新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新郑市 2014 高考 英语 阅读 理解 填空 训练 10 答案
- 资源描述:
-
1、新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(10)及答案阅读理解-A On May 21,1999, some American scientists were working at the computers to look for information they needed. Suddenly they saw a lot of very bright red spots crossing the computers screens. At the same time the computers were working much slower. To find out what
2、was happening, they stopped their work to check some parts of the computers. To their horror, they found out that most of their stored information was got rid of by computer viruses(病毒) ! Obviously all these computers had been infected by computer viruses. It is said that the computer viruses were m
3、ade by two or three Philippine young men food of playing tricks. They all had excellent education. They created the viruses just to show their intelligence(才智). The kind of computer virus is namedLove YouVirus This virus can hide in computers for a long time. When the time comes they will attack the
4、 computers by lower- ing the important fimctlons(功能), damaging their normal pro grams or even getting rid of a great deal of information which operators of the computers often use or store. Whats worse, it still can reproduce itself in great quantities within a short time.We have come to know that L
5、ove YouVirus often at- tacks computers on Mondays and that it is spreading to many computers in the world. Among the countries that suffered computer viruses recent years are Britain, Australia, Switzer- land and the U. S. Those who made the computer viruses have been found out slowly and carefully.
6、 But till now, how to get rid of the terrible viruses remains a problem. 1. Two or three Philippine young men created the computer vi ruses to_. A. damage the computers B. test their ability quickly C. tell the world that they were intelligent D. play a trick on operators of the computers 答案:C 指导:由文
7、章第二段的“just to show their intelligence可知应选C2. According to the passage, computer viruses seem to A. have heen in nature for years B. exist in any computers C. be able to be got rid of in the near futureD. be difficult to get rid of at present 答案:D 指导:由短文最后一句可知应选D,至今,仍无法消灭计算机病毒。3. The most serious dam
8、age catted by the viruses is that_. A. the computers functions are lowered B. the normal programs are damaged C. most the information stored in the computers is gone D. the computers infected by the viruses can no longer be used 答案:C 指导:因为一旦计算机中的信息被毁坏,那会带来极其严重的后果,故应选C4. According to the passage, whi
9、ch of the following is true? A. Scientists are trying to find a way to get rid of the viruses. B. The viruses will come to the new computer after staying in the old one for some time. C. Last year four countries found their computers were infec ted by viruses. D. The Love YouVirus is a great harm to
10、 human health. 答案:A 指导:分析短文可知答案为A,科学家们正努力寻找消灭计算机病毒的方法。*结束 In late March, Southwest University became the first school in China to open a 24-hour hotline providing suicide-prevention counselingCollege suicide is a heart-breaking and controversial topicChinese college students have long been the focus
11、 of public attention: their youth, education andmost importantly, bright futures make them the envy of societyHowever, in recent years, weve read more reports of student suicidesPerhaps thats simply because of societys attention with youthBut it could also signify the increasing troubled mental stat
12、e of young peopleMany studies have sought to find out the causes of student suicidesNot surprisingly, the top factors usually include psychological and physical sickness, emotional trouble and peer pressure Despair about their futures is also quickly becoming a leading factor: many students say they
13、 feel hopeless and confused about the direction of their careers in a crowded job marketThankfully, more and more universities and colleges are providing counseling services to address students mental and psychological problemsThese at least offer some comfort to students facing tough job prospects
14、and personal difficultiesFrom appointing in-house student counselors to setting up hotlines and recruiting students to help their troubled peers, many universities are making efforts to fight student depressionThere is no denying that much remains to be done, but such efforts are already working, he
15、lping students and saving livesHowever, the most important front in this battle lies with the students themselvesWhatever efforts school officials make, it is up to students to realize their problems and ask helpUnfortunately, many students considering suicide refuse to seek helpBy shutting themselv
16、es away, they can easily fall into vicious cycles (恶性循环) , becoming even more easily hurt to personal difficulties and the pressures of the outside worldWhile establishing better on-campus psychological education and outreach programs as a step forward, students themselves must actively reach out fo
17、r helpThese dangers are a reality for every student, not only those who feel confused and depressed53Why are there so many students that commit suicide?ABecause of psychological and physical sicknessBBecause they feel hopeless and confused about their futureCBecause of the emotional troubleDAll of t
18、he above54According to the article, all of the following are right except_ _ANo university in China had a whole day hotline providing suicide-prevention counseling before MarchBMany people envy the college students their bright futuresCThe students who feel confused and depressed may have psychologi
19、cal problems and need psychological educationDThe problems of student suicides indicate the increasing troubled mental state of young people55The key to avoid student suicides is that _Aparents communicate with their children and understand themBcolleges and universities oner more help to studentsCs
20、tudents themselves realize their problems and seek help from othersDfriends give more comfort and show more understanding to the problem students56Which of the following can be the best title for the article?AHelp is at hand for suicidal studentsBMore college students commit suicideCHow can students
21、 avoid committing suicide?DWhy do college students feel depressed?*结束读写任务: 写一篇记叙文,描写你或你的朋友遭遇困境的一次经历,并包括以下要点:1)叙述你或你的朋友曾经遭遇的某个困境; 2)你或你的朋友是如何对待困难的;3)你或你的朋友的态度对解决问题起了什么作用? Attitude Is EverythingThe passage mainly tells us that Michaels life style is always positive, so he is always cheerful. He says w
22、hether one is in a good mood or in a bad one depends on ones choice. Its attitude that really matters.Attitude is very important to deal with the difficulties in our life. The passage reminds me of a similar experience. When I was in junior school, I used to be poor in expressing myself clearly. As
23、a result, many people looked down on me and I had very few friends. It seemed that I was really hopeless. However, I believed that hard work could change everything. So, I tried to tell myself I could do it. Every day I practiced reading aloud and tried to seize every chance to talk with others. Fin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文课件-20 谈礼貌∣苏教版 (共23张PPT).ppt
