2022高考人教版英语一轮复习训练:必修⑤ UNIT 2 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考人教版英语一轮复习训练:必修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 2 单元主题语篇训练AThe UK has a wellrespected higher education system and some of the top universities and research instructions in the world. But to those who are new to it all, sometimes it can be confusing.October is usually the busiest month in the college calendar. Universities have something c
2、alled Freshers Week for their newcomers. Its a great opportunity to make new friends, join lots of clubs and settle into university life.However, having just left the comfort of home and all your friends behind, the prospect (前景) of meeting lots of strangers in big halls can be nervewracking (令人焦虑不安
3、的)Where do you start?Who should you make friends with?Which clubs should you join?Luckily, there will be thousands of others in the same boat as you worrying about starting their university social life on the right foot. So just take it all in slowly. Dont rush into anything that youll regret for th
4、e next three years.Here is some top advice from past students on how to survive Freshers Week:Learn rules. Make sure you know British social etiquette (礼节)Have a few wine glasses and snacks handy for your housemates and friends.Be kind. Sometimes cups of tea or even slices of toast can give you a he
5、ad start in making friends.Be sociable. The more active you are, the more likely youll be to meet new people than if youre someone who never leaves his room.Bring a doorstop. Keep your door open when youre in and that sends positive messages to your neighbors that youre friendly.So with a bit of cle
6、ver planning and effort, Freshers Week can give you a great start to your university life and soon youll be passing on your experience to next years new recruits.语篇解读:本文是一篇说明文。当你在异国他乡求学,对于刚刚步入一个全新校园的你来说,也许一切都会显得很陌生。但是你不要怕,本文将向你介绍一些在英国如何度过新生周的方法。1. Which of the following statements is NOT true accord
7、ing to the passage?AOctober is generally the busiest month for universities.BIts a good idea to put a doorstop in your door.CA bit of planning can make Freshers Week easier.DThe first week of your every year at university is called Freshers Week.解析:选D细节理解题。根据文章第二段第二句话可判断出D项表述错误,新生入学的第一周才叫Freshers We
8、ek。 故选D。2The underlined word “recruits” in the last paragraph refers to .AcoursesBfreshersCneighbors Dchallenges解析:选B词义猜测题。最后一段逗号后面的意思是:新生周可以让你的大学生活有一个很棒的开端,而且你将很快把你的经验传给下一年的新生。故选B。3. We can infer from the 4th paragraph that .Athe newcomers usually miss the days living at homeBmost of the students i
9、n the UK spend three years in universitiesCmany freshers are worried about how to fit university lifeDall the new students will make new friends and join certain clubs解析:选C推理判断题。该段的第一句话说“数以千计的其他人也会和你一样担心如何正确地开始他们的大学生活”,由此可知应选C项。4. The main purpose of the passage is to .Atell the newcomers how to mak
10、e a new start in universitiesBintroduce something about higher education system of the UKCdiscuss something about the Freshers Week in the UKDadvise the freshmen how to behave well in the beginning解析:选A写作意图题。从文章第五段的“Here is some top advice from past students on how to survive Freshers Week”可以看出该文的写作
11、目的是A项。其中,“Freshers Week”指的就是a new start in universities。故选A。BAlthough fires are still a danger in every major city today, they were a much more serious problem in earlier centuries. The historic Fire of London was a serious example of the damage fire can cause. Finally, however, this disaster also p
12、ositively affected the city.In 1666, the Great Fire of London burned out of control for three days, destroying most of the central district of the city. The disaster caused a huge amount of damage around seventy thousand people lost their homes. At the time, there were only about eighty thousand liv
13、ing in the city. There are no accurate records of how many people died in the fire because the worst damage happened in poor neighborhoods. Unfortunately, the government didnt record the deaths of poor people in those early times.When the fire happened, people in London were already struggling to su
14、rvive a large plague (瘟疫) outbreak that had begun in 1665. Londons housing troubles were a major cause of the problem. At the time, much of central London consisted of closely packed and poorly made wooden buildings. This created an unhealthy environment because germs travelled freely from home to h
15、ome. In addition, the buildings were on narrow, dirty streets where people threw their garbage. Rats were attracted by the garbage, and they brought fleas (跳蚤) the carriers of the plague. Once people caught the plague from flea bites, the disease spread rapidly throughout the city especially in the
16、cramped central district. It was in these terrible conditions that the Great Fire raged through London.Despite the damage, the fire had a positive effect because it destroyed the old, poorly made wooden buildings. It also killed most of the rats and fleas, which slowed the spread of the plague. Afte
17、r the fire, the government rebuilt the damaged areas. Whenever possible, they used brick or stone. Thus, the new houses were much more solid and more difficult for rats to enter. Widened streets and improved garbage collection also helped to stop the disease from spreading from person to person beca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555055.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
