2022版高考英语一轮复习 课时提能练35 选修7 Unit 5 Travelling abroad练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练35 选修7 Unit Travelling abroad练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 35 选修 abroad 练习 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十五) 选修7Unit 5Travelling abroadA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)William used to be a taxi driver by 1occupation (occupy). Life was hard and not 2comfortable (comfort) for him. Following his friends 3recommendation (recommend), he applied for a loan backed by the federal 4government (govern) and went to un
2、iversity at age 35He selected several 5optional (option) courses in addition to those required ones, hoping to obtain an MBA 6qualification (qualify). Though he had made good 7preparations (prepare) for his university life, he didnt adapt to it in the beginning. Sometimes he had to make an 8apology
3、(apologize) to his tutor for not being able to reach her basic 9requirements (require). However, William stuck it out and finally achieved his ambition.B(考查动词)Toms house was broken into and his friends came 10to comfort (comfort) him. When they went around his house, someone 11recommended (recommend
4、) that the wooden door 12be substituted (substitute) with an iron one. Tom gratefully 13acknowledged (acknowledge) their kindness and advice, adding that he would take action soon. The next day he bought an iron door from a shop after 14queuing (queue) up for half an hour. Having brought it home, he
5、 kept himself 15occupied (occupy) with the repair work for the rest of the day. Can the iron door keep robbers out? Tom doesnt know, but at least it makes him feel much safer.C(考查句型)It is the first time that I 16have been (be) to Peru. It is not just communication with local people 17that is difficu
6、lt. 18Frankly (frank), I find it a bit challenging to adapt to their customs and practices. After all, this is the first time that I 19have been exposed (expose) to a different culture. Sometimes I am at a loss about what 20to expect (expect) in my future life. However, most people of this country a
7、re kind and honest. So it is a country that deserves 21treating/to be treated (treat) with respect.根据提示补全句子 1这是他第二次考试不及格。This was the second time that he had failed in the exam2我们上星期才搬的家,还没有安顿下来。We just moved house last week and we havent settled in3他不管天气如何,每天步行十英里。Day in and day out,no matter what
8、the weather is like,she walks ten miles.4他学习很努力,应该能通过考试。He has studied very hard and deserves to pass the exam5她被公认为是世界最佳网球运动员。It is widely acknowledged that she is the best tennis player in the world.B:能力层面.阅读理解A(2020广东惠州市第二次调研)Need a fall fix? Try one from these great places.1Mackinac Island,Michi
9、ganThe only way to reach this famed carfree island is by boat,and once visitors arrive,theyre attracted by the history,scenery and fall colors.“Its a throwback to years past,a little town,and theres a big state park as well,” Blackwell says.“Youre allowed to have boats all around the island.”2Tellic
10、o Lake,TennesseeWith nearly 400 miles of shoreline,this waterway flowing out of the Great Smoky Mountains is largely unexploited,wellprotected in its natural state.Fall visitors find a range of colors reflected in the clean waters,says Blackwell,who vacationed in the area with his family as a child.
11、“ The thick forest there just allows you to see more greenery and wildlife.”3Dillon Reservoir,ColoradoWith an hour from Denver,this lake is home to what claims to be the nations highest sailing club,at an altitude of more than 9,000 feet.Marinas in the towns of Dillon and Frisco make it easy to get
12、out on the water and to see the bright yellows and golds of fall leaves.“People are surprised that theres boating in Colorado,and you can see the mountains just before the snowfall,” Blackwell says.4Lake Monroe,IndianaThe states largest lake is surrounded by more than 13,000 acres of protected fores
13、t and three recreation areas,making it an ideal place to see fall colors,particularly from oaks and the tulip poplar,the state tree.“Its a gem (风景优美的地方) in southern Indiana,” says Blackwell,who grew up in the area.“There are lots of different activities: canoeing,kayaking and fishing.”【语篇解读】本文主要介绍了美
14、国的四个值得在秋天参观的旅游景点。1What is special about Mackinac Island?AIts like a modern city.BVisitors cant take boats around it.CVisitors can see various kinds of wildlife there.DVisitors cant go there by car.D细节理解题。根据Mackinac Island,Michigan部分中的“The only way to reach this famed carfree island is by boat”可知,到达这
15、个著名的无车之岛的唯一途径是乘船,故选D。2Which is suitable for someone looking for an undeveloped place for vacation?AMackinac Island,Michigan.BTellico Lake,Tennessee.CDillon Reservoir,Colorado.DLake Monroe,Indiana.B细节理解题。根据Tellico Lake,Tennessee部分中的“With nearly 400 miles of shoreline.is largely unexploited,wellprotec
16、ted in its natural state”可知,这条从大烟山流出的水路有近400英里的海岸线,大部分未被开发,在自然状态下得到了很好的保护,故选B。3What do the four places have in common?ABlackwell once travelled there.BThey are all famous tourist destinations.CThey are surrounded by thick forests.DVisitors can enjoy fall colors there.D细节理解题。根据Mackinac Island,Michiga
17、n部分中的“theyre attracted by the history,scenery and fall colors”;Tellico Lake,Tennessee部分中的“Fall visitors find a range of colors”;Dillon Reservoir,Colorado部分中的“to see the bright yellows and golds of fall leaves”和Lake Monroe,Indiana部分中的“making it an ideal place to see fall colors”可知,四处景点的共同之处是:游客可以在那里欣
18、赏秋天的颜色,故选D。BI wanted to be a journalist.But my parents reminded me that math makes money,so off to engineering school I went.In my postuniversity youngadult life,Ive managed to become “traditionally successful”As a female engineer,I worked for a big oil company and owned a home.My life was laid out
19、in front of me,and I didnt like what I saw.So,I did what any respectable 24yearold would do and left my life behind.I said goodbye to my boyfriend and pulled out my suitcase.I threw myself alone into the world with the grace and beauty of a baby deer taking its first steps with skateboards under its
20、 feet.I bloodied my knees mountain biking through the red rocks of Utah.I spent four days struggling through Yellowstone with 50 pounds on my back.Two Peruvian women along my Andean journey taught me how to roast coffee and helped me practice Spanish.It wasnt Viennas cultural museums;it was a sunny
21、piece of grass beside the Danube River with someone from my hostel (青年旅社) who quickly became a friend.It wasnt Yellowstones Old Faithful geyser (间歇泉) launching hot water into the air;it was charging through Montanas ordinary landscape playing music so loud that the car windows shook.The truth is,I d
22、idnt actually need to be abroad to have almost any of my favorite experiences.They were just small everyday moments that happened to happen abroad,leading me to realize that the true value of my flight tickets were not the landmarks,but rather becoming an active participant in my own life.I now spen
23、d less time on online shopping and more time lying alone on the floor listening to an album covertocover.I ask my friends how theyre doing.Sometimes I surprise them with flowers to see them smile.I tell everyone to have a good day.【语篇解读】文章讲述了作者本来打算成为一名记者,但是在父母的影响下,她选择了做工程师;虽然作者作为工程师的工作也非常出色,但是她放弃了自己
24、的工作,开始四处旅行,寻找自己想要的生活,最后作者发现生活在此处而非别处。4What can we learn about the author from Paragraph 1?AShe found her work challenging.BShe was dissatisfied with her life.CShe preferred math to journalism.DShe dared not talk back to her parents.B推理判断题。根据第一段最后一句“My life was laid out in front of me,and I didnt lik
25、e what I saw”可推知,作者虽然按父母的意愿,选择了工程学校,并且还取得了通常所认为的成功,但是作者仍然对自己这样的生活不满意,故选B项。【易错分析】本题很多考生会选择D项。根据第一段的表述可知,作者听从了父母的建议,但并没有说作者在父母面前没有表达自己的个人看法。5Why does the author mention the journeys she has taken in the text?ATo prove the importance of travel.BTo express her joy with new friends.CTo show what she lear
26、ned from the travelling.DTo introduce the landmarks she was interested in.C推理判断题。第二段承接第一段最后一句提到的作者对生活的不满意,第二段中,作者说明了做法之后,叙述了自己的旅游经历,根据第二段最后两句“The truth is,I didnt actually need to be abroad.my own life”可推知,作者叙述自己的旅游经历,是为了表明自己通过旅游得到的感悟,故选C。6How has the travel probably changed the author?AShe has beco
27、me more independent.BShe begins to enjoy her daily life more.CShe begins to value her familys opinion.DShe has become more interested in foreign cultures.B推理判断题。根据第二段最后一句“They were just small everyday moments that happened to happen abroad,leading me to realize that the true value of my flight ticke
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553441.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
