2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:必修1 UNIT 2 HEROES 单元主题语篇训练 (一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:必修1 UNIT HEROES 单元主题语篇训练 一 WORD版含解析 2022 英语 北师大 一轮 复习 课时 作业 必修 单元 主题 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2 单元主题语篇训练 (课时作业一)AThe experience of life can show ones “determination”. Complex challenges early in life helped the following people develop skills that got them to the top of their professions.Sean Combs, CEO, Sean JohnCombs began a generation of hiphop talent and made a lasting influence on
2、fashion.But his story could have turned out much differently: His drug dealer father was killed when he was 3. “It made me work even harder,” he recently said.Howard Schultz, Executive Chairman, StarbucksSchultz grew up in public housing in Brooklyn, surrounded by poverty, and was the first in his f
3、amily to go to college (on a football scholarship)After training in sales, he set up the company that would later buy Starbucks.“In the course of the year I spent trying to raise money, I spoke to 242 people, and 217 of them said no,” he said.Ursula Burns, Chairwoman, VEON; Former CEO, XeroxHer fami
4、ly was so poor that her single mother traded office cleaning for health care.But Burns early gift for maths won her a scholarship and an internship at Xerox, where she would compete her way to the top.“Im a black lady from the Lower East Side,” she says, “Not a lot scares me.”Geisha Williams, CEO, P
5、G & EHer parents fled Cuba when Williams was 5.By 7, she was her parents main translator in talks with lawyers and accountants at grocery stores they owned.The experience did help her.“I went from thinking I could be a manager to thinking I could do something much bigger,” she told Fortune.语篇解读:本文是一
6、篇说明文。文章介绍了四位事业有成的名人。他们早期生活艰难,却能化苦难为决心。最终,取得了巨大的成就。1How did the death of Combs father influence him?AIt made him even stronger.BHe became a drug dealer.CIt made him a failure.DHe became a hiphopper.解析:选A细节理解题。 根据Sean Combs, CEO, Sean John部分中的“It made me work even harder”可知,他父亲的死亡使他变得更坚强,故选A。2Who did
7、best in math at school?ASean Combs.BGeisha Williams.CUrsula Burns. DHoward Schultz.解析:选C细节理解题。 根据Ursula Burns, Chairwoman, VEON; Former CEO, Xerox部分中的“But Burns early gift for maths won her a scholarship and an internship”可知,Burns有杰出的数学天赋,在学校数学学得最好,故选C。3What can we learn from the passage?ACuba is a
8、good place to do business.BDifficulty in life pushed Williams forward.CNo one wanted to help Schultz at first.DPoor family kids can be successful easily.解析:选B推理判断题。 根据Geisha Williams, CEO, PG & E部分的内容可推知,尽管Williams儿时的生活很艰难,但正是生活的艰难促进了Williams的向前发展,故选B。BGeorge Nakashima always insisted that he was a
9、simple woodworker, not an artist.Even though major museums exhibited his works and the director of the American Craft Museum called him a national treasure, Mr Nakashima rejected the label of artist.For almost fifty years he simply went on shaping wood into beautiful chairs, tables, and cabinets.Nak
10、ashima had a clear goal.He intended each piece of furniture he made to be as perfect as possible.Even making a box was an act of creation, because it produced an object that had never existed before.Initially Nakashima used local wood, sometimes from his own property.Later, he traveled to seek out E
11、nglish oak, Persian walnut, African zebra wood and Indian teak.He especially liked to find giant roots that had been dug out of the ground after a tree was taken down.Nakashima felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.Most furniture makers prefer perfect
12、 boards, but Nakashima took pleasure in using wood with interesting knots (节疤) and cracks.These irregularities gave the wood personality and showed that the tree had lived a happy life.He never failed to create an object that was both useful and beautiful.One early piece Nakashima designed was a thr
13、eelegged chair for his small daughter Mira, to use when she sat at the table for meals.The Mira chair became so popular that Nakashima later made both low and high versions.Another famous piece, the Conoid chair, has two legs supported by bladelike feet.Always, Nakashimas designs were precise and gr
14、aceful, marked by a simplicity that revealed his love for the wood.As the years passed, Nakashimas reputation grew and his work received many awards.His children Mira and Kevin, now adults, joined the team of craftspeople in their fathers studio.Nakashimas dream of integrating work and family had co
15、me true.语篇解读:本文是一篇人物传记。文章介绍了木工兼艺术家George Nakashima以及他设计的作品。4Which of the following best describes Nakashima?AGenerous and outgoing.BHonest and simple.CCapable and friendly.DCreative and modest.解析:选D推理判断题。根据第一段“Mr Nakashima rejected the label of artist”可知,他很谦虚。根据第二段“Even making a box was an act of cr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554864.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
