河南省平顶山市2019-2020学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 平顶山市 2019 2020 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省平顶山市2019-2020学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)本试卷分第卷(选择题,共100分)和第卷(非选择题,共50分)两部分。总分150分,考试时间120分钟。第卷 选择题(100分)注意事项:1答题前,考生务必将自己的姓名、班级、考号用0.5毫米的黑色墨水签字笔填写在答题卡上。并检查条形码粘贴是否正确。21-60小题选出答案后,用2B铅笔填涂在答题卡对应题目标号的位置上,非选择题用0.5毫米黑色墨水签字笔书写在答题卡对应框内,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。3考试结束后,将答题卡收回。第一部分:听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一
2、个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the woman do next?A. Meet the man B. See a doctor C. Visit a friend in hospital.2.Whats the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Neighbors. C. Teacher and student.3.How will the woman get to the airport?A
3、. By car B. By taxi C. By subway4.What is the weather probably like today?A. Hot. B. Rainy. C. Cold.5.When will the conference call start?A. At 2:30 pm. B. At 4:30 pm. C. At 5:00pm.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作
4、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What time is it now?A. 7:00 pm. B. 7:10 pm. C. 7:30 pm.7.Why is Sara coming?A. To deliver a shirt. B. To attend a party. C. To do babysitting work.听第7段材料,回答第8、9题。8.Whats wrong with Sam?A. He got seriously ill.B. He was hit by a car.C. He lost his motorbike.9.Where wil
5、l the man go this afternoon?A. The school. B. The hospital. C. Sams home.听第8段材料,回答第10-12题。10.Why couldnt the woman contact the man?A. His phone was turned off.B. The man didnt take his phone.C. There was something wrong with his phone.11.What does the man like doing?A. Learning Greek.B. Listening to
6、 music.C. Visiting famous people.12.How did the woman probably find Tyler Swifts concert?A. Costly. B. Wonderful. C. Disappointing.听第9段材料,回答第13-16题。13.What does the man say about puppies?A. They are noisy. B. They are lovely. C. They take a lot of work.14.Why could Susan get a puppy?A. Her house has
7、 a a garden.B. She lives in a big apartment.C. Her parents have more free time.15.What does the man suggest the girl do?A. Choose another pet. B. Walk the puppy every day. C. Play with Susans puppy.16.What will the man do next?A. Go to his office. B. Go to a pet shop. C. Talk with his wife.听第10段材料,回
8、答第17-20题。17.Why does the wise author write the fable?A. To earn more money. B. To tell a lesson. C. To sell animals.18.Whats wrong with the hare in the fable The Tortoise and the Hare?A. It shows off. B. It runs too fast. C. It shouldnt attend the match.19.Where can animals talk according to the pas
9、sage?A. In real life. B. In the fables. C. On the farm.20.What can you learn from the fable about the crow?A. One should show off. B. One should work hard. C. One should be careful.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn the animal kingdom, weakness can bring a
10、bout aggression in other animals. This sometimes happens with humans also. But I have found that my weakness brings out the kindness in people. I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat. And I have discovered that it makes them happy.Fr
11、om my wheelchair experience, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They dont get to see this soft side of others. Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. But o
12、nly when we stop pretending were brave or strong do we allow people to show the kindness thats in them.Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual. People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me
13、, horning (按喇叭) or even shouting at me. At that moment I decided to do something I had never done in twenty-four years of driving. I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.No more angry shouts and no more horns!When I put on my flashlights, I was saying to other drivers, “I ha
14、ve a problem here. I am weak and doing the best I can.” And everyone understood. Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldnt get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in s
15、ome way weak.Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we dont feel that way. But those are few and far between. More often, it would be better if we dont pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we are brave when we are scared.1. The author feels sad sometim
16、es because .A. he has a soft heartB. some people fail to see the kindness in othersC. some people pretend to be kindD. he relies much on others2. What did the other drivers do when they saw the flashlights?A. They waited with patience.B. They speeded up to pass.C. They tried their best to help.D. Th
17、ey put on their flashlights too.3. Which of the following is the best title of this passage?A. A Wheelchair Experience.B. A Driving ExperienceC. Weakness and StrengthD. Weakness and Kindness.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】本文是一篇议论文,作者以自己坐轮椅和开车的经历告诉读者很多人在看到别人软弱的时候经常会表现出自己的善意。呼吁人们要善意地对待他人。【1题详解】细节理解题。根据第二段第一句“.
18、but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily.”可知有时候我感觉难受是因为一些似乎很独立的人没有表现出对他人的善意。故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段后三句“Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldnt get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting imp
19、atient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.”可知当我打起双闪灯的时候,其他司机知道我有了问题,耐心等待了。故A项正确。【3题详解】主旨大意题。本文是一篇议论文,作者以自己坐轮椅和开车的经历告诉读者很多人在看到别人软弱的时候经常会表现出自己的善意。呼吁人们要善意地对待他人,故D项正确。BAI left university with a good degree in English Literature, but no sense of what I wanted
20、 to do. Over the next six years,_4_just trying to earn an income. I tried journalism, but I didnt think I was any good, then finance, which I hated. Finally, I got a job as a rights assistant at a famous publisher. I loved working with books, although the job that I did was dull.I had enough savings
21、 to take a year off work, and I decided to try to satisfy a deep-down wish to write a novel. Attending a Novel Writing MA course gave me the structure I needed to write my first 55,000 words.It takes confidence to make a new start theres a dark period in-between where youre neither one thing nor the
22、 other. Youre out for dinner and people ask what you do, and youre too ashamed to say, “Well, Im writing a novel, but Im not quite sure if Im going to get there.” My confidence dived. Believing my novel could not be published ,I put it aside.Then I met an agent(代理商)who said I should send my novel ou
23、t to agents. So, I did and, to my surprise, got some wonderful feedback. I felt a little hope that I might actually become a published writer and, after signing with an agent, I finished the second half of the novel.The next problem was finding a publisher. After two-and-a-half years of no income, j
24、ust waiting and wondering, a publisher offered me a book deal that publisher turned out to be the one I once worked for.It feels like an unbelievable stroke of luck of fate, really. When you set out to do something different, theres no end in sight, so to find myself in a position where I now have m
25、y own name on a contract of the publisher to be a published writer is unbelievably rewarding.4. What does the underlined part in Paragraph 1 mean?A. I was waiting for good fortune.B. I was trying to find an admirable job.C. I was being aimless about a suitable job.D. I was doing several jobs for mor
26、e pay at a time.5. The author decided to write a novel _ .A. to finish the writing courseB. to realize her own dreamC. to satisfy readerswishD. to earn more money6. How did the writer feel halfway with the novel?A. Disturbed.B. Ashamed.C. Confident.D. Uncertain.7. What does the author mainly want to
27、 tell readers in the last paragraph?A. It pays to stick to ones goal.B. Hard work can lead to success.C. She feels like being unexpectedly lucky.D. There is no end in sight when starting to do something.【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】【4题详解】推理题。根据本句Over the next six years,I was treading water, just tryin
28、g to earn an income. I tried journalism, but I didnt think I was any good, then finance,说明我一直都在无目的的流浪,不知道该具体做什么样的工作。故C正确。【5题详解】细节题。根据第二段1,2行I had enough savings to take a year off work, and I decided to try to satisfy a deep-down wish to write a novel.说明写作是他一直以来的梦想,故B正确。【6题详解】推理题。根据文章第三段最后一句My confi
29、dence dived. Believing my novel could not be published, I put it aside.说明他对自己作品不确定。故D正确。【7题详解】推理题。根据本段When you set out to do something different, theres no end in sight, so to find myself in a position where I now have my own name on a contract(合同)of the publisherto be a published writeris unbelieva
30、bly rewarding(有回报的).说明他认为只要坚持,我们的努力是一定会有回报的,故A正确。CDoctors in hospital emergency rooms often see accidental poisonings. A frightened parent arrives with a child who swallowed a cleaning liquid. Or perhaps the harmful substance is a medicine. Or it might be a chemical product meant to kill insects. Th
31、ese are common causes of accidental poisoning.In cases like this, seek medical help as soon as possible. Save the container of whatever caused the poisoning. And look on the container for information about anything that stops the effects of the poison. Save anything expelled from the mouth of the vi
32、ctim. That way, doctors can examine it.Millions of people know a way to save a person who is choking on something trapped in the throat. The method is commonly known as the Heimlich Maneuver or abdominal thrusts(腹部按压), which you can do by getting directly behind a sitting or standing person. Put you
33、r arms around the victims waist. Close one hand to form a ball. Place it over the upper part of the stomach, below the ribs. Place the other hand on top. Then push forcefully inward and upward. Repeat the abdominal thrusts until the object is expelled from the mouth. For someone who is pregnant or v
34、ery fat, place your hands a little higher than with normal abdominal thrusts.Red Cross experts say taking these steps can save many lives. But they also warn that abdominal thrusts are not for people who have almost drowned. They say use of the method could delay other ways to re-start breathing in
35、the victim. Abdominal thrusts should be used only in cases where a near-drowning victim is choking on an object.To learn more about first aid, ask a hospital or organization like a Red Cross or Red Crescent Society for information. There may be training classes offered in your area.8. According to t
36、he first paragraph, which of the following is NOT the common cause of accidental poisonings?A. A harmful medicineB. A cleaning liquidC. Poisonous insectsD. Dangerous pesticide(杀虫剂)9. The underlined word “expelled” in paragraph 2 can be replaced by “_ ”.A. coming outB. taking upC. going awayD. gettin
37、g down10. Why abdominal thrusts are not for people who have almost drowned?A. Because people are unwilling to attempt rescue effortsB. Because it is hard to performC. Because it is no need to do soD. Because it could hold up other ways to re-start breathing in the victim11. What is the authors purpo
38、se in writing this text?A. To promote medical researchB. To share some knowledge about first aidC. To show how to perform abdominal thrustsD. To help people deal with accidental poisoning【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】如何在医疗人员到达之前自救。本文讲述了一些急救的方法和注意事项。【8题详解】考查推理判断题。根据第一段A frightened parent arrives with
39、a child who swallowed a cleaning liquid. Or perhaps the harmful substance is a medicine. Or it might be a chemical product meant to kill insects. These are common causes of accidental poisoning.得知常见的中毒有误食清洁剂、有毒药品、杀虫剂。没有提到有毒昆虫。故选C。【9题详解】考查词义猜测题。根据Save anything expelled from the mouth of the victim. T
40、hat way, doctors can examine it.得知医生要检查受害者嘴里的物质。A. coming out 出来; B. taking up 占据;C. going away 离开; D. getting down 下降。故选A。【10题详解】考查推理判断题。根据But they also warn that abdominal thrusts are not for people who have almost drowned. They say use of the method could delay other ways to re-start breathing in
41、 the victim.得知腹部按压不适合救治溺水的人,因为这种方法会延误受害者再次呼气。故选D。【11题详解】考查推理判断题。纵观全文,文章在讲急救一些方法和注意事项。故选B。DGET YOUR DEGREE AT HOME!Have you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career(事业)? It means a lot of Americans with an Associate Degree average nearly $10,000 more in yearly earnings
42、than those with just a High School Diploma(毕业证).Harcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized Associate Degree in 11 of todays growing fields-without having to go to college full time. With Harcourt, you study at home, in your spare time-so you dont have to give up your present job
43、while you train for a better one. Choose from exciting majors like Business Management, Accounting, Dressmaking Design, Bookkeeping, Photography, Computer Science, Engineering, and more! Your training includes everything you need! Books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equ
44、ipment-everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition(学费) price you pay. Your education is nationally recognized! Nearly 2, 000 American companies-including General Electric, IBM, Mobile, General Motors, Ford, and many others-have used our t
45、raining for their employees. If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!Earn your degree in as little as two years! Get a career diploma in just six months! The career of your dreams is closer than you think! Even if you have no
46、 experience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! Step-by-step lessons make learning easy. Prepare for promotions(提升), pay raises, even start a business of your own! Send today for FREE information about Harcourt at home training!Simply fill in your name and address on th
47、e coupon(票券) above. Then write in the name and number of the one program youre most interested in, and mail it today. Well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities(机会) in the field youve chosen. Act today!Mail coupon today! Or call the number below 1-800-372-1
48、589. Call any time, 24 hours a day, 7 days a week. www. Harcourt-learning. Com E-mail:Harcourtlearning. com.12. This advertisement aims at calling on people to _.A. attend full-time universitiesB. work part time to further their educationC. improve their education at home to get better jobsD. earn t
49、heir degrees in different ways that suit them13. Which of the following is NOT clearly mentioned in this advertisement?A. The way how you will get your degree.B. Tuition price.C. The hot fields you will be preparing yourself for.D. The length of time it will take you to get a degree.14. What does th
50、e writer of this ad intend to say by naming General Electric, IBM, Ford, etc.?A. To show that their training is widely used in the country.B. To show that the training program is fully supported by famous companies in the U. S.C. To prove the value of their training in every area.D. To show the impo
51、rtance of getting recognized by the most famous companies.15. How many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the Harcourt Learning Direct?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.【答案】12. C 13. B 14. C 15. D【解析】本文为应用文。文章是一则业余培训班的招生广告:在家拿学位的内容,报名的方法,及所获得学位的价值。【12题详解】推理判断题。根据第二段中的 With Har
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
