.D细节理解题。根据第三段最后一句可知,斯科特用他最后的15美元为艾米丽买了一罐汽油,以确保她能安全回家,故D项正确。6Why was the fundraising page closed for a time?APeople had no more interest in donation.BEmily was too busy to make efforts for i
25、t.CScott was unwilling to be considered greedy.DThe goal to raise $10,000 had been achieved.C细节理解题。根据第五段第二句和第三句可知,资金筹集网页关闭是应斯科特的要求,因为他不想让人觉得自己是在利用这种情况,即斯科特不愿意被认为是贪婪的,故C项正确。7Which of the following best describes Scott?AFlexible but mean.BCaring and supportive.CHonest but stubborn.DAggressive and dema
26、nding.B推理判断题。根据第三段的内容以及第五段中的“Scott planned to donate the rest to a good cause”可知,当斯科特发现艾米丽的车子没油停在半路的时候,他让艾米丽回到车里锁好车门,并用自己最后的15美元为艾米丽买了一罐汽油以确保她能安全回家;他还计划把筹集来的多余的钱捐给一个做好事的组织,由此可推知,他关心他人而且能够给予他人帮助,故B项正确。8What does the author want to tell us from the text?ATwo heads are better than one.BOne good turn de
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553417.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
