2022秋新教材高中英语 Unit 3 Conservation单元测试 北师大版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit Conservation单元测试 北师大版选择性必修第一册 2022 新教材 高中英语 Conservation 单元测试 北师大 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 3CONSERVATION(满分:120分建议用时:120分钟)第一部分阅读(50分)第一节(共15小题,每题2.5分,37.5分)AGiven Europes high concentration of gorgeous big cities and worldclass art museums, it is easy to completely overlook the continents abundance of small, quiet villages and towns. However, if you are after relaxation, peaceful co
2、untry walks, beautiful architecture and opportunities for cultural appreciation on your next trip across the pond, consider cutting down some of your city time and head out to a village instead. Here are four of the most charming villages in Europe, along with our top picks for places to stay in eac
3、h.Eze in Cota DAzur, FranceSet on a hilltop overlooking the Mediterranean Sea, the Provencal township of Eze is easily one of the most picturesque spots in the region. It is largely a tourist destination, and many of its buildings dates back to the Middle Age. In fact, Eze is particularly popular wi
4、th couples seeking romantic solitude.Hotel pick: Chateau de la ChevreBadenBaden in Wurttemberg, GermanyGermanys bestknown spa town, BadenBaden, in the Black Forest of BadenWurttemberg, has been a popular spot for soaking in mineralrich waters off and on since the Roman era. And while spa treatments
5、and hot springs are still among the most popular draws for tourists, there are also plenty of museums, gardens, performing arts venues and charming old buildings and churches.Hotel pick: Hotel Belle EpoqueMontepulciano in Tuscany, ItalySpread over a hilltop nearly 2,000 metres above sea level, the T
6、uscan village of Montepulciano offers gorgeous Renaissance architecture as well as opportunities to visit wine companies. Surrounded by strong walls dating back to the 14th century, the village features a handful of churches and public squares.Hotel pick: Etruria ResortOia in Santorini, GreeceOia is
7、 undoubtedly the most charming village on the beautiful Greek island of Santorini. This oftphotographed cliffside town is best known as a sunsetviewing spot, but it is fantastic any time of day thanks to its abundance of typical whitewashed structures topped with blue domes plus its fabulous views o
8、ut onto the Aegean Sea.Hotel pick: Hotel Aspaki1Which village will newlymarried couples most possibly choose to spend their honeymoon?AOia.BBadenBaden.CMontepulciano.DEze.2The visit to Montepulciano will be different from to other three because _.Ayou can appreciate Renaissance architectureByou can
9、enjoy a beautiful sunset viewCyou can have a spa treatmentDyou can overlook Mediterranean Sea3You probably find this passage in _.ATimesBNational GeographicCReaders DigestDEconomist【语篇解读】本文为说明文。主要介绍了欧洲大陆上四个最迷人的村庄及其景点,即法国阿杜尔的埃兹、德国巴登巴登、意大利托斯卡纳的蒙特普齐亚诺和希腊圣托里尼的伊亚。1D细节理解题。根据Eze in Cota DAzur, France部分中的最后
10、一句“In fact, Eze is particularly popular with couples seeking romantic solitude.”可知,Eze尤其受到追求浪漫单独相处的夫妇的欢迎。故新婚夫妇最可能选择度蜜月的村庄是Eze。故选D项。2A细节理解题。根据第三个村庄Montepulciano in Tuscany部分可知,蒙特普齐亚诺有华丽的文艺复兴建筑这个村落环绕着坚固的城墙,可以追溯到十四世纪,村子里有几座教堂和广场。可知这个村庄区别于其他的村庄就是可欣赏到文艺复兴时期的建筑风格。故选A项。3B推理判断题。文章说,鉴于欧洲高度集中的大城市和世界级的艺术博物馆,人们
11、很容易完全忽略大陆上众多小而安静的村庄和城镇。接着就介绍了几个国家的最迷人的村庄。故选B项。BThe Mississippi is a romantic river whose relationship with man goes back beyond its discovery by the Spaniards in the 16th century. Indians used the river as a highway and as a source of food, and it was they who gave it its name “misi”, meaning “great
12、” and “sipi” meaning “water”When the length of its great tributary (支流), the Missouri, is added to it, the Mississippi becomes the third longest river in the world. From the source of the Missouri to the tip of the delta (三角洲), it is 2,480 miles long. Its head waters have been compared to a healthy,
13、 thickbranched tree, healthy because its main branches, or tributaries, are navigable for most of their length.The Indians paddled up and down the river in their canoes. The first streamer was launched in 1810.It had a single great paddlewheel at the stern, and was known as a “paddlewheeler”. Throug
14、hout the 19th century these unique ships were queens of the Mississippi. They have become part of American history and American literature. The noted writer, Mark Twain, immortalized (使不朽) the river in his greatest novel, Huckleberry Finn, and Oscar Hammerstein immortalized it in his song, Old Man R
15、iver, which was made popular all over the world by the great black American singer and actor, Paul Robeson.4The Mississippi was discovered by the _.AAmericansBIndiansCSpaniardsDQueens of the Mississippi5Indians gave _ the name “misi and sipi” meaning “great water”Athe MississippiBthe MissouriCthe tr
16、ibutaryDthe delta6Because most of the Mississippis length can be navigated, it has been compared to a _.AbranchBriverCpaddleDtree7During the_ century the single paddlewheel ships were queens of the Mississippi.A16thB19thC17thD15th【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了密西西比河的名字来源、基本概况及其他相关的信息。4C细节理解题。根据第一段中的“The Mississi
17、ppi is a romantic river whose relationship with man goes back beyond its discovery by the Spaniards in the 16th century.”可知,密西西比河是西班牙人发现的。故选C项。5A细节理解题。根据第一段中的“Indians used the river as a highway and as a source of food, and it was they who gave it its name misi, meaning great and sipi meaning water”
18、可知,印第安人把这条河作为一条高速公路和一个食物来源,是他们给它起了名字“misi”,意思是“伟大的”,“sipi”意思是“水”。由此可知,印第安人给密西西比河命名为“misi and sipi”,意思是“伟大的水”。故选A项。6D细节理解题。根据第二段中的“Its head waters have been compared to a healthy, thickbranched tree, healthy because its main branches, or tributaries, are navigable for most of their length.”可知,它的源头被比作
19、一棵健康的、粗壮的树,之所以健康是因为它的主要分支或支流在大部分长度上都是可以航行的。由此可知,因为密西西比河的大部分长度都可以航行,它被比作一棵树。故选D项。7B细节理解题。根据第三段中的“Throughout the 19th century these unique ships were queens of the Mississippi.”可知,整个19世纪,这些独特的船只都是密西西比河的女王。由此可知,在19世纪,单桨轮船是密西西比河的女王。故选B项。CRight in front of the Minneapolis Central Library, a row of green
20、hikes sits parked in a special stand. Each hike is designed with the logo “Nice Ride”, the name of the citys bikeshare program.Nice Ride bikes are a lot like the library books that people come here to borrow. To rent a bike, you simply use your membership card at a Nice Ride bike station. Members ca
21、n rent one of 1,200 bikes from 138 stations throughout Minnesotas largest city. People use the Nice Ridebikes to go to work, to go out on business, or just to enjoy the citys many bike paths.The rise of bikeshare programs like Nice Ride is encouraging more people than ever to choose biking over driv
22、ing. Skyrocketing gas prices and concerns about the environment have also gotten people to dust off their bike helmets, pump air into flat tires, and hit the road.Why ride? Not only is biking good exercise, but switching from a car to a bike also reduces the amount of pollution in the air. Carbon di
23、oxide, a greenhouse gas linked to climate change, is one of the many polluting substances that come out of a cars tailpipe.Bikeshare systems are found around the world in cities like London, Paris, Barcelona, and Melbourne, Australia. The largest program with 70,000 bikes is in Wuhan, China.To make
24、roads friendlier to nonmotorists, the U. S. Department of Transportation has invested more than a billion dollars in cycling and pedestrian projects in recent years. The money went toward building thousands of miles of onstreet bike lanes and bike and pedestrianonly passages called greenways.8If one
25、 wants to use the bike, its a must to _.Agive away a bicycleBknow Nice Ride wellCpay the cost in advanceDget a membership card9Which of the following can people do with the bikes?AEarn a living.BEnjoy bike ways.CCompete in a race.DRent them out to others.10Paragraph 4 is mainly about _.Abenefits of
26、bikingBpollution caused by carsCmethods to use the bikesDways to reduce pollution11The authors purpose in writing this text is to _.Aspread bikeshare programsBseek advice for Nice RideCcompare Nice Ride with librariesDintroduce the public bike system【语篇解读】这是一篇说明文,主要介绍了公共自行车体系。就像借书一样,人们可以用会员卡在许多自行车站租
27、用自行车,这样人们在锻炼身体的同时也减少了空气污染。8D细节理解题。根据第二段的第二句“To rent a bike, you simply use your membership card at a Nice Ride bike station.”可知,若想租用自行车必须有会员卡。故选D项。9B细节理解题。根据第二段的最后一句“People use the Nice Ride bikes to go to work, to go out on business, or just to enjoy the citys many bike paths.”可知,人们可以用这些自行车享受自行车车道。
28、故选B项。10A段落大意题。第四段主要介绍了骑自行车带来的好处,既能锻炼身体,又能减少空气污染。故选A项。11D写作意图题。本文由Nice Ride这一项目引出话题,主要介绍了公共自行车体系。故选D项。DIn a world simultaneously on fire and underwater thanks to climate change, scientists have announced some good news: Several important tuna(金枪鱼) species have stepped back from the edge of extinction
29、.The unexpectedly fast recovery speaks to the success of efforts over the past decade to end overfishing. But tuna are not the only species scientists are discussing at the 2021 World Conservation Congress in Marseille, France, which is organized by the International Union for Conservation of Nature
30、(IUCN). Researchers caution that many other marine species remain imperiled. For instance, more than a third of the worlds sharks remain threatened with extinction due to overfishing, habitat loss, and climate change.“I think the good news is that sustainable fisheries are possible,” says Beth Polid
31、oro, a marine biologist at Arizona State University. “We can eat fish in a proper way and without driving the population to the point where it is on the road to collapse or extinction.” At the same time, she warned that the changes in status should not be an reason to catch as many fish as we want.T
32、he IUCN, which ranks the worlds most endangered species on its Red List of Threatened Species and is backed by 16,000 experts across the globe, also announced at the meeting that some animals are moving in the other direction, onto the Red List. One notable example is the Komodo dragon, an islandliv
33、ing lizard at particular risk from climate change.For the better part of two decades, Polidoro has been part of a specialist group tasked with assessing the statuses of more than 60 species of tuna and billfishes for the IUCN. Her team announced its first comprehensive findings in 2011, mentioning t
34、hat a number of commercially fished tuna species were dangerously close to disappearing. According to the new data, the Atlantic bluefin tuna (Thunnus thynnus), once listed as endangered, now qualifies for a status of least concern. As does the yellowfin tuna (Thunnus albacares) and albacore tuna (T
35、hunnus alalunga), which were both considered nearthreatened the last time they were assessed.12What does the underlined word “imperiled” in Paragraph 2 mean?AEndangered. BConserved. CExtinct. DSafe.13What can we infer from Polidoros words?AToo many fish are being eaten by human beings.BEating fish d
36、oes not necessarily lead to its extinction.CFish species are on the edge of dying out if no action is taken.DThe situation of underwater species are changing for the better.14Which of following statement is TRUE according to the passage?ASome Tuna species are wiped out by overfishing.BTuna species a
37、re ranked as the worlds most endangered species.CClimate change poses a threat to most species in water and on land.DThree tuna species have been saved from extinction according to the data.15Whats the main idea of the passage?ASome tuna species are reported endangered recently.BIUCN has helped save
38、d a great many marine species.CImprovement has been made in saving marine species.DGreat efforts should be made to conserve species underwater.【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲述了海洋物种保护工作不断加强。12A词义猜测题。根据下文“For instance, more than a third of the worlds sharks remain threatened with extinction due to overfishing, habi
39、tat loss, and climate change.”可知,研究人员警告说,许多其他海洋物种仍然处于危险之中。由此可知,imperiled意为“濒临灭绝的”。故选A项。13B推理判断题。根据文章第三段“ I think the good news is that sustainable fisheries are possible, says Beth Polidoro, a marine biologist at Arizona State University. We can eat fish in a proper way and without driving the popul
40、ation to the point where it is on the road to collapse or extinction.”可推知,吃鱼并不一定会导致它的灭绝。故选B项。14D细节理解题。根据文章最后一段“According to the new data, the Atlantic bluefin tuna (Thunnus thynnus), once listed as endangered, now qualifies for a status of least concern. As does the yellowfin tuna (Thunnus albacares
41、) and albacore tuna (Thunnus alalunga), which were both considered nearthreatened the last time they were assessed.”可知,根据数据,有三种金枪鱼免于灭绝。故选D项。15C主旨大意题。根据文章第二段“The unexpectedly fast recovery speaks to the success of efforts over the past decade to end overfishing.”可知,文章讲述了海洋物种保护工作不断加强。故选C项。第二节(每小题2.5分,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554220.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级数学下册 第3章 整式的乘除3.5整式的化简习题课件(新版)浙教版.pptx
