2022高三新高考英语一轮人教版训练:必修① UNIT 1 单元主题语篇训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三新高考英语一轮人教版训练:必修 UNIT 单元主题语篇训练 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 人教版 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 1 单元主题语篇训练.阅读理解A (2021浙江1月高考)More than 25 years ago, Saroo Brierley lived in rural (农村) India. One day, he played with his brother along the rail line and fell asleep. When he woke up and found himself alone, the 4yearold decided his brother might be on the train he saw in front of him so he
2、 got on.That train took him a thousand miles across the country to a totally strange city. He lived on the streets, and then in an orphanage (孤儿院). There, he was adopted by an Australian family and flown to Tasmania.As he writes in his new book, A Long Way Home, Brierley couldnt help but wonder abou
3、t his hometown back in India. He remembered landmarks, but since he didnt know his towns name, finding a small neighborhood in a vast country proved to be impossible.Then he found a digital mapping program. He spent years searching for his hometown in the programs satellite pictures. In 2011 , he ca
4、me across something familiar. He studied it and realized he was looking at a towns central business district from a birdseye view. He thought, “On the righthand side you should see the threeplatform train station” and there it was. “And on the lefthand side you should see a big fountain” and there i
5、t was. Everything just started to match.When he stood in front of the house where he grew up as a child, he saw a lady standing in the entrance. “Theres something about me,” he thought and it took him a few seconds but he finally remembered what she used to look like.In an interview Brierley says, “
6、My mother looked so much shorter than I remembered. But she came forth and walked forward, and I walked forward, and my feelings and tears and the chemical in my brain, you know, it was like a nuclear fusion (核聚变). I just didnt know what to say, because I never thought seeing my mother would ever co
7、me true. And here I am, standing in front of her.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Saroo Brierley 在童年时期意外走丢后,数年来执着寻亲,并最终与母亲重逢的感人故事。1Why was Brierley separated from his family about 25 years ago?AHe got on a train by mistake.BHe got lost while playing in the street.CHe was taken away by a foreigner.DHe was adopted
8、 by an Australian family.解析:选A细节理解题。根据第一段中“When he woke up . he got on.”及第二段第一句“That train took him a thousand miles across the country to a totally strange city.”可知,Saroo Brierley 误上了一辆火车,从此与家人分离。2How did Brierley find his hometown?ABy analyzing old pictures.BBy travelling all around India.CBy stud
9、ying digital maps.DBy spreading his story via his book.解析:选C细节理解题。根据第四段第一、二句可知,Saroo Brierley 通过研究数字地图找到了他的家乡。a digital mapping program对应C项中的digital maps。3What does Brierley mainly talk about in the interview?AHis love for his mother.BHis reunion with his mother.CHis long way back home.DHis memory o
10、f his hometown.解析:选B推理判断题。根据文章最后一段可知,在一次采访中,他谈及了重逢时母亲的形象以及内心的感觉,故选B。B(2021广州模拟)Nine months ago, I was packing my daughters backpack with new school supplies, wondering how I was going to send her off to kindergarten.I stood on the playground, tears pouring down my face because I wasnt ready for this
11、 first day of kindergarten but she was ready.Today I will be standing on the playground, once again with tears, because this precious time went by too quickly.This week I realized that I never told you “thank you”I dont know how to express a mothers thanks in the way a teacher deserves.We first met
12、you at the open house the week before school started and I immediately knew you would be the type of teacher we would appreciate forever.While the students lined up for the day,you touched each one on the shoulder as you greeted them.If a student was having a tough morning, you quietly held his hand
13、 and walked him into the school.I got to know you as I volunteered in the lunch room.You made sure your students were all ready for lunch before you went on your own lunch break.You kept track of their big things and small things,because as a veteran kindergarten teacher, you know that the small thi
14、ngs are the big things.I loved the way you made each student feel special.You helped them fall in love with school which is so important at the start.To all of the teachers in the world who are like you, I wish you knew how grateful parents are for you.We adore you, respect you, and appreciate you.W
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554711.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
