2022版高考英语一轮复习31人与环境人与动植物课时提能练含解析202103172137.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 复习 31 环境 动植物 课时 提能练含 解析 202103172137
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十一).阅读理解(2021新高考八省联考卷)The average bear,it seems,is getting ever smarter. First,it turned out that at least one can use a comb.Now it appears that some can count,too.Jennifer Vonk,of Oakland University,in Michigan,and Michael Beran,from Georgia State University,set three American black bears t
2、he task of distinguishing between numerically larger and smaller groups of dots(点) on a computer screen.In return for a food reward one bear,Brutus,would touch the more heavily dotted pattern with his nose.The others,Bella and Dusty,would touch the screen with their claws(爪子)As the researchers repor
3、t in Animal Behavior,the bears did best with patterns where the coloured dots did not move and where more of them also took up a larger coloured area.This could be explained by the bears distinguishing the different areas of colour rather than truly counting the dots.However,the three bears managed
4、to pick out the bigger number of dots even in pairs of patterns where fewer dots took up a larger area.Moving patterns,where each dot followed its own path around the screen,were more of a challenge.But Brutus,at least,was not defeated.He seemed to be counting mobile dots even when the scientists tr
5、ied to mislead him by moving the total coloured area of the dots at the same time.It is not entirely surprising that bears should have a high degree of intelligence. They face a lot of challenges when trying to get food.They are,however,always alone,and so do not have the complex social systems that
6、 contribute to animal smarts. Perhaps,then,their maths skill developed because they cannot count on their friends for help.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文介绍了一些新的发现,证明了熊是一种高智商动物。1What task did the scientists set for the three bears?ADistinguishing different dot patterns.BFiguring out different colours of dots.CPut
7、ting the dots into differently coloured groups.DPicking out the group with a larger number of dots.A细节理解题。根据第二段“Jennifer Vonk, of Oakland University, in Michigan, and Michael Beran, from Georgia State University, set three American black bears the task of distinguishing between numerically larger an
8、d smaller groups of dots on a computer screen(密歇根州奥克兰大学的Jennifer Vonk和乔治亚州立大学的Michael Beran给三只美国黑熊设定了一项任务,即在电脑屏幕上区分数字上较大和较小的点)”可知,科学家们给这三只熊安排的任务是区分不同的点的模式。故选A项。2For the bears,the task was easier when .Athe coloured dots were moving slowlyBthe dot patterns were regular in shapeCthe dots followed a pa
9、th on the screenDmore dots covered a larger coloured areaD细节理解题。根据第三段“As the researchers report in Animal Behavior,the bears did best with patterns where the coloured dots did not move and where more of them also took up a larger coloured area(正如研究人员在动物行为杂志上所报道的那样,熊最擅长的图案是那些彩色的点不移动,而且更多的点占据了更大的彩色区域)
10、”可知,熊最擅长的图案是被更多的点覆盖的更大的彩色区域。故选D项。3What may explain the bears high degree of intelligence?AThey learn skills from other animals.BThey face life challenges on their own.CThey feed on a diverse range of food.DThey have complex social networks.B细节理解题。根据最后一段“It is not entirely surprising that bears shoul
11、d have a high degree of intelligence. They face a lot of challenges when trying to get food(熊拥有高度的智力并不完全令人惊讶。他们在获取食物时面临着很多挑战)”可知,熊的高智商表现在它们独自面对生活的挑战。故选B项。4What can be a suitable title for the text?ABears Taught to Distinguish ColoursBNew Evidence of Bear Intelligence FoundCThree Bears Learned How to
12、 CountDThe Smartest American Black Bear BrutusB标题归纳题。本文介绍了一些新的发现,为证明熊是一种高智商动物提供了证据,所以文章标题应该是“发现了证明熊智力的新证据”。故选B项。.完形填空(山东省实验中学2021届高三一诊)Jack Ma is known as one of the richest Chinese. 1 ,he was not born rich. He grew up at a time when China was 2 from the world, and like every family in China, his fa
13、mily didnt have 3 when they were young.As a child, Ma had 4 just like any other kid. He liked collecting crickets(蟋蟀)and making them fight. Without money, the only way Ma could change his life was through 5 . After high school, he 6 to go to college, but failed the entrance exam 7 . After a great de
14、al of studying, he finally passed on the third try, going on to 8 Hangzhou Teachers College. He 9 from college in 1988 and started applying to as many jobs as he could.He received more than a dozen 10 , including from KFC.But he didnt give up trying and finally was employed as an English 11 . Ma lov
15、ed his students, though he only made 80 yuan a month at a local university.Ma had no experience with the 12 , which was not very accessible to most Chinese, but he was 13 the Internet when he used it for the first time in 1995. Mas first online search was “beer”, but he was 14 to find that no Chines
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553523.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江西省宜春市三校2020届高三上学期期末考试考试数学(文)试卷 PDF版含答案.pdf
