2022版高考英语一轮复习 阶段评估检测(八)选修8(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 阶段评估检测八选修8含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 阶段 评估 检测 选修 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、阶段评估检测(八)(选修8)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: So when will your flight take off? W: It is supposed to take off at 1 p. m. But it was announced that it wouldnt take off until 3 p. m
2、. M: Thats really bad. 1. How long will the flight be delayed? A. For an hour. B. For two hours. C. For three hours. 答案: BText 2M: Mom, Ive got an e-mail from Linda. She invited me to go to London and stay with her family for a week this month. Can I go? W: Why not? Its a good chance. 2. What will t
3、he man do in London? A. Visit Lindas family. B. Invite Linda over. C. Travel with his family. 答案: AText 3W: Are you still working at that school? M: No. I found I wasnt good at teaching, so I resigned. Now I work at a museum. W: Do you like working there? M: Its much better. I love the quiet environ
4、ment. 3. What are the speakers talking about? A. A school. B. The environment. C. The mans job. 答案: CText 4W: Look! Its already 8 am. David promised hed be here by 7 am. M: Well, Im not surprised. Ive known him for ten years and hes hardly on time. W: Oh, my God. How come you have such a friend? 4.
5、How does the woman feel after hearing the mans words? A. Surprised. B. Amused. C. Thrilled. 答案: AText 5W: You look handsome in this white coat. M: Thank you. You can get one for your brother. Its on sale today. You can get it at a 50% discount. W: Thanks, but my brother doesnt accept clothes as gift
6、s. 5. What does the woman mean? A. Her brother wont like the white coat. B. She wont buy a coat for her brother. C. She needs to prepare a gift for her brother. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
7、话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Would you please turn down the TV a bit, dear? W: Oh! Sorry. Are you trying to sleep? M: Yes. And please dont forget to take the medicine as the doctor told you in the morning. W: Thank you for reminding me. Otherwise I will forget it completely. 6. What does the man
8、 want the woman to do? A. Turn up the TV. B. Turn down the TV. C. Turn off the TV. 答案: B7. Who should take the medicine? A. The woman. B. The doctor. C. The man. 答案: A听第7段材料, 回答第8至10题。Text 7W: Ive just come back from London. M: Have you been on holiday? W: No, Ive been working on a research project
9、for my school. M: Did you have a good time? W: Well, it was hard work, but really enjoyable. Have you ever been to London? M: No, I havent been there yet but Id love to go. How long were you there? W: Half a year. By the way, have you lost weight since the last time I saw you? M: Yes. Ive given up e
10、ating cream cakes. In fact, I havent had any since Christmas. 8. Whats the womans job? A. A guide. B. A policewoman. C. A teacher. 答案: C9. Which of the following is true according to the dialogue? A. The man used to be fatter. B. The man has been to Japan. C. The woman doesnt like her job. 答案: A10.
11、What did the man like to eat in the past? A. Christmas cakes. B. Cream cakes. C. Chocolate cakes. 答案: B听第8段材料, 回答第11至13题。Text 8W: Hello, this is Information Center at Brisbane Airport. How may I help you? M: Oh, good morning. Im flying to Brisbane next Friday, and I need to get to Queensland Univers
12、ity. Could you tell me how I can get there? W: Queensland University is about 20 km from here.Youd better take the airport shuttle. It will take you from the airport right to your hotel. M: That sounds great. Can I do that now? W: Sure. So, what date do you want to book this for? M: The 15th of June
13、. W: And when will you arrive at Brisbane Airport? M: I thinkits 11: 00. W:Then if I book your shuttle for 12: 00, that will give you plenty of time to get your bags. M: Thanks. 11. Which city does the man want to go to? A. Brisbane. B. Toronto. C. London. 答案: A12. How does the woman suggest the man
14、 get to his final destination? A. By train. B. By subway. C. By airport shuttle. 答案: C13. How long will it take the man to collect his luggage? A. Less than an hour. B. About one and a half hours. C. At least two hours. 答案: A听第9段材料, 回答第14至16题。Text 9M: Hello, Judy. You look great. Have you been worki
15、ng out? W: Thank you! A month ago, you know, Jack, I gained a lot of weight. From then on, I began to go over to a gymevery other day. It benefits me a lot. M: Is that far from here? W: A little bit. Take the No. 12 bus and you can get there in about 20 minutes. Theyve got a big gym. M: What kind of
16、 equipment do they have? W: Four ball courts, a weight room and even a boxing room and a lot more. M:A boxing room? Thats cool. Its high time for me to take part in some sports activities. W: Yes. Take care of yourself. Health always comes first. M: Thank you. Are yougoing there tomorrow night? W: Y
17、es. M: OK. Ill join you then. W: Great! See you. 14. How often does the woman go to the gym? A. Every day. B. Every two days. C. Every three days. 答案: B15. What seems to interest the man most? A. Boxing. B. Swimming. C. Weight lifting. 答案: A16. When will the man go to the gym? A. Tonight. B. Tomorro
18、w night. C. The day after tomorrow. 答案: B听第10段材料, 回答第17至20题。Text 10Over the next month on Travel Adventures, well be going to four different places in the world. The highest mountain in Japan, Mount Fuji, is actually a volcano, buthasnt erupted for 300 years. In Week One of this series well climb up
19、 to the top of this beautiful mountain. In Week Two, well take you to the rainforest of Brazil, and well be taking a boat trip on the Amazon River. Well visit some of the people that live in the forest. In Week Three, well see the impressive power of Niagara Falls. Then in Week Four, were off to Tha
20、iland. Well wander around the country, and look at some of the magnificent temples, including one that used to contain a Buddha that was covered in 250 kg of pure gold. 17. How many years has Mount Fuji slept for? A. 200. B. 300. C. 400. 答案: B18. What will travellers do in Brazil? A. Enjoy the sunri
21、se. B. Visit the rainforest. C. Look at some temples. 答案: B19. When will travellers go to see Niagara Falls? A. In Week One. B. In Week Two. C. In Week Three. 答案: C20. Which country will travellers visit in Week Four? A. Japan. B. Thailand. C. Brazil. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分
22、)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。A(2021牡丹江模拟)Welcome to Thailand! Let us help you find your perfect day trips! Phi Phi Island (by speed boat)Tour Includes: 2-way transfer by minibusDivingSoft drinks, fruit, biscuitsLunchTour guide (speaking English)What To Bring: Swimming suits Shorts & T-shirt B
23、each Towel Camera National Park FeePrice: $105/adult, $60/child (310 years)Tel: 076280856Fax: 076280732E-mail: siamseacanoehotmail. comJames Bond Island (by ferry)Tour Inclusive of: Land transfer (pick up and send back) Coffee, tea, fruit, soft drinks Lunch English-speaking guideDont forget! Swimwea
24、r, shorts and T-shirt Sunglasses Camera and a little moneyPrice: $100/adult, $60/child (310 years)Tel: 0864704502-3Fax: 076610559E-mail: amazingleohotmail. comSong Preak Rafting DaytripIncludes: Pick up from hotelRafting trainingWhite water rafting 5 kmThai food lunch, fresh fruits, drinksRiding Ele
25、phant 30 minProfessional English-speaking guide Transfer back to hotelWhat We Recommend To BringCameraBananas to feed elephantsPlease Note! Alcohol is available with affordable price. Price: $103/Adult, $95/Child (3-12 years)Tel: 076510633Fax: 076510611E-mail: songpreakraftinghotmail. comCity Tour P
26、huketTour Includes: 2-way transfer Tour around seven places of interest in Phuket Town Soft drinks English and Chinese-speaking tour guideWhat To Bring: Camera SunglassesPrice: $45/Adult, $30/Child (411 years)Tel: 0824134883Fax: 076381470E-mail: sawasdee_phuketyahoo. com【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要向游客介绍了泰国非常
27、有名的四个旅游景点, 对主要的游玩项目、价格、地理位置等进行了说明。21. If Alex wants to go to Phi Phi Island, which telephone number should he dial? A. 076280856. B. 0824134883. C. 076280732. D. 076510633. 【解析】选A。细节理解题。根据Phi Phi Island (by speed boat)部分提供的电话号码076280856可知, 如果 Alex 想去皮皮岛的话, 该拨打 076280856。22. If Alice, aged 11, and he
28、r parents go to James Bond Island, how much will they pay for the trip? A. $160. B. $300. C. $260. D. $200. 【解析】选B。细节理解题。根据James Bond Island (by ferry)介绍的价格可知, 成年人$100, 310岁的儿童$60, Alice的年龄是 11岁, 所以和成年人一样, 他们一家三口的费用就是: 100+100+100=300。故选B。23. Which of the following is true according to the passage?
29、A. All the four trips have 2-way transfer to hotel. B. The transport in James Bond Island Tour is speed boat. C. Alcohol is free of charge in the Song Preak Rafting Daytrip. D. The cost of Phi Phi Island trip includes the National Park Fee. 【解析】选A。 细节理解题。根据James Bond Island (by ferry)可知B项错误; 在Song P
30、reak Rafting Daytrip中提到Alcohol is available with affordable price. 酒水价格合理, 不是免费的, 故C项错误; Phi Phi Island (by speed boat)中提醒游客带足去国家公园的费用, 故D项错误; 四项旅行都包括往返旅馆的服务。【知识拓展】分散型细节理解题解题方法: 这类题目涉及文章某一段或几段, 甚至贯穿全文的各个位置, 需要考生寻找文章中的多个细节。请注意, 分散型细节理解题并不意味着题目的正确答案出现在文章的不同位置, 正确答案往往也是关于文章的某一个句子或细节的。只是说文章的干扰选项是关于不同的细节
31、, 需要我们在定位的时候阅读某一个区域。分散型细节理解题常见的出题方式有: a. Which of the following is not true? b. We can learn from the passage that _. /From the passage we can learn _. c. Which of the following is NOT mentioned about. . . ? B(2021鹤壁模拟)When her five daughters were young, Helene An always told them that there was str
32、ength in unity (团结). To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into two pieces. Next, she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed wit
33、h the daughters as they grew up. Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Dannys mother, Diana, who ow
34、ned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it
35、 was too hard. Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, th
36、ey worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains, “Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business. ”Their expanding business became a large corporation in 1996, wit
37、h three generations of Ans working together. Now the Ans corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了An家族通过团结一致将一家餐馆最终经营成一家大公司的故事, 说明了家族团结创造成功的道理。 24.
38、Which of the following can be the best title for the passage? A. How to Run a Corporation WellB. Strength Comes from PeaceC. How to Achieve a Big DreamD. Family Unity Builds Success【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第一句 When her five daughters were young, Helene An always told them that there was strength in unity
39、. 及最后一段最后两句 Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success. , 并结合全文内容可知, 文章主要讲述了An家族通过团结一致将一家餐馆最终经营成一家大公司的故事, 说明了家族团结创造成功的道理。25. What can we infer about Helene Ans daughters? A. They went out to work for themselves before gradua
40、tion. B. They all would not like to work in their family business. C. They were deeply influenced by what Helene taught them. D. There always were disagreements among family members. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第三段第四句Daughter Elisabeth explains, “Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to
41、have unity we must have peace. ”可知, 一个女儿解释是她们的母亲教会她们团结才能胜利的道理。 26. Helene once used chopsticks to show _. A. the quality of the chopsticksB. the difficulty of being unitedC. the strength of family unityD. how to be a strong person【解析】选C。细节理解题。由第一段第一、二句 When her five daughters were young, Helene An a
42、lways told them that there was strength in unity. To show this, she held up one chopstick, representing one person. 可知, Helene 用筷子是要向女儿们说明家庭团结的力量。27. We can learn from Paragraph 2 that Helene Ans family _. A. began to run a restaurant in 1975B. left Vietnam without much moneyC. bought a restaurant i
43、n Los AngelesD. opened a sandwich shop in San Francisco【解析】选B。细节理解题。由文章第二段第二句 However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money. 可知, Helene 一家离开越南时没有多少钱。C(2021 汉中模拟)When a laptop or smartphone battery starts losing its power, the only options a
44、re to buy an expensive replacement, or just keep it plugged in all the time. But a woman Mya Le Thai may have found the answer to this problem. Thai was frustrated that the batteries for her wireless devices degraded(降级)over time, until they failed to charge fully. She did not like having to keep he
45、r laptop connected to an electrical outlet to keep it powered on. So, she decided to do something about that problem. At first, she and her team at UC Irvine thought about inventing a new battery. But as they experimented, Thai discovered something that might permit lithium-ion(锂离子)batteries to last
46、 forever. Lithium-ion batteries power most wireless devices. Over time, the batteries lose the ability to hold a charge. Most of these batteries have a life span of about 7, 000 charging cycles before they die. One of the reasons lithium-ion batteries degrade is their use of nanowires to carry elect
47、ricity. Nanowires are extremely thin. A human hair is thousands of times thicker, for example. Nanowires are extremely efficient carriers of electricity, which makes them useful in batteries. But, Thai had a theorythe nanowires might last longer if covered with a gel(凝胶). She and her team tested thi
48、s theory. “It was a long process and a lot of work, ”Thai said. The team tried many coverings for the wires. PMMA, a type of plastic, was one of them. The nanowires were coated with PMMA and cycled through charges 200, 000 times. The PMMA-coated nanowires showed no evidence of damage. The results su
49、ggest that batteries could last forever, without losing charging ability. Thai hopes to continue her research to understand why this gel works so well and to see if any other gel could create better results and she is enjoying the publicity about her discovery. She said she never expected her resear
50、ch to get media coverage. “Its kind of cool”, she said. “Im really glad people are showing interest in my work and not just in the work itself, but also in technology and energy. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述一位名叫Mya Le Thai的女士研发出可永久使用的电池的故事。28. Why did Mya Le Thai work on lithium-ion batteries? A. She disl
51、iked the batteries for her laptop. B. Her team was assigned to invent a new battery. C. Many people thought batteries were too expensive. D. The batteries would soon lose the function to charge fully. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段Thai was frustrated that the batteries for her wireless devices degraded over t
52、ime, until they failed to charge fully. . . So, she decided to do something about that problem. 可知, Thai研究锂电池是因为她的无线设备的电池完全失去了充电功能。29. What can we infer about nanowires? A. They last only 7, 000 charging cycles. B. They are too weak to carry electricity. C. They are not suitable to use in batteries.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022~2023 学年度苏锡常镇四市高三教学情况调研(二)政治含答案.pdf
